Blankuri best-buy

Despre asamblarea lansetelor, blankuri, inele, mandrine, accesorii

Re: Blankuri best-buy

Mesajde Gerula pe Ianuarie 4th, 2009, 10:35 am

Jean Scurtu scrie:
Gerula scrie:
Eu cel putin nu am vazut TITANIUM lung nici la ALL STAR ,nici in magazine sau e-bay.

Care e cel mai lung Titanium de spinning factory made pe care l-ai vazut?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Musti pe Ianuarie 4th, 2009, 1:59 pm

strimerman scrie:Musti,

daca dai cu el (All Star Titanium ) cu 17 gr. , natural si fara sa strangi din sfincter ca se rupe , si arunca la fel ca un UL voblerele de 2gr. atunci e un blank exceptional si cel care-l are in panoplie e un baftos. ;)
Am cautat si eu un blanc cara sa arunce in plaja asta si nu am gasit.
Majoritatea incep cu 1/16 si se sfarsesc pe la 3/8 maxim.
De fapt am gasit, dar nu blank, ceva si mai bun, pentru ca e mai lung : http://megabass.co.jp/product_detail.ph ... 44&item1=1 .
Totusi, nu am renuntat sa sper la un blanc ca al tau.

:lol:
Plastica (si precisa) exprimarea cu sfincterul!
All Star-ul meu are limita superioara la cca.5/8oz. Naluca de referina e un Salmo Slider 7F (voblerul meu de clean - sic! :mrgreen:), care are 17gr. Pe asta inca il arunca, dar simti ca e la limita peste care n-ai mai vrea sa treci. Am testat si un 7S, care are 21gr. Deja incepe sa-l arunce in doi timpi. Comentariul meu era legat de faptul ca fabrica il coteaza la 1oz! limita superioara, ceea ce e o supraevaluare. Nu s-o fi rupand cu 28gr (sunt convins), dar nici nu arunci linistit aceasta greutate.
Oricum, plaja foarte larga de greutati pe care e capabil s-o arunce e deja peste asteptari. Elasticitatea progresiva pe care o are blank-ul, fara a fi, totusi, un bat moale, ii permite sa se incarce si cu naluci usoare. Cele 2 bete UL ale mele (un BassPro Microlite 1/32-1/4oz si St.Croix Avid 1/32-3/16oz) au ajuns sa someze, la fel Avid-ul 1/8-3/8oz. Singurul all-around care ii ia fata uneori e un Lamiglas G1218 custom 7'6" 1/8-5/8oz, care e mai lung si mai puternic pe cotor. Cu naluci pana in 10-12gr All Star-ul bate tot. De asemenea, senzitivitatea lui e superioara. Cand pescuiesc pe curenti mai mari, cu naluci cu portanta mare, Lamiglas-ul se tine mai bine.
Oricum, greu de explicat feeling-ul care te face sa preferi un bat sau altul, atunci cand ai de ales intre lansete bune.
E foarte interesant Megabass-ul din link-ul tau. Cred ca asa ceva m-ar incanta si pe mine. Deocamdata nu mi-e foarte limpede in ce mod as putea achizitiona un bat japonez si nici la ce suma finala ajungi. Vad ca si Nea Jean tinde sa-mi recomande JDM-uri. Singurele pe care le-am "balanganit" in mana au fost 2 Megabass-uri (Destroyer Orochi 7'4", Medium Fast, 3/8-4 oz. si un Tomahawk 7'0", Regular, 3/8-1 oz.), ambele de casting. Prea fortoase pt. ceea ce pescuiesc eu.
E clar, insa, ca un JDM e urmatorul pas, in masura in care pescuitul la musca nu ma va deturna definitiv de la spinning...
Musti
trecut prin multe

Mesajde strimerman pe Ianuarie 4th, 2009, 2:36 pm

S-ar putea ca pentru o perioada macar muscaritul sa te deturneze de la stilul de pescuit.
Ce-ai zice de faptul ca am tinut in mana o lanseta Cortland ce se imbina din 6 bucati, de 7' , ce este si de Fly si de spinnning ( si chiar functional nu numai de kiki ) ! Posesorul nu o vinde din apcate fiind ceva destul de vechi si de suflet .
O iei pe Cris in jos, si schimbi mulineta si naluca. ;)
Deci... cand nu mai merge cu voblere ... bagi cu strimare sau muste :-)
strimerman
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Ianuarie 4th, 2009, 2:58 pm

Cu aia din 6 bucati cu siguranta nu dai la jig ;). De voblere insa n-are de ce sa nu mearga, banuiesc ca e suficient de elastica.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 4th, 2009, 10:25 pm

