Ton de 233 de kilograme, vandut cu 177.000 de dolari

Tehnici si monturi specifice pentru pescuitul in apa sarata

Ton de 233 de kilograme, vandut cu 177.000 de dolari

Mesajde Gerula pe Ianuarie 5th, 2010, 10:55 pm

Pe cuvant ca, daca nu era Associated Press, nu-mi venea sa cred chestia asta:

Giant tuna fetches $177,000 at Japan fish auction

TOKYO (AP) -- A giant bluefin tuna fetched 16.3 million yen ($177,000) in an auction Tuesday at the world's largest wholesale fish market in Japan.

The 513-pound (233-kilogram) fish was the priciest since 2001 when a 440-pound (200 kilogram) tuna sold for a record 20.2 million yen ($220,000) at Tokyo's Tsukiji market.

The gargantuan tuna was bought and shared by the owners of two Japanese sushi restaurants and one Hong Kong-based sushi establishment, said a market representative on condition of anonymity because he was not authorized to disclose the information.

Caught off the coast of northern Japan, the big tuna was among 570 put up for auction Tuesday. About 40 percent of the auctioned fish came from abroad, including from Indonesia and Mexico, the representative said.

Japan is the world's biggest consumer of seafood with Japanese eating 80 percent of the Atlantic and Pacific bluefins caught. The two tuna species are the most sought after by sushi lovers.

However, tuna consumption in Japan has declined because of a prolonged economic slump as the world's second-largest economy struggles to shake off its worst recession since World War II.

"Consumers are shying away from eating tuna ... We are very worried about the trend," the market representative said.

Apart from falling demand for tuna, wholesalers are worried about growing calls for tighter fishing rules amid declining tuna stocks.

The International Commission for the Conservation of Atlantic Tunas in November slashed the quota for the 2010 catch by about one-third to 13,500 tons (12,250 metric tons) - a move criticized by environmentalists as not going far enough.

Pe scurt, pentru cine nu stie engleza: trei proprietari de restaurante de sushi au pus mana de la mana si au licitat 177.000 de dolari pentru pestalaul ala de 233 de kile. (blue-fin tuna, o varietate de ton)
Se pare ca genul asta de pescuit poate fi al naibii de rentabil :D
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Ton de 233 de kilograme, vandut cu 177.000 de dolari

Mesajde Jedi pe Ianuarie 6th, 2010, 3:08 am

Acum am vazut pe yahoo stirea.As vrea sa vad ce s-ar petrece intr-un dril de unu la unu...ca asta banuiesc ca a fost capturat de pescadoare ..Parca din discutii vechi ( cu SF poate? ) la un bluefin de 40-50 kg se rupe apa si unui pescar destoinic. :D ....Nu stiu daca nu era dat de clasamente ca cel mai puternic raportat la dimensiuni. :think: asa ca la 233 kg numai cu harnasamente,ancorat omul si sculele de scaunul iahtului..Ar fi nebunia de pe lume in orice caz.. :clap:
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe Ianuarie 6th, 2010, 11:27 am

In primul rand iti dai seama ca probabilitatea sa te intalnesti cu unul de asemenea dimensiuni e minima. Una-i sa dai cu plase de cine stie ce dimensiuni, si alta-i sa incerci la pescuit sportiv.

Nu prea are de ce sa te termine fizic daca esti in barca si bine legat de ea, nu sunt obstacole in zona, iar conducatorul barcii iti urmeaza corect indicatiile.
Gerula
Site Admin

Mesajde Dreamer pe Ianuarie 11th, 2010, 3:02 pm

tonul...si mai ales asa un monstru de 233 kg...sa nu te termine fizic? :lol:
You may say that I'm a Dreamer, But I'm not the only one!!!
Dreamer
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Ianuarie 11th, 2010, 3:04 pm

Tot de ai de facut, daca nu sunt obstacole, e sa-l lasi sa te traga cu barca. Greu, nu? :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde Dreamer pe Ianuarie 11th, 2010, 3:39 pm

Teoretic tre sa il aduci si la bord, nu (cateodata si sute de metri buni)?
si nu stiu cat de comod iti e sa il tii in tensiune cateva ore bune.
You may say that I'm a Dreamer, But I'm not the only one!!!
Dreamer
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Ianuarie 11th, 2010, 3:44 pm

Mai, nu se pescuieste la ton, cum pescuim noi, cu batul in mana. Sunt hamuri, e aparatoarea aia de abdomen pe care sprijin batul etc etc. Orice barca de-asta are la bord macar trei-patru persoane, cangi samd, nu trebuie sa-l tragi tu singur din apa, eventual cu gripul :lol: .

