echilibrare maner lanseta

Despre asamblarea lansetelor, blankuri, inele, mandrine, accesorii

echilibrare maner lanseta

Mesajde blackmamba pe Noiembrie 11th, 2008, 7:49 pm

Salut ! Am modificat manerul la un Maver in sensul ca l-am mai scurtat ca ma incomoda ,fiind prea lung si am scos parte din pluta in asa fel incat sa ramana blankul gol pe o portiune cat latul palmei pentru a simti direct in blank tacurile.Am pus mulineta si mi se pare cam dezechilibrata .

Intrebare : Cum fac sa pun ceva plumb in maner ?
blackmamba
trecut prin multe

Locaţie: galati

Re: echilibrare maner

Mesajde Gerula pe Noiembrie 11th, 2008, 7:50 pm

Pune o poza cu capatul manerului.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde empthy_cluster pe Noiembrie 11th, 2008, 8:30 pm

exista din cate stiu inele de diferite greutatzi pentru echilibrare ce le potzi pune in capat, dar o metoda mai rudimentara vazuta intr-un film este scotch si plumb tot in capat evident.
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde blackmamba pe Noiembrie 11th, 2008, 8:44 pm

Mai am de finisat ,dar oricum cam asa arata .
Ataşamente
SDC10436.JPG
SDC10435.JPG
blackmamba
trecut prin multe

Mesajde Cristian Ene pe Noiembrie 11th, 2008, 8:56 pm

ce lungime are lanseta? ce lungime este de la piciorul mulinetei pana unde se termina buttul?
ce actiune are lanseta,ce putere si ce tip de inele? Dupa info astea pot sa-ti dau un raspuns
Cristian Ene
membru nou

Mesajde Gerula pe Noiembrie 11th, 2008, 8:58 pm

Toarna o rondea de plumb de diametrul cotorului de pluta, care sa aiba in mijloc un "tumburus" care sa intre fix in blank. Lipesti cu ceva adeziv bun si gata treaba, o sa arate si destul de onorabil. Grosimea rondelei o reduci cu smirghel pana cand lanseta ti se echilibreaza perfect in mana.
Gerula
Site Admin

Mesajde blackmamba pe Noiembrie 11th, 2008, 10:11 pm

Cristian

Lanseta este un Maver Stralis Light Plus Spigot care initial avea 2,70 cu 6-20g ,iar actiunea era moderata ,spun era deoarece am taiat si din varf pina la primul inel, lasindu-l pe acesta ca inel de varf ,astfel varful sa rigidizat binisor. Acum lanseta are fix 2,43cm ,iar actiunea zic eu ,este mai spre fast .

Nu as face atatea pentru lanseta asta dar este f.senzitiva ,este poate mai senzitiva decat un WildRiver pe care l-am luat in vara . Stiu ,este cel mai ieftin blank de la St.Croix SCII dar este e 5 ori mai scump decat Maverul care s-a dovedit un bat foarte bun si preparat cred ca va deveni si mai bun.

De la piciorul mulinetei pina la capat are 31cm.
blackmamba
trecut prin multe

Mesajde Cristian Ene pe Noiembrie 12th, 2008, 3:45 pm

Distanta este foarte buna , eu folosesc o distanta pe acolo pentru lansete de 8`6``ft. puteri mai mari asa ca nu are cum sa fie echilibrata. Mavers Spigot stiu ca are un blank usor si inele Alconite Concept. Punctul e echilibru al lansetei e ok daca e in fata manerului la 20-25 cm in fata rear gripului. Nu merit asa pui plumb sau alte contragreutati, o lanseta ok nu are nevoie de smekerii din astea.
Cristian Ene
membru nou

Mesajde Jean Scurtu pe Noiembrie 12th, 2008, 8:33 pm

Cristi are dreptate,nu are rost sa pui nimic ca sa ingreunezi batul.Personal prefer un bat mai usor chiar daca nu e cel mai bine echilibrat(ma refer la betele lungi ca la cele scurte aproape ca nu simti dezechilibrarea si are o importanta mai mica ca la cele lungi)decat unul bine echilibrat dar mai greu.E mai multa teorie decat importanta practica chestia cu echilibrarea.
Distanta de la piciorul mulinetei pana la capatul de jos a lui e si functie de lungimea antebratului pescarului si de lungimea batului.
La bete de 9' si la mine distanta e cca.30-32cm ,dar la betele peste 3m. e mai lunga cca.39cm.Cu betele mai lungi in drill cu un peste mai mare daca manerul e mai lung poti sprijini batul in burta(ca si cu o bolognesa),facand astfel drill-ul mai usor.Eu pescuiesc la jig si cu bete de 5m. si va dati seama ca nu poti pescui fara sa-ti oboseasca mana daca nu sprijini batul in burta.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Gerula pe Noiembrie 13th, 2008, 2:48 pm

