"Traim in Romania..."

Tot ce depaseste granitele categoriilor tehnice dar are totusi legatura cu pescuitul

"Traim in Romania..."

Mesajde fanelul pe Aprilie 24th, 2009, 11:34 pm

Azi am aflat despre un cetatean care se mandrea cu o galeata de "somotei" intre 6-10cm. Nu am vazut cu ochii mei dar sursa este de incredere.
Cetateanului i se spune Cotlet, sta undeva prin Berceni, Piata Progresul, are cam 55-62 ani si poarta ochelari. Serveste oricand o bere de la altcineva.
Daca il intalniti pe balti, rauri, fluviu va rog insistent sa testati calitatea apei cu domnia sa.
Am avut un soc, domnilor. Primul imagine in minte care mi-a venit a fost fii-miu, peste cativa ani cand va cauta, sper eu, peste pe apele din Ro.
Este incredibil ce pot face acesti ..... sa-i numesc pescari ? pe apele noastre.
Numai ce ma bucuram ca pe lungile incursiuni pe Neajlov nu am intalnit electricieni, plasari si tot asa....
Nici nu pot scrie, sunt indignat peste putinta de exprimare.
Dumnezeu sa ne ajute!
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Re: "Traim in Romania..."

Mesajde Gerula pe Aprilie 25th, 2009, 12:32 am

Cum sa retii mai somotei de 10 cm??? Poate vroia sa-i mute in vreun lac (mai ales ca zici ca erau in galeata), refuz sa cred ca-i manca sau ceva de genul asta. Ce sa mananci din ei??
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde blackmamba pe Aprilie 25th, 2009, 8:09 am

Da , e foarte trist dar adevarat si ce este mai grav este ca eu nu mai cred ca ne facem bine vreodata .

In urma cu vreo doi ani am vazut si eu intr-o piata un lighean de plastic plin cu somotei tot asa mici de 20- 25 cm. Dar ma uitam ca pentru toata lumea era ceva normal , firesc . Atunci ma intrebam daca nu cumva eu sunt in locul gresit. Se pare ca am avut dreptate , nu s-a schimbat nimic si nici nu o sa se schimbe . BA mai mult ,este din ce in ce mai rau. In iarna asta la mine la Galati s-au golit efectiv doua balti de peste si amandoaua cu propietar . Sunt cateva sate prin apropiere si paznici nu au putut tine piept asalturilor braconierilor si pana la urma au si intrat in cardasie cu ei . Patronul e terminat nu mai stie ce sa faca , s-a adresat si politiei si primariilor din satele cu pricina , au aparut si articole in presa . Degeaba , stiti ce l-a sfatuit un primar , sa se poarte frumos cu satenii si sa deschida in sat o pescarie asa cu preturi mai de producator , ca poate asa sateni nu vor mai navali in crescatoria lui. In fine , situatia este disperata , eu ma uit si la colegii nostri asa zisi pescari sportivi , care nu se sfiesc sa bage in traista stiuculite de 25- 30cm . Sa vezi ce ochi casca cand ma vede cum eliberez marlite . Asta vara se ruga unul de mine sa nu mai dau drumul la avatul mic care il prindeam sa il dau lui sa-l bage la ciorba si cand l-am refuzat politicos a inceput sa schimbe foaia si ma certa ca de aia nu prinde si el ca eliberam noi si pestele s-a smecherit . Asta este , poate si noi suntem vinovati ca nu prea luam atitudine , dar eu umblu mai mult singur , cel mult doi . Cred ca ar trebui sa ne organizam ceva in genul celor de la Bacau de la centrul de ecologie si poate impreuna cu ceva politie sau jandarmerie sa facem ceva actiuni . Cu politia de frontiera pentru mine e clar , cred ca ar trebui desfiintata sau reorganizata . Ei sunt cei care pazesc braconieri de pe Prut .
blackmamba
trecut prin multe

Locaţie: galati

Mesajde fanelul pe Aprilie 25th, 2009, 9:47 am

Dupa cate stiu, individul umbla pe canale din C Romana gen Dorobantu samd.
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Aprilie 25th, 2009, 11:06 am

blackmamba scrie:Degeaba , stiti ce l-a sfatuit un primar , sa se poarte frumos cu satenii si sa deschida in sat o pescarie asa cu preturi mai de producator , ca poate asa sateni nu vor mai navali in crescatoria lui.

