inele

Despre asamblarea lansetelor, blankuri, inele, mandrine, accesorii

inele

Mesajde adrignat pe Februarie 17th, 2009, 3:26 pm

ma intreb daca pot fi folosite inelele de sarma pentru pescuitul la musca(cele normale,rotunde cu un singur picior nu alea "snake" )pentru a monta o lanseta UL.din moment ce o sa folosesc numai fire mono,cred ca nu este absolut nici o problema. :roll:
adrignat
membru nou

Re: inele

Mesajde Gerula pe Februarie 17th, 2009, 3:59 pm

Cred ca nea Jean e cel m ai in tema. Chiar sunt curios daca a transformat in bat de spin si vreo varga de fly echipata cu asemenea inele.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Jean Scurtu pe Februarie 17th, 2009, 8:30 pm

Da le poti folosi,chiar sunt in comert aici,niste inele dec sarma speciale pt. bete ultralight.

Insa pot sa-ti spun cu cetitudine ca sunt mai bune inele SIC match ,model "M" cu picior lung ce sunt f. usoare si avand piciorul mai lung poti folosi mai putine inele la constructia batului.Si iti spun aceasta deoarece mi-am construit ,folosind astfel de inele ,la bete construie pe blank-uri de fly W4,W5.Aceste inele au diametrul interior incepand de la 2mm. in sus,cel mai mare folosit de mine fiind de 16mm.

Eu nu am folosit inele de sarma decat cand eram copil,aici nu le pot folosi deoarece la orice peste se poate pescui mult mai avantajos cu fir textil +leader fluorocarbon si eu pescuiesc cu fir textil 99%,deci nu are sens sa pun inele de sarma ce vor fi distruse in timp de firul texril.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde adrignat pe Februarie 17th, 2009, 9:04 pm

da.stiu de inelele SIc match.chiar am o lanseta UL cu astfel de inele.sunt foarte faine.dar nici nu am vazut de cumparat si in plus ma atrage ideea inelelor astea simple.imi place cum arata.
io o sa pescuiesc numai cu mono 0.12- 0.14 eventual 0.18 in conditiile mai grele.asa ca nu vad nici un impediment in folosirea sarmei simple.daca foloseam si textil,cu siguranta nu ma gandeam la inelele astea. ;) mersi de raspuns
adrignat
membru nou

Mesajde adrignat pe Februarie 17th, 2009, 10:30 pm

dar o mandrina de fly poate fi folosita pentru o lanseta de spin?stiu ca majoritatea au "buttcap"-ul montat si deci blankul nu poate trece dintr-o parte in alta a mandrinei.e o problema rezolvabila asta zic eu.altele ar mai fi?
adrignat
membru nou

Mesajde Gerula pe Februarie 18th, 2009, 11:32 am

Ce idee ti-a venit? :D
Gerula
Site Admin

Mesajde adrignat pe Februarie 18th, 2009, 12:05 pm

nu e neaparat o idee.dar mi se pare ca sunt mult mai elegante si mai atent lucrate decat majoritatea mandrinelor de spin(vorbesc in aceeasi categorie de pret).....majoritatea sunt cu inserturi de lemn nobil si alte figuri dinastea.si pentru lanseta astya mi-ar placea un look mai elegant dar discret....si deaia ma bate gandul si la inelele de fly(plus ca astea de sarma sunt foarte usoare).
cu blankul nu sunt in clar inca.parca nimic nu se potriveste cu ceea ce vreau io. :think:
adrignat
membru nou

Mesajde Gerula pe Februarie 18th, 2009, 9:04 pm

Pentru UL clar merge mandrina de fly, dar la inele eu as pune ceva care sa-mi permita sa dau si cu textil.
Gerula
Site Admin

Mesajde adrignat pe Februarie 18th, 2009, 10:07 pm

lanseta care o vreau tre sa fie moderare-fast....in jur de 7' .
vreau sa o pescuiesc cu microvoblere si cu rotative mici(pentru jiguri mici si textil am deja lanseta).
asta in principiu o sa fie o lanseta de clean/biban/pastrav cu naluci reactive.nu am de gand sa folosesc ca si fir nimic mai mult de fluorocarbon......vreau sa fie o lanseta specializata.
adrignat
membru nou

