semidocti despre stiuca

Tot ce depaseste granitele categoriilor tehnice dar are totusi legatura cu pescuitul

semidocti despre stiuca

Mesajde adrian frunza pe Iunie 8th, 2010, 12:04 pm

citesc pe pagina electronica avp randurile
"Pe de altă parte, studiile de specialitate indică faptul că perioadele de hrănire ale ştiucii nu depăşesc, cumulate, 20 % din durata unei zile. Probabil din dorinţa de a ne exaspera, unii autori sunt şi mai pesimişti în ceea ce priveşte cifrele, dându-ne sanse minime de a întâlni o cumătră dispusă să se hrănească. Ce-i de făcut?"

adica stiuca are ore in care mananca si in care nu?
adica ii trece baboiul pe la nas si ii da flit pt ca nu e ora ,o chioraste soarele ,variaza presiunea ,baboiul e jegos ii put picioarele .
sunt curios cine face astfel de studii de specialitate ca cine le disemineaza am aflat .
un rapitor care avea ipotetic astfel de hachite disparea de mult din ihtiofauna .
am avut 3 stiuci(40cm cea mai mare ) in acvariu le-am tinut 6 luni,mancau oricand ,aproape orice( inima de vita ,macrou )una a mancat caras pana a pocnit ;cand le-am infometat s-au mancat intre ele ,chestia asta s-a intamplat noaptea .
cand a ramas doar una singura avea un apetit neschimbat ,a mancat pana a pocnit .
cand stiuca nu manaca si e la vedere, e un pic mai inteligenta decat pescarul ,instinctul ii spune ca e pericol .
cand pestisorii se fataie in fata botului si nu ii ataca ,prefera clar o prada mai mare pt a avea un randament mai bun energie castigata /energie consumata .
tot rapitorul ataca o prada potentiala ,daca nu ataca e clar "are educatie "sau pescarul e prea naiv .
am senzatia ca astfel de articole sunt scrise de prosti pt prosti ,refuz sa cred ca un pescar care vrea sa comunice ceva are astfel de dileme .
adrian frunza
trecut prin multe

Re: semidocti despre stiuca

Mesajde Gerula pe Iunie 9th, 2010, 8:34 am

Si cine semneaza aceasta perla a cunoasterii omenesti? :lol:
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde adrian frunza pe Iunie 10th, 2010, 8:48 am

asta e articolul
http://www.aventurilapescuit.ro/articol ... numar.html
memecul e necunoscut .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iunie 10th, 2010, 9:00 am

Si titlul e deosebit :lol: :lol: :lol: .

"Stiuci fara numar" :lol: , nu stiam ca Tudose e si manelist :lol: .
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Înapoi la Pescuit in general