Jean Scurtu scrie:Pt. orice pescuit la jig sau la "drop shot" e foarte importanta sensitivitatea batului folosit,nu numai la salau sau biban, ca sunt multi alti pesti pe care ii poti prinde cu aceste metode.
Jean Scurtu
...........................Corect.Iar pestele dupa care dai cu jig pe fundul apei si pentru care ai nevoie de super senzitivitate,pentru a deosebi un atac de o structura ,in Romania e salaul. Iar singurul care cauta in mod vadit salaul si imi pare si campionul capturilor la specia respectiva,cel putin in ultimele luni ,e Ovidiu .Si-i scoate cu un Trabucco.Gerula scrie:Eu zic ca, la pescuitul cu jiguri, senzitivitatea joaca un rol major indiferent de specia vizata. Daca nu "simti" fundul apei sansele de a avea rezultate la stilul asta scad semnificativ.
Jedi scrie:...........................Corect.Iar pestele dupa care dai cu jig pe fundul apei si pentru care ai nevoie de super senzitivitate,pentru a deosebi un atac de o structura ,in Romania e salaul. Iar singurul care cauta in mod vadit salaul si imi pare si campionul capturilor la specia respectiva,cel putin in ultimele luni ,e Ovidiu .Si-i scoate cu un Trabucco.Gerula scrie:Eu zic ca, la pescuitul cu jiguri, senzitivitatea joaca un rol major indiferent de specia vizata. Daca nu "simti" fundul apei sansele de a avea rezultate la stilul asta scad semnificativ.de care posesorii de "amplificatoare de semnal" ar zimbi condescent.
..............................Pai vezi??...Textil +lansete fara pretentii si simti ce trebuie simtit. Cea mai senzitiva lanseta din lume,echipata cu monofilament ,paleste la capitolu asta in fata uneia de 40-70 $ dar cu textilu potrivit. Firul fara elongatie,in contact cu mina,prin intermediul piciorului mulinetei,io zic ca are rolul cel mai mare in a da senzatia respectiva.SF scrie:Cu textil amindoi , is locuri unde apa trece de 12 m in apropierea malului , is locuri unde vezi firu intrind in apa la 5 m de mal si ramii uimit de cit fir mai recuperezi inca .
Pe lacu ala is situatii si cu vint , si ai destula burta pe fir , chiar daca mie imi place sa pescuiesc contra vintului , devine mai greu sesizabil totul , insa in conditii normale , fara vint sau deloc , simti bine de tot orice faza .
Cel mai usor jig cred ca are vreo 10 gr. , cind apa ii oglinda .
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator