Bestiile: strapazani mici care nu iarta nimic

Pescuit cu naluci artificiale

Bestiile: strapazani mici care nu iarta nimic

Mesajde SF pe Noiembrie 20th, 2008, 11:39 pm

Cum nu am ajuns pe locatiile planificate pentru stiuca , situate prin judetu vecin ( nu se clarifica nicicum baza de date :lol: ) , mai incerc la salau , pe un lac de acumulare , mare si adinc , unde cu 3 saptamini inainte cazusera si niste chestii trecute de stadiu de strapazan .
In ultimile partide nu am prins decit bestii din astea mici , strapazani . Pe gruburi , pe shaduri , pe rosu , pe galben , alb , verde , combinatii , de la 6 cm la 12-14 , ( cu rateuri de rigoare la alea mari , insa simtit pestele , si fara urme de dinti , deci ipoteza ca o dat si mai mari da nu i-am agatat cade zic io ) . Apa adinca , apa mica , praguri , gropane , platouri , cioate ,stinci , diferite locuri pe balta, si numa bestii :evil: peste tot , si io si colegu :lol: Leader fluorocarbon , nu am dat cu agrafa , tiris , saltat , saltat mai energic , da egal . Ii cam greu de digerat asta , dupa inceputu destul de promitator pe apa respectiva .
Deci , vreo idee, ceva ?

Ma gindesc sa intru pe schimb de noapte , chit ca pe zona un urs o atacat o femeie acu vreo luna si o nins nitel :mrgreen: ( zapada peste bolovani = trinte asigurate :lol: ) Nu aveam io intentia sa dau la salau , da vad ca se lasa asteptat , asa ca ma minca pielea acuma :lol:
SF
hârşit în rele

Re: Bestiile

Mesajde Gerula pe Noiembrie 21st, 2008, 12:08 am

Din experientele avute de mine pe baltile astea de pe langa Bucuresti, cand incepe "sezonul strapazanului" greu te mai lipesti de aia mari. Pur si simplu da strechea in astia mici si sar la orice, iar aia rasariti, care de felul lor sunt oleaca mai prudenti, rar mai pica in carlig. Aici prin zona faza asta se intampla de obicei pe la sfarsitul lui octombrie/ inceputul lui noiembrie, cand patronii de balti scad apa ca sa bage navodul, si strapazanul se aduna tot la stavilar.

Cel mai sigur semn dupa care-ti dai seama ca o balta a intrat in faza asta sunt cardurile de unditasi adunate la stavilar. Dau la baboi mic si indeasa in juvelnic orice strap cat de mic.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde SF pe Noiembrie 21st, 2008, 12:45 pm

Nu se prind multe bestii , citeva per partida . Unditarii poate in weekend , cind io ori merg departe in ceva zona neumblata , ori stau repaus :lol: , weekendu ii criminal , toti pe balta , catel si purcel .

O sa bag io noaptea , sa vad ce si cum .
SF
hârşit în rele

Mesajde strimerman pe Noiembrie 21st, 2008, 4:35 pm

Nu cred ca o sa prinzi noaptea.
Poate la mal daca stai sa incerci cu voblere ...dar finesco de tot. :)
strimerman
trecut prin multe

Mesajde ilie pe Noiembrie 21st, 2008, 4:51 pm

In perioada asta mai aveam ceva capturi dimineata cum se crapa,asa vreun ceas,doo, cu JSR 7CM.La fel de bine merita incercat si cu pestisor viu la pluta,in cazul in care-ti permite locul.Nu cred ca e peste sa traga mai frumos ca salaul la pluta cu pestisor.
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde SF pe Noiembrie 21st, 2008, 10:28 pm

strimerman scrie:Nu cred ca o sa prinzi noaptea.