Sfatul era foarte bun. Aia pe la sate fura peste de foame, nu ca sa se imbogateasca. Facand chestia asta, elimina din ecuatie "masa critica" a satenilor care ar fi preferat sa dea cativa lei pe kil decat sa plece la furat. Si ramaneau in joc doar aia naraviti, cu care paznicii se puteau lupta.

Asta e deocamdata Romania, nu poti impiedica sa fure niste oameni care pun carne pe masa o data pe saptamana.
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Aprilie 25th, 2009, 3:17 pm

Fratilor:NU SE SCHIMBA NIMIC!,de enspe ani incerc sa "educ",niste ",dusi",nu am putut rezolva nici cu bani,este o "NEBUNEALA"
grea !Astazi dimineata pe morii,la niste "zgirciuri"mari se prindea strap,cit furculita!."Ce faci BA cu ei?,ii maninc!-Ia ba 10 lei,dale drumul!-nu ba, ca sa terminat postul!"TE DOARE MINTEA,SI CAPUL"vorba unui prieten!,asa ca!!??:NU SE SCHIMBA NIMIC!,poate numai cum este in skri-lanka!(cu :"gunnu")!(vorba aceluias)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde BygDaddy pe Aprilie 25th, 2009, 3:27 pm

anul trecut imediat dupa prohibitie,la Orsova,la varsarea Cernei in Dunare erau baietii la stationar si numai sometei de max 250 de grame prindeau.se si dadeau mari cu ei,juvelnicul plin.can am intrebat de ce nu ii elibereaza am primit un raspuns sec:sunt tare buni in tigaie.100 de metri mai sus aceeasi poveste.pe podul ce trece Cerna se prindea salau foarte mic,acelasi raspuns.din pacate mai e mult de evoluat la aceste specii de homo sapiens.
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde Jean Scurtu pe Aprilie 25th, 2009, 7:41 pm

E trist ce povestiti,dar stiu ca e adevarat si de aceea ma bucur ca am facut bine schimband climatul(sufeream de reumatism si se pare ca imi prieste climatul texan mai mult decat cel de acasa).

S-auzim numai de bine,

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde XquiZZiT pe Aprilie 25th, 2009, 7:45 pm

Asta cu foamea nu cred ca tine, e mai mult nepasare, lipsa de educatie, durere in c*r fata de cei care vin dupa tine, etc. Acum vreo cativa ani, sa fie vreo 5, am fost cu un amic la o partida de blinkerit pe o balta de pe langa Brasov care era inca "administrata" de AGVPS. Bineinteles balta era strecurata demult de specimenele care locuiau prin imprejurimi dar ceva stiuca mai ramasese. Cu o zi inaine amicul meu fusese pe aceeasi balta si a asistat in direct cum un cetatean prinsese "captura vietii lui", o stiuca de 4 kg, cantarita acolo pe loc si scoasa cu minciocul lui care a ajuns in frigiderul respectivului. Pe langa asta se zbateau in juvelnic vreo duzina de pixuri nu mai lungi de 15 cm. Individul dadea la stationar cu albitura pe care o puteai cumpara din gara in peturi de 0,5l si va dati seama in ce mod poti selecta capturile cu o asa momeala. In ziua in care am fost si eu, dind roata baltii intru in vorba cu respectivul fara sa stiu ca e acelasi personaj din ziua precedenta. Dupa traditionalul: "Ziua buna! Merge, merge?" tipul tine mortis sa imi arate juvelnicul cu stilourile probabil mai scurte decat latimea unei stiuci de 4 kg, dar nu uita sa mentioneze ca ieri a luat o bucata de 5 kile. Probabil o fi indopat-o pe tren ca pe gaste, ca se cam schimbase la culoare cand dupa vreo juma' de ora am mai trecut odata pe langa el impreuna cu amicul care il ajutase cu minciocul cu o zi inainte. Pentru balta respectiva o stiuca de 4 kile este un trofeu, pentru ce a trebuit sa mai adauge un kg, pentru ce a mai retinut toate acele minimarlite, nu cred ca de foame. Poate pentru a arata vecinilor ce prinde el, poate pentru a-i demonstra nevestei ca totusi se duce la pescuit si nu la bagaboante? Sau pentru ca pur si simplu nu gandeste si habar nu are ce inseamna pescuitul. Motivul pentru care le retinea si care confirma propozitia precedenta a fost: "Daca nu le iau eu, le ia altu' ."
Decat sa-ti fie rau, mai bine sa-ti fie bine!!
XquiZZiT
membru nou