Mie mi se pare ca e mult mai obositor sa pescuiesti cu un bat dezechilibrat decat cu unul echilibrat, la aceeasi greutate a ansamblului bat-mulineta.
Gerula
Site Admin

Mesajde blackmamba pe Noiembrie 13th, 2008, 5:11 pm

Asa mi se pare si mie , parca nu -i ceva in regula .

Am prins asa, artizanal cu banda izolatoare o bucatica de plumb ,ramas de cand dadeam la stationar,de manerul lansetei si parca s-a schimbat situatia .
Plumbul are cam 30-40g si parca mai merge .
O iau sambata in probe mai multe ore si vad daca mai adaug sau nu si dupa aia o definitivez .
Oricum, multam de sfaturi !
blackmamba
trecut prin multe

Mesajde adrignat pe Noiembrie 13th, 2008, 9:26 pm

mie mi se pare enorma greutatea asta in plus..........dar,pescuitu e o chestie subiectiva......asa ca daca pe tine te linisteste asta....atunci da-i inainte ;)
adrignat
membru nou

Mesajde Jean Scurtu pe Noiembrie 14th, 2008, 3:11 am

Nu pune nici o greutate in plus si nu vei avea probleme.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Gerula pe Noiembrie 30th, 2008, 6:19 pm

Zi ce-ai facut pana la urma, nu ne lasa in ceata :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde blackmamba pe Noiembrie 30th, 2008, 8:29 pm

Am turnat plumb topit direct in gaura blancului , binenteles dupa ce am bagat si un opritor pina unde am vrut sa ajunga plumbul , cam 30 -40g . Dupa care am lipit dopul vechi al lansetei .
Dupa care am dat o mana de lac pe pluta . Asa arata :

Am si pescuit cu ea , cred ca mai mergea plumb , oricum o las asa . Deocamdata am prins doar stiuca cu ea .

Ma cam maninca sa-mi iau un blanc si restul si sa incerc sa-mi fac o lanseta , mai vedem , iarna e lunga .
Ataşamente
SDC10461.JPG
blackmamba
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 30th, 2008, 9:20 pm

Metoda asta e mai usoara, dar nu echilibrezi la fel de bine, pentru ca in loc sa ai o contra-greutate chiar in capat ai o vergea de plumb care inainteaza spre piciorul mulinetei. Ce-ti trebuia tie era ceva in genul cumpenei de la fantana.
Gerula
Site Admin

Mesajde blackmamba pe Decembrie 1st, 2008, 2:15 pm

De ce sa inainteze ?
blackmamba
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 1st, 2008, 2:31 pm

Nu inainteaza in sensul "merge". :D Vroiam sa spun ca in loc sa fie localizata strict la capatul cotorului, si sa formeze contra-greutatea ideala, solutia pe care ai ales-o distribuie greutatea pe o zona destul de lunga, pana in piciorul mulinetei. Eficienta contra-geutatii scazand proportional cu lungimea.
Gerula
Site Admin

Mesajde blackmamba pe Decembrie 1st, 2008, 3:15 pm

Nu , nu ajunge deloc la piciorul mulinetei . Tot plumbul cred ca are cam 4cm, strict la capatul manerului si acolo sta . Uite in poza pana la mulineta mai este ceva distanta . Daca umpleam cu plumb pina acolo cred ca avea peste 100g .
blackmamba
trecut prin multe

Re: echilibrare maner lanseta

Mesajde Gerula pe Decembrie 2nd, 2008, 11:06 am

3.4 cm e ok, nu se strica efectul de cumpana dintr-atat. Desi daca-i puneai chiar in cap era si mai bine.
Gerula
Site Admin

Următorul

Înapoi la Rodbuilding