Cu sau fara struna metalica la stiuca?

Pescuit cu naluci artificiale

Re: Cu sau fara struna metalica la stiuca?

Mesajde taicanoe pe Decembrie 20th, 2008, 8:16 am

Unde dau eu dupa stiuca nu exista scoici sau pietre sunt doar cioate si mal asa ca pun struna ca sa nu taie cumatra ... apa e de obicei cam neagra asa ca nu prea cred ca vede cumatra struna. Si pentru ca nu am gasit inca un fluorocarbon pe placul meu si rezonabil la pret daca mai merg prin alte parti si dau mai mult dupa salau sau clean (stiuca intrand accidental) folosesc ca leader un mono bun. (Smart Forta8)
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Decembrie 20th, 2008, 11:16 am

A, pe ape murdare, pe care stiuca predomina, normal ca nu vad reduca struna in mod semnificativ rata capturilor. (in Delta insa, apa "neagra" este cea mai curata, inseamna ca se cam vad plantele de pe fund. Sunt sigur ca nu la asta te refereai)
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde SF pe Decembrie 20th, 2008, 12:28 pm

Gerula scrie:Apropo de fluorcarbon Petru spune cam aceeasi chestie pe care am observat-o si eu si SF: ai mai multe prezentari cand folosesti leader de fluoro decat cand dai cu struna. Eu barem dau si cu fluoro pe care altii il considera mult prea subtire :D .

Nu am zis chiar asa :) ;) , am avut mai multe prezentari decit colegu , insa depinde mult si cum dai ;) Io am bagat naluci mai grele , mai voluminoase decit el , in general . Nu dau cu o bucata chiar scurta , ci cu un metru aproximativ , insa ii al naibii de rigid ( da o adresa si-ti trimit vreo doua bucati in plic :) ) iar cu naluci mici tehnica asta nu o poti aplica .
In al doilea rind , dind la stiuca cu 20-30 de lb ( nu sariti , atita scrie pe rola ;) :lol: , nu tine atita ) plus un metru de fluoro gros lansez in toate tufele ( bine , dai la o palma de tufa :) ) si daca nu-ti iese stii ca ai foarte mari sanse sa scoti naluca . Una dintre baltile unde dadeam avea o multime de insulite si erau tufe de rachita in apa , pe apa de 2 m . Ma gindeam ca stiucile stateau prin tufele alea , ( v-am mai spus ca am prins vint de fiecare data cind am mers la stiuca , da vint nu gluma :twisted: ) , colegu risca mult ca sa lanseze chiar linga naluca , asa ca scurta lanseul si nu ajungea chiar aproape , pina la urma el pescuind mai fin , desi bazat la captura in struna metalica , o pierdut vreo 5 voblere la 10-12 euro bucata , io nici unu . Am luat de doua ori mai mult ca el . Mie la aruncare gresita nu-mi intra textilu printre crengi , ci numai leaderu , nu avea nici cum sa se incalece textilu si sa se rupa din cauza asta , poti rupe asa chiar si textil gros .
Da fiecare cum stie , important sa prinda , pin la urma :)
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Decembrie 20th, 2008, 1:30 pm

SF scrie: Da fiecare cum stie , important sa prinda , pin la urma :)

Absolut :D . Doar ca nu strica sa stii cum mai dau si altii, la o adica preiei ce-i bun, te feresti de ce-i prost/ ce nu ti se potriveste, si uite-asa mai progresezi :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Decembrie 20th, 2008, 8:52 pm

Gerula scrie:A, pe ape murdare, pe care stiuca predomina, normal ca nu vad reduca struna in mod semnificativ rata capturilor. (in Delta insa, apa "neagra" este cea mai curata, inseamna ca se cam vad plantele de pe fund. Sunt sigur ca nu la asta te refereai)

nu la acea apa neagra de delta ma refeream. E o balta mica pe un vechi curs de rau/parau cu un strat de mal negru de vreo juma de metru, mai tot timpul plina de frunze si cu o apa opaca. foarte rar e pe acolo apa transparenta.
taicanoe
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Decembrie 21st, 2008, 10:23 am

Da, era clar ca la o chestie de-asta te referi. Presupun ca nu dai la jig in conditiile astea, nu?
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Decembrie 21st, 2008, 5:45 pm

e in planurile de viitor sa incerc si la jig pe acolo ... problema e ca merg doar de 3 - 4 ori pe an acolo pentru ca mai mare de 1,7 kg pe acea locatie n-am prins si am cam obosit sa tot eliberez marle si sa donez oscilante in crengile de pe fund.
Din 3-4 iesiri pe an doua le fac vara pe caldura mare (sfarsit de iulie-inceput de august) dimineata devreme si atunci ma distrez la poper. Super spectacol.

ps. tot cu struna dau si la poper.
taicanoe
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Decembrie 22nd, 2008, 11:19 am

La popper ti s-a intamplat sa-ti taie? Mai degraba am avut rateuri cauzate de faptul ca a dat "pe langa", decat situatii in care sa ia popperul cu totul in gura.
Gerula
Site Admin

Anterior

Înapoi la Spinning