de XquiZZiT pe Aprilie 25th, 2009, 7:45 pm
Asta cu foamea nu cred ca tine, e mai mult nepasare, lipsa de educatie, durere in c*r fata de cei care vin dupa tine, etc. Acum vreo cativa ani, sa fie vreo 5, am fost cu un amic la o partida de blinkerit pe o balta de pe langa Brasov care era inca "administrata" de AGVPS. Bineinteles balta era strecurata demult de specimenele care locuiau prin imprejurimi dar ceva stiuca mai ramasese. Cu o zi inaine amicul meu fusese pe aceeasi balta si a asistat in direct cum un cetatean prinsese "captura vietii lui", o stiuca de 4 kg, cantarita acolo pe loc si scoasa cu minciocul lui care a ajuns in frigiderul respectivului. Pe langa asta se zbateau in juvelnic vreo duzina de pixuri nu mai lungi de 15 cm. Individul dadea la stationar cu albitura pe care o puteai cumpara din gara in peturi de 0,5l si va dati seama in ce mod poti selecta capturile cu o asa momeala. In ziua in care am fost si eu, dind roata baltii intru in vorba cu respectivul fara sa stiu ca e acelasi personaj din ziua precedenta. Dupa traditionalul: "Ziua buna! Merge, merge?" tipul tine mortis sa imi arate juvelnicul cu stilourile probabil mai scurte decat latimea unei stiuci de 4 kg, dar nu uita sa mentioneze ca ieri a luat o bucata de 5 kile. Probabil o fi indopat-o pe tren ca pe gaste, ca se cam schimbase la culoare cand dupa vreo juma' de ora am mai trecut odata pe langa el impreuna cu amicul care il ajutase cu minciocul cu o zi inainte. Pentru balta respectiva o stiuca de 4 kile este un trofeu, pentru ce a trebuit sa mai adauge un kg, pentru ce a mai retinut toate acele minimarlite, nu cred ca de foame. Poate pentru a arata vecinilor ce prinde el, poate pentru a-i demonstra nevestei ca totusi se duce la pescuit si nu la bagaboante? Sau pentru ca pur si simplu nu gandeste si habar nu are ce inseamna pescuitul. Motivul pentru care le retinea si care confirma propozitia precedenta a fost: "Daca nu le iau eu, le ia altu' ."
Decat sa-ti fie rau, mai bine sa-ti fie bine!!