Transformarea uni bat de fly in bat de spinning

Despre asamblarea lansetelor, blankuri, inele, mandrine, accesorii

Re: Transformarea uni bat de fly in bat de spinning

Mesajde ilie pe Februarie 11th, 2009, 7:56 am

:lol: :lol: ok.mersi oricum
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde Gerula pe Martie 1st, 2009, 2:41 am

Nea Jeane, din experienta ta, int mandrina unui bat de fly All Star Austin intra o mulineta de spinning sanatoasa? (gen Suveran 4000)
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Jean Scurtu pe Martie 1st, 2009, 10:30 pm

Nu as putea sa-ti spun exact,dar ce pot sa-ti spun e ca in mandrina unui bat ALL STAR AUSTIN DE 9'W10/11 ce il am intra f. usor mulineta SS TOURNAMENT 1300 si mulineta SHIMANO SAHARA 4000.

Ieri am transformat un bat de fly SAGE DS2 9'W10 in bat de spinning si la fel aici intra usor mulineta SS1300 .
Abia astept maine sau poimaine sa incerc batul.
Batul SAGE DS2 are actiune moderat-fast,pe cand batul SAGE 1290 RPLX de 9'W12 transformat de mine anterior are actiune fast si unde pescuiesc eu in apa f. iute la pastrav de mare,batul fast nu e bun neajutand pescarul preluand socurile produse de peste +presiunea apei.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Gerula pe Martie 2nd, 2009, 11:08 am

Am inteles, inseamna ca intra si Suveranul fara probleme.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Martie 4th, 2009, 8:41 am

Adrian,

Postez niste poze cu batul de fly SAGE DS2 9'W10 inainte si dupa transformarea in bat de spinning:

Imagine Imagine

Imagine Imagine Imagine

Am inlocuit toate inelele de sarma cu 8 inele ALCONITE si cel de varf cu un FUJI SIC,toate de 4mm.pastrand cele doua inele striper originale.
Batul l-am prelungit cu un tub de grafit "high modulus" taiat din manerul unei crose de golf.

Din pacate desi voiam sa incerc batul luni sau marti nu am putut fiind frig si apa tulbure ,dar incepand de joi se incalzeste vremea si poate am si norocul de apa cat de cat mai curata si poate nu realizez a ...treia gerla!!!

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde taicanoe pe Martie 4th, 2009, 12:43 pm

Nea Jeane cand faci astfel de transformari nu poti sa elimini, macar o parte, daca nu complet, din pluta din fata mandrinei ? parca nu are aspect de lanseta de spinning asa - e doar o parere personala. Poate cu acea bucata de pluta eliminata si cu degetul direct pe blank ar fi o posibilitate sa simti mai bine vibratiile din lanseta.
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Jean Scurtu pe Martie 4th, 2009, 8:15 pm

@taicanoe,

Din pacate nu pot ca blank-ul fiind vopsit dupa ce scot pluta v-a arata nasol cu vopseaua dusa si nu am lac de finisat in aceeasi culoare si nici chef s-o finisez din nou ,eu ma leg mai mult de latura practica,batul sa fie functional.
E mult mai simplu sa faci de la inceput batul pe un blank ,dar blank-uri nu se gasesc (acest tip de blank nu se mai fabrica)si orice blank de SAGE de fly incepe cel putin de la $250 in sus si eu nu dau atatia bani doar pe un blank.Fara a considera munca mea pe mine nu m-a costa mai mult de $150 sa fac acest bat(e incus pretul cu care am cumparat batul +inelele si pluta necesarsa,ca pe crosa de golf am platit ...$2!!!)

Daca ai fost atent nu am taiat toata ata de matisaj de la fostele inele de sarma din acelas motiv,doar am taiat ata si flex-coat-ul de pe partea dinspre mandrina a inelelor si cu putin chin am scos piciorul celalat de sub ata de matisaj si flex-coat si am lasat-o asa.Nu arata cel mai bine ,dar arata mai rau daca taiam si acel matisaj ca inelele noi ce le-am pus au doar un picior.
Am incercat sa fac un bat bun ,cat mai aceptabil ca aspect cu minim de efort si investitie.Pluta aceea lunga din fata mandrinei te poate ajuta in lupta cu un peste mai mare ca poti prinde cu mana de acolo ,desi eu practic nu am nevoie de ea ca nu mut mana din zona mulinetei oricum,dar alti pescari prind batul de acolo in drill...

