"Aduc bete ieftine" nu inseamna "sunt dealer"

Despre asamblarea lansetelor, blankuri, inele, mandrine, accesorii

"Aduc bete ieftine" nu inseamna "sunt dealer"

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 22nd, 2010, 1:34 am

Am citit acum cateva zile ,cred ca pe site-ul lui radulescu , o postare facuta de Cristi Ene in care el se lauda ca el e dealer-ul pt. blank-uri RAINSHADOW si daca mai retin bine si pt. alte blank-uri distribuite de firme americane.
Intamplator eu sunt prieten cu BILL BATSON(http://www.batsonenterprises.com) ce vinde blank-urile RAINSHADOW si e propietarul celei mai mari companii din U.S.A.de componente pt. betele de pescuit,
Am fost surprins de afirmatia lui Ene mai ales ca ,cu catva ani in urma am incercat sa-l ajut sa devina dealer-ul lui Batson pt. Romania,dar nu s-a putut deoarece Ene nu avea o firma si in plus dorea s-o faca "pe sub mana ca-i romana"!!!

Am incercat sa-l sun saptamana trecuta pe Bill Batson dupa ce citisem cele postate de Ene,dar era plecat cu afaceri in California.Acum vreo ora l-am sunat din nou,l-am gasit si l-am intrebat daca intradevar Ene e dealer-ul lui pt. Romania.Mi-a spus ca nu are nici un dealer in Romania ,cum de altfel stiam si eu.

Nu inteleg de ce Ene despre care am auzit ca e un rodbuilder bun(fiind aici nu am avut ocazia sa vad un bat facut de el, deci iau de bune cele spuse de pescari ce si-au facut bete la el) incearca sa minta pescarii romani si de aceea nu m-am putut abtine sa nu spun care e adevarul.

Ca o fi dealer pt. alte firme americane,nu stiu ,desi ma cam indoiesc.

Sa poti comanda blank-uri din U.S.A.de la orice firma e una ,dar sa fi dealer e alta si e pacat ca pescarii romani sa fie indusi in eroare.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Re: Bete "custom"

Mesajde Gerula pe Ianuarie 22nd, 2010, 11:44 am

Ene are si el cont aici, deci teoretic ar putea da o replica, dar ma indoiesc ca mai are ceva de adaugat :lol: .

Mersi de informatie nea Jeane. Evident, daca esti dealer poti onora garantii samd, ceea ce nu e cazul daca aduci cateva bete intr-un tub.

Cred ca ar trebui modificat titlul topicului in ceva mai explicit, gen "Cristi Ene nu este dealer rainshadow", sa-mi spui daca esti de acord.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde adrian frunza pe Ianuarie 22nd, 2010, 1:37 pm

l-am gasit pe ene aici http://conceptcustomrods.ro/
poze frumoase ,gargare extinse ;nu am vazut nici un bat montat de el .am senzatia ca rod builderii din rom se cred un fel de masoni .
nu ma mira ca se da dealer rainshadow ,daca esti numai gargare, singura sansa e sa supralicitezi .
daca ma gandesc chiar i se potriveste semantica rainshadow .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Ianuarie 22nd, 2010, 2:51 pm

Am auzit opinii foarte diferite despre betele montate de Cristi Ene, dar n-am avut ocazia sa pescuiesc cu nici unul, asa ca personal nu ma pot pronunta. Oricum, calitatile sale de rodbuilder nu fac obiectul topicului.

Ce-a spus nea Jean e o chestie cat se poate de obiectiva: omul se da dealer Rainshadow desi nu e.
Gerula
Site Admin

Mesajde Cristian Ene pe Ianuarie 22nd, 2010, 3:19 pm

Sunt dealer de blankuri in sensul in care am un discount substantial pentru braduri ca St.Croix, Lamiglas, Rainshadow,Seeker,Batson si ceva mai mici pentru Sage sau Winston. Asta pentru ca ma construit foarte multe blankuri . Intre anii 2007 si 2009 am adus mai mult de 600 blankuri Lamiglas, Seeker, G.Loomis,Rainshadow sau Talon. (+mai mult de 100 Cabela`s care nu au decat discountul aleator sau un pret bun standard)

In multe cazuri am vandut blankuri St.Croix cu -10% sub pretul de lista si evident in profit. Sunt dealer sau nu ? _contează ca lucrez direct cu fabricantul sau cu un wholesaler care imi ofera toate branduriel la pret de fabrica? :D

Adica pot sa aduc orice blank de spinning la pret din USA)AWS in Romania inclusiv cheltuieli de transport. La blankurile Sage sau Winston de fly ofer discount de -10% pentru ca sunt foarte scumpe si oricum e o afacere mică.
Cristian Ene
membru nou

Mesajde Cristian Ene pe Ianuarie 22nd, 2010, 3:53 pm

Multa barfa fara continut :geek: pe aici
Cristian Ene
membru nou

Mesajde Cristian Ene pe Ianuarie 22nd, 2010, 4:12 pm

dealer : dealer - DEALER [pr.: díler] ~i m. Persoană (fizică sau juridică) împuternicită să acţioneze ca intermediar în operaţiuni comerciale şi de schimb, cumpărând şi vânzând valori. /Cuv. engl.

