Inele cu inaltimea in zig-zag? :(

Despre asamblarea lansetelor, blankuri, inele, mandrine, accesorii

Inele cu inaltimea in zig-zag? :(

Mesajde mayer_maryus pe Aprilie 1st, 2009, 2:59 pm

deci sa incepem, am o lanseta de match care dupa parerea mea inelele nu sant puse "natural"
ca exemplu daca pun primul tronson pe masa cu inelele in jos, atng disproportional masa vreo 2 da, 3 nu si tot asa ..
pun si o schema sa se inteleaga ce vreau sa zic...
teoretic din punctul meu de vedere nu sant bine pt ca exista frecare mai mare in lanseu,dar cine stie...
Ataşamente
cutie 24x185x35.jpg
Pestele care lupta impotriva curentului…. moare electrocutat.
mayer_maryus
trecut prin multe

Re: Inele cu inaltimea in zig-zag? :(

Mesajde Jean Scurtu pe Aprilie 1st, 2009, 6:54 pm

Ai dreptate nu sunt bine puse inelele,dar asta nu inseamna ca e frecare mai mare la lanseu ,e frecare mai mare la recuperare,ca la lansare firul practic abia atinge inelele chiar daca nu sunt perfect aliniate.
Ce poti face e sa indoi in fata inelele mai inalte in asa fel ca sa fie cat de cat la inaltimea celorlalte.
Nu merita sa dai inelele jos si sa le pui cum trebuie,doar pe viitor cand cumperi un bat verifica atent pozitionarea inelelor.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde mayer_maryus pe Aprilie 2nd, 2009, 7:28 am

am incercat si le-am adus relativ cat de cat pe aceasi linie, dar tot nu sant multumit,sa spun asa..
sant la maxim modificate, asta e data viitoare o sa fiu mult mai atent...
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Aprilie 4th, 2009, 2:15 pm

Ca diametru sunt in ordine? (de la mic la mare) Sau le-au pus aia gresit pe bat, mare inainte de mic?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde mayer_maryus pe Aprilie 6th, 2009, 8:49 am

Gerula scrie:Ca diametru sunt in ordine? (de la mic la mare) Sau le-au pus aia gresit pe bat, mare inainte de mic?

de pus sant bine ca diametru, de la mic la mare, dar la bat de match sant vreo 18 inele...
partea proasta fiind ca nu au aceasi inaltime, ma bate gandul sa le schimb cu altele, sant foarte multumit de blannk e cat de cat usor si moale cum vreau eu, dar inelele lasa de dorit:(( + ca cel din varf are cam 3-4mm diametru si cel de langa mulineta are cam 15mm ceea ce nu ma avantajeaza deloc la lansari cu 2-3gr:) dadeam inainte cu alta lanseta cu diametre
6-8mmvarf si 40mm spate, si se simte muult de tot diferenta , parca nici nu trece prin inele firul...
adika acum cam acelasi fir eu si shoktu el da cu floreta de 1,8-2m si arunca cam 1 1/2 din distanta care o arunc eu cu 3,6m:) ceea ce nu e normal...
deci daca stiti pe unde sa gasesc in romanika neste inele vor12-20buc cu picior MARE si de preferat unu singur si inele de calitate pt ca dau si cu textil iar diametru varf -5-9mm iar cel din spate min35 va sunt recunoscator...
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Aprilie 7th, 2009, 10:24 am

Vezi daca gasesti aici ce-ti place http://www.rodbuilding.ro/index.php?lin ... &parent=35

Si mai e aici pe sectiune un topic cu materiale de rodbuilding, sunt acolo cateva linkuri.
Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe Aprilie 16th, 2009, 9:11 am

Jean Scurtu scrie:Ai dreptate nu sunt bine puse inelele,dar asta nu inseamna ca e frecare mai mare la lanseu ,e frecare mai mare la recuperare,ca la lansare firul practic abia atinge inelele chiar daca nu sunt perfect aliniate.
Ce poti face e sa indoi in fata inelele mai inalte in asa fel ca sa fie cat de cat la inaltimea celorlalte.
Nu merita sa dai inelele jos si sa le pui cum trebuie,doar pe viitor cand cumperi un bat verifica atent pozitionarea inelelor.

Jean Scurtu

din pacate este si la lansare pt ca sant foarte strambe, si ma incercat toate variantele....
in curand i le scot pe toate si montez doar 10 inele maxim care mi se par ok.... (in momentul de fata are vro 18)
iar alt lucru deranjant pt mine , sant foarte mici in diametru inelele cel din varf are undeva la 1,5-2mm diametru interior iar cel din spate
adica de langa mulineta ar avea cam 15-18mm si sant un pic ingandurat , ca din cauza asta nu pot arunca cum vreau..:(
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde ShokTu pe Aprilie 27th, 2009, 3:22 pm

Uite vezi dc nu mi-am luat lanseta de match pt spining? :D o sa merg sa imi iau o bologneza de 4 metri care e si mai subtire si mai usoara cu inele mai putine si mai "largi" :D fire in drill si spor la treaba :D
ShokTu
trecut prin multe

Mesajde mayer_maryus pe Aprilie 29th, 2009, 10:58 am

mah eu inca nu am gasit o bologneza care sa imi placa =)) daia mi-am luat match...:P
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Aprilie 29th, 2009, 4:49 pm

Poti pescui la fel de bine si cu match-ul cat si cu bologneza.Se pare insa ca ai ales un match de o calitate mai slaba.
Eu pescuiesc aici de multe ori cu match(4,2m.) sau bologneza(5-6m.)la .....jig fara probleme,dar betele ce le am sunt destul de bune(MILO,KETNER,TRABUCCO,COLMIC).