Mesajde Gerula pe Aprilie 25th, 2009, 7:56 pm

Eu nu vorbeam de specimene de-astea, care, oricat rau ar face, nu pot curata o balta. Problema cu adevarat mare sunt satenii din localitatile invecinate cu baltile/cursurile de apa. Astia sunt pe faza si cand se scade apa dintr-un baraj, si cand se da drumul sa stavilare si urca pestele, si cand baltile scad prea mult vara etc etc. Un nea caisa de-asta de care zici tu nu face intr-o viata cata paguba fac 4 copii cu o perdea in 3-4 ore, pe o balta scazuta.
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Aprilie 27th, 2009, 7:40 am

nu iesim cu barca niciodata fara sa extragem o setca ,a devenit un obicei .riscuri :furtunele de la frane ,taiate .
C.R.E. s-au combinat cu jandarmeria & politia si i-au zapacit pe aia cu panzele pe racaciuni .bordeie si barci sparte arse ,dosare penale .
am retinut ce a spus tudor ,societatea civila trebuie sa actioneze.
de saptamna asta ,jandarmeria incepe un program de popularizare pt pescuit conform permisului :max 4 lansete.
pliante popularizare ,avertisment ,dosar penal .m-am saturat de aia cu padurea de lansete :pescari de carton .
romania e o tara bogata, plina de saraci cu buzunarele goale ,burtile goale ,capete seci ,foamea-n glanda .cand un peste ajunge in oala de ciorba,parca nu e asa rau ,dar cand dai la rate sau porci puiet de salau ,cand strici pestele aiurea asta e marlaneala si tre' sanctionata.si totul pleaca de la educatie ,care se pare ca trebuie facuta cu parul ,cu pistolul ,cu biciul ,cu gherla ...
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Aprilie 28th, 2009, 7:53 pm

Orice initiativa de-asta e buna, dar eu raman la parerea ca fortele disponibile pentru asemenea actiuni ar trebui folosite pentru a combate intai cele mai daunatoare forme de braconaj.

E vorba de pragmatism: un curentas sau unul care baga plase la greu face mult mai multa paguba decat un nea caisa care baga 6 bete in loc de 4.
Gerula
Site Admin

Mesajde XquiZZiT pe Aprilie 28th, 2009, 9:41 pm

S-a schimbat legislatia, eu stiam ca nu ai voie cu mai mult de doua lansete a cate doua carlige, de cand e asta cu 4?
Decat sa-ti fie rau, mai bine sa-ti fie bine!!
XquiZZiT
membru nou

Mesajde fanelul pe Aprilie 28th, 2009, 11:29 pm

Crede cineva ca fii nostri vor intreba peste ani daca a fost curentas sau plasar cu 20 de lansete?
Revad si acum balta de la Naipu "brazdata" de 20 de lansete in 5 m liniari de mal?
Important este e facem cu plasarii, cu electricienii si cu barcile de 250 CP din Delta Dunarii?
Cu guvernatii ne-am cam lamurit...
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iunie 16th, 2009, 1:23 pm

Tocmai mi-a povestit un prieten o scena uluitoare vazuta recent pe Olt, la Frunzaru, in plina prohibitie: a venit controlul peste cei 200 de insi care erau acolo asezati cu corturi, cu gratare cu 500.000 de lansete fiecare etc, si I-A INTREBAT DE PERMIS!!!
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Iunie 16th, 2009, 4:22 pm

si au prezentat? probabil pe interpretarea ca oltul e apa de frontiera :D
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde Gerula pe Iunie 16th, 2009, 6:00 pm

E apa de frontiera doar pana la Izbiceni. Culmea e ca da, cica toti aveau, se pare ca pe-acolo lumea cam stie care e mersul.
Gerula
Site Admin

Înapoi la Pescuit in general