Pai putea sa spui mai devreme :lol: , oricum , m-am convins pe pielea mea , plus o ploaie pe masura nebunelii , am fost patru nebuni in padure la peste cu o singura lanterna in bezna totala ( am uitat lanternele in garaj la unu dintre ei :evil: ) , da bezna nu gluma :evil:
Am dat si la vobler , cu rezultat identic :evil:
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Noiembrie 26th, 2008, 2:25 pm

Am avut azi dimineata o experienta similara celei descrise de tine. Protagonisti: niste microstrapazani ceva mai mari decat palma, care tabarau pe twister imediat ce ajungea pe fund. Am renuntat dupa jumatate de ceas (si vremea era naspa), nici macar un biban nu reusea sa se bage de astia micii :lol:.
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Noiembrie 27th, 2008, 8:09 am

tot pe lac de acumulare si tot strapi 15 - 20 cm ... dar fenomen interesant - cei mai mari se lasa / culca pe twister aproape la fel ca primavara in perioada cand fac/pazesc cuiburile ... nu puneau botul, parca voiau sa goneasca intrusul. Primavara am inteles motivatia - dar acum ? oare o fac doar asa ca sa ne toace noua nervii :evil:
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde strimerman pe Noiembrie 27th, 2008, 1:19 pm

taicanoe scrie:tot pe lac de acumulare si tot strapi 15 - 20 cm ... dar fenomen interesant - cei mai mari se lasa / culca pe twister aproape la fel ca primavara in perioada cand fac/pazesc cuiburile ... nu puneau botul, parca voiau sa goneasca intrusul. Primavara am inteles motivatia - dar acum ? oare o fac doar asa ca sa ne toace noua nervii :evil:

Da clar, ;)
o fac din obisnuinta !
strimerman
trecut prin multe

Mesajde strimerman pe Noiembrie 27th, 2008, 1:22 pm

SF scrie:
strimerman scrie:Nu cred ca o sa prinzi noaptea.

Pai putea sa spui mai devreme :lol: , oricum , m-am convins pe pielea mea , plus o ploaie pe masura nebunelii , am fost patru nebuni in padure la peste cu o singura lanterna in bezna totala ( am uitat lanternele in garaj la unu dintre ei :evil: ) , da bezna nu gluma :evil:
Am dat si la vobler , cu rezultat identic :evil:

:)

Mahh, la pescuit oricum merge numai pe chestii traite.
totusi, pe un lac asemanator cu al tau... eram cu barca acum 2 ani... pe o vreme prietenoasa ca acum... adica inca nu era frig...si am stat cu barca pana s--a inoptat .
Stiam ca se poate sa aud atacuri pe langa mal...si au fost.
2.
unul la 3-4 m. de mal..si unul muult mai in larg... .
Cred ca 90% inclin sa zic ca au fost salai trecuti de 3kile.

D-aia zic... pote un vobler finesco... purtat in zona ... cu noroc te scoteai.
strimerman
trecut prin multe

Mesajde SF pe Noiembrie 27th, 2008, 8:19 pm

taicanoe scrie: oare o fac doar asa ca sa ne toace noua nervii :evil:

Deja ma simt mai bine :lol: :lol:

Strimerman , am pregatit deja niste voblere finesco :) , cu mono sau textil plus leader , sper sa am vreme sa le probez , ma terorizeaza vremea .
SF
hârşit în rele

Mesajde strimerman pe Noiembrie 27th, 2008, 9:15 pm

Mahh atentie... actiunea se petrecea in prefrigul de noiembrie... inca puteai sa stai pe noapte fara sa dardai o ora !
pe mine atacurile m-or mirat, dar am stat linistit in barca sa vad ce o fi pe acolo dand fin la salau la gume.
acum nu stiu ce o sa mai atace la suprafata , dar cine stie... pe langa unele maluri ar fi o incercare.

io zic sa-ti iei gumele , sa pui un textil mai subtire si sa bagi , ca e sezonul gumelor ;)
strimerman
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 28th, 2008, 9:56 am

Si o sa mai tot fie, pana da inghetul ;) . Ba chiar si dupa, pe alocuri :D .
Gerula
Site Admin

Înapoi la Spinning