In final batul are lungimea de 3m.(10') cantareste 130g. si pot arunca cu el 28g.(1oz,) fara probleme.Crezi ca e rau batul???

Problema cu degetul pe blank e mai mult poveste,ca simti la fel atacul chiar daca nu ai degetul pe blank cu un blank sensitiv ca acesta si ma refer in primul rand la pescuitul in apa curgatoare ca pe lacuri observi mai repede trasatura pe fir decat simtind-o in bat.

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde taicanoe pe Martie 5th, 2009, 11:23 am

In final batul are lungimea de 3m.(10') cantareste 130g. si pot arunca cu el 28g.(1oz,) fara probleme.Crezi ca e rau batul???

La 3m / 130 gr. si 28 gr. are caracteristici excelente asa ca nu am cum sa cred ca e un bat rau. Am inteles si optiunea - efort minim / rezultat maxim si dupa cum am spus mai sus era doar o observatie de ordin estetic. In conditiile date cred ca ai ales cea mai buna varianta pentru ati face o lanseta asa cum ai nevoie si clar e mai importanta utilitatea decat aspectul estetic. (cu toate ca SS tot urata ramane :) ) La pretul la care ai scos batul fata de pretul unui blank nou e super OK.

Spor la treaba in continuare.
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Martie 6th, 2009, 11:27 pm

Nea Jeane, nu stiu daca o solutie mai buna (desi cu mai multa munca) n-ar fi scoaterea completa a mandrinei (prin metoda fierberii, de exemplu) si reluarea constructiei batului "pe curat" (eventual refolosind mandrina).
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Martie 7th, 2009, 10:43 pm

Gerula scrie:Nea Jeane, nu stiu daca o solutie mai buna (desi cu mai multa munca) n-ar fi scoaterea completa a mandrinei (prin metoda fierberii, de exemplu) si reluarea constructiei batului "pe curat" (eventual refolosind mandrina).

Nu merita atata munca deoarece blank-ul dupa scoaterea mandrinei si a plutei nu va arata bine ca nu ai cum sa-l cureti sa nu se vada ,sa fie exact ca restul blank-ului.
Si in fond la ce deranjeaza pluta din fata mandrinei? La batul SAGE RPLX 1290 transformat sunt doua manere de pluta in fata mandrinei ,deoarece fiind un bat de w12 pt. pesti marini mari sa te ajute in drill :

Imagine

In poza aceasta sunt trei bete de fly transformate ,un G.LOOMIS GL2 9'W12,un SAGE 1290 9'W12 si un G.LOOMIS IMX 10'W10.Batul din mijloc e SAGE 1290 si poti observa ca in fata mandrinei are doua manere de pluta.Le-am lasat asa ca nu deranjeaza cu nimic,daca luam pluta cele doua manere de plkuta blank-ul ar fi aratat f. nasol.
Eu fac betele pt. mine nu sa le vand si dupa cum am mai spus ma intereseaza latura functionala mai mult decat cea estetica.Culmea e ca amicul meu american ce m-a dus la pescuit cu barca lui vrea sa-mi cumpere acest bat ,ba mai mult la luat cu el batul SAGE 1290 la rodbuilding show-ul din North Carolina deoarece si-a comandat la un rod builder niste bete facute pe blank-uri G.LOOMIS ce vrea sa arate ca acest SAGE transformat de mine.

