Prima captura importanta de care va mai amintiti

Tot ce depaseste granitele categoriilor tehnice dar are totusi legatura cu pescuitul

Prima captura importanta de care va mai amintiti

Mesajde Gerula pe Martie 26th, 2009, 6:15 pm

Hai sa vedem care a fost in cazul fiecaruia prima captura "ca lumea", aia dupa care iti tremura picioarele de emotie ca ai adus-o la mal :D . Dupa ce te mai rodezi ca pescar nu mai ai senzatia aia de la inceput, asta e clar :D
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Prima captura importanta de care va mai amintiti

Mesajde pr3dat3k pe Martie 26th, 2009, 6:41 pm

Acu 2 ani eram pe pantelimon la prima mea partida de spin ( poate ca deaia am si retineri sa postez sa nu ma fac de cacao ) in asteptarea celui care mi a aratat cat de cat cu ce se mananca acest stil de pescuit , fara sa stiu am inceput sa dau in lebada unde pe vremea aceea era un milion plata ...toate bune si frumoase ...pun in jig nustu ce plastic si dau ...prima lansare primul tac un salau de freo 2 kile ....nestiind ce comportament are am lasat lanseta in iarba cu tot cu peste si am asteptat cuminte sa vina colegu sa imi zica cu sa ii scot jigu ( nu stiam :mrgreen: )....fericire mare + batai puternice de ceas = ma prins el el pe minde de fapt ... :violin:
pr3dat3k
trecut prin multe

Mesajde BygDaddy pe Martie 26th, 2009, 9:07 pm

prima captura,cea care m-a determinat sa pescuiesc exclusiv la rapitor,de fapt nu a fost nu am scos-o pe mal.daca imi aduc bine aminte cred ca era in urma cu 8-9 ani si numai ce incepusem si eu sa dau dupa rapitor folosind peste viu(obleti/rosioare/platici) la stationar.eram pe culee pe baraj intre tiganas si gogosu,undeva la 16 km de portile de fier 2.nestiind pe atunci cu ce se mananca pescuitul la stiuca nu foloseam struna.atac puternic(varful de la laseta s-a indoit de am crezut ca se rupe) intepat si am reusit sa o aduc la suprafata unde s-a rotit de 2 ori si dusa a fost.si acum imi mai amintesc doza uriasa de andrenalina care s-a descarcat in sange.bineinteles ca a 2 zi am fost tot acolo dar de data asta am avuta si strune de otel si am reusit sa scot 2 cumatre.
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde Gerula pe Martie 29th, 2009, 7:21 pm

La mine prima captura care m-a "miscat" :D a fost o stiuca de vreun kil si jumatate. Judecand retroactiv, pestele n-a fost cine stie ce, dar contextul i-a dat mult mai multa importanta decat merita: eram cu 5-6 insi care aveau toti pretentii de mari pescari si nu prindeau nimic :D. Incepusera teoriile ca e apa prea calda, ca solunarul, ca plasele, c-o fi, c-o pati :lol: :D , ma rog, stil Operatiunea Monstrul :lol: . Eu eram total incepator, dar nu am obiceiul sa ma descurajez daca vad ca nu merge treaba, indiferent care ar fi ea. :D Asa ca am insistat, si, dupa vreo ora de aruncari in gol, si cel putin jumatate de ora de sfaturi prietenesti tip "daca noi nu prindem n-o sa iei tu" :lol: , s-a produs catastrofa :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde Laurentiu pe Martie 30th, 2009, 4:59 pm

aveam 11 ani... si i-am luat tatii( dumnezeu sa-l odihneasca) o platica la vreo 250 grame din juvelnic... iar celellate doua au scapat...
"dumnezeii si cristosu'...mamii ei de treaba"!!!!!!
am taiat-o bucati si in 2 ore,... am luat doi salai la ...hai sa zic 2kg bucata...... cu toate ca mie mi se pareau crocodili.....

Topalu, lanseta germina 2,10 de spin , fibra sticla verde matisaj rosu, inele de sarma, mulineta poseidon, fir dam ultradamyl imperial de 0.40- o rola alba eticheta bleumarin scris argintiu, carlige "Cristal"- f"orge, droit a pale" galbene(banuiesc mustad) nr 1, plumb trapezoidal de vreo 60 grame cu gaura data cu cuiul...
"bravo , taticutzu...usor...usor" ...soptea tata....

n-o sa uit asta never! :naughty:
"cea mai mare realizare a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca nu exista"
Laurentiu
trecut prin multe

Locaţie: Bucuresti- ghencea...civil

Mesajde Gerula pe Martie 30th, 2009, 5:23 pm

O amintire frumoasa, intr-adevar.

Inteleg ca stii bine zona Topalu?
Gerula
Site Admin

Mesajde Laurentiu pe Martie 31st, 2009, 8:36 am

oareshkum... :liar:
"cea mai mare realizare a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca nu exista"
Laurentiu
trecut prin multe

Locaţie: Bucuresti- ghencea...civil

Mesajde Gerula pe Iunie 20th, 2009, 4:49 pm

Bag seama ca astia mai batrani sunt mai timizi :D .

