jiguri grele...compromis?!

Pescuit cu naluci artificiale

jiguri grele...compromis?!

Mesajde Laurentiu pe Noiembrie 3rd, 2008, 6:23 pm

loc pe dunare...curent puternic... dau dupa somn cu jiguri de 28-30 de grame...dar simt ca nu prospectez cum trebuie...
ar trebui un minim 50-60 grame... dar la greutatea asta shadul de 10 cm ,,, cade ca glontzul pe substrat....
ce solutii am?
nu-s daca m-am facut bine inteles... la 60grame simt fsubstratul si pragurile ok..dar shadul cade glontzversus..la 28 shadul cad mai bine..dar nu prospectezz cum trebuie....personal cred ca ar fi bun un shad cu o densitate mai mica...
"cea mai mare realizare a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca nu exista"
Laurentiu
trecut prin multe

Locaţie: Bucuresti- ghencea...civil

Re: jiguri grele...compromis?!

Mesajde Gerula pe Noiembrie 3rd, 2008, 6:34 pm

Pai mai ales daca dai la som pune shaduri babane, are Delalande niste softuri numai bune in gama Sandra.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde empthy_cluster pe Noiembrie 3rd, 2008, 9:43 pm

daca-i curent stai calm ca sadul nu cade glontz, daca dai la somn pune saduri si de 20 de tzenti ca da in ele treaba-i sa faca perturbatzii, la somn nu dai cu finetzuri .
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde Laurentiu pe Noiembrie 4th, 2008, 9:28 am

200mm mi se pare cam mult.....sa vezi cozi rupte....sau le mai armez cu un carlig mai pe spate?
Laurentiu
trecut prin multe

Mesajde bic pe Noiembrie 4th, 2008, 3:01 pm

Poti sa incerci cu un fir mai subtire.Ma uit la un jig de 11g si ma gandesc cu groaza cum arata un jig de 60 g.
bic
membru nou

Mesajde Beju pe Noiembrie 4th, 2008, 9:16 pm

Laurentiu scrie:l
ar trebui un minim 50-60 grame... dar la greutatea asta shadul de 10 cm ,,, cade ca glontzul pe substrat....

La adancimea aia jigul nu cade ca si cum il vezi ca ca ar cadea in mal. De la varful batzului tau si pana la jig e mult fir care prin frecarea sa cu apa atenueaza caderea foarte mult. Nu mai pun la socoteala si faptul ca firul tau va face o burta din punctul in care intra in apa si pana la jig.
Incearca sa pui greutatea minima necesara care sa iti permita sa simtzi substratul.
Beju
membru nou

Locaţie: Arad

Mesajde empthy_cluster pe Noiembrie 4th, 2008, 9:22 pm

Laurentiu scrie:200mm mi se pare cam mult.....sa vezi cozi rupte....sau le mai armez cu un carlig mai pe spate?

cu o tripla corespunzatoare ar fi mai ok daca tot vrei sa armezi sti o treaba ori ori :violence-rapidfire: :violence-rapidfire: :violence-rapidfire:
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 3rd, 2008, 12:11 am

Am revazut topicul si eu zic ca ar trebui sa incerci in locul ala niste greutati intermediare. Ideal mi se pare ca naluca sa nu cada glont, dar totusi sa incepi sa "simti" substratul macar de la jumatatea recuperarii spre mal.
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Decembrie 3rd, 2008, 8:16 am

daca ai jig de 50 - 60 si plastic de 10 poti sa dai linistit si sa prospectezi fundul apei doar la taras fara sa incerci sa mai joci plasticul pentru ca oricum vibreaza din cauza curentului ... mai ramane doar sa-i treaca pe la mustati somnului ...
a si eventula daca plasticul e mai mare poti sa-i mai pui o tripla inspre coada.
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Decembrie 3rd, 2008, 7:14 pm

Dar asta e valabil daca jigul nu e supradimensionat fata de ce curent e in zona respectiva. Eu zic ca greutatea optima e aia la care abia sta pe fund.
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Decembrie 4th, 2008, 8:00 am

pai nu prea sta pe fund ... ca e vorba de zone de curent, Dunare etc. adica lansezi cu 23gr in amonte, la 45 grade, 15 - 20m si daca ai noroc cand ajunge jigul in dreptul tau sau mai la vale poate incepi sa atingi fundul apei de doua trei ori pana cand ti-l scoate in mal ... si in astfel de conditii ca sa poti prospecta cat mai bine structurile de pe fundul apei ai nevoie de jig mai greu. Personal n-am folosit mai greu de 40 gr. dar mi-am pregatit "neste chestii" de 50 -60 gr. pentru la anul.
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Decembrie 4th, 2008, 10:05 am

