Pescuiti in prohibitie?

Tot ce depaseste granitele categoriilor tehnice dar are totusi legatura cu pescuitul

Pescuiti in prohibitie?

Mesajde Gerula pe Martie 16th, 2009, 12:17 am

Hai sa vedem cum abordeaza forumistii perioada cea mai neplacuta pentru un pescar :D .

Eu unul procedez in felul urmator: pe ape publice ma abtin cu desavarsire (nu-mi place sa incalc legea, si nici n-am chef sa-i explic jandarmului ca aveam de gand sa eliberez tot bla bla). Pe ape concesionate respect regula impusa de concesionar, dar evit sa retin femelele cu icre.

Voi cum faceti?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Pescuiti in prohibitie?

Mesajde didel_pro pe Martie 16th, 2009, 8:03 am

Normal,uneori, chiar la limita, legii!Unde vezi" cetateni" ,girla ,nu ii vede nimeni ,ma bag si eu!,insa cu oarece, limite!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde taicanoe pe Martie 16th, 2009, 2:49 pm

Prin zona mea, lacuri cu rapitori sunt o multime dar lipsesc cu desavarsire, asa ca nu prea pescuiesc in prohibitie.
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Martie 16th, 2009, 3:34 pm

Hai pe la Bucuresti :D . Pacat ca au facut astia manariile alea cu inscrierile la turneul AvP, ca altfel merita sa vii macar la Darvari.
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Martie 16th, 2009, 4:06 pm

Nu am timp de deplasari :lol: si nici nu sunt fan de pescuit pe lacuri/balti ... singurul loc unde mai pescuiesc la salau e un lac de acumulare (baraj) aproape 50 ha si adincimi de pana la 30m
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde BygDaddy pe Martie 16th, 2009, 5:57 pm

da,eliberez tot ce este protejat si retin peste dimensiunea legala doar ce nu e protejat.de multe ori se intampla sa nu prea prind ce nu e protejat asa ca ajung acasa tot cum am plecat dar cu o iesire in aer liber :D
anul trecut era voie la stiuca si scrumbie de Dunare. anul asta nu m-am info ink.in weekend daca tine vremea fac o deplasare pf2
BygDaddy
trecut prin multe

Locaţie: Severin/Timisoara

Mesajde blackmamba pe Martie 16th, 2009, 8:21 pm

Care prohibitie ????
blackmamba
trecut prin multe

Locaţie: galati

Mesajde blackmamba pe Martie 16th, 2009, 8:22 pm

Sau mai bine . Pentru cine e prohibitie ?
blackmamba
trecut prin multe

Ordinul de ministru referitor la prohibitia pe 2009

Mesajde Gerula pe Martie 16th, 2009, 8:46 pm

Ordin nr. 84 din 24/02/2009 (Ordin 84/2009)
privind prohibitia pescuitului

Avand in vedere Referatul comun de aprobare nr. 715 din 17 februarie 2009 al Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura si nr. 104.732 din 19 februarie 2009 al Directiei protectia naturii din cadrul Ministerului Mediului,
In temeiul art. 12 alin. (4) si (5) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura, al art. 8 pct. A lit. e) din Hotararea Guvernului nr. 1.194/2008 privind organizarea, structura si functionarea Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, al art. 1 din anexa la Acordul dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea in domeniul protectiei resurselor piscicole si reglementarea pescuitului in raul Prut si in lacul de acumulare Stanca-Costesti, semnat la Stanca la 1 august 2003, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.207/2003, al art. 1 alin. (2) lit. a)-c) din Regulamentul (CE) 2.371/2002 al Consiliului din 20 decembrie 2002 privind conservarea si exploatarea durabila a resurselor piscicole In conformitate cu politica comuna In domeniul pescuitului,
In baza Regulamentului (CE) nr. 1.139/2008 al Consiliului din 10 noiembrie 2008 de stabilire pentru anul 2009 a posibilitatilor de pescuit si a conditiilor aferente aplicabile pentru anumite resurse halieutice In Marea Neagra,
In temeiul art. 7 alin. (6) din Hotararea Guvernului nr. 8/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, precum si al art. 5 alin. (7) din Hotararea Guvernului nr. 57/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Mediului,

Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale si Ministrul mediului si dezvoltarii durabile emit urmatorul ordin:

