de adrian frunza pe Mai 27th, 2009, 10:38 am
reteta lui Jean are logica ;gheata impiedica oxidarea tesuturilor si a grasimilor .in industrie fileul se glazureaza ;fileul de pangasius are pana la 25% glazura (special for sucker).
eu congelez salaul intreg pe rapide la -18 sau -24 si dupa ce e lemn ,ii fac o glazura cu apa pulverizata. fileul il congelez dupa metoda lui Jean .oricum proaspat (24h) e incomparabil.
reteta lui Gerula mi-a adus aminte de cartile care le-am citit in copilarie, liviu banciu&calmuschi -atelierul pescarului sportiv ;silviu teodorescu -cartea tanarului pescar sportiv.carti naive, in felul lor cu informatii inexacte dar altele nu erau .oricum epoca era dominata de proletcultism si de semidocti (nu ca acum ar fi altfel,dar poti sa le spui in fata )
mai nou am o dilema ,e clar crapul mananca aproape orice ,daca substratul e malos pute a mal,e gras daca nu se misca ,bla,bla ,nu prea mananc crap .da' ala care crapa boilesuri,ce gust are ,eu cred ca nici nu se impute la cate e-uri si conservanti au alea in ele .
mie imi place ciortanul de 3-4 kg in carlig la bologneza ,in apa tare ,prin copaci ;are start de mreana ,basculeaza carligul ,taie in scoica ,te face varza ;daca il pui in tigaie e bun .