Eu zic ca daca locuiesti in U.S.A. ,Canada e pacat sa pierzi timpul gatind crap .Sa-l pescuiesti de distractie e altceva dar sa-l mananci nu merita ,e departe de gustul crapului pescuit de mine in Romania,e chiar aproape de nemancat.In primii ani aici am pescuit si eu aici la crap ,ba chiar am incercat sa mananc,dar m-am lasat pagubas ca nu era gustos deloc.O data nevasta-mea afacut un bors de crap ,care atat de bun a fost incat a trebuit sa-l aruncam.
Cand poti sa prinzi salau ,stiuca (nu la mine in Houston ca aici nu sunt datorita climei)sau white bass,crappie, nu merita crapul nici un deranj.La fel comparand pestii de apa dulce si pestii de apa sarata din zona mea ,nu merita sa pescuiesti in apa dulce daca si vrei sa mananci peste ,intrucat orice peste de apa sarata e mai gustos decat cei de apa dulce si in plus majoritatea nu au oase decat numai coastele si sira spinarii.
Cand intamplator prindeam "buffalo carp"la jig ii dadeam mexicanilor din jurul sau unor negrii ce il voiau facandui pe acestea fericiti.

Crapi prinsi de mine cu bat match,fir MAXIMA 0.12mm,waggler,la paine cu usturoi si boabe de porumb intr-un lac mic artificial din Houston(intre niste apartamente).

Buffalo carp prins de mine la jig 1/16oz.GAMAKATSU cu BASS ASSASSIN CURLY SHAD 2 inch ,chartreuse silver glitter,FIRELINE 4LB(1,8KG.).+LEADER FLUOROCARBON 4LB.
Jean Scurtu