SECTIUNEA 1a - Zone si perioade de prohibitie

Art.1. - (1) Se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice In apele maritime interioare si In apele continentale, in perioada 13 aprilie-11 iunie inclusiv, si in apele care constituie frontiera de stat, in perioada 15 aprilie-29 mai inclusiv, cu exceptiile prevazute in prezentul ordin.
(2) Se interzice pescuitul oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in raul Prut si in lacul de acumulare Stanca-Costesti in perioada 1 aprilie-30 iunie.
Art.2. - In Complexul Razim-Sinoe si lacurile litorale se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul oricaror specii de pesti si alte vietuitoare acvatice in perioada 1 aprilie-30 iunie.
Art.3. - Se declara zone de protectie pentru resursele acvatice vii urmatoarele:
a) pe raul Prut, sectorul cuprins intre baraj Stanca-Costesti si confluenta cu raul Elan, in tot timpul anului, cu exceptia pescuitului recreativ-sportiv, care se va desfasura in afara perioadei de prohibitie;
b) Dunarea Veche, intre confluenta canalului Olguta cu Dunarea Veche si confluenta Dunarea Veche cu Canalul Sulina, Mm 13+1.000, in tot timpul anului, cu exceptia pescuitului recreativ-sportiv, care se va desfasura in afara perioadei de prohibitie, cu eliberarea imediata in mediul acvatic natural a pestelui si a altor vietuitoare acvatice capturate;
c) sectorul de pe Dunarea Veche cuprins intre confluenta cu canalul Sulina, de la Mm 13+1.000 si pana la confluenta cu canalul Sulina, Mm 8+600, in tot timpul anului, cu exceptia pescuitului recreativ-sportiv, care se va desfasura in afara perioadei de prohibitie, cu eliberarea in mediul acvatic a pestelui si a altor vietuitoare acvatice capturate;
d) lacul Gasca din Complexul Somova-Parches, in tot timpul anului;
e) lacurile Erenciuc si Belciug, in tot timpul anului;
f) cursul vechi al bratului Sfantu Gheorghe din zonele rectificate, in tot timpul anului, cu exceptia pescuitului recreativ / sportiv, care se va desfasura in afara perioadei de prohibitie, cu eliberarea imediata in mediul acvatic natural a pestelui si a altor vietuitoare acvatice capturate;
g) pe bratul Sfantu Gheorghe, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin pana la data de 15 Mai inclusiv, cu exceptia capturarii de reproducatori de sturioni in stare vie, in zona km 22-25;
h) pe bratul Chilia, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin pana la data de 15 mai inclusiv, cu exceptia capturarii de reproducatori de sturioni in stare vie, in zona km 72-77 Pardina;
i) pe Dunare, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin pana la data de 15 mai inclusiv, cu exceptia capturarii de reproducatori de sturioni in stare vie, in zonele Mm 53-56,5 (Isaccea) si Mm 65-70 (Grindu);
j) pe bratul Borcea, in perioada 15 martie-30 mai, cu exceptia capturarii de reproducatori de sturioni in stare vie, in zonele km 37-41 (Stelnica) si km 43-47 (Fetesti);
k) zona Sacalin-Zatoane;
l) zona Rezervatiei Marine Vama Veche - 2 Mai, delimitata de coordonatele:
NV: 43°47' lat.N si 28°35'18" long. E;
NE: 43°47' lat.N si 28°40' long. E;
SV: 43°44'20" lat. N si 28°35'18" long. E;
SE: 43°44'20" lat. N si 28°40' long. E,
si a carei limita dinspre mal este balizata.
Art.4. - (1) In zonele de protectie sunt interzise:
a) pescuitul oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice;
b) lucrari care impiedica migrarea, reproducerea sau pun in pericol existenta populatiilor piscicole, cum ar fi ingustarea / bararea cursului apei, taierea si recoltarea plantelor, extragerea de namol, nisip si pietris, colectarea ghetii;
c) lucrari in zona malurilor, precum si taierea arborilor si arbustilor de pe mal;
d) admiterea in zona a ratelor si gastelor domestice.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1) activitatile prevazute la lit. a) - c) nu sunt interzise In urmatoarele situatii:
a) cand pescuitul se desfasoara In scopuri stiintifice sau de cercetare;
b) din considerente de prevenire a inundatiilor.