Gerula,

Cel mai lung bat de spinning sau casting TITANIUM ce l-am vazut era de 7',nu sunt sigur dar s-ar fii putut sa fie si de 7'6",bete de flipping cu portiunea manerului telescopica.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Musti pe Ianuarie 4th, 2009, 11:12 pm

strimerman scrie:S-ar putea ca pentru o perioada macar muscaritul sa te deturneze de la stilul de pescuit.
Ce-ai zice de faptul ca am tinut in mana o lanseta Cortland ce se imbina din 6 bucati, de 7' , ce este si de Fly si de spinnning ( si chiar functional nu numai de kiki ) ! Posesorul nu o vinde din apcate fiind ceva destul de vechi si de suflet .
O iei pe Cris in jos, si schimbi mulineta si naluca. ;)
Deci... cand nu mai merge cu voblere ... bagi cu strimare sau muste :-)

...si cand ai terminat o pui inapoi in buzunarul de la piept, langa stilou, si pleci acasa :P .

Si BassPro au un model de Microlite despre care nu-s hotarati daca e de musca sau spinnig:
http://www.basspro.com/webapp/wcs/store ... 00_100-2-0

Sunt sigur ca nu mi-ar placea o astfel de lanseta. De la betele de musca astept altceva decat de la cele de spinning. In plus lungimea. La spinning ma invart de regula in jurul lui 7', dar la musca nu cobor sub 9'.
Filozofic vorbind, coborand la esenta, poti prinde peste cu o lanseta de musca (sau spinning) dand si la feeder sau match. Dupa cum poti da la spinning cu lanseta de match. Eu am incercat cu succes, atunci cand am avut nevoie sa pescuiesc de pe mal printre si pe deasupra tufelor. Maver-ul de match de 4,20m, 5-20gr mi-a fost de mare ajutor. Bastinasii de pe langa Cris dau la musca cu batul fix (telescopic) de 7m, fara snur. Fara buldo, far nimic altceva: firul de nylon si o musca in capat. In Ungaria e la moda sa dai la jig cu lanseta de feeder 3,60-3,90m. In fond rar o lanseta mai extra fast ca batul de feeder, cu varful moale si un backbone de neegalat. Am incercat si asta. Merge. A doua zi ma dregeam de febra musculara :mrgreen: .
Nea Jean cred ca e unul dintre pionierii inovatiilor in materie de utilizare absolut neconventionala a unor blank-uri diverse. Cati dintre noi s-ar fi gandit sa dea la jig cu o bologneza, de exemplu (daca nu ma insel, zicea ceva in sensul asta despre niste bete Trabucco telescopice). Combinand tot soiul de blank-uri, si-a creat arsenalul care il serveste cel mai bine pt. stilul de pescuit pe care il practica.
Totusi, daca vrei sa scoti totul de la un anumit stil, nu doar sa prinzi peste, tot stricta specializare e cheia. Japonezii au dus aceasta specializare la extrem, ajungand sa creeze un bat pt. o naluca. Sa ne fereasca Dumnezeu!
Musti
trecut prin multe

Mesajde strimerman pe Ianuarie 5th, 2009, 4:34 pm

Musti scrie:
...si cand ai terminat o pui inapoi in buzunarul de la piept, langa stilou, si pleci acasa :P .

Si BassPro au un model de Microlite despre care nu-s hotarati daca e de musca sau spinnig:
http://www.basspro.com/webapp/wcs/store ... 00_100-2-0

Sunt sigur ca nu mi-ar placea o astfel de lanseta. De la betele de musca astept altceva decat de la cele de spinning. In plus lungimea. La spinning ma invart de regula in jurul lui 7', dar la musca nu cobor sub 9'.
Filozofic vorbind, coborand la esenta, poti prinde peste cu o lanseta de musca (sau spinning) dand si la feeder sau match.

Da, poti sa o bagi in diplomat si dupa orele de servici, te opresti pe Cris, o scoti din diplomat faci un casting de o ora si pleci acasa linistit , descarcat de probleme samd. :D
cat priveste lungimea, stiu ca e o moda in vest sa crezi ca daca o ai mai lunga esti si mai bun, dar in pescuit niciodata sa nu spui niciodata.
se pescuieste bine merci si cu bete de 7'.
strimerman
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 6th, 2009, 12:12 am

