Jigging in heavy cover

Pescuit cu naluci artificiale

Jigging in heavy cover

Mesajde Gerula pe Octombrie 27th, 2008, 1:04 am

Probabil una din cele mai frecvente probleme cand dai cu gruburi sau shaduri dupa cumatra (si nu numai :mrgreen: ) este prezenta balariilor subacvatice. Propun sa discutam aici despre tehnicile care ne ajuta sa topaim jigul de mai mult de doua ori fara sa adunam un atlas botanic pe el :lol: .
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Jigging in heavy cover

Mesajde mayer_maryus pe Octombrie 27th, 2008, 10:14 am

Gerula scrie:Probabil una din cele mai frecvente probleme cand dai cu gruburi sau shaduri dupa cumatra (si nu numai :mrgreen: ) este prezenta balariilor subacvatice. Propun sa discutam aici despre tehnicile care ne ajuta sa topaim jigul de mai mult de doua ori fara sa adunam un atlas botanic pe el :lol: .

super tare cu alasul botanic, :mrgreen:
eu am incercat cu jiguri antiagaatura, dar nu-mi plac deloc, adica deja am taiat sarma aia care venea peste carlig,
o alta varianta buna ar fi o replika a carolinei care a mers cu succes la mine, este vb de un pb de 10-20gr la 20cm de twister iar carligul sau varful carlgului era in twister si nu mai agata,
ps: eu asa am dat dupa cumatra ca de salau sant praf nu am nici o treaba cu pescuitul la jigging

sper sa ajute daca nu deja stiati de ea:)
Pestele care lupta impotriva curentului…. moare electrocutat.
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 27th, 2008, 10:25 am

Nu-i vorba de ce stiu eu :) , informatiile astea sunt de uz general.

Apropo de jiguri antibradis, multi renunta repede la ele pentru ca pe piata romaneasca se vand cu nesimtire niste aberatii, cum ar fi de pilda astea Jaxon de aici http://www.totalfishing.ro/jiguri-jaxon ... 5_679.html . Evident ca se agata iarba pe urechea jigului si degeaba e protejat acul.

O varianta utila de jiguri antibradis e asta http://www.basspro.com/webapp/wcs/store ... rchResults , la care sarma protejeaza si urechea, nu numai acul.
Gerula
Site Admin

Mesajde horiafhc pe Octombrie 27th, 2008, 11:51 am

Eu am incercat cu destul succes sa folosesc carlige offset cu care am armat niste shaduri mamut.
Pentru lestare folosesc un plumb culisant montat in fata strunei de kevlar si naluca care foarte usor pe iarba iar cumatra daca e acolo deschide gura !!!
Orice alta metoda de a evita iarba nu mi-a dat satisfactii ci doar m-a umplut de nervi .
horiafhc
membru nou

Locaţie: BUCURESTI

Mesajde horiafhc pe Octombrie 27th, 2008, 11:53 am

horiafhc scrie:Eu am incercat cu destul succes sa folosesc carlige offset cu care am armat niste shaduri mamut.
Pentru lestare folosesc un plumb culisant montat in fata strunei de kevlar si naluca care foarte usor pe iarba iar cumatra daca e acolo deschide gura !!!
Orice alta metoda de a evita iarba nu mi-a dat satisfactii ci doar m-a umplut de nervi .

Vroiam sa spun: "cade foarte usor" .
horiafhc
membru nou

Locaţie: BUCURESTI

Mesajde kuintautti pe Octombrie 27th, 2008, 1:45 pm

Daca sint asa multe balarii... oare nu mai usor ar merge cu o naluca de suprafata ?
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 27th, 2008, 2:07 pm

Uneori da, alteori suprafata aia e la vreo 2 metri deasupra sau chiar mai mult ;)
Gerula
Site Admin

Mesajde Laurentiu pe Octombrie 27th, 2008, 3:55 pm

daca e la 2-3 metri...merge un jig usor jucat la limita......sau un voblerete care nu plonjeaza ca nebunu.....
dar di jiguri era vb...deci,....jiguri pop up...nu am vazut
"cea mai mare realizare a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca nu exista"
Laurentiu
trecut prin multe

Locaţie: Bucuresti- ghencea...civil

Înapoi la Spinning