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Martie 8th, 2009, 10:22 am

Ma gandeam ca daca scoti mandrina poti scapa si de extensia facuta cu crosa de golf, si atunci nu ramai cu portiuni de blank nelacuit descoperite. Practic muti mandrina mai in fata. E drept insa ca e mult mai complicat iar costul e mai mare (pluta samd).
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Martie 9th, 2009, 8:11 pm

E munca multa ce nu merita si in plus batul devine mai scurt.
Mie imi plac betele cu maner "spilt" si daca mutam mandrina manerul split nu arata mai bine ca si in felul cum am facut eu batul cu mai putina munca si mai ieftin.

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Martie 13th, 2009, 11:12 pm

Nea Jeane, o intrebare: cand fierbi manerul ca sa dai jos mandrina de pe blank, cam cat dureaza de obicei pana sa se moaie suficient rasinile/lipiciurile?
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Martie 14th, 2009, 12:28 am

Nu as putea sa-ti spun deoarece inca nu am scos nici o mandrina.Ce stiu e din cele citite pe forum-urile americane si anume ca fierbi portiunea cu mandrina ,scoti mandrina din apa si incerci sa o scoti DAR FARA SA RASUCESTI,doar tragand de ea ,o bagi din nou in apa si tot asa pana poti scote mandrina.
Blank-ul nu se poate strica din cauza fieberii deoarece rasina ce leaga grafitul blank-ului se topeste la o temperaratura mult mai mare decat cea a fierberii apei.

"Zenkoanhead.clarksclassicfl... #4 [url] [-]

01/15/09 4:17 PM
I have removed several seats and never had a blank fail. You do not need to put the seat in a bag with glass or graphite rods, only with bamboo. I put the seat in boiling water for several minutes and then give it a straight, moderate pull. No twisting. Then heat another 30 seconds and pull. Then another and another until it finally gives way. The seat gives way all at once. No need to muscle it. I don't know the heat level needed to delam the blank scrim, but I doubt you would ever get there before the seat pops off. I do not like gorilla glue, but believe it removes the same. Don "

Poate ajuta cele scrise de un rodbuilder american pe un site de fly fishing.

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Martie 15th, 2009, 11:27 am

E destul de clara treaba. O sa incerc cu FE II ala la care mi-a rupt un fitofag unul din arborii mandrinei :D . I-as pune o mandrina de fly si i-as face un maner f scurt, stil fly , cu mulineta in spate :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Martie 16th, 2009, 8:55 am

Daca mulineta e in spate si e de spinning nu vei putea pescui decat chinuindu-te,deci nu-ti recomand sa faci asa ceva.

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Martie 17th, 2009, 5:01 pm

De ce? E vorba de un bat UL, pescuit exclusiv cu o mana. Iar eu apuc intotdeauna de piciorul mulinetei, deci am nevoie de foarte putin maner.
Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe Martie 18th, 2009, 9:00 am

Gerula scrie:De ce? E vorba de un bat UL, pescuit exclusiv cu o mana. Iar eu apuc intotdeauna de piciorul mulinetei, deci am nevoie de foarte putin maner.

G vad ca si pe tine te intreseaza foarte mult acest subiect, la fel ca si pe mine..
pb care o am in momentul de fata consta in faptul ca la multe bete de fly nu scriu greutatea lor (nu de aruncare),
in rest caut si iar caut ceva de 9-12 chisere ca sa-l fac pt UL, deci inca o data sa fie foarte usor:D :dance:
Pestele care lupta impotriva curentului…. moare electrocutat.
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Martie 18th, 2009, 11:12 am

Cred ca nea Jean te poate sfatui bine in povestea asta cu greutatea blankurilor, ca i-au trecut multe prin mana. Oricum, unul de 12 picioare nu are cum sa fie prea usor.
Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe Martie 18th, 2009, 3:19 pm

Gerula scrie:Cred ca nea Jean te poate sfatui bine in povestea asta cu greutatea blankurilor, ca i-au trecut multe prin mana. Oricum, unul de 12 picioare nu are cum sa fie prea usor.

nu am zis ca sa fie usoer, dar fata de un bat de match care are greutatea de 220gr , eu zic ca-i mai usor :D de aceea ma intreseaza acest aspect..
Pestele care lupta impotriva curentului…. moare electrocutat.
mayer_maryus
trecut prin multe

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Rodbuilding