La pescuit trebuie sa ai batul si montura pt. conditiile in care pescuiesti,mai ales daca nu ai barca si pescuiesti de pe mal.
Crezi ca as fi nebun sa pescuiesc cu un bat lung(si normal si mai greu) la jig daca as putea prinde la fel cu un bat de 7'???Daca pestele ar fi langa mal la 10-15 m. poti pescui lejer la jig cu un bat de 7' ,dar cand pestele e la 50-60m. de mal nu prea faci fata cu un bat scurt deoarece nu poti controla firul cum il faci cu un bat lung si nici nu prea poti intepa la timp.
Dar si daca as pescui din barca intr-un loc degajat(nu sub copaci) eu tot cu un bat de 3m ,as pescui la jig datorita avantajelor acestruia,in special in drill cu ceva mai mare ce se poate intampla sa intre.
Un bat al meu de 11'(HARRISON)ce arunca peste 1oz.(28g.),facut de mine cantareste 135g.Poate ca multe bete de spinning de 2m. sau mai mult cantaresc cam tot asa sau sunt mai grele.
Aici unde pescuiesc eu, nimeni nu pescuieste la jig cu bat lung si la inceput s-au mirat vazandu-ma pescuind asa ,dar acum ma stiu si daca nu ma stiu dupa nume stiu de batranul ce pescuieste cu bete lungi.
Cand mai pescuiam la white bass(acum nu prea mai pescuiesc ca pescuiesc mai mult in apa sarata),dupa un timp pescarii de acolo ce pescuiau ca mine de pe mal,vazand ca prind mai multi pesti ca ei au inteles avantajul betelor lungi si am vazut cativa ca au aparut si ei cu bete mai lungi la pescuit.

La ROLLOVER PASS un american mi-a oferit $300 pe un bat facut de mine pe blank fly TITANIUM de 9' W8+extensie(3,5m lungime totala) dar nu puteam sa il vand ca nu mai aveam alt blank la fel sa-mi fac altul.Si batul nu avea manerul f. ingrijit ca l-am facut la repezeala cu ce aveam la indemana(dar era functional si la fel e si azi),dar vazand ce pesti prind cu el ,ce usor e si cum "lucreaza" in drill ,il dorea.
Insa e greu sa te desparti de ceva ce iti place si tie si mai ales daca e si facut de tine.

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 7th, 2009, 10:59 am

Avantajele batului lung la pescuitul de pe mal, in conditiile in care nu ai perdea de vegetatie prin care sa trebuiasca sa te strecori, sunt absolut evidente. Ai parghie mult mai mare la intepare, lansezi mai lung, ai control mai bun asupra pestelui.

La pescuitul din barca, totul e din ce barca pescuiesti, si mai ales cati insi pescuiesc din ea :D . Daca esti singur nu-i nici o problema, dar de la doi in sus deja devine incomod un bat lung.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 7th, 2009, 2:40 pm

Depinde de cat de mare e barca si ce fel,ca eu pescuind din barca prietenului meu american nu am avut nici o problema cu batul de 3,30m si nici el pescuind cu batul meu SAGE RPLX de peste 9'.Si ma refer la loc deschis in Golful Mexic,nu sub ceva copaci.
Atata doar ca prietenul meu nestiind bine locurile si voind sa pescuiasca unde nu sunt agatatori a facut sa nu prindem prea multi calcani.

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde SF pe Ianuarie 7th, 2009, 5:54 pm

Gerula , cunosc personal doi tipi , unu ii campionu mondial pe anu trecut la marin din barca si altu mai batrin , de doua ori in ani 80 . Dau din barca cu bete de 4- 4,5 m . Ii drept ca-i vorba de stationar , insa orice om normal ar da cu bat scurt , fiind un pescuit unde chiar nu trebuie sa lansezi deloc . De ce dau oare cu bete lungi ?
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 7th, 2009, 8:52 pm

Din aceleasi motive pentru care se da cu bat lung de pe mal, evident :D .

Logic ca daca barca e suficient de mare, nu-i nici o problema sa dai si cu 4.50 . Si, intrucat discutam de marin, nu cred ca se da din coji de nuca de 2m lungime ;).
Gerula
Site Admin

