Senzitivitatea lansetei

Despre asamblarea lansetelor, blankuri, inele, mandrine, accesorii

Re: Senzitivitatea lansetei

Mesajde strimerman pe Noiembrie 23rd, 2008, 7:09 pm

SF scrie:Cu textil amindoi , is locuri unde apa trece de 12 m in apropierea malului , is locuri unde vezi firu intrind in apa la 5 m de mal si ramii uimit de cit fir mai recuperezi inca .
Pe lacu ala is situatii si cu vint , si ai destula burta pe fir , chiar daca mie imi place sa pescuiesc contra vintului , devine mai greu sesizabil totul , insa in conditii normale , fara vint sau deloc , simti bine de tot orice faza .
Cel mai usor jig cred ca are vreo 10 gr. , cind apa ii oglinda .

Mai SF , incearca cu textile mai subtiri care sa taie apa.
De 20 lbs is din start cam ros !
Iti spune unu care a mai dat si el pe 12m.... ;)
strimerman
trecut prin multe

Mesajde strimerman pe Noiembrie 23rd, 2008, 7:18 pm

Jedi scrie:
Gerula scrie:Eu zic ca, la pescuitul cu jiguri, senzitivitatea joaca un rol major indiferent de specia vizata. Daca nu "simti" fundul apei sansele de a avea rezultate la stilul asta scad semnificativ.
...........................Corect.Iar pestele dupa care dai cu jig pe fundul apei si pentru care ai nevoie de super senzitivitate,pentru a deosebi un atac de o structura ,in Romania e salaul. Iar singurul care cauta in mod vadit salaul si imi pare si campionul capturilor la specia respectiva,cel putin in ultimele luni ,e Ovidiu .Si-i scoate cu un Trabucco. :o de care posesorii de "amplificatoare de semnal" ar zimbi condescent.

Vezi ca Ovdiu da din barca... relaxat de-a lungul pragului... din barca la 7m de structura su 5m adancime sau chiar 8 e altceva fata de dat de pe mal !
Apa iti face o burta pe fir impingand perpendicular ! Daca salaul ein mal nu sunt probleme... .
daca nu...zici ca e acolo si ca nu mananca ! :think:
strimerman
trecut prin multe

Mesajde SF pe Noiembrie 23rd, 2008, 7:20 pm

Tuf de 20 lb ii mai subtire ca pp de 15 lb . Poate pp de 8 sau 10 lb sa fie o solutie , sau Tuf de 15 lb . Asta daca nu ingheata , azi am dat intr-un loc mai cald , dar care tinea deja gheata la mal .
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Noiembrie 23rd, 2008, 7:26 pm

Ripcord SI Plus de 15 lbs ai incercat? Mie mi se pare excelent, si are so o culoare "de camuflaj" foarte buna (verde cu negru, zici ca-i un fir de matasea broastei).
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde strimerman pe Noiembrie 23rd, 2008, 7:46 pm

SF scrie:Tuf de 20 lb ii mai subtire ca pp de 15 lb . Poate pp de 8 sau 10 lb sa fie o solutie , sau Tuf de 15 lb . Asta daca nu ingheata , azi am dat intr-un loc mai cald , dar care tinea deja gheata la mal .

Da si astea-s groase...
Uite aici : http://abrevis.ro/produse.php?Categorie ... tifilament

De 6 sau 8 lbs, nu se incarca cu apa... taie bine apa.. >
Se spune ca pe lac din barca poti scoate cu dibacie pesti si de 3 ori mai grei decat ai firul !

Intreaba-l pe Nea Jean ce pesti a scos cu fireline de 4lbs.
E drept ca are si niste bete ultra elastice...
strimerman
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 24th, 2008, 11:52 am

Eu am scos de pe mal peste de 8 kile (fitofag) cu fir de 4lbs. Ala de 9.8 a fost din barca, ce-i drept. Se poate, dar depinde mult si de felul in care lupta pestele. Daca umbla pe la fund, dupa structuri/agataturi, sansele sa-l scoti cu un fir subtire scad exponential.
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Noiembrie 24th, 2008, 8:36 pm

De scos pestele nu mi-e groaza , daca ii loc , daca pleaca in agatatura si nu ai fir sa-l ti , l-ai salutat . As putea baga mai fin , da mi-e cam greu , is locuri adinci , mai sint cioate, stinci . O balastiera care o pescuiam inainte , adinca rau , nu avea agataturi , si am scos pesti de citeva kile cu mono subtire , 0,14-0,16 , am scos salau si cu 0,12 insa pe baraju asta de care ii vorba treburile nu stau asa , am pierdut jiguri si plastice inclusiv cu 30 de lb . Nici nu ma strofoc mult , la ce frig avem , copca va deveni realitate curind :lol:
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Noiembrie 25th, 2008, 11:58 am

30 de lbs mi se pare cam mult, banuiesc ca face o burta senzationala cand bate vantul, la grosimea aia are o portanta de toata frumusetea :D.
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Noiembrie 25th, 2008, 12:39 pm

Ma crezi ca cei mai mari cu ala o iesit! . Bine , nu-i vorba de cit tine in drill , insa il bagam acolo unde cu ala mai subtire lasam din prima , am frecat oricum de multe ori la citiva m de la jig in sus , pe prag , unele locuri ar putea fi pescuite cu subtire , insa unde am prins as lasa la greu , si mi-e groaza de un fir ciupit , daca ii subtire . Fara barca ii cam nasol , si aia nu inchiriaza cica , iar io un gonflabila imprumutata de prieteni de la prieteni nu ma incred :lol:
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Noiembrie 25th, 2008, 12:48 pm

Daca sunt praguri cu diferente mari de nivel si scoici pe buza, intr-adevar nu prea ai cum sa umbli cu fineturi. Am un loc de-asta pe Arges, la 4 lanseuri tai cam 3-4m din ripcord si plus de 15 lbs, ca se transforma in fir de 4 lbs prin raschetare de scoici :lol: . E drept ca se mai si ia binisor, desi in ultima vreme numai strapazan abia sarit de limita.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Noiembrie 27th, 2008, 2:52 am

Pina la urma care-i factorul cel mai important la capitolul asta? Firul textil sau lanseta ?
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde strimerman pe Noiembrie 27th, 2008, 6:30 pm

Jedi scrie:Pina la urma care-i factorul cel mai important la capitolul asta? Firul textil sau lanseta ?

