Daca nici JDM-ul nu te mai entuziasmeaza,

Despre asamblarea lansetelor, blankuri, inele, mandrine, accesorii

Daca nici JDM-ul nu te mai entuziasmeaza,

Mesajde strimerman pe Decembrie 18th, 2008, 10:19 am

strimerman
trecut prin multe

Re: Daca nici JDM-ul nu te mai entuziasmeaza,

Mesajde Gerula pe Decembrie 20th, 2008, 11:25 am

Astia sunt niste rodbuilderi mai cu pretentii, dar blankurile sunt tot Loomis, StCroix etc.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde SF pe Decembrie 20th, 2008, 12:11 pm

Cu atitea culori si banuiesc rasini , cred ca un bat mic il distrugi :) Ca design tot japonezi imi plac , nu toti , da fac chestii faine .
SF
hârşit în rele

Mesajde Jean Scurtu pe Decembrie 20th, 2008, 6:33 pm

Cele mai bune blank-uri sunt facute de japonezi(si am aflat acest lucru de la un reprezentant a lui G.LOOMIS la un show de pescuit in Houston)),deci e normal ca si betele sa fie f. bune si lucrate super.De mulinete nu mai vorbim ,poate va ganditi si la masinile japoneze si calitatea lor....

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Jedi pe Decembrie 20th, 2008, 6:39 pm

Da nea Jean dar eu ma gindesc la masinile nemtesti si nu stiu ce se intimpla cu mulinetele nemtesti.Parca ma doare asta.. :(
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde strimerman pe Decembrie 20th, 2008, 6:54 pm

Jean Scurtu scrie:Cele mai bune blank-uri sunt facute de japonezi(si am aflat acest lucru de la un reprezentant a lui G.LOOMIS la un show de pescuit in Houston)),deci e normal ca si betele sa fie f. bune si lucrate super.De mulinete nu mai vorbim ,poate va ganditi si la masinile japoneze si calitatea lor....

Jean Scurtu

Si 'cica nici nu vand blancuri !
Sau ma insel ? :?:
strimerman
trecut prin multe

Mesajde strimerman pe Decembrie 20th, 2008, 6:57 pm

Jedi scrie:Da nea Jean dar eu ma gindesc la masinile nemtesti si nu stiu ce se intimpla cu mulinetele nemtesti.Parca ma doare asta.. :(

Cam asa se intampal d ela o vreme nu numai la mulinete, si nu numai cele nemtesti.
Se cam comaseaza companiile si se alege praful de calitatea si inceniozitatea de candva.

Asa e cu All Star preluat de Shakespeare, Loomis de Shimano samd.
:cry:
strimerman
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Decembrie 21st, 2008, 8:24 am

Jedi scrie:Da nea Jean dar eu ma gindesc la masinile nemtesti si nu stiu ce se intimpla cu mulinetele nemtesti.Parca ma doare asta.. :(

Crezi sau nu crezi ,dar masinile nemtesti nu sunt atat de bune ca cele japoneze.Poate si in Canada poti gasi cartea "buying guide 2009" editata de "CONSUMER REPORTS" si daca urmaresti atent cate reparatii au masinile japoneze si cate cele nemtesti ,poate vei ajunge la ce spuneam eu anterior.

Fiul meu vitreg din Romania printre alte masini are si un BMW X5 si un LEXUS RX300 si soferul lui mi-a spus ca nu are nici o problema cu LEXUS-ul,dar din cand in cand are cu BMW X5....

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Jean Scurtu pe Decembrie 21st, 2008, 8:37 am

@strimerman,

Ai dreptate ,japonezii nu vand blank-uri ca daca vindeau de mult imi cumparam.Mi-am cumparat acum un bat de 9' din Australia un bat de grafit facut in Japonia si abia astept sa vad cum e ,sper sa imi placa.Problema e ca nu gasesti multe bete lungi in Japonia (si care le gasesti sunt pt. pescuitul stripers-lor si sunt prea tari pt. ce pescuiesc eu)si nici nu-mi convine sa dau $500-$600 pe un bat pe care nu am nici sansa macar sa-l am in mana inainte inainte de al cumpara.
Dupa cum am spus pt. un baf f. bun special pt. jig nu ma zgarcesc la bani ,dar pe o mulineta nu voi da niciodata $300-$400 cand acelas serviciu mi-l face un SS TOURNAMENT.

Ai dreptate si cu mulinetele nemtesti,calitatea a scazut fata de ce eram eu obisnuit cand pescuiam cu D.A.M QUICK in tinerete,la fel cum ABU facut de GARCIA nu mai e acelas ABU ca atunci cand era facut de suedezi.

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Decembrie 21st, 2008, 1:39 pm

Mare dreptate ai nea Jeane cu chestia asta, la mulinete poti linistit sa te opresti la cele de 100-150$ daca stii ce sa alegi, in vreme ce la bete trebuie mereu sa cauti ce-i mai bun ( si de cele mai multe ori ce-i mai scump).
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Decembrie 21st, 2008, 3:14 pm

In afara de baitcasting,unde lucrurile stau exact pe dos.Nu poti face nimic in plus (practic,tehnic si masurabil) cu o lanseta de 400-600 $ fata de una de 100 $ (bine aleasa evident). Pe cind cu mulineta scumpa da.
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe Decembrie 21st, 2008, 5:23 pm

Evident, vorbeam de spinning, n-am prea folosit echipament de baicasting, oricum nu cat sa ma lansez in analize de-astea.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Decembrie 22nd, 2008, 9:34 am

Daca pescuiesti la jig batul e f. important indiferent daca pescuiesti cu mulinete de spinning sau baitcasting,mulineta te ajuta dar nu cat te ajuta batul ,deci batul de calitate (si ma refer in primul rand la sensivitate) se merita cumparat chiar daca e mai scump.
La pescuit cu voblere,rotative ,oscilante nu are aproape nici o importanta sensivitatea batului si e mai important ca batul sa aiba o flexibilitate corespunzatoare nalucii folosite si a vitezei apei unde pescuiesti.

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Decembrie 22nd, 2008, 7:51 pm

Si eu zic ca la jig batul si firul folosit conteaza de zece ori cat mulineta, daca nu mai mult. Cred ca Jedi se referea la partea de casting in ideea ca o mulineta ieftina te omoara cu perucile.
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Decembrie 22nd, 2008, 9:27 pm

Depinde si la jig , daca dai cu jiguri grele rau nu o sa faci fata cu orice . In deep-jigging piesa de baza ii mulineta , betele scumpe is pt. aia care cauta recorduri si specii extreme .
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Decembrie 22nd, 2008, 10:24 pm

Stai mai asa, ca noi discutam despre pescuitul la jig uzual in Romania :D
Gerula
Site Admin

Înapoi la Rodbuilding