Pescuit la Mediterana

Tehnici si monturi specifice pentru pescuitul in apa sarata

Re: Pescuit la Mediterana

Mesajde Jedi pe Ianuarie 16th, 2009, 2:38 am

Eu imi imaginam scenariu urmator.Merge omu cu sotia si copii si in momentele de respiro sau nanitza de dupa masa el o mai tusteste la apa.Poate gaseste si vreun tip care ia turistii cu barca in larg,spre locuri mai promitatoare.Nici sa-si care tot dulapu de scule da nici sa se faca de ocara in caz de Doamne ajuta....musca ceva mai mare.O lanseta din doua bucati ,MH de 7' ( 2,14 metri) desfacuta ,sper ca-i acceptata in avion , o mulineta 4000-5000-6000 ideal cu doi tamburi,mai vreo rola de fir de rezerva,15-20 de naluci alese cu grija,poate si ceva cirlige de stationar si plumbi.Si strune de flurocarbon nu?
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde SF pe Ianuarie 16th, 2009, 6:27 pm

Ghizi la mine in zona is doar citiva , si-s foarte scumpi pt. ca au barci mari , consum mare , deci aia nu se complica . O zi la ton costa in juru a 1000 de euro , daca te imparti la 4 iesi in 250 minim , si risti sa nici nu prinzi .
In rest lumea nu se omoara dupa spin marin , mai ales la pesti fara interes culinar . In port poti gasi oameni sa iesi cu ei pe mare la pret mic , combustibil plus vreo 8-10 euro pe ora , problema ca aia habar nu au pe unde sa mearga ca sa ai sanse sa prinzi la spin , pt. ca ei nu dau asa , si tu venit din alta galaxie nici atita :)
Cu echipamentu , daca doar spin , un 4000-5000 Shimano ajunge pe un MH , doua bobine plus fluorocarbon , si naluci pina in 25-30 de grame . Poti da de pe mal , si daca ajngi si la barca , tot catre mal , in locuri unde nu poti merge pe mal ca-i prapastie . Daca ai habar de adincime si ce-i pe zona lucrurile se schimba mult , insa tre sa vezi ca pescuitu marin nu-i ca ala de apa dulce , si poti sa acoperi intr-o saptamina km si km de apa fara sa fie deget de pelagic unde dai tu , is multi care au fost la tropice in Oceanu Indian si au luat teapa , fara sa fie incepatori .
Recomand mai degraba Insulele Canare , ai mai mult peste si mai multe specii , si baracudele is mai mari , ii mai ieftin pt. ca nu au impozite , io acolo as merge fara discutie . Clima ii mai misto in general , chiar daca vara au si ei caldura bine . Nu-ti recomand iunie-iulie-august , pina prin 15 sept. , ii foarte cald si multa lume , plus perioada cind ii cel mai greu de pescuit .
Io am aducs bat de 2.4 m cu avionu , pus intr-un banal tub de carton , inauntru bagat plastic din ala cu bule de aer , defapt aveam doua bete in ala , la capete tot o bucata de carton , lipite cu banda adeziva , si dupa aia banda peste tot . Nu am depasit greutatea totala a bagajului si nici nu au comentat , insa asta tre sa vezi la compania de zbor . Tot asa le duce si un prieten , el mi-o dat un tub din ala , pt. ca voiam sa-mi iau initial unu serios , sa cumpar , da se pare ca nu merita . Am pus cu abtibild cu fragil pe el si bine o fost . Cind duci bagaju normal intrebi pe unde tre sa treci tubu si ii spui ce ai acolo , ca-i fragil , si iti indica pe unde sa mergi cu el , ti-l trece prin alta parte .
SF
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Ianuarie 17th, 2009, 2:05 am

Apropo de carat lansete.Am cumparat un burete tip tub,pentru izolat tevile de instalatii sanitare.L-am legat strins cu banda izolatoare la capat(arata ca un prezervativ ) :D . Apoi l-am taiat la dimensiunea la care sa vina strins pe foregrip.E mai bine de transportat asa,ca tot loveam inelele sau virfu,prin masina.Dar pentru protectie 100 % mai poti cumpara si tub de PVC de acelasi calibru si introduci lanseta cu tot cu burete in tubu de plastic.Inchiderea capetelor o face fiecare dupa imaginatia proprie.Io inca nu m-am gindit la asta.Treaba buna e ca buretele costa mai nimic,si tubul iara e f ieftin.Cit despre insule calde,pentru mine,Caraibele ar fi mult mai la indemina.Informatii am primit de la un prieten care a fost la Punta Cana in Dominicana dar el la vobler ii zice gobler, deci nu ma pot baza :lol: ... Iaca poza cu tubu ala de burete.
Ataşamente
Picture 918.jpg
Jedi
hârşit în rele