Nea Jean, Tudor, taicanoe, Didiel? Ma gandesc ca ati inceput sa pescuiti pe alte ape decat noi, astia mai tineri, prima captura mai semnificativa probabil a fost ceva chiar rasarit :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Iunie 20th, 2009, 9:02 pm

He, he, era in 1968, am fost cu tata si un vecin pescar (tatal meu nu a pescuit in viata lui) la o balta langa Dunare. A pus vecinul lansetele si o bambina de 5m cu rama. Eu ma foiam pe acolo. Nu stiam cum se prinde pestele. Dintr-o data spune vecinul : Ba, nu mai e pluta !
Iau undita si scot cel mai frumos biban din viata mea. De atunci sunt un drogat al pescuitului.
Singur am inceput sa pescuiesc dupa aceasta intamplare, la mine in familie sunt un extraterestru. :mrgreen:
tudor
hârşit în rele

Mesajde Jean Scurtu pe Iunie 20th, 2009, 9:55 pm

Aveam vreo 12 ani si pescuiam cu batul facut de mine din corn,inele din sarma si mulineta ....doua cuie batute in bat.Si desi poate o sa va mirati pescuiam la stiuca cu o rotativa facuta de mine din tabla de conserva(normal taiata cu foarfeca de croitorie a mamei) si axul din strunele unei tzitere la care cantase inainte mama mea,
Pescuiam pe Olt la mine acasa la Bod, in primul vad mai jos de Gorgan(movila) si la un moment dat dupa lansare am atac in apa repede a vadului si aduc spre mal o stiuca ce venea incovoiata (de vreo 2-3kg,) la fel ca si batul meu de corn. Cand am vazut ce mare e ,ca orice incepator ,in loc sa stau pe loc am inceput sa merg in spate,iar stiuca cand a a ajuns in apa mica s-a zbatut si m-a lasat cu buzele umflate.

De atunci am invatat lectia,niciodata dupa ce am agatat un peste nu ma retrag in spate,iar prima stiuca agatata de mine la lingurita nu o pot uita chiar daca mi-a scapat ,parca o mai vad si acum incovoiata in repezisul vadului unde de fapt nu prea pescuia nimneni urmarind stiuca ci mreana si scobarul.

In acea vreme (1956-1957) era atata stiuca si avat in Olt incat abia daca vedeai cativa obleti la suprafata apei.Rotativa era facuta dupa una ce o vazusem la agronomul Mircea Oaida(fratele celebrului fotbalist Nicusor Oaida ,bodean ce juca extrema in echipa de fotbal a Romaniei ),in acea vreme Mircea ,cand venea din Bucuresti acasa in vacante sau concediu ,fiind "tatal stiucilor " pe Olt.

Mai tarziu fratele meu Relu(Dumnezeu sa-l odihneasca ca de mai multi ani pescuieste in alte ape) era cel mai bun pescar local in special la stiuca ,cea mai mare stiuca prinsa de el a fost de 8,5kg.(de-abia a putut sa o aduca pe bicicleta acasa),dar multe i-au rupt firele de 0,60mm. cu care pescuia el....

"O,tempora...." Din pacate locul in care am pescuit nu mai e acum la fel deoarece "desteptii'' au regularizat Oltul taind meandrele ce le facea la Gorgan si acum sunt doar niste balti ramase pe fostul curs al Oltului care insa si acum mai au ceva stiuca din spusele pescarilor brasoveni fe forumurile de pescuit.

Era "raiul "meu,disparut acum din pacate, unde imi petreceam zilele vacantei de vara ,pescuind dimineata si seara ,iar in timpul zilei distrandu-ma cu ceilati copii din Bod ca tot acolo era si locul de baie al bodenilor.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Gerula pe Iunie 21st, 2009, 11:27 pm

O tempora :D

Ce vremuri, cand luai la rama bibani campioni, iar Oltul avea rapitor de nu vedeai obletii.

Adevarul trist e ca regularizarea marilor rauri si deversarile diverselor uzine ceausiste au nimicit un biotop milenar. Oltul inca are peste, dar in cea mai mare parte s-a grupat pe baraje, iar pescuitul si-a pierdut mult din farmec.
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Iunie 22nd, 2009, 10:20 am

Dupa ce o vara intreaga am renuntat la film si cofetarie pe la inceputul lui septembrie mi-am cumparat prima lanseta - telescopica de 2,10 ceva fibra verde - ... de mulineta n-am mai avut bani in toamna aia, am reusit sa-mi iau si mulineta mai in primavara dar nu asta-i important, important e ca in acea toamna inaintea inceperii scoli am pescuit cu rama la caras, la pluta si am prins un crap de UN KIL si ceva. La vremea respectiva mi se parea imens - cred ca aveam 11 vsau 12 ani ...
Iar la rapitor prima captura semnificativa a fost o stiuca de un kil si un sfert scoasa cu un monofilament de 0,18 fara struna - am dat jos struna sa testez niste voblere si a venit cumatra - am tras de ea ca de salupa - adica am adus-o atat de repede ca nu a apucat sa schiteze nici un gest si cand a ajuns aproape de mal atat de tare am tras ca am aruncata aproape 3 metri pe mal ... cand a facut contact cu solul voblerul a sarit instantaneu din gura stiucii.
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Iunie 23rd, 2009, 2:08 pm

Adevarul e ca, pentru un copil, un peste la kil chiar e mare.

Iar la o lanseta folosita pe post de fixa drillul cu o ciortanica la kil e deja interesant, daca ai fir subtire :D .
Gerula
Site Admin

Înapoi la Pescuit in general