Retete preparare peste

Tot ce depaseste granitele categoriilor tehnice dar are totusi legatura cu pescuitul

Re: Retete preparare peste

Mesajde Gerula pe Iunie 2nd, 2009, 12:52 pm

Eu am urcat in turnul asta, pe o scara in melc care avea nus cate mii de trepte, cu 5 kile atarnate cu cureaua de gat (o trusa foto profi, de-aia pe film). Nici n-am avut cum s-o car altfel, ca abia imi incapeau umerii pe scara. E drept, cand am ajuns sus m-am uitat in pasaport sa vad cum ma cheama :lol: :lol: :lol:
Ataşamente
fribourg.jpg
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde adrian frunza pe Iunie 2nd, 2009, 4:33 pm

Gerula,arta cere sacrificii! daca mergi pe varianta taicanoe ,trebuia sa urci fara filme foto.
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iunie 2nd, 2009, 5:39 pm

Aici ai cam nimerit-o, ca-i tot aia sa cari punga frigo fara niste gheata :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Iunie 3rd, 2009, 9:24 am

pai eu nu vreau ca dupa juma de zi de pescuit sa ma uit in permis ca sa aflu cum ma cheama :lol:
si la chestia cu punga frigorifica fara gheata nu prea ai dreptate ... punga pastreaza relativ constanta temperatura la care ai introdus pestele in ea iar intre 30-40 de grade afara si 20 de grade in apa e oarece diferenta.
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde adrian frunza pe Iunie 3rd, 2009, 2:12 pm

no offence taicanoe !
din biblie reiese ca noe erea un tip smart ;si-a tras barca ,a salvat lighioanele ,a umplut dupa aia pamantul cu urmasi .ai vreo legatura cu el ?
daca tot o batem in limba ,sa revenim in topic .ia-ti o bricheta si fa-i loco pe jar sau pe piatra,ori vrei sa faci poze cu ei in bucatarie ?
daca e soare ii faci lentila ,sa nu dai foc la padure ! fara sare ca e higroscopica si atarna greu.
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde BygDaddy pe Iunie 3rd, 2009, 2:12 pm

@gerula si off topic ce catedrala e aia din poza? cumva in koln(de)?
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde Gerula pe Iunie 3rd, 2009, 8:33 pm

Nu, e cea din Fribourg (Elvetia)

Aia din Koln are doua turle si e mult mai noua.
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Iunie 3rd, 2009, 10:29 pm

asta e din koln.pacat ca nu am si din alt unghi
Ataşamente
JD600224_resize.jpg
Koln
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde taicanoe pe Iunie 4th, 2009, 9:40 am

adrian frunza scrie:no offence taicanoe !
din biblie reiese ca noe erea un tip smart ;si-a tras barca ,a salvat lighioanele ,a umplut dupa aia pamantul cu urmasi .ai vreo legatura cu el ?

sunt urmasul direct al lui Noe (m-am gandit sa revendic tot pamantul :lol: ) ... dar dupa ce am vazut ce sa ales de aia care au umplut pamantul ma-m hotarat sa-mi schimb meseria, asa ca acum tai canoe :lol: :lol: :lol:
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Iunie 4th, 2009, 10:35 am

Asta cu tai ca noe imi aminteste de o poanta pe care am facut-o la o cofetarie cand eram in liceu. Avea doua reclame puse in geam "Fursecuri" si "torturi" si reclamele erau formate din niste litere de placaj vopsite rosu, lipite pe un carton alb. Asa ca, intr-o zi, am facut si noi un carton foarte asemanator, pe care scria "pentru", am intrat 10 oameni in cofetarie, si, in timp ce insi 9 agitau vanzatoarele la tejghea, subsemnatul s-a strecurat dupa perdea, a taiat fur din "fursecuri" si a intercalat intre securi si torturi placuta cu "pentru".
Vreme de aproape o zi a stat reclama cu "securi pentru torturi" in geam, pe Calea Victoriei, si eram pe vremea lui nea Nicu :lol: . A trebuit sa vina militia, ca vanzatoarele nu s-ar fi prins decat la ora inchiderii, sau nici atunci. :lol: Pe urma a venit sectoristul la liceu, dar in prima faza n-a dat nimeni in gat, erau destul de putini cei care stiau, avusesem atata minte sa nu batem toba. :D . Din fericire, la sfarsitul trimestrului a venit revolutia, ca altfel nu se stie ce iesea, militianul ala era tenace, vorbise deja cu directorul etc, pana la urma se spargea careva :D :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Iunie 7th, 2009, 10:03 am

revenind la retetele pentru preparate din peste:

avat cu ulei

Ingrediente:3 kg avat(curatat de solzi,intestine si fara cap si coada),1l untdelemnn,doua foi de dafin,20 boabe de piper,50 ml zeama de lamaie,50 ml otet,30 g sare.
Prepararea:dupa ce a fost curatat de solzi,intestine si i s-a indepartat capul coada,se taie in jumatate,de-a lungul coloanei vertebrale,iar aceste jumatati,in bucati de 3-4 cm.
In tr-o cratita de 4l se pune jumatate din cantitatea de untdelemn,apoi se aseaza bucatile de peste care se stropesc cu untdelemnul ramas.Se presara cu sare,se adauga boabele de piper,otetul,zeama de lamaie si foile de dafin.
Cratita se apuca de toarte si se clatina ca sa se amestece bine compozitia,apoi se aseaza pe ochiul de la aragaz o tigla pe care se pune cratita.Se fierbe 5-6 ore,la foc mic,pana scade,fara sa se prajeasca.Nu trebuie sa fiarba in clocote,iar bucatile de peste se apasa mereu in lichid.In acest timp,oasele,chiar si cele mai mari,se inmoaie,astfel incat se pot manca fara grija,ca si carnea.Cratita se lasa tot timpul cu capac.
Numai la urma,dupa ce s-au inmuiat oasele,se descopera ca sa se evapore apa.Pe parcursul fierberii nu se amesteca deloc in cratita.
Aceasta se misca din cand in cand,ca pestele sa nu se prinda.
Dupa ce au fiert,se lasa sa se raceasca pana la caldut,apoi bucatile de peste impreuna cu untdelemnul se pun in borcane de 400 ml inchise ermetic cu capac.Se pastreaza la frigider 3 luni,nu mai mult, intrucat rancezeste untdelemnul.Se serveste ca"fel intai"cu vin alb sec.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Noiembrie 14th, 2009, 9:48 pm

Readuc in atentie topicul :D

M-ar interesa niste retete cat mai exacte de ciorba pescareasca. Preferabil stil lipovenesc.
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Noiembrie 16th, 2009, 12:06 pm

ce inseamna exact ? deschizi carciuma cu specific pescaresc ?
la ei de obicei gatesc femeile . un lipovean pe nume xilifon mi-a spus regula de aur :obligatoriu cel putin 3 soiuri de peste din care unul gras si unul slab .cea mai frecventa combinatie crap ,somn ,stiuca ;cate kg de peste ,atatia litri de apa .se acreste cu otet .
la ei ciorba de peste nu e opera de arta e o varianta pe rapide care satura .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 16th, 2009, 12:55 pm

Lol, nu deschid nici o carciuma :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Noiembrie 16th, 2009, 1:14 pm

fa ciorba mea de salau si nu vei regreta ,are clasa .
adrian frunza
trecut prin multe

Anterior

Înapoi la Pescuit in general