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde mayer_maryus pe Aprilie 30th, 2009, 9:05 am

Jean Scurtu scrie:Poti pescui la fel de bine si cu match-ul cat si cu bologneza.Se pare insa ca ai ales un match de o calitate mai slaba.
Eu pescuiesc aici de multe ori cu match(4,2m.) sau bologneza(5-6m.)la .....jig fara probleme,dar betele ce le am sunt destul de bune(MILO,KETNER,TRABUCCO,COLMIC).

Jean Scurtu

cu tot respectul, este un bat ieftin sa spun asa , culmea e ca ma inteleg foarte bine cu el tocmai de aceea vreau sa rezolv aceasta problema...
initial cand l-am luat am zissa nu arunc cu banii (vb de 100-150 euro) pe un bat si sa dau de 2-3 ori cu el ... nu am vrut sa risc, asa
ca mi-am luat unu la vreo50 euro pt probe si culmea chiar imi place actiunea lui, cantareste undeva la 190gr deci nu e chiar foarte greu, si e
foarte moale... dar in acelasi timp senzitiv...
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde ShokTu pe Aprilie 30th, 2009, 3:34 pm

Ma eu te inteleg ca iti place batul dar pana si coada de matura devine sensibila cand dai cu fir textil :D
ShokTu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Mai 3rd, 2009, 9:37 am

E si nu e asa :D . Firul textil transmite "informatia" doar daca are cui :D . Am incercat eu cu un par de fibra de 3m, si nu simti absolut nimic, nici daca dai cu fireline de 4 lbs :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe Mai 4th, 2009, 12:00 pm

ma shoktule da tigan mai esti :mrgreen: , stii foarte bine dc dau cu el si momentan nu-l voi schimba
imi place ca e moale si lunga =)) na esti multumit acum ? si nu dau numai cu textil mai dau si cu fluoro :P si
crede-ma ca se simte si atacurile fine... adevarat mi-a luat ceva sa ma invat cu el ...

cat despre lanseta mea de suflet (floreta) sa nu te prind ca faci vreun comentariu.... :ugeek:
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde ShokTu pe Mai 4th, 2009, 12:31 pm

mayer_maryus scrie:ma shoktule da tigan mai esti :mrgreen: , stii foarte bine dc dau cu el si momentan nu-l voi schimba
imi place ca e moale si lunga =)) na esti multumit acum ? si nu dau numai cu textil mai dau si cu fluoro :P si
crede-ma ca se simte si atacurile fine... adevarat mi-a luat ceva sa ma invat cu el ...

cat despre lanseta mea de suflet (floreta) sa nu te prind ca faci vreun comentariu.... :ugeek:

FLORETA?? asa o cheama? :D eu as fi denumit'o mai repede Bondocuta :D la cat e de grea saracuta :) mai sa iti rupa incheietura cand lansezi voblere :D
ShokTu
trecut prin multe

Mesajde mayer_maryus pe Mai 4th, 2009, 1:41 pm

ShokTu scrie:
mayer_maryus scrie:ma shoktule da tigan mai esti :mrgreen: , stii foarte bine dc dau cu el si momentan nu-l voi schimba

FLORETA?? asa o cheama? :D eu as fi denumit'o mai repede Bondocuta :D la cat e de grea saracuta :) mai sa iti rupa incheietura cand lansezi voblere :D

ce sa zici si tu......ai dreptate daia nu o folosesc... mah... :(
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Mai 5th, 2009, 9:52 am

Ce marca/model e "floreta"? :D
Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe Mai 5th, 2009, 10:43 am

=)) germina :)) daia neagra din fibra de sticla cu maner de pluta din 1982 =)) prima mea lanseta frate care dupa parerea mea e indistructibila , are mufare spignot din inox =))
aruncare 15grbis care nu striu ce plm inseamna, cert e ca arunc cu ea voblere de 3cm zici ca trag cu arbaleta :mrgreen:
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Mai 5th, 2009, 12:20 pm

Asta e lanseta de colectie mai, pe bune :D . Daca are totul original pe ea chiar cred ca mai face niste bani.
Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe Mai 5th, 2009, 12:44 pm

Gerula scrie:Asta e lanseta de colectie mai, pe bune :D . Daca are totul original pe ea chiar cred ca mai face niste bani.

man nu e de vanzare =)) ideea e ca eu inca mai dau cu ea :D care e pb, inelele sant schimbate ca deh... dar in rest sant foarte multumit de ea , doar greutatea lasa de dorit... cat despre rezerva de putere nu are sens sa vb .... :mrgreen:
mayer_maryus
trecut prin multe

Următorul

Înapoi la Rodbuilding