Gerula , am prins stavrizi cu un jig Searock de 60 de grame pe un loc cu apa de 4 m . Arunca o privire pe undeva sa vezi cum arata bucata aia de plumb , ca nu am cum sa pun poze pt. ca nu am

Lufaru ii mai iute decit stavridu
Daca ai bat si mulineta mai ales , poti face un fel de jerkuiala in suprafata chiar si cu jiguri de 100 grame , io am obtinut asa trasaturi cu Yo-Zuri Metallic Sardine de 80 grame , baracuda si mahi-mahi ( sau dolphin fish ) . Insa ca sa faci ghidusii din astea deja intri pe Daiwa 4500 sau Shimano 6000 si fir minim 30 lb , plus paru aferent , si apoi sa te tii de trairi
Uita-te atent la ceva videos depsre deep-jigging , baga la cap cite ture de manivela dau ( da sa vezi ceva video unde arata recuperare de naluca , deci lucru ) vezi ce scule , dupa aia te uiti cit recupereaza pe tura si faci calculu cit se deplaseaza naluca si la ce viteza .
Pelagicii nu au probleme in a face o coborire sau urcare rapida , is pesti care vin dupa jig pin la barca ( fac o paranteza , pestele cunoscut drept dragonu de mare , ala de-i otravitor , desi un peste care sta lipit de fund , are momente cind urmareste jigu pin la barca , il vezi cum vine dupa el , pe apa de 50 m ) , gindeste-te cu ce viteza coboara un plumb ( jigurile is din plumb , tungsten , sau aliaje , in tot cazu compacte si grele , cu exceptia la sabiile de 40-50 cm din aluminiu , o sa cau o poza pe unde sa vezi ) si il ataca pe cadere , si nu-s pesti care asteapta sa le cada ceva sub nas , ma refer la pelagici , deci urmarire .
Asa ca nu te ingriji de asta , ii mult mai greu sa-i dibuiesti , si sa fie cu chef de mincare