Asta zice DEXul.
Cristian Ene
membru nou

Mesajde Gerula pe Ianuarie 22nd, 2010, 4:52 pm

Exact Cristi. Iar ca sa fii dealer pentru un brand trebuie sa ai fie imputernicirea firmei producatoare, fie contract cu unul dintre distribuitorii regionali, dupa caz.

Din ce ai spus aici, tu nu esti dealer Rainshadow, ci importator. Diferenta e foarte importanta, pentru ca tu nu poti acorda garantie la aceste produse.
Gerula
Site Admin

Mesajde Cristian Ene pe Ianuarie 22nd, 2010, 5:01 pm

Da ofer garantie toate blankurile au garantie limitata la 2-5 ani sau ,,pe viata,, pentru primul cumparator in functie de brand sau model.
Cristian Ene
membru nou

Mesajde Gerula pe Ianuarie 22nd, 2010, 5:04 pm

Cristi, un dealer ofera garantie in nume propriu si rezolva ulterior loturi mari cu producatorul. Ce posti tu sa faci e cel mult sa rezolvi cu producatorul bucata cu bucata, in numele clientului.

Treaba e simpla: in loc sa spui "sunt dealer Rainshadow" corect e sa spui "sunt importator Rainshadow". Asta daca faci treaba legal, cu factura samd. Alfel poti cel mult spune "aduc Rainshadow la preturi bune". Nu vad care e problema, de ce sa te agati de un termen care nu are acoperire reala in cazul tau?
Gerula
Site Admin

Mesajde Cristian Ene pe Ianuarie 22nd, 2010, 5:36 pm

:D ok ai definit bine problema.

In rest nu ma intereseaza vreo ,,titulatura,,. Vom vedea cate reprezentante vor supravietui in 2011 sau 2012 la cum se mica treburile si ce pesti mai avem.

Piata se comprima binisor, au aparut si primele victime din pacate stam rau la capitolul stoc de pesti dar si la volum de produse vandute in perspectiva anului 2010.
Foarte multi se vor reprofila sau vor merge mai mult la pescuit.
Asta e partea buna care ma va afecta si pe mine si o reorientare sau o vacanta si pescuit in locuri indepartate e binevenita :idea:

Deocamdata un proiect cu lipani si pastravi in Muntenegru
Cristian Ene
membru nou

Mesajde Gerula pe Ianuarie 22nd, 2010, 5:52 pm

Mai, logic ca, daca nu lucrezi cu acte ai costuri mult mai mici, deci sanse mult mai mari sa depasesti cu bine criza, dar apar trei probleme:

1. Daca treci de un anumit volum, te poti trezi cu Garda Financiara samd la usa. "Binevoitori" se gasesc oricand, mai ales acum, cand magazine dau faliment samd.

2. Neputand oferi factura, pierzi clientii care cumpara pe firma.

3. Nu poti avea contract pe garantii cu producatorul/distribuitorul regional, asadar poti rezolva doar individual, cu costuri relativ mari si multa pierdere de timp.

Dar daca nu-ti propui sa te dezvolti mai mult, banuiesc ca poti merge "pe burta" o lunga perioada de timp. Cata vreme nu faci false advertising, pe mine nu ma deranjaza cu nimic :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Cristian Ene pe Ianuarie 22nd, 2010, 6:22 pm

Dealerii Sage sau CTS au foarte putine blankuri pe stoc datorita preturilor mari la premium fly si putini cumparatori.

St.Croix a fost motiv de disputa dar acum nu prea mai sunt blankuri pe stoc..

Doar importatorul de Lamiglas a investit mult si are incomparabil cele mai multe blankuri si componete.Din pacate am avut multe probleme cu blankurile Lamiglas multe modele au avut probleme la mufare. Lamiglas face blankuri bune ca design foarte placute in pescuit dar au probleme cu calitatea. Sper sa remedieze cat mai urgent si BFF sa nu aiba probleme pentru ca are o politica de preturi foarte buna si eu construiesc pe blankurile lor.
Cristian Ene
membru nou

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 22nd, 2010, 9:45 pm

Ma bucur ca s-a lamurit problema.Adrian poti schimba titlul topicului,nu am nimic impotriva.

