Prima partida pe 2012

Tot ce depaseste granitele categoriilor tehnice dar are totusi legatura cu pescuitul

Prima partida pe 2012

Mesajde Trentea pe Ianuarie 11th, 2012, 7:49 am

De Boboteaza am facut prima iesire la pescuit pe acest an. La Barcelona au fost cam 16-17 grade, soare si aproape fara vant.
Am fost impreuna cu amicul meu Adrian P.(originar din Constanta) in apropiere de Port Olimpic, intr-o zona unde in sezon se practica sporturi nautice. Folosind ca momeala cocolos de paine alba, iar ca nada un amestec de pesmet cu faina de peste, am reusit ca in trei ore sa prindem mai multi chefali frumusei, o dorada cam de 300-400 gr (Adrian) si o sumedenie de pestisori cat palma, asemanatori stavrizilor. Am pescuit doar cu undita de 4m (la o adancime de 3 m) cu montura relativ fina: fir 0,20 Shimano Beast Master, inaintas de 0,16 fluorocarbon, carlig nr. 10 si pluta de 3gr "Checkfishing'.

[img=http://img838.imageshack.us/img838/9362/20120106142211.th.jpg]
Trentea
membru nou

Locaţie: Barcelona

Re: Prima partida pe 2012

Mesajde Gerula pe Ianuarie 11th, 2012, 2:42 pm

Bravo, ma bucur sa vad ca ai spart gheata devreme pe 2012. Fire intinse in continuare :D

Poza se pune apasand butonul img din bara de utilitati de deasupra ferestrei in care scrii mesajul, si apoi dand ctrl+v cu linkul pozei. Smecheria e ca poza trebuie sa aiba maxim 800x600 si sa nu-i dai resize [pe site-ul pe care faci hosting.

rezultatul trebuie sa fie asta:

Imagine

A ta avea 600x800 si era prea inalta :D , de-aia nu ti-a incarcat-o corect.

Frumusel chefalul, cati ai luat?

P.S. Poate-i explici si lui Tica faptul ca exista pescuit stationar in apa sarata :D .
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Trentea pe Ianuarie 11th, 2012, 10:05 pm

Am luat 4 bucati, cel din fotografie nefiind cel mai mare. Si vreo 10-15 pestisori cat palma, care seamana cu stavridul. Nu am retinut pentru mine decat doua bucati, cei mai mari, pe care i-am facut la cuptor...o grozavie!

Tica este un bun pescar de stationar, din ceea ce mi-am dat eu seama, si ne tine la curent cu ceea ce se mai intampla in UK in aceasta bransa, lucru pentru care ii multumesc. Ca nu a pescuit in mare in stil "stationar', nu-i bai, poate incerca.
Eu am luat peste mult si frumos la match, pescuind de pe dig, in special chefal, cel mai mare cam la 1 kg. Numai la paine. Factorul principal ramane turbiditatea apei, pentru ca intr-o apa perfect limpede nu se prinde mai nimic.
Barcelona este marginita de doua rauri, Besos si Llobregat. Dupa ploaie, apele raurilor deverseaza aluviuni in mare, ceea ce face apa mai opaca. Atunci este cel mai prielnic moment pentru pescuitul chefalului.
Chefalul trebuie intepat ferm, si tinut strans, pentru ca lupta foarte puternic, si de multe ori scapa. Eu am mai avut inca trei prezentari, doua piese scapate proape de buza minciogului, si una pe care n-am vazut-o, dar care mi-a indoit carligul nr. 10 VMC Special Mer! Martor a fost amicul meu Adrian P., care a scapat si el doi, tot marisori.
Oricum a fost distractie, iar daca vremea se anunta buna, in weekend ma duc din nou! :animals-fishgreen:
Trentea
membru nou

Mesajde Trentea pe Ianuarie 11th, 2012, 10:08 pm

Acestia sunt chefalii retinuti:

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/163/dsc03577nb.jpg/]
Imagine[/URL]
Trentea
membru nou

Mesajde Gerula pe Ianuarie 12th, 2012, 2:19 pm

Ca sa-ti apara imaginea trebuie sa postezi asa [img]link_imagine[/img]

Rezultatul va fi urmatorul:

Imagine

Daca apesi pe butonul url dai link la poza, nu faci sa o afiseze. Trebuie sa apesi pe butonul img pentru poze.

O alta problema, in cazul asta, e ca tu ai redimensionat imaginea in inageshack, iar softul forumului nu mai recunoaste dimensiunea. Redimensionarea la 800x600 trebuie s-o faci in calculatorul tau, si apoi sa dai upload pe imageshack selectand dimensiunea "default".

Acestea fiind zise, sunt curios daca iarna, intr-o zi linistita/calduroasa/cu ceva soare, cum banuiesc ca mai sunt pe-acolo pe la voi, ai avea vreo sansa la chefal cu o montura de suprafata?
Gerula
Site Admin

Mesajde Trentea pe Ianuarie 12th, 2012, 4:06 pm

Eu am prins chefal in primavara trecuta la buldo, folosind coaja cu ceva miez de paine alba (franzela) ca momeala. Pesti mai mici decat cei din poza, adica la 100-150gr bucata, pe care i-am eliberat. Problema este ca daca momeala sta mai mult de 3-4 secunde pe suprafata apei, fara sa fie apucata de peste, atunci se va inmuia, cazand de pe carlig. Am nadit tot cu cubulete de coaja si e haios sa vezi gramada de pesti impingand cu boturile bucatelele de paine ca sa le scufunde inainte de a le inghiti.
Am umplut bila cu apa cam pe jumatate. Am folosit un singur carlig nr. 12 cu forfac de 50 cm, pescuind cu o varga LIGHT tip bologneza, de 4m.
Asa cum am mai spus, rezultatul depinde in buna masura de turbiditatea apei, pentru ca pe o apa limpede-cristal sansele sunt aproape de zero in a prinde aici chefal.

