Ma bucur ca s-a lamurit problema.Adrian poti schimba titlul topicului,nu am nimic impotriva.
Referitor la calitatea betelor construite de Ene nu ma pot pronunta nevazand nici un bat facut de el,dar din moment ce blank-ul e de calitate e greu sa faci un bat prost ca nu e mare filozofie sa construiesti un bat daca nu ai doua maini stangi.De aceea cred ca betele facute de Ene sunt f. bune .Cred ca a construit mai multe bete si de la un bat la altul inveti mai multe si in final precis face bete cel putin mai aspectoase si mai ingrijite decat betele de serie.
Ce nu mi-a placut ,asa cum a spus Adrian Frunza,in site-ul lui Ene e prea multa gargara,prea multa filozofie ce poate prinde la cineva ce nu a construit niciodata un bat.
Am mai comentat pe alte site-uri ca ce sustine Ene(si multi altii) si anume ca trebuie sa construiesti batul tinand cont de "spine"("coloana vertebrala "a blank-ului) nu e adevarat.Majoritatea blank-urilor,chiar de la firme mari ,nu sunt perfect drepte si ca urmare cel mai bine e sa construiesti batul pe axa dreapta a blank-ului ce rar corespunde cu "spine".
Cred ca cei mai multi rodbuilderi ,cei mai buni sunt in U.S.A si daca cineva a urmarit consecvent forum-ul condus de TOM KIRKMAN a putut constata ca "spine" nu are nici un rol in constructia unui bat (
http://www.rodbuilding.org).
Acum aici in U.S.A. acum e foarte la moda constructia betelor cu "micro inele".Micro inelele in Europa se foloseau mai de mult chiar daca nu la betele de spinning.Cand ,cu ani in urma,l-am cunoscut pe KISTLER si mi-a spus ca are de vanzare un bat de 3m.(in catalog nu avea asa ceva)m-am dus la el sa vad despre ce e vorba,dar am luat cu mine si un bat facut de mine pe blank fly ALL STAR TITANIUM 9' W5 +extensie cu inele tip "M",inele SIC match(e vorba de un bat facut de mine special pt. pescuitul white bass-ului de pe mal).
A analizat batul meu si mi-a spus ca batul meu e mai bun ca al lui si asa si era.Atunci el nu facea bete cu inele micro,dar de anul acesta daca va uitati pe site-ul lui construieste bete cu micro inele.
Eu stiam avantajele microinelelor de cand concuram la stationar deoarece pe betele match erau micro inele si era normal ca nu are rost sa ingreunezi un blank se peste 3m. cu inele mari .La bete scurte(in jur de 2m.),exceptand cele de UL, aproape nu simteai ce fel de inele foloseai,dar la bete lungi greutatea inelelor influienteaza destul de mult calitate batului.
Jean Scurtu