SECTIUNEA a 2a - Specii si perioade de prohibitie

Art.5. - (1) Se interzice pescuitul urmatoarelor specii de pesti, dupa cum urmeaza:
a) stiuca, cu exceptia perimetrului Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", pe o durata de 40 de zile, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin;
b) stiuca, in perimetrul Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", pe o durata de 50 de zile, incepand cu data intrarii In vigoare a prezentului ordin;
c) lostrita, pastravul de mare si mihaltul, tot timpul anului;
d) pastravul indigen, pastravul fantanel si coregonul, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin pana la data de 30 aprilie si din 15 septembrie - 31 decembrie inclusiv, iar lipanul, incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin pana la data de 31 mai inclusiv;
(2) In apele Marii Negre se interzic:
a) pescuitul calcanului in Zona Economica Exclusiva (ZEE) in perioada 15 aprilie - 15 iunie inclusiv;
b) pescuitul calcanului in marea teritoriala in perioada 1mai - 30 mai inclusiv;
c) pescuitul rechinului in perioada 15 martie - 30 aprilie inclusiv;
d) retinerea la bord a femelelor de rechin gestante pe toata perioada anului;
e) pescuitul sturionilor in tot timpul anului;
f) pescuitul delfinilor in tot timpul anului, mentinandu-se obligativitatea raportarii capturilor accidentale de delfini inclusiv din ZEE.
(3) Pescuitul calcanului si dimensiunile minime ale ochiurilor de plasa se supun dispozitiilor Regulamentului (CE) nr. 1.139/2008 al Consiliului din 10 noiembrie 2008 de stabilire pentru anul 2009 a posibilitatilor de pescuit si a conditiilor aferente aplicabile pentru anumite resurse halieutice In Marea Neagra.
Art.6. - Prohibitia pescuitului scrumbiei de Dunare se stabileste pe sectoare, astfel:
a) In Marea Neagra, pe sectorul de Dunare si bratele sale, de la Marea Neagra pana la Ceatal Chilia, Mm 43, in perioada 20 - 27 aprilie inclusiv;
b) pe sectorul de Dunare si bratele sale de la Ceatal Chilia, Mm 43, pana la Vadul Oii, km 238, in perioada 24 aprilie - 13 mai inclusiv;
c) pe sectorul de Dunare si bratele sale, de la Vadul Oii, km 238, pana la Gura Timocului, km 845,6, in perioada 28 aprilie - 27 mai inclusiv.
Art.7. - Capturarea reproducatorilor de sturioni in stare vie se realizeaza:
a) Incepand cu data intrarii In vigoare a prezentului ordin pana la data de 15 aprilie inclusiv, in zonele mentionate la art. 3 lit.g)-i);
b) In perioada 15 martie-15 mai inclusiv, in zona mentionata la art. 3 lit.j).

SECTIUNEA a 3a - Dispozitii finale

Art.8. - Caracteristicile tehnice, conditiile de folosire a uneltelor si metodele de pescuit comercial sunt cele prevazute in Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr.449/2008 privind caracteristicile tehnice, conditiile de folosire a uneltelor admise la pescuitul comercial si metodele de pescuit comercial In apele maritime si continentale.
Art.9. - Dimensiunile minime ale pestilor si ale altor vietuitoare acvatice vii care pot fi pescuite sunt cele prevazute in Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr.342/2008 privind dimensiunile minime individuale ale resurselor acvatice vii din domeniul public al statului, pe specii, care pot fi capturate din mediul acvatic.
Art.10. - (1) Prevederile prezentului ordin nu se aplica unitatilor de acvacultura, inclusiv celor situate In ariile naturale protejate, cu exceptia celor din teritoriul Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii".
(2) In amenajarile piscicole situate pe teritoriul Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii" activitatea de pescuit este permisa numai daca administratorii amenajarilor piscicole detin licenta de acvacultura eliberata de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura si avizul Administratiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", eliberat In baza urmatoarelor documente:
a) facturi fiscale de achizitie a materialului piscicol de la societatile de profil autorizate in producerea de material piscicol;
b) bilantul financiar-contabil pentru anul 2008;
c) facturi privind consumul energiei electrice utilizate pentru vidarea helesteelor;
d) licenta de acvacultura eliberata de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura.
(3) Activitatea de pescuit in amenajarile piscicole se face prin notificarea prealabila cu 48 de ore inainte si in prezenta reprezentantilor Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura si ai Administratiei Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii".
Art.11. - Nerespectarea prevederilor prezentului ordin se sanctioneaza potrivit dispozitiilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.23/2008 privind pescuitul si acvacultura si ale Legii nr.82/1993 privind constituirea Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", cu modificarile ulterioare.
Art.12. - La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si al Ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile nr.226/397/2008 privind prohibitia pescuitului in anul 2008, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr.294 din 15 aprilie 2008.
Art.13. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale,

Ilie Sarbu

Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile,

Nicolae Nemirschi
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Martie 16th, 2009, 8:53 pm

Stie cineva de ce e interzis pescuitul sportiv pe ghiolurile Erenciuc si Belciug pe tot cuprinsul anului? (pentru cine nu stie, ghiolul Belciug e locul in care se desfasoara actiunea filmului 'Operatiunea Monstrul". In prezent e rezervatie naturala)
Gerula
Site Admin

Mesajde blackmamba pe Martie 16th, 2009, 9:52 pm

Gerula ,dupa cum bine stii in tara noastra draga , legile se aplica diferit . Pare ca nu este aceeasi lege pentru toata lumea . Asa si cu prohibitia asta .

