Locul in canal unde prind de obicei pastravii e in apropierea podului de peste canal deoarece in zona podului e o gatuitura mai mare in care apa la flux sau reflux curge mult mai iute si cu cat esti mai aproape de ROLLOVER BAY sau de Golful Mexic viteza apei scade.
Pastravul prefera apa iute in acest canal si rar si putini ii prinzi in alt loc decat in apa iute.Dar si in aceasta apa iute cand este flux ii prinzi mai bine in apropierea podului pe partea dinspre ROLLOVER BAY,iar cand e reflux ii prinzi mai bine pe partea cealalta a podului catre Golful Mexic.
Pe amandoua partile ale podului pe cca.40-50m.,pe mijlocul canalului apa e mult mai adanca ,tocmai probabil datorita vitezei mai mari a apei ce sapa fundul canalului.Banuiesc ca adancimea impreuna cu viteza apei fac ca pastravul sa fie prins mai mult in aceste locuri.Se mai prinde bine la iesirea canalului in Golful Mexic,dar din pacate eu nu pot sa pescuiesc acolo ca ar trebui sa intru in apa pana la sold sau piept si eu nu pot sa stau mult in picioare chiar daca sunt in apa si deci nu pun toata greutatea corpului pe picioare ajutat de forta lui Arhimede.
Dupa cum stiti pescuiesc de obicei cu FIRLINE 4lb,SPIDERWIRE STEALTH 6lb. sau mai rar cu SPIDERWIRE ULTRACAST 10lb.(cand sunt multi pescari si apa f. iute) si nu pot sa lungesc drill-ul),mulineta SS TOURNAMENT 1300 sau 1600(cateodata chiar SS700),bat facut de mine fie pe blank fly+extensie,fie pe blank de steelhead,sau chiar cu bete din comert bete lungi de steelhead de 10'-12',
In apa f. iute batul preferat e un bat facut de mine pe blank HARRISON INTERCEPTOR de 11'(batul cantareste doar 135g.)bat moderat -fast ce poate arunca cca.40g. lejer.
Abia astept sa incerc batul japonez travel din 4 bucati ce l-am primit azi din AUSTRALIA sa -i verific sensivitatea si felul cum va "lucra" in drill(desi sunt aproape sigur ca va fi f. bun la banii dati pe el).
Pe firul textil fac o bucla cu nod dublu si de aceasta bucla cu nod clinch leg cca.2-3m. de fluorocarbon de 12-14lb. avand grija sa las mustata nodului fluorocarbon mai lunga(trece mai usor prin inele daca e cazul). pe acest fluorocarbon introduc mai multi plumbi culisanti si margele(nr. lor e functie de viteza apei cand pescuiesc) ce ma ajuta sa arunc la distanta de cca.60m. cele doua jiguri de 1/8oz,sau 1/4oz.(de obicei pescuiesc cu doua jig-uri in tandem),dar in acelas timp au efect "rattle" si ajuta sa coboare mai repede jig-urile la adancimea dorita).
Inte ultimile margele pun un vartev(de care voi lega leaderul unui jig) apoi leg un alt vartej ce va limita coborarea in jos a ansamblului plumbi- margele si de care voi lega leaderul celuilalt jig.
Lungimea celui mai lung leder al jig-ului,e mai mica decat lungimea fluorocarbonului legat de textil,tocma ca nu cumva facand o aruncare gresita ,fortata sa nu jig-ul sa nu se infasoare pe textilul subtire ,ca daca se intampla asa ceva trebuie ceva timp ca sa descurci montura sau chiar sa tai textilul si sa refaci montura.leaderele de care leg jig-urile sunt de 8-14lb.fluorocarbon.
De obicei pescuiesc cu jig-uri GAMAKATSU STYLE ROUND 26, 3/16oz. sau 1/4oz. cvarlig forjat nr.2/0 sau 3/0 sau cu LUNKER CITY SALT WATER FIN-S-SHAD de 1/8oz.sau 1/4oz.,chiar si 1/16oz.carlig nr. 2/0 sau 3/0(http://www.lunkercity.com).Aceste jig-uri nu au "contre" ci niste guler ce fac ca polastcul sa fie foarte greu de scos de pe jig de catre peste.
Plasticele folosite de mine cel mai mult sunt BASS ASSASSIN CURLY SHAD 4INCH,CHARTREUSE SILVER GLITTER ,LIMETREUSE si MISTER TWISTER G-GRUB CHARTREUSE SILVER GLITTER,sau limetreuse.Deoarece nu gasec BASS ASSASSIN sau G-GRUB limetreuse ,cumpar culoarea pearl si le vopsesc cu solutie chartreuse si iese.....limetreuse.De obicei folosesc jig-uri cu capul rosu sau hot pink,daca nu am vopsesc capatul plasticului rosu,deoarece am obsevat ca asa am mai multe atacuri.
Montura folositain general e urmatoarea:

Iar unul din pastravii prinsi cu aceasta montura la G-GRUB este pastravul de mai jos(8,5lb=3,85kg.):

si

Pastravii din pozele de mai sus i-am prins in aceeasi zi,15 aprilie 2008(am prins mai multi dar nu pot retine decat unul peste 25 inch si total 10 pastravi peste 15 inch,asa ca am facut fericite niste pescarite mai in varsta ce pescuiau in apropierea mea,dandu-le pastravi).Pastravi din poza a oua aveau 7lb.=3,2kg si 4lb.=1,8kg.
Va mai pun niste poze cu alti pastravi prinsi in alte zile dar in acelas fel.

Tot cu aceeasi montura am prins si ceilalti pastravi din fotografiile de mai jos :

(nu prea incape in cooler ,are 2,925kg. si 68,6cm.)

Din pacate cand am fost la pescuit cu Bill Batson (http://www.batsonenterprises) nu am prins pastravi mari,dar ne-am disrat totusi,placandu-i pescuitul la Rollover Pass cu batul meu TITANIUM de 3,5m.

Bill Batson in drill cu un frumos red fish pe care din pacate l-a scapat ca nu a intepat bine si nu a mentinut batul in tensiune maxima.

Poate observati ce vreme buna era anul trecut in 11 dec.'07 la ROLLOVER PASS.Anul asta insa vremea a fost f. rece din pacate.

Acesta ,blue heron-ul ,e unul din cei mai buni pescari de la ROLLOVER PASS....

Asa arata de obicei ROLLOVER PASS-ul,dar uraganul IKE ANUL ACESTA A DISTRUS TOTUL IN CALE,RAMANAND IN PICIOARE DOAR O SINGURA CASA DIN 200,RESTUL FIIND LAUTE DE APE !!!!

Nu sunt decoratii de Craciun ci doar monturi ale pescarilor ce vrand sa pescuiasca mai aproape de pod au agatat firele de electricitate ce traverseaza canalul!!!!Asa era inainte de uraganul IKE ,acum firele sunt puse mai sus pe stalpi mai inalti si inca pescarii nu au reusit sa le "decoreze"!!!
LA MULTI SI FERICITI ANI!!!
Jean Scurtu