Senzitivitatea lansetei

Despre asamblarea lansetelor, blankuri, inele, mandrine, accesorii

Re: Senzitivitatea lansetei

Mesajde SF pe Decembrie 16th, 2008, 12:07 pm

Si pe aici prin tara , ieri de ex. am dat cu naluci babane , tu cu ce fir ai fi aruncat vobler de 50 de grame :) , sau de 20 minim :)
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Decembrie 16th, 2008, 12:08 pm

15 lbs :D . Mai mult refuz sa pun :D . Pe apele astea de aici, de la 20 de lbs in sus, e ca si cum ai plimba otgonul :D . Nu vorbesc de Dunare.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Jean Scurtu pe Decembrie 16th, 2008, 3:50 pm

Gerula scrie:Mai e si chestia cu primele doua-trei inele, care uneori trebuie schimbate. Mulinetele de spin au piciorul care le indeparteaza de blank, iar firul ajunge sa faca un unghi cam mare cu primul inel, daca pui pur si simplu o mulineta de spin pe un bat de cast.

Ai incercat vreodata???Intai incearca si apoi spune-mi rezultatul.La betele match inelele sunt si mai mici decat la betele de casting si nu ai probleme sa arunci cu plute cu flotabilitate mica.
Daca am sustinut ceva nu am facut-o ca sa ma aflu in treaba ,e ceva verificat de mine,dar tu crezi ce vrei.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde taicanoe pe Decembrie 16th, 2008, 7:01 pm

pe aici prin tara, pe la Dunare mai exact, se intampla sa dau destul de des cu 40 gr. - chiar 50 ... am amici care dau chiar cu 110. Mie nu-mi place sa folosesc naluci peste 50 gr. si se mai intampla sa dau cu textil de 30 lbs sau chiar mai mult si cateodata chiar mai prind si cate un peste sinucigas :lol:
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Decembrie 16th, 2008, 9:47 pm

Jean Scurtu scrie:
Gerula scrie:Mai e si chestia cu primele doua-trei inele, care uneori trebuie schimbate. Mulinetele de spin au piciorul care le indeparteaza de blank, iar firul ajunge sa faca un unghi cam mare cu primul inel, daca pui pur si simplu o mulineta de spin pe un bat de cast.

Ai incercat vreodata???Intai incearca si apoi spune-mi rezultatul.La betele match inelele sunt si mai mici decat la betele de casting si nu ai probleme sa arunci cu plute cu flotabilitate mica.
Daca am sustinut ceva nu am facut-o ca sa ma aflu in treaba ,e ceva verificat de mine,dar tu crezi ce vrei.

Jean Scurtu

Nea Jeane, remarca totusi cuvantul "uneori", ca nu l-am pus intamplator acolo ;).
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Ianuarie 29th, 2009, 5:31 pm

salut .
ma bag in topic pt ca vad ca vorbeati de ovidiu .din punctul meu de vedere el mananca salau pe paine ,iar optiunea lui pt un bat no name (energo) e justificata de robustete si pret ,iar textilul 5-8 lb compenseaza lipsa de senzitivitate a batului .v-ati pus problema ca degeaba e batul senzitiv daca reflexul nu e bun ,daca raspunsul pe cortex nu e cel potrivit ;asta inseamna mii de ore pe apa ,pescuind la jig .imi place stilul lui ovidiu ,nu bate campii.
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Ianuarie 29th, 2009, 6:03 pm

Tu ai dreptate cand spui ca degeaba iei bete super-senzitive daca n-ai reflexe :lol: , dar asta nu inseamna ca un bat super-senzitiv nu-l poate ajuta extraordinar de mult chiar si pe unul la fel de rapid ca Doc Holliday ;).
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 29th, 2009, 11:45 pm

adrian frunza scrie:salut .
ma bag in topic pt ca vad ca vorbeati de ovidiu .din punctul meu de vedere el mananca salau pe paine ,iar optiunea lui pt un bat no name (energo) e justificata de robustete si pret ,iar textilul 5-8 lb compenseaza lipsa de senzitivitate a batului .v-ati pus problema ca degeaba e batul senzitiv daca reflexul nu e bun ,daca raspunsul pe cortex nu e cel potrivit ;asta inseamna mii de ore pe apa ,pescuind la jig .imi place stilul lui ovidiu ,nu bate campii.

Salut Adrian,

Bine ai venit pe acest forum!!!

