SA NE CUNOASTEM...

Tot ce depaseste granitele categoriilor tehnice dar are totusi legatura cu pescuitul

Re: SA NE CUNOASTEM...

Mesajde Jean Scurtu pe Februarie 21st, 2009, 10:01 pm

Tu din pacate fiind adeptul betelor fast si extra-fast e normal sa se intample asa.La clean mai mult ca la alti pesti ai neroie de bat mai moale ,progresiv sau parabolic cum vrei sa-i zici.Eu cu fir MAXIMA de 0,12mm. am prins crapi de peste 3kg. cel mai mare 8,5kg.

Imagine Astia sunt crapii prinsi de mine in cca.4 ore. cu pluta englezeasca (pana de paun),culisanta,fir MAXIMA de 0,12mm. carlig nr.10 de fly(scud) neforjat intr-un lac mic din Houston.
Imagine Crapul din stanga pozei ,cantarit nu la ochi, a avut 8,5kg.

S-ar putea ca acum(ca pe vremea mea nu era)un clean de 2kg. sa fie mai bataios ca un crap de 8,5kg.si eu am ramas in urma cu realitatea.

Imagine Acesta e un paddle fish(greutatea o poti estima tu) prins de mine la jig (intamplator agatat pe dinafara de "cioc") 1/16oz.cu un bat telescopic de grafit de 3m.( facut de mine),pescuind la jig cu pluta culisanta cu fir MAXIMA 0,12mm.si leader P-LINE floroclear de 2lb.(un fir destul de slab).Si l-am scos fara minciog in apa curgatoare pe TRINITY RIVER ,TEXAS.

Nu uita ca si eu am concurat la stationar ,chiar si la fly,asa ca nu-mi spune de viteza ca prindeam peste 300 obleti pe ora pe Crisul Repede,chiar daca nu vei crede.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Jean Scurtu pe Februarie 21st, 2009, 10:17 pm

Gerula scrie:Nea Jeane, concursurile de clean in turneul AvP se fac pe lac, acolo chiar n-ai motiv sa dai cu textil+leader.

Adrian,

Cunosc lacurile respective am lucrat in zona si am si pescuit in ele.

Motivul ca sa pescuiesti cu textil e ca poti pescui cu un fir textil f. subtire iar leaderul poate fi dublu ca diametru fata de un mono normal pt. ca fiind leader fluorocarbon va fi mai putin sesizat de peste.Deci sanse mai mari ca pestele sa nu-ti rupa leaderul acesta fiind mai gros,dar mai putin sesizabil ca un mono de aceeasi diametru.

Daca pui fir direct fluorocarbon pe mulineta nu arunci la fel de bine la distanta ca si cu un fir textil,textilul fiind oricum mult mai subtire.

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde masivu pe Februarie 21st, 2009, 10:31 pm

o fi maxima de USA. pe la noi au ajuns numa ciurucuri.
eu am scos un crap de 10-12kg cu 0.15, dar dadeam cu bologneza.

intamplarea face ca acel batz cu care dadeam sa fie ULTRA LIGHT. destul de moale. iar de rupt mi-a rupt in SCURT. langa barca.

am luat clean de apr 2kg cu 0.14 in curent ca de rau de munte, dar...asta e altceva. ;)
masivu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 22nd, 2009, 9:37 am

Intr-adevar, daca-ti da pastrav mare din scurt, pe 0.12 mono, cam greu :D
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde taicanoe pe Februarie 22nd, 2009, 12:55 pm

parca titlul e "sa ne cunoastem" ...
despre pescuitul cleanului cu textil sau fara exista alt topic.
spinning-f6/textil-la-clean-etern-si-fascinant-ca-romania-t309-s160.html

Ps
Poate ma face adminul mare moderator pentru postarea asta. :lol:
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Februarie 22nd, 2009, 4:15 pm

Ai si tu dreptate. Desi, pe de alta parte, in cursul discutiei, nea Jean a pus niste poze cu el si cu pesti, din care ar avea ce invata despre specificul acestui topic anumiti useri. :D
Gerula
Site Admin

