Nu scapi tu nici aici de aruncari heavy , japonezi au inventat un fel de jigging la calamar , cind ai 150 de grame de naluca , apoi sa te tii bine
Azi am dat dupa sepie si calmar insa nu prea se vad sanse rapid , furtunile din ianuarie si pina saptamina trecuta au minat pe mal algele , nu-s pestisori , nu ai vinatori

, am dat azi tiris pe fund cit am vrut si oriunde , de abia am agatat vreo doua fire , inainte cautam cu naluca trasee cu nisip in vecinatatea algelor , acuma ii numa nisip cit ajungi cu lanseu
Nu prea am timp , da asa de inceput ;
Ii un pescuit soft de-a binelea . Se recupereaza incet , ii mai recomandabil mono , insa io dau cu textil

,cu textil tre sa-ti stapinesti reflexu de a schita o intepare , risti sa rupi tentacolu din prima , sepia , calmaru dar si caracatita se deplaseaza si prin propulsie , are o magazie unde intra apa dupa care o goleste rapid , presiune , si tisneste ca un turbojet . In rest sepia si calmaru au un fel de inotatoare , caracatita picioare .
Au doua brate mai lungi si elastice pe care le arunca asupra prazii , automat alea trag prada catre restu bratelor , incearca sa vizualizezi faza care se intimpla cu naluca

, krakenii astia por sa mearga si in fata dar si in spate , urmareste naluca , o ajunge cu bratele , cind bratele prind si trag automat presioneaza apa in sens contrar .
Se lucreaza aproape exclusiv din mulineta , fara pompaje largi , batu mai mult se tine indoit( scuza expresia

) ca sa nu se elibereze , daca ai inmuiat firu foarte putin scapa ( pina nu prinzi , defapt ratezi citiva din astia o sa zici ca si cu peste tii tot timpu firu tensionat , insa nu-i o miscare care iese din prima ) , tre sa mentii o tensiune constanta si aici ii punctu nevralgic cind dai prima data .
Nu are vigoarea pestelui , atacu la calmar ii fain , sepia ii cu enspe fete , am furat-o de multe ori , am ajuns sa bag buruieni in mincioc crezind ca-i sepia , chiar cu lanterna frontala si vaz bun

, are obiceiul citeodata sa se stringa si nu se misca , ataca mult mai fin , sesizezi o greutate in bat si atit , daca dai teapa adios , asa ca tragi si vezi ca nu se misca , da deloc , o aduci pina la picioarele tale si vezi ca se desface cea ce tu credeai ca-i o tufa si daca te prinde moale scapa . Am avut faze ca aveam minciocu in apa , in mina , cind m-ai era un metru am zis ca-i iarba , retras minciocu , pierdut tensiunea din fir si am vazut sepia cum se intoarce si dispare , mai ales ca sepia isi schimba culoarea mai dihai ca si caracatita sau calmaru .
Toti trei inamicii au punga cu cerneala si trag in directia ta , cind ajung la mal . Ii un semn de multe ori , daca te uiti pe zona si vezi o pata de cerneala ramasa pe piatra inseamna ca de acolo s-o prins , deci ii bine .