Poate nu ai citit ce am scris eu pe forum(aici si la AVP) referitor in speta la betele fast si extrafast.Am spus ca nu batul trebuie sa fie fast ci pescarul ,un bat mai bun dupa parerea mea fiind cel moderat fast ,daca pescarul e fast(va pune in juvelnic mai multi pesti in conditii normale de pescuit)
Indiferent ca e vorba de stationar sau de spinning un pescar "cu mana de lemn"nu se va apropia niciodata de rezultatele unuia ce are intradevar are "mana" si tu vad ca sti asta la fel ca mine.

Conteaza mult la pescuitul la jig sensivitatrea batului(mai putin marca lui)dar corelata cu mana pescarului.Textilul mai subtire nu compenseaza sensivitatea batului ,doar "taie" apa si vantul mult mai usor facand" burta"mai mica,arunci mai departe.
Ovidiu cred ca are alte calitati ce pot defini un pescar f. bun si care intr-un fel suplinesc lipsa de sensivitate a batului.Nu inseamna ca daca e un bat de la energo nu e si sensitiv,ca m-ar mira ca Ovidiu sa pescuiasca cu un ...par.

Si ai subliniat perfect,daca nu ai destule ore petrecute pe apa poti sa fi cel mai bun pescar ,ca tot poti iesi pe locul doi in comparatie ,tot cu un pescar bun dar ce pescuieste mai mult.

Numai bine,

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde adrian frunza pe Ianuarie 30th, 2009, 3:38 pm

gaselnita in materie de senzitivitate a batului .bagi varful pe gat in apropiere de marul lui adam si marai ,ala de la cotor tre sa simta vibratia in blanc sau grip .e o joaca de copii pt ca de fapt in cazul asta blank-ul transmite in audio ,pe cand tac -ul e in infrasunete .adevarul e ca am neaparata nevoie de blank senzitiv doar la temperaturi ale apei sub 10 grade .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde didel_pro pe Ianuarie 30th, 2009, 4:12 pm

Dupa mine, 20 lbs,este arhisuficient,la noi.Dar, sa fie de firma.Eu unul dau cu bile de 30(cirlig 05+grub de 8-10 si pe morii si pe dunare.Dupa mine, lanseta face diferenta,mulineta:(impresie artistica),si cred ca stiu ce spun!SI MAI ESTE CEVA!!??......citi dintre noi si au luat nevasta "fata mare"?..........este o chestie de obisnuinta,eu am luat aia,ala ,ailalta,si alea alea.............!
Nu semanam, 2 !?;in niciun fel,toti ne dam, cu presupusul,(s au experienta ,fara factorul de noroc)!!!!!!!!!!!........si stiti bine!Eu unul, am un bat, ul,din omienouasuteaprilie, pe care nu l as da ,nici pe obama!........e o chestiune de "spil",si nu in ultimul rind,"SENZIVITATE"!!!!!!!!!!!!!!
PS aici, este ca la fotbal :unul cu steaua,altul cu rapidul si nu in ultimul rind, cu dinamo!!!!!!!!!!!!!!!!!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde taicanoe pe Ianuarie 31st, 2009, 8:00 am

fiecare da cu ce vrea sau cu are, cu ce-si permite sa cumpere sau cu ce sa nimerit dar bine ar fi bine sa avem posibilitatea sa incercam 10 - 15 variante de lansete - macar intr-o zi de pescuit - si abia dupa test sa platim lanseta. Nu e neaparat vorba de textele de marketing, cred ca mai mult tine de felul cum simti tu ca pescar acea lanseta, de placerea de a pescui cu ea si bineinteles de caracteristicile ei tehnice - actiune, putere, greutatea lansetei, lungime etc.
Asa ca cea mai buna solutie ar fi sa "oblige" comerciantii sa-si faca pravalia pe malul apei ca sa poti sa faci niste teste cu lanseta - cu jig, cu vobler, cu oscilanta - asa la cald nu doar sa "o scuturi" la rece in magazin.
taicanoe
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 31st, 2009, 9:32 am

Mare adevar spui, dar, din pacate, in Romania sigur n-o sa vedem prea curand asa ceva.
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Ianuarie 31st, 2009, 7:40 pm

pai a sunat ceasul si m-am trezit din frumosul vis :lol:
taicanoe
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Februarie 1st, 2009, 4:25 am