Pai cam asta spuneam, daca alea pana in 30 topaie de 2-3 ori, incerci intai cu 40, 42 samd, nu te bagi direct la 60 ;)
Gerula
Site Admin

Mesajde Laurentiu pe Decembrie 4th, 2008, 10:26 am

am luat eu sambata de la bulgari niste stand up-uri de 40-50 si 60 de grame.... experimentam si vedem ce si cum...
Laurentiu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 5th, 2008, 9:16 am

Cat ai dat pe stand-up la greutatile astea si pe ce ace sunt turnate?
Gerula
Site Admin

Mesajde Laurentiu pe Decembrie 5th, 2008, 9:30 am

parca 7 leva= 14 ron= 4 bucati.
daca nu uit, ma zgaiesc diseara la ele si iti spun exact
Laurentiu
trecut prin multe

Mesajde Laurentiu pe Decembrie 8th, 2008, 4:30 pm

ok..amanuntele cu care eram dator
40 grame, carlige 5/0. cormoran 3 bucati =14 ron
30 grame carlige 4/0, cormoran 4 buc= 14 ron
50 grame , 5/0, cormoran 3 buc=14 ron

Cora / cormoran
Laurentiu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 8th, 2008, 6:52 pm

Mi se par cam scumpe totusi, vine aproape 5 lei jigul. Si nu-s nici cu owner, nici cu Gamakatsu.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Decembrie 8th, 2008, 7:36 pm

Mie imi place sa pescuiesc cu jig-uri mai usoare(1/32oz.-1/4oz.) indiferent de taria curentului apei si cine a urmarit postarile mele pe alte forum-uri de pescuit romanesti a putut constata ca in loc sa folosesc jig-uri grele,la jig-urile usoare ce le folosesc ,adaug functie de viteza si adancimea apei niste plumbi culisanti pe fir la cca.30cm.-75cm.,de jig-uri(pescuiesc de obicei in tandem),plumbi ce sunt opriti de un vartej si care intre ei au margele ce prin ciocnirea de plumbi au efect rattle.
Aici nimeni nu pescuieste asa(doar 1-2 prieteni pe care i-am invatat eu) si va pot spune ca am prins destui pesti frumosi unii chiar mari si ca de obicei in zona in care pescuiesc eu(ROLLOVER PASS sau sub barajul lacului LIVINGSTON pe TRINITY RIVER),lasand modestia la o parte,la jig eu prind cei mai multi pesti de pe mal.

Ca pierd multe jig-uri si plumbi,margele ,e alta poveste dar prind destui pesti si am explicat ca intotdeauna pescuiesc cu fir textil(de obicei FIRELINE 4LB,.sau SPIDERWIRE STEALTH LB.si cu leader fluorocarbon(4lb.-14lb. functie de locul unde pescuiesc si dintii rapitorilor urmariti).

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde attilaf pe Decembrie 8th, 2008, 7:40 pm

Hmm..ma bag si eu desi sunt novice in ale jigurilor...

Insa, decat sa dai 5 lei pe jig, nu mai bine te invarti de o matrita ce costa cu tot cu adus in romania vreo 17-20 euro si apoi iti torni tu jigurile??

http://www.bleigussformen.de/shop/

De exemplu, pe situl de mai sus, matrite cu gramaje intre 35- 60 grame (grupate sa zicem 30-40 grame/ 40-50grame /50-60) costa 12 euro bucata , diferite modele, cap de peste sau Erie-Jig. Carligele se pot lua tot de la ei, la preturi acceptabile, (100 VMC Barbarian 5150 RD 5/0 la 18 euro pachetul sau
100 VMC Barbarian 5150 RD 6/0 = 19 euro). Facand un calcul brut, pana amortizezi matrita, cele 100 de jiguri turnate de tine per bucata, te costa 20 euro matrita+ 20 euro carligele / 100. Si asta ne aduce la un pret /jig in jur de 1.5 lei.
attilaf
membru nou

Mesajde Gerula pe Decembrie 8th, 2008, 8:19 pm

VMC Barbarian mi se par extrem de proaste, nu sunt deloc ascutite. Din ce se gaseste la noi Owner sunt clar nr 1.
Gerula
Site Admin

Înapoi la Spinning