Marirea rezervei de putere a lansetei

Despre asamblarea lansetelor, blankuri, inele, mandrine, accesorii

Re: Rezerva de putere lipsa..

Mesajde Dreamer pe Noiembrie 17th, 2008, 8:17 am

lanseta e un Gipo Regal trout. Nu are componente de cine stie ce calitate, dar blancul e foarte senzitiv.
Cu jiguri pina in 4-5 g si apa de max 2 m, merge..la bibistrocel.
dar daca e sa dau pe apa mai adinca si la distanta, imi pare moale, oricit de mare teapa as da.

asta e lanseta: http://www.gipo.ro/produs/4968.Lanseta- ... 2-13M.html
You may say that I'm a Dreamer, But I'm not the only one!!!
Dreamer
trecut prin multe

Locaţie: Bucuresti

Mesajde eugen pe Noiembrie 17th, 2008, 1:11 pm

mmm..."sensitiva", ce-mi place mie cuvantul asta.:D

varga aia inteapa si la distanta mare si pe apa adanca dar nu cu jiguri din comertu romanesc si nu la tine in mana. iti place tie sa dai vina pe lansete...

that being the case: daca vrei cotor extra, singura solutie este sa bagi in tub un alt tub, eventual varf de la o alta lanseta. tree avut grija la un singur lucru: daca intaresti prea mult segmentul baza si cotorul nu mai preia uniform sarcina de la varf se va rupe in punctul de tranzitie. totu-i ca segmentul ales sa fie elastic cat trebuie si sa se pupe conicitatea cu spatiul din segmentul de cotor, cat sa mai lase loc si de rasina. va rezulta oricum o alta lanseta, mai grea precis, mai buna sau mai proasta, depinde de modificari. nu poti sa stii dinainte.

una peste alta, cotorul este ultimul care intra in actiune la o lanseta, el foloseste in dril si tinut tensiune pe peste. mai putin la intepat. daca se indoaie varga pana in cotor doar din frecarea firului cu apa + jig, inseamna ca iti tree pur si simplu altceva pentru contextu' ala. daca ai luat un bat pentru jiguri mici si apa mica si iti place, inseamna ca acolo tree folosit. nu te poti astepta sa faca acelasi lucru si daca-l duci la fantana.
eugen
trecut prin multe

Mesajde Dreamer pe Noiembrie 17th, 2008, 1:37 pm

Multumesc Eugen
Am sa o mai pipai in magazin si poate ma hotarasc. (inca nu am cumparat-o)
Dreamer
trecut prin multe

Mesajde eugen pe Noiembrie 17th, 2008, 3:39 pm

aoleo, esti varza. :) bine mah tu cumperi ceva cu gandu' sa modifici? waddafuck...
eugen
trecut prin multe

Mesajde Dreamer pe Noiembrie 18th, 2008, 8:32 am

Eugen...daca ai sti cite voblere am cumparat ca sa le modific.. :doh:
De ce nu as face la fel si cu lansetele? :think:
Dreamer
trecut prin multe

Mesajde eugen pe Noiembrie 18th, 2008, 9:47 am

pentru ca nu-i tot una, andrei.

inteleg sa modifici chestii gen schimbat inele, lungit/scurtat mandrina, vopsit in roz etc, daca iti place un blanc dar nu si varga in ansamblu. da' tu zici ca vrei sa cumperi acum masina ca sa-i schimbi motorul, pentru ca de fapt vrei alta masina. nici nu ai vreo garantie ca o sa-ti mai placa dupa ce modifici, va rezulta clar cu totul altceva decat este acum. posibil sa-ti ceara si repozitionarea inelelor daca intaresti cotorul. caz in care, daca blancul nu-i sablat doar si lasat asa, ci vopsit, cum des se intampla la astea ieftine made in china, o sa ramana urme si o sa si arate ugly.

acuma' desigur, tu stii mai bine ce si cum. dupa parerea mea, este imposibil sa nu gasesti o varga pe gustul tau, acum exista de toate culorile peste tot, chiar ai de unde alege, nu mai e ca pe vremuri.
eugen
trecut prin multe

Mesajde Dreamer pe Noiembrie 18th, 2008, 10:38 am

Poate am exagerat..putin
Eu cam vreau sa impac si varza si capra..si..ciobanul...:D
Cred ca e timpul sa recunosc ca nu am cum sa folosesc o singura lanseta pentru toate tipurile de pescuit
Doar am zis ca nu ma mai complic atit cu betele..dar pur si simplu nu ma pot abtine :oops:
Lanseta de spinning mai greu am, acum cautam ceva pt naluci mai mici, desi nu imi place sa am o suta de lansete ca oricum merg la pescuit doar cu una.
Acum vreo 5-6 ani aveam o telescopica de 6 lei careia ii schimbasem inelele si am prins foarte multi pesti cu ea..si foloseam si totative 00 si jiguri de 30 de g...eh..ce vremuri :shifty:
Dreamer
trecut prin multe

Mesajde Cristian Ene pe Noiembrie 18th, 2008, 12:21 pm

Dreamer,

cred ca te orientezi gresit spre lansete ieftine care le ceri performante care nu le au. Macar cumapara din USA lansete care au blankuri reusite Bass Pro Microlite, Cabela`s IM6 /IM7, St.Croix SC2 care au actiuni corecte le mai modifici pe ici pe colo :D si ai o lanseta care pescuieste corect la un pret decent. SAu daca esti ambitios si perfectionist iti faci tu pe blankuri bine alese.

O lanseta care sa fie si UL si H nu se va inventa si daca ar fi sa lanseze un H si 1g nu cred ca ar fi placut de pescuit cu ea pesti de cateva sute de grame.

Vezi sa nu ai un proiect utopic :geek:
Cristian Ene
membru nou

Mesajde Gerula pe Noiembrie 19th, 2008, 12:02 pm

Foarte corect sfatul, n-are rost sa dai banii pe un Gipo ca sa te apuci imediat sa-l tunezi, cand lansete gen Microlite sunt lucrate excelent si au un pret f bun.
Gerula
Site Admin

Anterior

Înapoi la Rodbuilding