Mesajde SF pe Ianuarie 17th, 2009, 12:10 pm

Lungimea tubului de protectie , daca il faci tu , ii bine sa treaca vreo 10 cm la capete , si acolo captusesti bine cu burete sau ce o fi ,io am bagat plastic din ala cu aer . Tot in ala am infasurat bine betele , sa nu se miste .
Pai Dominicana ii deja tropice , insa nu stiu cit de lejer te poti misca pe acolo . Coasta de Est a Statelor tine cei mai multi lufari din lume , si stau la mal ;)
Daca tot ai de gind sa mergi si sa bagi spin in mare , incearca niste lanseuri cu bete mai lungi , de surfspin , americanii oricum is chititi pe florete , insa daca fac bete de 2,70 pt. ceva o fi , japonezii dau si cu 3,00 m .
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 20th, 2009, 11:44 am

SF scrie:Lungimea tubului de protectie , daca il faci tu , ii bine sa treaca vreo 10 cm la capete , si acolo captusesti bine cu burete sau ce o fi ,io am bagat plastic din ala cu aer . Tot in ala am infasurat bine betele , sa nu se miste .

Apropo de deplasarea betelor, va spun 100% sigur ca nici o firma care se respecta nu te taxeaza suplimentar pentru pachete lungi de pana la 1.2m cata vreme stai in limita de greutate. Am calatorit de nenumarate ori in grupuri in care erau si operatori TV, care aveau la ei trepiede mari si nu le-a luat nimeni un chior.

Singura faza e ca riscul sa ti se deterioreze batul il cam suporti tu :D .
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Jedi pe Ianuarie 30th, 2009, 4:37 am

Vasazica 1,2 e in general limita? Hmmm. Asta ar fi lanseta de 7'6" (2,30 m) din doua bucati plus tubul cu un pic de spatiu pt captuseala. Destul de putin dar na.Merge. SF....care Stradic de 4000 il ai,cumva ala alb??
Jedi
hârşit în rele

Mesajde SF pe Ianuarie 30th, 2009, 11:22 am

Pai asta cu betele cel mai bine afli de la agentia de zbor , io nu am intrebat , am mers direct , insa m-o dus cineva , si daca nu ma lasau urma ca ala sa-mi tina betele .
Stradic 4000FB , l-am vindut insa , alaturi de Technium , Capricorn , TP 5000 . O sa vind cum ma intorc si TP ala 6000 , si daca iau 250 pe Stella o dau si pe ea . Io cam asa procedez cu sculele , trag de ele un an , un an jumate , dupa care le vind si iau altele noi , asta ii strategia :)
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 31st, 2009, 12:47 pm

Cum dai tu, numai in mare, banuiesc ca e cam singurul lucru de facut, daca vrei sa mai recuperezi niste bani pe ele.

In apa dulce, banuiesc ca o Stella te tine o viata daca ai putina grija de ea :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Ianuarie 31st, 2009, 4:06 pm

[quote=

In apa dulce, banuiesc ca o Stella te tine o viata daca ai putina grija de ea :lol: .[/quote]...............Asa mi s-ar parea normal,e virf de gama la firma de top si pretul ......neatractiv :lol:
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Februarie 1st, 2009, 12:29 pm

SF scrie: Io cam asa procedez cu sculele , trag de ele un an , un an jumate , dupa care le vind si iau altele noi , asta ii strategia :)

Se vede ca n-ai avut SS Tournament :lol:

In tot cazul, problema transportului echipamentelor la locul de vacanta ramane ... o problema. Cu mulinete, giugele samd faci oricum o ditai valiza.
Gerula
Site Admin

Mesajde allspark pe Februarie 2nd, 2009, 12:58 pm

SF scrie:Nu toti is fani biban ca tine :lol:
Evident poti da si mai fin , ori pretinzi aceasi pesti cu alt tip de naluci care solicita mai putin echipamentu , insa io nu ma bag :)
Din barca la fel , nu merita sa umbli dupa stavrid si nici macar baracuda , din barca ori deep-jigging , insa material pt. asta ii total diferit , ori un popping mai greu , si ii clar ca nu arunci 60 de grame cu echipament fin . Acuma , din cind in cind lumea mai da din barca catre mal , sau zone cu apa mica , insa pestii aia poti sa-i prinzi si de pe mal , cum sa spun io ...nu merita .

