de Jean Scurtu pe Mai 15th, 2009, 8:25 pm
Am mai explicat cum pescuiesc eu cu plumbi suplimentari pe fir.Daca pescuiesc in apa sarata de obicei folosesc jig-uri de 1/16oz. cu carlig 2/0 ,3/0 sau jig-uri de 1/8oz cu carlig 2-4.
Betele mele fiind lungi prin ridicarea sau coborarea varfului batului tin contactul cu fundul apei indiferent ca e nisip pe fund sau scoici ,pietre.Singura diferenta e ca de multe ori pierd toata montura.
Intr-un canal cum e ROLLOVER PASS unde de multe ori viteza apei e f. mare datorita efectului de "strangulare" produs de ingustimea canalului,va dati seama ca fundul nu poate fi nisipos ,nisipul fiind luat de curentul apei.
Betele mele consider ca sunt de calitate si la aceeasi calitate a grafitului din lanseta ,o lanseta mai lunga e mai sensitiva ca una (din acelas material ) mai scurta ,chiar daca multi nu cred.
Gerula,
Poti incerca "drop shot",deci cu plumbul in fata iar distanta de la plumb la carlig o determini prin tatonari ca pescuind de pe mal firul nu sta aproape vertical ca in "drop shot"-ul clasic,ci sub un anumit unghi dat de distanta la care pescuiesti se de lungimea lansetei.In mod normal aceasta distanta e mai mare decat daca ai pescui vertical,distanta la care se mentin pestii deasupra fundului apei.
Iti recomand un bat cat mai lung minim 9' si vei vedea ca vei prinde acei bibani.Am explicat pe forum-uri ca asa am prins white bass intr-o zi cand toate stavilarele barajului lacului Livingston(pe Trinity River)erau deschise si apa f. mare si tulbure.Dar am pescuit cu un bat telescopic de 6m.!!! si am prins limita zilnica de 25 white bass cand altii nu prindeau nimic
Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"