Mesajde Musti pe Februarie 22nd, 2009, 7:44 pm

Va salut,
Ma numesc Tudor Mustatea. 42 de ani, 1,85m, 125kg. Oradean, inginer electronist. Casatorit, o fiica aproape majora :D .
Pescar de duminica, cu mare noroc, si de sambata :P . Practic un pescuit de relaxare, iar in ultimul timp am devenit adept C&R 100%. Cred ca se face un an de cand n-am mai adus nici un peste acasa.
Pana acu' vreo doi ani as fi zis ca-s spinner. De anul trecut nu mai sunt sigur. Nu mai sunt nici spinner, dar n-am ajuns nici muscar. Inca... La stationar mai merg anual (eventual), de regula cand ma leaga prietenii si ma iau pe sus (si nu sunt usor deloc :mrgreen: ).
Prefer pescuitul pe rauri, dar nu ma dau in laturi nici de la cate o partida cu barca pe lac. Prind clean, avat, stiuca, rar biban si salau. In concediu mai urc in munti si atunci mai nimeresc cate un pastrav sau lipan. In rest ma descurc cu apele din jur, nedispunand de prea mult timp liber.
Am intrat si particip pe forumul asta pt. ca, aparent, se discuta mai mult despre pescuit. Imi cer scuze daca, luat de val, mai deraiez de la subiect.

P.S.
@Gerula
Intre timp mi-a adus nevasta-mea aminte ca am, totusi, niste poze legate de pescuit in care apar si eu, nu doar bocancii :lol: . Mi le-a facut ea de la geam in timp ce testam impreuna cu un prieten cateva lansete de musca. Casting pe iarba, in fata blocului :mrgreen: . Sper sa nu fiu off-topic cu ele. In fond, asa capat si eu contur, sa nu mai zici ca sunt un personaj virtual. Eu sunt cel in albastru, cu parul alb. Si, bineinteles cu mustata. Blazonul familiei :lol:
Ataşamente
P8020037.JPG
P8020031.JPG
P8020022.JPG
Musti
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 22nd, 2009, 8:17 pm

Domle, una peste alta bine ai venit. :D

Am impresia ca te stiu de undeva, sau semeni bine cu un cunoscut :lol: .Nu se vede suficient de bine fata cat sa-mi dau seama. Oricum, te-ai straduti mult sa gasesti pozele astea de sus, nu? :D
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Februarie 22nd, 2009, 8:53 pm

Gerula scrie:Intr-adevar, daca-ti da pastrav mare din scurt, pe 0.12 mono, cam greu :D

Daca batul e flexibil si mulineta reglata bine nu prea iti rupe(reglata sub rezistenta la rupere a nodului),dar exceptia de la regula isi are si ea rolul ei.

@masivu,

Bineinteles ca MAXIMA ce se gaseste aici si care o am inca pe un SYMETRE 2000 ce someaza acum.

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Jean Scurtu pe Februarie 22nd, 2009, 9:01 pm

@musti,

Bine ai venit si te-ai prezentat,mai indeamna si pe alti bihoreni sa intre pe acest forum ,ca vazand ce se mai prinde pe acolo i-mi mai trece si mie dorul de pescuit pe Crisuri....

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Musti pe Februarie 22nd, 2009, 10:17 pm

Jean Scurtu scrie:@musti,

Bine ai venit si te-ai prezentat,mai indeamna si pe alti bihoreni sa intre pe acest forum ,ca vazand ce se mai prinde pe acolo i-mi mai trece si mie dorul de pescuit pe Crisuri....

Jean Scurtu

Nea Jean,
Eu abia ma abtin sa nu plec, nu sa mai chem si pe altii :lol: . Noroc ca mai pot schimba o vorba cu pescari ca dvs.
Anul asta, daca va puteti imagina, inca n-am fost la peste. Deloc. Inca nu stiu daca am permis valabil, ca asa-s toate pe la noi, limpezi! Apoi, de aproape doua saptamani a venit iarna. Aia veche, cu zapezi de-un metru, cum erau cand eram copil. Nu vad cu ce vehicul m-as putea apropia de ape. Eventual in oras.
Cand voi iesi din "hibernare", am sa incerc sa fac si sa va trimit fotografii si cu locurile pe care le strabat. Macar asa mai revedeti un baraj de la Tarian, un pod rupt la Toboliu, o Potcoava la Tamasda... Mai vedeti ce s-a mai schimbat...
Musti
trecut prin multe

Mesajde Musti pe Februarie 22nd, 2009, 10:37 pm

Gerula scrie:Domle, una peste alta bine ai venit. :D

Am impresia ca te stiu de undeva, sau semeni bine cu un cunoscut :lol: .Nu se vede suficient de bine fata cat sa-mi dau seama. Oricum, te-ai straduti mult sa gasesti pozele astea de sus, nu? :D

Multumesc de primire :lol: :lol: :lol: .
Nu cred sa fi avut placerea de a ne fi intalnit. Dar suntem tineri, mai ales eu :D , asa ca nu zic ca n-ar fi posibil pe viitor. Poate vii pe la vreun concurs dincoace de Carpati, ma anunti si ma reped pana la locul faptei. Ne mai strangem de... maini (era sa zic gat :lol: :lol: ). N-ai fi singurul cu care mi-am dat intalnire la jumatea drumului. Cu Ene ne-am intalnit in Arad, el trecand pe-acolo in drumul spre munte. Venea de la Timisoara. Sa ne vezi in fata Primariei din Arad, noaptea la 23:00 (ca la ora aia am ajuns amandoi) facand casting pe iarba! Se uita lumea ca la urs :lol: :lol: :lol: ...
Asa ca never say never...