Mesajde Gerula pe Februarie 18th, 2009, 10:33 pm

Da, intelesesem ideea, dar, pragmatic vorbind, poate nu e bine sa-i limitezi asa drastic optiunile de utilizare, in conditiile in care exista si inele f usoare si elegante care permit totusi folosirea textilului. Sau ma rog, stii cum e, mai scot astia peste un an cine stie ce fir si vrei sa dai cu el, dar nu duc inelele.
Gerula
Site Admin

Mesajde adrignat pe Februarie 18th, 2009, 10:39 pm

atunci imi iau/fac alta lanseta :twisted:
oricum practic sunt foarte rare ocaziile in care imi iau la mine o singura lanseta.....deci e destul de greu sa ma prinda "descoperit".
adrignat
membru nou

Mesajde Gerula pe Februarie 19th, 2009, 10:51 am

In cazul asta nu prea exista contraargumente :D .

Desi eu unul am constatat ca-mi este tot mai lene sa car mai mult de un bat dupa mine :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde adrignat pe Februarie 19th, 2009, 11:10 am

Gerula scrie:In cazul asta nu prea exista contraargumente :D .

Desi eu unul am constatat ca-mi este tot mai lene sa car mai mult de un bat dupa mine :D .

mda.eu de obicei car un singur bat dupa mine cand merg la clean pe tarnava.acolo nu am alte alternative.ar mai fi somnul.......dar mananca in proportie de 99% numai noaptea....doar accidental se mai prinde cate o "moaca" peste zi.asa ca nu are sens sa car mai mult de o lanseta.
pe olt se schimba ecuatia........avat,salau,stiuca,somn,clean,biban.......e pacat sa ratezi o ocazie din comoditate.
adrignat
membru nou

Mesajde Gerula pe Februarie 19th, 2009, 6:41 pm

Adevarul e ca si eu cand merg la Dunare sau Olt iau 2-3 bete dupa mine, pentru ca nu ai incotro.

Chestia e ca si la clean eu dau cu textil plus leader, asa ca... :D
Gerula
Site Admin

Mesajde adrignat pe Februarie 19th, 2009, 7:07 pm

fiecare cu preferintele lui.io nu am incredere nici macar in betele extra fast+mono cand vine vorba de clean.......nu le simt io bine.
asa ca nici nu se pune problema de textil la clean pentru mine.
fluorocarbon.......e alta treaba!mai ales pe apa limpede
adrignat
membru nou

Mesajde Gerula pe Februarie 19th, 2009, 7:09 pm

Pai de ce sa dai cu ex-fast la clean? Ce naluci folosesti?
Gerula
Site Admin

Mesajde adrignat pe Februarie 19th, 2009, 8:12 pm

aproape exclusiv microvoblere.din cand in cand mepps-uri si panther martin mici.
pai am mai zis-o pe undeva.....am folosit odata constrans fiind de situatie o lanseta L ex-fast si am vazut cu ochii mei cum am smuls (si asta fara sa contrez) de cateva ori voblerul din gura clenilor.atacau destul de indecis.si apucau asa timid voblerul .o lanseta mod-fast sau moderate ar fi fost brici.......da asa....
adrignat
membru nou

Mesajde Gerula pe Februarie 19th, 2009, 10:36 pm

Eroare de comunicare :D . Eu intelesesem ca iti mai pui inca problema de ex-fast la clean :D .

Da, clar un bat moderat e ceea ce trebuie, dar totusi cu accent si pe senzitivitate. Exact cum spuneai, uneori da fin, zici ca-i o frunza prinsa-n ac.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Februarie 20th, 2009, 2:42 am

adrignat scrie:dar o mandrina de fly poate fi folosita pentru o lanseta de spin?stiu ca majoritatea au "buttcap"-ul montat si deci blankul nu poate trece dintr-o parte in alta a mandrinei.e o problema rezolvabila asta zic eu.altele ar mai fi?

Poti folosi linistit mandrina de fly,capacul se desurubeaza si poti trece blank-ul prin mandrina fara probleme.In plus la toate betele de fly transformate de mine in bete de spinning,in mandrinele lor se potrivesc mulinetele mele.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde adrignat pe Februarie 20th, 2009, 12:31 pm

aha.mersi.ma gandeam eu ca trebuie sa fie detasabil capacul pentru ca am tot cautat si nu am gasit mandrine de fly speciale pentru spey....si acolo din ce stiu eu,blankul tre sa treaca prin mandrina.
adrignat
membru nou

Următorul

Înapoi la Rodbuilding