Io zicca lanseta e sfanta.

Am avut ocazia sa fac comparatii, dand la dunare pe distanta de 10-15 m.
Dadeam cu lanseta senzitiva si fir subtire si intepam strapi de 200 gr, si ma credeam jmeker de jmeker.
apoi am vazut ca cineva de langa mine ia si el strapi mici.. ca nah , astia erau atunci in zona, si asta dadea cu o lanseta mai rigida ca a mea dar cu mono de 0.4mm destul de rigid ca sa zic.
Am facut schimb si am luat si eu cu lanseta lui si si el cu a mea....
De atunci mi s-a aprins un beculet, si am depasit ideea fixa cu textilul minune.

Deci, eu personal pe distante nu f. mari..pana-n 15-18 m , pe zone cu taiat textilul , un mono cu elongatie mica face treaba !

In plus, mi s-a intamplat de multe ori ca tot sistemul sa fie f. rigid si cand dadea aproape de mal..5-8m sa il scuipe instant si sa nu am timp sa-l intep , pe cand cu mono e alt film.

Incet dar sigur , eu incep sa dau cu mono sau cu bete mult mai flexibile.
Nea Jean da el cu textil da da cu bete f. flexibile facute din bete de fly.
Intr-o zi am sa dai si eu cu un bat ca acela... sa nu mor profan ;)
strimerman
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 27th, 2008, 7:07 pm

Si eu prefer lansetele ceva mai moi. Dar textilul e sfant din multe puncte de vedere, marea exceptie numindu-se rezistenta la abraziune. Am mereu la mine si un tambur cu mono, pentru situatiile in care la 2-3 lanseuri tai cativa metri de textil ros de scoici :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Noiembrie 27th, 2008, 9:52 pm

Betele mele nu sunt f. flexibile ca daca ar fi ar trebui sa aiba actiune slow,betele mele facute pe blank-uri de fly sunt moderat -fast,insa fiind mai lungi flexeaza mai mult decat un bat scurt.
Am spus ca am si bete cu actiune fast,bete facute de mine prin transformarea unor bete de fly,dar ca prefer betele moderat -fast.

http://img133.imageshack.us/my.php?imag ... 143do0.jpg

Imagine

Dupa cum se poate vedea in poza batul nu e f. flexibil chiar in drill cu un black drum destul de mare.Am mai multe bete facute pe blank-uri fly ,dar pt. diferiti pesti pe care ii pescuiesc.Batul din poza e facut pe blank fly ALL STAR AUSTIN(TITANIUM)DE W8,am altele pe aceleasi blank-uri dar de W4,W5,dar am si bete facute din bete fly de W12/13 si W11(asta e un SAGE fast).

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Jean Scurtu pe Noiembrie 27th, 2008, 10:11 pm

Din pacate nu stiu ce s-a intamplat ca nu a aparut poza cu batul in drill ,asa ca o sa incerc sa o postez acum:

ImagineImagine

Sper ca puteti observa cum "lucreaza" batul cu black drum-ul din poza prezentata in postarea anterioara si nu se poate spune ca e un bat f. flexibil.Ce e adevarat e ca eu in locul unui bat rigid prefer un bat flexibil,deoarece am mai multe avantaje cu el decat cu cel rigid.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Gerula pe Noiembrie 28th, 2008, 12:52 pm

In mod clar utilitatea unui bat tip "par din gard" nu poate fi decat "smulgerea" pestelui in sus, in cazul in care a fost bine intepat. In rest, asemenea bete au numai dezavantaje, de la scapatul pestilor in drill pana la aruncari mai scurte. Si eu prefer betele flexibile.
Gerula
Site Admin

Mesajde strimerman pe Noiembrie 28th, 2008, 6:43 pm

Parii aceia de care zici se foloseau la 'mort manie' , dar cei din ziua de azi uita ca atunci se dadea la mono. :idea: si dau cu ele la textil si la lingura si la vobler . :mrgreen:
strimerman
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 29th, 2008, 11:30 am

Eu nu le vad utilitatea acestor pari nici la jig, daca dai cu textil.
Gerula
Site Admin

Mesajde bic pe Decembrie 13th, 2008, 10:01 am

Eu vad utilitatea parilor imediat ce bagi o naluca mai mare (voluminoasa) si mai grea de 20g.Pe siteul daiwa.com ,explica inr-o singura propozitie cum e cu senzitivitatea la lansete .Ei zic cam asa :cu cat e mai usor varful si sint mai multe inele cu atat e mai senzitiva lanseta .Parerea mea e ca au dreptate .Cum obtii asta ? cu inele mai mici si mai usoare.Dar ei nu vor pune niciodata inele mai mici de 5 pe o lanseta ,cea ce noi putem.
bic
membru nou

Mesajde Jedi pe Decembrie 13th, 2008, 1:22 pm

Sau inele cu rama din titan .
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Rodbuilding