Referitor la calitatea betelor construite de Ene nu ma pot pronunta nevazand nici un bat facut de el,dar din moment ce blank-ul e de calitate e greu sa faci un bat prost ca nu e mare filozofie sa construiesti un bat daca nu ai doua maini stangi.De aceea cred ca betele facute de Ene sunt f. bune .Cred ca a construit mai multe bete si de la un bat la altul inveti mai multe si in final precis face bete cel putin mai aspectoase si mai ingrijite decat betele de serie.
Ce nu mi-a placut ,asa cum a spus Adrian Frunza,in site-ul lui Ene e prea multa gargara,prea multa filozofie ce poate prinde la cineva ce nu a construit niciodata un bat.
Am mai comentat pe alte site-uri ca ce sustine Ene(si multi altii) si anume ca trebuie sa construiesti batul tinand cont de "spine"("coloana vertebrala "a blank-ului) nu e adevarat.Majoritatea blank-urilor,chiar de la firme mari ,nu sunt perfect drepte si ca urmare cel mai bine e sa construiesti batul pe axa dreapta a blank-ului ce rar corespunde cu "spine".

Cred ca cei mai multi rodbuilderi ,cei mai buni sunt in U.S.A si daca cineva a urmarit consecvent forum-ul condus de TOM KIRKMAN a putut constata ca "spine" nu are nici un rol in constructia unui bat (http://www.rodbuilding.org).

Acum aici in U.S.A. acum e foarte la moda constructia betelor cu "micro inele".Micro inelele in Europa se foloseau mai de mult chiar daca nu la betele de spinning.Cand ,cu ani in urma,l-am cunoscut pe KISTLER si mi-a spus ca are de vanzare un bat de 3m.(in catalog nu avea asa ceva)m-am dus la el sa vad despre ce e vorba,dar am luat cu mine si un bat facut de mine pe blank fly ALL STAR TITANIUM 9' W5 +extensie cu inele tip "M",inele SIC match(e vorba de un bat facut de mine special pt. pescuitul white bass-ului de pe mal).
A analizat batul meu si mi-a spus ca batul meu e mai bun ca al lui si asa si era.Atunci el nu facea bete cu inele micro,dar de anul acesta daca va uitati pe site-ul lui construieste bete cu micro inele.
Eu stiam avantajele microinelelor de cand concuram la stationar deoarece pe betele match erau micro inele si era normal ca nu are rost sa ingreunezi un blank se peste 3m. cu inele mari .La bete scurte(in jur de 2m.),exceptand cele de UL, aproape nu simteai ce fel de inele foloseai,dar la bete lungi greutatea inelelor influienteaza destul de mult calitate batului.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Re: "Aduc bete ieftine" nu inseamna "sunt dealer"

Mesajde masivu pe Ianuarie 23rd, 2010, 12:50 pm

nea jean, lumea are mult de invatat de la dv, dar ce spuneti e pentru cei ce citesc printre randuri sau macar pt cei ce au facut singuri mai mult de 5 bete. ;)
masivu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Ianuarie 23rd, 2010, 1:56 pm

Masivu, nu stii ce spui, eu tocmai am facut primul bat si lucrurile spuse de nea Jean m-au ajutat enorm.

Tocmai ca una din marile calitati ale lui nea Jean, pentru care eu il respect enorm, este faptul ca spune lucrurilor pe nume, crede ca si mine in circulatia informatiei.
Gerula
Site Admin

Mesajde Cristian Ene pe Ianuarie 27th, 2010, 7:03 pm

Care circualtie de informatie ca e mare tristete pe aici ,forumul asta arata ca o alimentara comunista :D cu compoturi, otet si dulceata si fara cumparatori.

Iar atutudinea de luptatori in rezistenta care vorbesc doar intre ei :geek:
Cristian Ene
membru nou

Mesajde Gerula pe Ianuarie 27th, 2010, 7:26 pm

:lol: :lol: :lol:

Astea ti le-a dictat dumitru-cinzeaca direct, sau prin prietenul tau eugen care face misto de tine peste tot pe unde nimereste? :lol:

Pana una-alta, prin alte parti s-au insirat nspe pagini de aberatii pe tema asta, fara sa se ajunga la concluzia justa desprinsa aici dupa numai 10 postari :lol: . Avantajul acestui forum sta in calitate, nu in cantitate :roll: .
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Ianuarie 30th, 2010, 11:30 am

Daca nu stiati, in mintea putina spre deloc a lui Dumitru-cinzeaca, topicul asta inseamna ca "s-a luat Gerula de Cristi Ene" :lol: .

Incercam sa depistez pe ce filiera au ajuns umorile somerului alcoolic sa fie exprimate aici de Ene, si am facut putina munca de detectiv :lol:
Gerula
Site Admin

Înapoi la Rodbuilding