A nu se intelege de-aici ca prinderea la lanseta a unui ton de dimensiunea asta n-ar fi o isprava de povestit nepotilor, doar ca nu-i nici pe departe imposibila. Asta daca ai plecat dupa ton mare, ca asa, daca-ti intra o dihanie de-asta la un echipament mai lejer, evident ca nu poti decat sa-i faci cu mana, sau sa te bati cu ea pana lesini.
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Ianuarie 12th, 2010, 1:48 pm

blue thin e cel mai tare din ocean ,daca vreti detalii vorbiti cu MeHigh de pe rapitori.ro .
daca te uiti numai cat de vascularizata e carnea si iti dai seama ce drill face o torpila de asta, care tot timpul cauta hrana in ocean .in plus isi pliaza ventralele in fante pt maxim de viteza .
la japs cu cat e mai gros tuna cu atat e mai scump .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Iulius pe Ianuarie 12th, 2010, 8:00 pm

Bajetzi, dc va certatzi pe ce n-ti vazut dekat in poze?

Io am prins bucatzika asta de pe mal, si o fost crancena treaba

233 de kile, te ia ku barca ku tot.
Ataşamente
ton mikutz.JPG
Iulius
membru nou

Mesajde Gerula pe Ianuarie 12th, 2010, 8:58 pm

Iulius, ti-am modificat eu felul in care era afisata poza, ca sa se vada direct. Din pacate ImageShack nu se impaca bine cu softul forumului, in sensul ca nu-l lasa sa afle dimensiunea imaginii. Mai bine folosesti atasarea directa.

Acum, bine ai venit pe forum, imi pare rau ca nu ti-am activat contul cand l-ai facut, dar vazand IP-ul de Spania am crezut ca e o veche cunostinta, care incearca sa faca o ghidusie.
Poti incepe prin a te prezenta aici pescuit-in-general-f3/sa-ne-cunoastem-t7-s160.html , nu e obligatoriu dar se practica.

Acestea fiind zise, aici vei fi binevenit cata vreme respecti cateva reguli simple: pe sectiunile tehnice, cum ar fi aceasta, nu se fac mistocareli, nu se poreclesc alti useri, si in general vorbind se discuta civilizat despre pescuit. Pentru alte atitudini exista sectiunea crasma pescarilor.

Felicitari pentru captura, la ce ai luat tonul? Cat a avut?
Gerula
Site Admin

Mesajde Iulius pe Ianuarie 12th, 2010, 10:03 pm

Tonul o avut 12 kile si ii luat noaptea, la sardina vie.

Numa lua k la armata, k oi fakut destula si mi-o ajuns.
Iulius
membru nou

Mesajde Gerula pe Ianuarie 12th, 2010, 10:39 pm

Omule, nu te ia nimeni ca la armata. Aici e alta atmosfera decat in cloaca lui rasulescu, o sa vezi.

E interesanta treaba cu pescuitul la sardina vie, dar cum o procuri? Ce montura se foloseste?
Gerula
Site Admin

Mesajde Iulius pe Ianuarie 14th, 2010, 10:34 pm

Spilu ii nu montura, ii kum pui sardina in carlig. Tonu vine tare in ea, dak ii infipta kum infigi krasu la stiuk o ia ku totu din carlig. ii infigi carligu in nari dak vrei sa inoate in sus sau la cur dak vrei sa inoate in jos. Da trebe bukata mare, carlig tzapan si sa fii musai atent. Tonu knd o ia itzi pleak ku 20 de metri de fir pana oi trantit pikupu dak eji ku batzul in mana. Dak eji ku berea in mana, s-o dus tat firu pana sa apuci batzu. Km asta ii.
Iulius
membru nou

Mesajde Jedi pe Aprilie 5th, 2010, 8:45 am

http://www.youtube.com/watch?v=BMKSGiaE ... re=related ...Vorba lui Gerula...Nu-i mare scofala sa lupti cu un bluefin mai mare.. :lol: ...Dureaza doar vreo 5 ore si-i nevoie de 7 vlajgani sa-l urce in barca..Barca,echipaj si scule de calibru mare..
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe Aprilie 5th, 2010, 9:45 am

Ha? :lol: Mai citeste odata ce spuneam :lol: :

Gerula scrie:A nu se intelege de-aici ca prinderea la lanseta a unui ton de dimensiunea asta n-ar fi o isprava de povestit nepotilor, doar ca nu-i nici pe departe imposibila. Asta daca ai plecat dupa ton mare, ca asa, daca-ti intra o dihanie de-asta la un echipament mai lejer, evident ca nu poti decat sa-i faci cu mana, sau sa te bati cu ea pana lesini.

Gerula scrie:
Nu prea are de ce sa te termine fizic daca esti in barca si bine legat de ea, nu sunt obstacole in zona, iar conducatorul barcii iti urmeaza corect indicatiile.

Dupa cum se vede si in filmulet, pana la urma terminat fizic a fost tonul, care a dat coltul in drill, e drept, dupa 5 ore :D .
Gerula
Site Admin

Înapoi la Pescuit marin