Ghizi la mine in zona is doar citiva , si-s foarte scumpi pt. ca au barci mari , consum mare , deci aia nu se complica . O zi la ton costa in juru a 1000 de euro , daca te imparti la 4 iesi in 250 minim , si risti sa nici nu prinzi .
In rest lumea nu se omoara dupa spin marin , mai ales la pesti fara interes culinar . In port poti gasi oameni sa iesi cu ei pe mare la pret mic , combustibil plus vreo 8-10 euro pe ora , problema ca aia habar nu au pe unde sa mearga ca sa ai sanse sa prinzi la spin , pt. ca ei nu dau asa , si tu venit din alta galaxie nici atita
Cu echipamentu , daca doar spin , un 4000-5000 Shimano ajunge pe un MH , doua bobine plus fluorocarbon , si naluci pina in 25-30 de grame . Poti da de pe mal , si daca ajngi si la barca , tot catre mal , in locuri unde nu poti merge pe mal ca-i prapastie . Daca ai habar de adincime si ce-i pe zona lucrurile se schimba mult , insa tre sa vezi ca pescuitu marin nu-i ca ala de apa dulce , si poti sa acoperi intr-o saptamina km si km de apa fara sa fie deget de pelagic unde dai tu , is multi care au fost la tropice in Oceanu Indian si au luat teapa , fara sa fie incepatori .
Recomand mai degraba Insulele Canare , ai mai mult peste si mai multe specii , si baracudele is mai mari , ii mai ieftin pt. ca nu au impozite , io acolo as merge fara discutie . Clima ii mai misto in general , chiar daca vara au si ei caldura bine . Nu-ti recomand iunie-iulie-august , pina prin 15 sept. , ii foarte cald si multa lume , plus perioada cind ii cel mai greu de pescuit .
Io am aducs bat de 2.4 m cu avionu , pus intr-un banal tub de carton , inauntru bagat plastic din ala cu bule de aer , defapt aveam doua bete in ala , la capete tot o bucata de carton , lipite cu banda adeziva , si dupa aia banda peste tot . Nu am depasit greutatea totala a bagajului si nici nu au comentat , insa asta tre sa vezi la compania de zbor . Tot asa le duce si un prieten , el mi-o dat un tub din ala , pt. ca voiam sa-mi iau initial unu serios , sa cumpar , da se pare ca nu merita . Am pus cu abtibild cu fragil pe el si bine o fost . Cind duci bagaju normal intrebi pe unde tre sa treci tubu si ii spui ce ai acolo , ca-i fragil , si iti indica pe unde sa mergi cu el , ti-l trece prin alta parte .