Am luat 4 bucati, cel din fotografie nefiind cel mai mare. Si vreo 10-15 pestisori cat palma, care seamana cu stavridul. Nu am retinut pentru mine decat doua bucati, cei mai mari, pe care i-am facut la cuptor...o grozavie!
Tica este un bun pescar de stationar, din ceea ce mi-am dat eu seama, si ne tine la curent cu ceea ce se mai intampla in UK in aceasta bransa, lucru pentru care ii multumesc. Ca nu a pescuit in mare in stil "stationar', nu-i bai, poate incerca.
Eu am luat peste mult si frumos la match, pescuind de pe dig, in special chefal, cel mai mare cam la 1 kg. Numai la paine. Factorul principal ramane turbiditatea apei, pentru ca intr-o apa perfect limpede nu se prinde mai nimic.
Barcelona este marginita de doua rauri, Besos si Llobregat. Dupa ploaie, apele raurilor deverseaza aluviuni in mare, ceea ce face apa mai opaca. Atunci este cel mai prielnic moment pentru pescuitul chefalului.
Chefalul trebuie intepat ferm, si tinut strans, pentru ca lupta foarte puternic, si de multe ori scapa. Eu am mai avut inca trei prezentari, doua piese scapate proape de buza minciogului, si una pe care n-am vazut-o, dar care mi-a indoit carligul nr. 10 VMC Special Mer! Martor a fost amicul meu Adrian P., care a scapat si el doi, tot marisori.
Oricum a fost distractie, iar daca vremea se anunta buna, in weekend ma duc din nou!