Mesajde Musti pe Ianuarie 8th, 2009, 9:18 pm

Sunt absolut de acord ca betele lungi isi au locul lor in arsenal. Faptul ca, de regula, prefer lansete intre 6'6" si 7'6" e legat de conditiile in care pescuiesc. Batul scurt imi ofera in primul rand o maxima precizie in aruncare. Cand ai de plasat voblerul la 30cm de mal, printre a doua si a treia creanga , in conditiile in care te afli in mijlocul raului, cu apa la brau, credeti-ma ca nu ti-ai dori nici macar un 8'6" in mana. Altfel stau lucrurile daca pescuiesti de pe faleza, cu fata spre larg, ori de pe malul betonat al vreunui lac de acumulare, tinta fiind un lanseu cat mai lung posibil, perpendicular. In plus, pescuitul exclusiv la jig e usor diferit de cel la vobler. In primul caz jocul nalucii se face, de regula, cu varful batului in sus. La vobler, de cele mai multe ori, varful e indreptat spre apa. Un bat lung (mai ales daca are si un maner lung) te incurca in unele miscari. Un alt argument e faptul ca, in mod curent, pescuiesc cu naluci usoare. Bete lungi L (de UL nici nu mai vorbesc) sunt aproape de negasit.
Asta-i!
Musti
trecut prin multe

Mesajde strimerman pe Ianuarie 9th, 2009, 7:59 am

@Musti,

Io ma refeream la Fly de bete de 7'.
Ca spuneai ca nu cobori sub 9'. :)
strimerman
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 9th, 2009, 8:55 am

Referitor la blank-urile ALL STAR pe care le-am laudat si pe care cred ca eu le-am introdus in Romania aveti ocazia sa cititi cateva randuri scrise de doi pescari americani ,din care unul cu nickname-ul "Mattman" e un f. bun si cunoscut rodbuilder :

Re: Fenwick Elite Tech Rod Spec Question
by Mattman » Thu Jan 08, 2009 4:26 am

Years ago Fenwick got purchased. At that time they quit selling their rod blanks to custom builders. Their production shifted to Asia. Blah, blah, blah.

I doubt you'll ever find anything concrete out. At least nothing more in depth than the info they put on the rod blank. One reason is the probably don't really know. Another reason could be that manufacturing shifts frequently while chasing the lowest cost to produce. Every year a different bidder could steal the business away from the last one and a new supply chain is in the mix.

The same is going to hold true for any of those rods coming out of Asia. All Star, Berkley, etc..._________________
Matt Davis

Better to have and not need than to need and not have.

Otterods - High performance hand crafted fishing rods

by dragon1 » Thu Jan 08, 2009 8:27 am

Yes, sad really...

All Star and Castaway USED to build some really fine factory rods...."It is like a finger pointing away to the Moon...don't concentrate on the finger, or you will miss all that heavenly glory."

by Mattman » Thu Jan 08, 2009 9:47 am

The US made All Star blanks I got to use were really very nice. One heck of a blank._________________
Matt Davis

Better to have and not need than to need and not have.

Otterods - High performance hand crafted fishing rods

Here's a U shaped... http://i163.photobucket.com/albums/t288 ... CT0016.jpg

Va puteti da seama de caltatea muncii lui Matt Davis chiar si din poza de mai sus in care el prezinta agatatorul carliguli de pe bat .Nu am gasit alta poza din pacate.

Din cele scrise in special de "Mattman" va puteti da seama daca eu laudam de pomana blank-urile ALL STAR (deoarece multi acasa spuneau ca le laud deoarece vand astfel de blank-uri),pacat insa ca nu mai am de unde sa fac rost de altele,dar si daca as putea face rost(teoretic ca practic nu se mai poate)cele din ziua de azi sunt facute in China si nu mai sunt de aceeasi calitate...

La fel multi sustin ca eu am laudat si laud mulinetele SS TOURNAMENT deoarece am vandut astfel de mulinete,neantelegand ca eu incerc sa vand ceva de calitate(dupa umila mea parere).Am vandut si STRADIC si nu le-am laudat,ca nu sunt din punctul meu de vedere la nivelul unui SS ,desi STRADIC-ul e mai scump.Daca STRADIC-ul ar fi mai bun nu as pescui cu SS ci cu STRADIC.

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 9th, 2009, 9:02 am

http://i163.photobucket.com/albums/t288 ... CT0016.jpg

Agatatorul carligului pe un bat facut de "Mattman"

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 10th, 2009, 10:09 am

Frumos lucrat, foarte bun finisajul.

Apropo de All Star, pe gama de fly de la Titanium aveau ceva blankuri mai lungi (peste 8') din doua bucati?
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 10th, 2009, 8:46 pm

Da erau de 9'.

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 10th, 2009, 9:17 pm

Si cam ce plaja de putere de aruncare (in grame) crezi ca duceau, daca erau echipate ca bete de spinning?
Gerula
Site Admin

Mesajde allspark pe Ianuarie 11th, 2009, 2:10 pm

As zice sa aduceti discutia la timpul prezent. Or fi bune blankurile alea, dar daca nu se mai fac aia e.
allspark
membru nou

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Rodbuilding