Am tinut carasei intr-un butoi , ba chiar doua butoaie , tineam peste iarna pe vremea cind dadeam la viu . Nu faceau fite , ii drept ca aveau apa multa . Mincau rime , pufuleti din aia flotanti pt. platica , viermi , cam orice

Odata ne-am imbatat vreo trei din astia cu pescuit-n vena , am venit acasa si am pescuit in butoi , momeala vierme din pruna , o adus careva de la neamuri da cam toate erau cu viermi
La tara intr-un butoi mare de lemn am avut o testoasa , pe care ulterior am donat-o la gradina zoologica . Era din aia de balta , nu stiu acuma , da inainte se prindeau destule la rima sau bucatica de peste , pe unde dadeam io ( am scos una la vreo 2 kile , mare rau , cu fir de 0,12 , drill lung , emotii mari

) , si ca sa aiba ce minca , dupa vreo 3 zile de post i-am bagat vreo 100 de carasei mici . A doua zi am gasit vreo 15 atacati , erau sfisiati pe jumate , nu-mi vinea sa cred ce vedeam , hamesita o omorit mai mult decit o mincat

Am scos resturile si schimbat apa , a doua zi istoria se repeta , intr-o saptamina nu mai aveam carasi . Dupa aia i-am dat cite un peste , pe care-l omoram io inainte , maxim doi la doua zile , si nu-i minca intodeauna .
Interesante bestii si carapacele astea !