Fiecare ce a pescuit cu mai multe bete isi poate face parerea sa personala despre fiecare bat,care poate fi cea adevarata sau nu.
Deoarece Cristi pe site-ul lui si-a sus parerea sa despre anumite bete(deci automat si despre blank-uri) am sa incec si eu sa spun ce cred.
Betele KISTLER HELIUM LTA sunt f. laudate si intr-un fel pe drept fiind in primul rand f. usoare,dar si sensitive si cu rezerva mare de putere.Am avut si eu 3 bete prototip KISTLER in jur de 3m.fiecare,doua de steelhead si unul lite cu care pescuiam la white bass(un fel de biban)la jig,rotativa ,oscilanta si streamer..Cele de steelhead le-am incercat la pescuitul cu jig la pastrav de mare si neplacandu-mi f. mult comparativ cu alte bete facute de mine pe blank-uri fly ALL STAR AUSTIN(TITANIUM),sau bete cumparate G.LOOMIS IMX,LAMIGLAS CERTIFIED PRO, le-am vandut.
Cristi sustine ca LAMIGLAS-urile au varful mai gros ce nu e corect daca nu specifica care.Eu am un LAMIGLAS CERTIFIED PRO de 12' model X12MS,line 6-12LB.,lure 3/8oz..-3/4oz..,super bat ce are varful exact cum trebuie sa fie si batul e excelent la jig dupa parearea mea (am prins destui pesti cu el ca sa pot sustine aceasta)
Revenind la batul meu de 3m. lite HELIUM LTA,pot spune ca mi-a placut ,f. usor si rezistent. Am pescuit cu el doua ore la jig la white bass prinzand o gramada de pesti.Apoi am schimbat ,pescuind cu batul meu de de 3,75m. facut de mine pe blank fly ALL STAR AUSTIN(TITANIUM) de 9'+extensie KISTLER HELIUM LTA.
Am fost f. surprins sa constat ca pescuind cu HELIUM LTA nu am simtit multe atacuri ale pestilor si ca batul meu e mult mai sensitiv.
Ca urmare am schimbat batul DE 3M. HELIUM LTA cu un bat de spinning facut custom,pe blank de fly de 9' W 8 (vandut de mine unui pescar american).
Din punctul meu de vedere betel ALL STAR TITANIUM sunt mai sensitive si mai bune decat KISTLER HELIUM LTA,dar din pacate la ora actuala nu gasesti de loc ,blank-uri (sau f.f. rar).Dupa ce am vandut destule blank-uri(si bete)ALL STAR TITANMUM in Romania nemaigasind aceste blank-uri am fost pus in situatia sa cumpar niste bete fly ALL STAR de 9'W12,W11/12,W9 de la TOM KIRKMAN ca sa le transform in bete de spinning.
Altceva ,ce mie mi-a pus un mare semn de intrebare e ca daca te uiti in e-bay dupa bete KISTLER HELIUM LTA,vei putea observa ca sunt multe bete HELIUM LTA,reconditionate adica cu o portiune a varfului rupt ,pus alt inel de varf,deci batul mai scurt decat original.I-am si spus de altfel lui KISTLER ca aceste bete reconditionate de pe e-bay sunt o reclama proasta pt. el insa el stie mai bine cum isi conduce afacerea.Asta dovedeste in plus ca daca ai castigat la greutatea batului(intre anumite limite),poti pierde la rezistenta lui.
Nu am vazut in e-bay nici un bat ALL STAR TITANIUM sa aiba aceleasi probleme.
Referitor la pescuitul cu fir textil sau mono,nu cred ca e corect ce vad ca se sustine pe forum-urile noastre ,spunandu-se ca daca pescuiesti cu mono pestele inghite mai adanc naluca.Ma scuzati ,dar asta e ca legatura dintre "sula si prefectura".....Rapitorul nu gusta naluca ,cum face crapul sau alti pesti pasnici cu momeala din carlig si apoi o inghite daca ii e pe plac,el in momentul in care asimileaza naluca cu ceva ce poate fii hrana lui ataca,de multe ori insa ratand naluca.
Jean Scurtu