SF, ceva sfaturi pentru scenariul 14 zile in Antalya ai? Adica echipare minima, satisfactii maxime :mrgreen:
allspark
membru nou

Mesajde SF pe Februarie 2nd, 2009, 8:56 pm

Pai in linii mari naluci de la 10 la 30 grame si echipamentu aferent , ca sa lansezi in bune conditii , daca dati cite un search pe google vedeti ca se gasesc baracude deja prin zona , si chiar si snaper , mai greu de lovit , insa nu imposibil . Am vazut ca au si amberjack , si pe un video youtube filmat intr-un port din Grecia am vazut mahi-mahi , aka dolphinfish .
Pe naluci super mici prinzi precis tot felu de piticanii , da asta ii chestie de gusturi , io nu prea bag , adica in mare cam deloc .
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Februarie 4th, 2009, 10:22 am

Daca te duci in vreo zona care are o marina, nu mai lua naluci, doar 2-3 triple pe care pui paine din belsug :lol: . Asta apropo de echipare minimala :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde Laurentiu pe Februarie 9th, 2009, 12:47 pm

paine framantata? sau bucati de coaja?
"cea mai mare realizare a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca nu exista"
Laurentiu
trecut prin multe

Locaţie: Bucuresti- ghencea...civil

Mesajde Gerula pe Februarie 9th, 2009, 12:56 pm

Merge in ambele feluri. De fapt, sunt zone unde cred ca se repede si la carligul gol, asa de invatati sunt pestii sa le pice mancare de la restaurante samd.

Bine, ca ala nu mai e pescuit, dar daca tot vorbim de echipare minimala ... :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Februarie 9th, 2009, 1:22 pm

Mai bine duci o fixa de 6 m cu fir subtire in cazu asta , dai la pluta la cocolos sau creveti si te distrezi , daca dai in locu bun iei unu dupa altu , indiferent de natia lor , la chefal sau laban dai intre ape daca vrei selectie , daca dai pe grund intra cam necontrolat , atita vreme cit nu ai momeala mai diversificata .
Inainte mai si momeam , un saculet de la cartofi legat cu sfoara si o piatra in el , bagat vreo doua piini amestecate cu sardina , plus pesmet si daca aveam ulei de sardina ( se gaseste in magazinele cu produse de pescuit , mare grija ca duhneste bine , si daca ramine ulei pe haine nu-i tare misto :lol: ) . Aruncam ala in apa , coboram un plumb de 120 grame pe sfoara ca sa stea pe fund , sa nu ma incurce daca intra ceva mai marisor , si la 10 minute deja te innebuneau trasaturile :) , pescuiam pe apa de la 3 m in jos , de obicei 4 m , si tineam cirligu la 30 cm de fund , daca tii chiar pe fund intra piticanii mici care se tirasc pe acolo , dar mai ales te lucra crabii , femeile de serviciu a marilor :lol: . Daca dispar brusc trasaturile mai mult ca sigur o intrat un rapitor mare pe acolo , gen baracuda sau lufar , poti verifica punind in cirlig un peste dintre cei prinsi , intreg , daca ii acolo il ia , insa ar fi bine sa pui fir gros :lol:
SF
hârşit în rele

Mesajde Laurentiu pe Februarie 9th, 2009, 1:34 pm

inseamna ca lanseta.... cu pluta culisanta... e si mai bine decat o telescopica fixa...
"cea mai mare realizare a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca nu exista"
Laurentiu
trecut prin multe

Locaţie: Bucuresti- ghencea...civil

Mesajde SF pe Februarie 9th, 2009, 1:51 pm

La pescuit viteza deloc :)
Daca intra unu dupa altu te incurci in mulineta , plus ca nu apuci sa ai mina curata , devine totul unsuros ( daca folosesti bucatica de sardina ca momeala ) iar cu pasta din piine , se seaca peste tot unde pui minuta , inclusiv mulineta :)
Singuru lucru mai bun in cazu asta decit o fixa de 6 ii una de 7 m , daca chai la mal ai probleme , adica distanta pina la un loc mai adinc . Daca dai de pe diguri , tre sa pui cirligu unde se intilneste nisipu cu piatra , insa la stilu asta rapid mai recomandate is porturile , unde iei orice daca apa ii cit de cit curata .
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Februarie 10th, 2009, 12:30 am

Pentru viteza clar varga e solutia, daca poti ajunge la peste.

Stiu un loc in Halkidiki unde poti face pur si simplu macel dand cu o fixa, si cred ca daca eliberezi tot nici nu fac aia cu complexul scandal :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Aprilie 20th, 2009, 10:07 am

Ia ziceti care aveti de gand sa incercati la vara aceasta experienta? :D
Gerula
Site Admin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Pescuit marin