O problema pe care am intalnit-o pescuind in apa sarata: agrafele de la montura de match precum si inelusul din partea inferioara a plutei culisante, fabricate din sarma de otel alamit, mai intai au oxidat, apoi au ruginit, ca in cele din urma s-au rupt la socul azvarlirii.
Acum spal cu apa de la robinet toata montura dupa ce ma intorc de la mare! ;)

Merci de sfat. O sa incerc sa postez cum se cuvine viitoarele poze.
Trentea
membru nou

Mesajde Gerula pe Ianuarie 12th, 2012, 5:57 pm

Eu ma gandeam la o alta momeala, nu neaparat paine. Rama de mare de exemplu. Din cate stiu eu e o momeala apreciata de chefal, acum nu stiu daca e disponibila in sezonul asta pe la voi.
Gerula
Site Admin

Mesajde Trentea pe Ianuarie 12th, 2012, 8:08 pm

Exista pe piata ca momeala vreo 5-6 varietati de viermi marini, la Decathlon, cei mai folositi fiind 'CHINOKOREANOS". Si eu am acum o cutie in frigider :D
Problema este ca daca pescuiesti cu viermi marini, mai ales la suprafata, imediat momeala este atacata de bancurile de pestisori, si nu se lasa pana nu-ti toaca viermele sau ti-l rupe de pe carlig. Nu stiu prea bine obiceiurile chefalilor din Marea Neagra (am prins doar de vreo doua-trei ori, cu rama neagra de mare, la Mangalia pe langa portul militar, cu ani buni in urma), dar aici sunt mai mult vegetarieni, razuind cu gura lor tare algele depuse pe stanci. I-am vazut cu ochelarii polarizati.
Trentea
membru nou

Mesajde Gerula pe Ianuarie 12th, 2012, 8:26 pm

Pai mai sunt bancuri de pestisori in suprafata acum iarna? Ca pe lipsa lor mizam cand am zis ca poate tine figura :D .

Din ce stiu eu, in Marea Neagra rama de mare este momeala nr 1 la chefal.
Gerula
Site Admin

Mesajde Trentea pe Ianuarie 12th, 2012, 9:41 pm

Adrian, pai iarna pe aici inseamna cam 12-18 grade ziua si 4-6 grade noaptea. Nu sunt activi ca vara, dar sunt...vesnic infometati! :lol:
Trentea
membru nou

Mesajde Gerula pe Ianuarie 12th, 2012, 11:09 pm

Orisicat, o râma mai zdravana si bine infipta ar trebui sa aibe ceva mai multe sanse de a rezista in carlig decat painea, nu? :D

In orice caz, p0ana la urma cea mai buna metoda e aia cu care prinzi tu, nu aia cu care prinde altul, asa ca... :D
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 13th, 2012, 11:33 pm

Referitor la chefal pot spune ca am prins vara cand imi faceam concediul la Mamaia pe terasa ,ce intra in mare, din spatele hoteluli INTERNATIONAL.Deoarece nu aveam rama de mare si nici bete lungi cu care sa arunc departe in mare am pescuit altfel prinzand multi chefali(spre bucuria gazdei mele din Constanta),dar la cca.100-150g. nu labani cum prindeau cei ce dadeau departe cu rama de mare.

Eu am pescuit cu muschiul ce tin inchise valvele (cred ca sa le zice ) de scoici folosind o pluta mica conica (din pluta)vopsita in alb,carlig CRYSTAL nr.14 nichelat.
Chefalii vedeau curiosi la pluta mea(apa f. limpede ,ii vedeam)si gaseau muschiul de scoica de pe carlig si asa ii pacaleam.

Aici unde pescuiesc in Golful Mexic sunt multi chefali(li se spune "mullet") dar nu ii pescuieste nimeni ,doar ceva mexicani sau asiatici ce ii prind nu cu undita ci cu postrovolul.Chefalul mic numit aici "finger mullet"(de lungimea unui deget ,se vinde in bait shop-uri sau se prinde cu postrovolul) este momeala principala pt. prinsul calcanului ,pastravului de mare,red fish-ului,pe langa crevetele viu(shrimp numit aici).

Eu nu pescuiesc decat cu momeli artificiale,de multe ori prinzand mai multi pesti decat cei ce pescuiesc cu pestisor viu.

As pescui si acum la ROLLOVER PASSdar din pacate din motive medicale nu pot conduce,asa ca pescuiesc doar pe...internet.

Postez o poza cu doi calcani peste 14 inch(35,6cm.)prinsi la jig cu un bat facut de mine pe un blank HARRISON de 3m.,mulineta SS TOURNAMENT 1300,fir textil SPIDERWIRE ULTRACAST DE 10 LB.(4,5kg.)+leader fluorocarbon 12lb.(5,4kg.) :

Imagine

Uploaded with ImageShack.us

In ianuarie 2009 am prins intr-o zi la jig peste 25 calcani dar sub limita legala de 14 inch la care poate fi retinut calcanul si nici unul legal.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 15th, 2012, 2:07 am

Am uitat sa scriu ca acei calcani din poza i-am prins in 10 ianuarie 2008.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Gerula pe Ianuarie 16th, 2012, 1:52 pm

Frumosi pestii nea Jeane :D

Intr-adevar, scoica e una din momelile traditionale la Marea Neagra, fiind si relativ eficienta dar mai ales foarte usor de procurat. Pe la voi pe-acolo in Texas ce momeli vii se mai folosesc?
Gerula
Site Admin

Înapoi la Pescuit in general