Din fericire in America si Canada e regula returnatului produselor,in termen de 30 de zile.In general magazinele accepta fara prea multe intrebari si daca e sa intrebe ceva vii cu o poveste bine ticluita. Odata am luat niste patine si dupa incercat ambele perechi si mers prin casa,am ajuns la concluzia ca ma vor deranja niste cusaturi grosolane la stingu.La magazin am spus ca le-am luat cadou unui prieten ,pentru Craciun dar bietul de el a.......murit :o . Prietenii care stateau mai in spate m-au intrebat ca de ce i-a cazut asa fata la vinzatoare .Cind le-am spus ce am putut sa debitez au inceput sa raga ca magarii prin magazin :lol: . Anu asta am avut in posesie urmatoarele lansete de baitcasting: Loomis Frontier ,Quantum Energy,Fenwick HMX, Daiwa Heartland Bass, St Croix Triumph ,in final am ramas cu Fenwick Eagle GT. Eu am gasit-o ca fiind exact ce vreau eu. Nu stiu ce naiba are dar cred ca-mi mai iau una de spinning MH. Sint cele mai usoare pe virf,blanc subtire ce pare firav dar al naibii de tare, ca o floreta de scrima (asa imi imaginez eu floreta :lol: ,nu ca as fi atins vreuna).
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde taicanoe pe Februarie 1st, 2009, 9:45 am

asta e in state, Canada ... pana o sa fie valabil in Romania mai avem de asteptat si de scuturat la rece lansetele.
taicanoe
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Februarie 1st, 2009, 12:24 pm

Taicanoe, stai linistit ca si la noi se poate returna produsul necorespunzator, doar ca nu prea stie lumea, iar vanzatorii fac figuri. Legislatia prevede insa restituirea pe loc, in magazin, a banilor dati pe un produs returnat in termen de 24 de ore de la achizitionare. E drept, nu pe motiv de "a murit pisica" :lol: , ci doar daca are defecte, vicii ascunse etc.

Nici in SUA si Canada nu se aplica peste tot regula cu "no questions asked".
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Februarie 2nd, 2009, 10:01 pm

Cred ca in Romania ,ca sa nu te pacalesti cu un bat ,e sa gasesti in cercul de cunostinte sau prieteni batul respectiv si sa-l incerci sa vezi daca iti place sau nu indiferent de reclamele facute de altii.
Eu transformand niste bete de fly in bete de spinning mi-am cumparat si niste bete ce in final s-au dovedit a nu fi bune pt. locul unde pescuiam.Din pacate in Houston nu gasesti prea multe bete de fly sa le incerci in magazin asa ca a trebuit sa fac incercari pe banii mei,dar nu e nici o problema ca sunt bune in alte locuri de pescuit sau le voi marita.
Atata doar ca am luat bete folosite dar in f. buna stare la un pret mult mai mic(din e-bay) decat daca mi-as fi cumparat blank-ul si componentele(ce sa-i faci zgarcenia dictata de faptul ca "fish don't care what you paid" cum e scris pe spatele Hondei mele).

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Februarie 2nd, 2009, 10:50 pm

Multi nu-si dau seama cat de adevarata e zicala asta :D . Pe de alta parte, eu unul o constientizez foarte bine, dar tot imi place sa-mi fac damblaua cu cate un bat/mulineta/whatever :lol: . Cata vreme nu traiesti cu impresia ca vei fi alt pescar cand ajungi cu "Excaliburul" pe malul garlei :lol: , nu-i nici o problema.
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Februarie 11th, 2009, 3:13 pm

sambata duminica am testat partial daiwa shogun zd pm 26.
am preferat-o betelor americane pt ca referintele pt cele americane , de pe rapitori erau bla ,bla de pescari cu 20 de bete de spin ,3milioane de naluci si 10 iesiri pe an +limbajul ultracriptat , de poet ermetic .
in plus betele in jur de 9' sunt aplicatii de steelhead .
tudor (paris) si superbaloane m-au facut sa ma hotarasc pt shogun.
e un bat bun ,arunca incredibil jiguri de 5-6g cu pp de 30 lb ,are o senzitivitate excelenta ,nu oboseste mana ,gripul nu e lung (barca ),finisaj bun ,tub protectie .e o ranga inteligenta care o recomand .cand ii vad pe americani cu scobitorile alea de baitcast ma ia cu frisoane .
sunt curios ce face o balista evergreen in plus .
nu ma impresioneaza sculele ,palmaresul ,secretele,ifosele ,figurile ,ma impresioneaza un pescar de jig care ia un salau pe o structura unde eu nu il iau .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 11th, 2009, 4:34 pm

adrian frunza scrie:nu ma impresioneaza sculele ,palmaresul ,secretele,ifosele ,figurile ,ma impresioneaza un pescar de jig care ia un salau pe o structura unde eu nu il iau .

Asta e foarte bine zisa, din pacate e cam greu de testat. Adica daca n-ai un amic care sa aiba Evergreen, e cam greu sa te mineresti langa un posesor si sa vezi daca batul ii confera sau nu vreun avantaj fata de tine.
Gerula
Site Admin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Rodbuilding