P.S. Pozele alea chiar sunt singurele in care sa apar si eu si sa aiba legatura cu pescuitul. Le avea nevasta-mea in aparat. Le facuse la misto, sa rada de mine si de amicul meu. In viziunea ei, doi nebuni pescuind pe imas :lol: ...
Musti
trecut prin multe

Mesajde fanelul pe Martie 4th, 2009, 6:17 am

Salutare
Am gasit si eu site-ul acesta mai mult din intamplare si cum m-am imbolnavit de spinning de vreun an am zis de ce nu?
Citind pagini de aici am constatat o alta imagine asupra pescuitului decat pe alte forumuri si asta m-a atras cu atat mai mult.
Am experienta mica in acest stil de pescuit, vreau sa aflu mai multe dar mai ales vreau sa vad locuri "fermecate" in care sa poti si inmuia un vobler.
Numai de vine s-auzim si sa ne vedem in peisaj,
Fanelul
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde ShokTu pe Martie 4th, 2009, 10:52 am

Bun venit :)
ShokTu
trecut prin multe

Mesajde mayer_maryus pe Martie 27th, 2009, 10:16 am

bine te-am gasit fanelul , si sper sa ne gasim mai des pe "baltoaca" , deoarece frecventam aceleasi locuri,
Sper pe viitor sa ne strangem mai multi care frecventeaza neajlovu' si sa incercam o actiune de repopulare
cu clean , pt ca sant zone minunate dar si multe animale bipede in zona.....
Pestele care lupta impotriva curentului…. moare electrocutat.
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Laurentiu pe Martie 27th, 2009, 1:15 pm

mayer_maryus scrie:bine te-am gasit fanelul , si sper sa ne gasim mai des pe "baltoaca" , deoarece frecventam aceleasi locuri,
Sper pe viitor sa ne strangem mai multi care frecventeaza neajlovu' si sa incercam o actiune de repopulare

marius...sunt eu nepriceput? exista crescatorii de unde se poate procura puiet de clean?
"cea mai mare realizare a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca nu exista"
Laurentiu
trecut prin multe

Locaţie: Bucuresti- ghencea...civil

Mesajde mayer_maryus pe Martie 28th, 2009, 11:50 am

Laurentiu scrie:
mayer_maryus scrie:bine te-am gasit fanelul , si sper sa ne gasim mai des pe "baltoaca" , deoarece frecventam aceleasi locuri,

marius...sunt eu nepriceput? exista crescatorii de unde se poate procura puiet de clean?

nu e un peste care sa existe asa prin toate crescatoriile, dar de exemplu petrom a populat sabarul cu claen, daca imi aduc aminte eu...
probabil sant cateva care au asa ceva , poate le numeri pe degetele de la o mana :( :roll: pacat...
dar merita incercat sau:
eu am altele in cap, ceva de genul sa iau o balastiera in care sa bag clean "cu ajutorul vostru" (nu financiar C&R in baltoaca )
atunci el sa-r inmulti natural destul de repede nemaiavand setci si curent:))
Pestele care lupta impotriva curentului…. moare electrocutat.
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Martie 28th, 2009, 2:06 pm

E buna ideea cu luatul balastierei, daca ai cum s-o pazesti. Altfel ti-o curata taranii intr-o noapte.
Gerula
Site Admin

Mesajde Laurentiu pe Martie 30th, 2009, 8:48 am

Gerula scrie:E buna ideea cu luatul balastierei, daca ai cum s-o pazesti. Altfel ti-o curata taranii intr-o noapte.

te inseli, gerule..in 2 ore..cu doua fire !!!
"cea mai mare realizare a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca nu exista"
Laurentiu
trecut prin multe

Locaţie: Bucuresti- ghencea...civil

Mesajde Gerula pe Martie 30th, 2009, 10:11 am

Ma, fii serios :lol: :lol: :lol:

Nu investesc aia, cand pot trimite copiii cu niste rupturi de perdele, cand scade apa :lol: . Am vazut faza asta pe balastiera de la Mihailesti, au decimat-o in cateva zile de nu mai aveai un tac.
Gerula
Site Admin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Pescuit in general