Gerula scrie:Apropo de fluorcarbon Petru spune cam aceeasi chestie pe care am observat-o si eu si SF: ai mai multe prezentari cand folosesti leader de fluoro decat cand dai cu struna. Eu barem dau si cu fluoro pe care altii il considera mult prea subtire

.
Nu am zis chiar asa

, am avut mai multe prezentari decit colegu , insa depinde mult si cum dai

Io am bagat naluci mai grele , mai voluminoase decit el , in general . Nu dau cu o bucata chiar scurta , ci cu un metru aproximativ , insa ii al naibii de rigid ( da o adresa si-ti trimit vreo doua bucati in plic

) iar cu naluci mici tehnica asta nu o poti aplica .
In al doilea rind , dind la stiuca cu 20-30 de lb ( nu sariti , atita scrie pe rola

, nu tine atita ) plus un metru de fluoro gros lansez in toate tufele ( bine , dai la o palma de tufa

) si daca nu-ti iese stii ca ai foarte mari sanse sa scoti naluca . Una dintre baltile unde dadeam avea o multime de insulite si erau tufe de rachita in apa , pe apa de 2 m . Ma gindeam ca stiucile stateau prin tufele alea , ( v-am mai spus ca am prins vint de fiecare data cind am mers la stiuca , da vint nu gluma

) , colegu risca mult ca sa lanseze chiar linga naluca , asa ca scurta lanseul si nu ajungea chiar aproape , pina la urma el pescuind mai fin , desi bazat la captura in struna metalica , o pierdut vreo 5 voblere la 10-12 euro bucata , io nici unu . Am luat de doua ori mai mult ca el . Mie la aruncare gresita nu-mi intra textilu printre crengi , ci numai leaderu , nu avea nici cum sa se incalece textilu si sa se rupa din cauza asta , poti rupe asa chiar si textil gros .
Da fiecare cum stie , important sa prinda , pin la urma