Pescuit "de vacanta" la Marea Neagra: guvizi, stavrizi, samd

Tehnici si monturi specifice pentru pescuitul in apa sarata

VA INTERESEAZA SA STITI CAT MAI MULT DESPRE PLUTE...????

Mesajde dadylures pe Ianuarie 7th, 2009, 8:13 pm

Corect, asa am inteles si eu, parca vorbea de chefal.
Cu ceva ani in urma am facut si eu un pescuit de pomina in port la Tomis. Varga fixa de 8m, nada si cu vierme la carlig...
dadylures
trecut prin multe

Re: VA INTERESEAZA SA STITI CAT MAI MULT DESPRE PLUTE...????

Mesajde Gerula pe Ianuarie 7th, 2009, 8:55 pm

Asta cu vierme la chefal n-am mai auzit-o
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: VA INTERESEAZA SA STITI CAT MAI MULT DESPRE PLUTE...????

Mesajde dadylures pe Ianuarie 7th, 2009, 11:05 pm

am pescuit f mult bacalea, chefal si laban... am avut multi pescari localnici care nu mai vazusera acest slucru... sigur merge, si daca puneam mai multe carlige, luam mai multi o data. Nu mai stiu daca varga erea de 8 sau mai lunga, oricum o fixa lunga...
Pluta fixa la cca 1 m de varful vergii, pluta ceva in jur de 7-8 grame, plumb la capatul liniei, carligele, la o palma deasupra plumbului, in sus... dezmat la greu. Nu mai facusem treaba asta niciodata. Dar am trait-o si pe asta.
Atunci am mancat si eu bacalea, care mi s-a parut un peste f bun.
Cred ca erea o invazie de bacalea, caci atunci cand nadeam, se vedea in apa cum forfotea si se iintuneca apa si coborau o data cu nada....
Bine, acum pescarii constanteni pot sa dezvolte, eu nefiind cunoscator al acestor pesti. Am pescuit efectiv si m-am distrat cateva zile copios...
dadylures
trecut prin multe

Re: Pescuit "de vacanta" la Marea Neagra: guvizi, stavrizi, samd

Mesajde Gerula pe Ianuarie 9th, 2009, 10:29 am

E interesant de stiut, pentru ca de multe ori te poti trezi in "pana" de rame de mare, garizi samd. Daca merg si banalii viermusi, problema se pune altfel :D
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Ianuarie 9th, 2009, 8:53 pm

In teorie , si chiar practica , pestele marin nu are atitea fite la mincare ca asta de apa dulce , problema ii selectarea care o face anume momeala , prezentata unde trebuie , cum trebuie , etc. , deci facut totul ca alt peste necautat ( ex. guvidu ) sa nu intre inaintea celui cautat , daca ma fac inteles :lol:
Am prins si la bucata de portocala , si daca nu crezi o sa fac un video cind ma intorc , sa vezi ce trasaturi ai la portocala , zica ca-i cine sti ce animal , pleaca cu pluta de nu vezi :lol: . Deasemenea am prinsa la pop-corn laban si chefal , sa nu zic la piine .
Pe unde dau eu is citiva mosnegi care dau la melci de uscat , acolo primavara-catre vara , suie melci pe garduri sau vegetatie in timpu noptii , si lumea , unii , ii mai si mininca , iar altii ii baga la peste . Culege o galeata , ii sparge dupa aia cu ceva , ajuns pe mal momeste , asa cum is , cu cochilii sparte si bucati de melc , si da cu bucata de melc in cirlig . Si prind asa .
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 10th, 2009, 10:22 am

SF scrie: facut totul ca alt peste necautat ( ex. guvidu ) sa nu intre inaintea celui cautat

Asta e clar, am prins momente de-astea in care, daca dadeai cu 2 ace, abia ajungea plumbul pe fund si aveai 2 guvizi in carlig :D Daca vizezi alt peste e clar ca te imbolnaveste de nervi :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde allspark pe Ianuarie 11th, 2009, 2:15 pm

Am lua eu guvide la viermus destul de bine, pe dig la Navodari. Mergeam cap la cap cu aia care dadeau cu scoica, n-a avut greturi.
allspark
membru nou

Mesajde Gerula pe Ianuarie 12th, 2009, 9:31 am

Dar mergea si cand nu musca imediat ce ajungea momeala pe fundul apei? :D
Gerula
Site Admin

Mesajde allspark pe Ianuarie 22nd, 2009, 2:05 pm

Iti dai seama ca n-am pazit stabilopozii aia in fiecare zi :mrgreen: . Darcand am dat am prins bine, si aveam mai putine rateuri decat aia care dadeau cu scoica. Prost e doar cand vin aia mici in zona, ca la viermus iei tot.
allspark
membru nou

Mesajde Gerula pe Ianuarie 24th, 2009, 8:54 pm

Chestia e ca nu poti trage concluzia ca merge viermusul la nivelul momelilor traditionale, daca ai dat intr-o zi in care se scotea guvide dupa guvide. Dupa mine garizii (sau cum le-o spune) proaspeti sunt de departe momeala nr 1 la guvide.
Gerula
Site Admin

Anterior

Înapoi la Pescuit marin