Cunosc cazuri din anii trecuti cand pe frontiera ,la Prut cine avea relatii la Pol. de frontiera putea sa pescuiasca linistit.
Uitate in toate pescariile , put de cantitati uriase de peste in plina prohibitie , na tot crestinul trebuie sa manance de Florii si de Bunavestire peste . Da stiu , ai sa-mi spui ca pestele este din acvacultura , sa fim seriosi . 20% din acvacultura restul din BRACONAJ in prohibitie .

La mine in Galati, in plina prohibitie are loc SARBATOAREA SCRUMBIEI . Se consuma sute de kg. de scrumbie , tot orasul pute a peste . Tot din acvacultura ? Sau prohibitia asta acum e , acum nu e ? Nu inteleg .

Asa ca eu unul da pescuiesc si in prohibitie . Ce sa fac ,nu pot rezista atata timp fara sa merg la pescuit. In toata perioada de prohibitie nu retin absolut numic , de fapt cred ca in curind nu am sa mai retin deloc. Asa am pescuit si anul trecut asa am sa pescuies si anul asta si la anul , pana se va schimba ceva . Ori este lege pentru toata lumea ori deloc .
blackmamba
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Martie 16th, 2009, 11:29 pm

Iti dai seama ca mi-ar fi cam greu sa te contrazic. Si, cata vreme nu retii nimic, sa fim seriosi, pagubele pe care le-ai putea face ranind mortal 2-3-4- pesti sunt realmente neglijabile.

Problema e ca ar trebui sa incercam sa schimbam realitatile de care vorbeai tu, nu sa ne modelam comportamentul dupa ele. Sigur ca n-o sa desfiinteze nimeni sarbatoarea scrumbiei, si nici n-o sa-i schimbe data, mai ales daca are traditie. Dar reducerea semnificativa a braconajului din prohibitie e posibila. Dificila, dar posibila.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Martie 17th, 2009, 2:58 am

Chiar daca toti pescarii de rapitor cu artificiale ar pescui in prohibitie si ar retine tot,dupa mintea mea n-ar putea sa atinga 1 % din pagubele ce se produc la scara nationala.Sintem " neglijabili " din punctul asta de vedere.Setcarii,electricienii,baboieri si rimarii detin suprematia absoluta.Tot citind legea cu prohibitia in Quebec,bag sama ca tot timpu anului poti inmuia o naluca in apa.Sint speciile de baza interzise pe perioada respectiva dar mai sint unele permise tot timpul anului.Poti da dupa ele teoretic si elibera ceilalti interzisi.Iar crapul poti sa-l decimezi linistit,oricind si orice cantitate.Nici nu-i cuprins in lege,e emigrant ilegal si trebuie starpit.. :lol: .Mai mergeam la pastravariile particulare sa-mi astimpar oful dar au inchis-o pe cea care-mi placea .Nu mai am chef sa caut dupa ce anul trecut am nimerit la doua nasoale.
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde didel_pro pe Martie 17th, 2009, 9:08 am

Fratilor,"NOI TOTI",nu retinem in 10 ani,daca am sta la pescuit zi de zi cit peste se prinde la "uneltele traditionale",virse pe numele lor.Am fost la giurgiu (cu treaba),salau la greu in piata ,am multi prieteni, acolo, sti ce au spus :anul asta ,apa mare in acest moment ,la facut( ca si pe somn ,putin mai tirziu),sa intre pe, asa zisele "vai",l au casapit !Am auzit ca sa luat frecvent la 4-8 kg...........ce spuneti?,eu unul mai mare de 4 oca nu am avut,si l am c am urmarit!Iar acum cu desfintarea p.f,cu deja celebra "anpa",pentru mine unul(ca si pentru cea mai mare parte dintre voi),previziunile sunt "SUMBRE",ca sa nu spun, foarte!!!!!!!!!!!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde mayer_maryus pe Mai 5th, 2009, 9:32 am

poi hai sa va zic eu care e treaba... DA pescuiesc cu nesimtire pe neajlov in plina prohibitie la clean si sincer
nu ma intreseaza , atata timp cat de la mine toti se intorc in apa, si pe langa asta eu nu am avut un control in 3 ani fratilor de cand dau pe rauri sa ma intrebe si pe mine cineva de sanatate, nici in delta , nici pe dunare...nicaieri....

problema , care s-a mai discutat nu pleaca de la noi.. pleaca de la coloratii braconieri.. ,
daca acum 3 ani mai luia un strap pe neajlov, anul trecut si anul asta nici nu i-am vazut culoarea...si se si explica

am un loc drag de vara unde ma duc si fac gratarul, asa liniste ce sa mai frumos locul, sau ma rog era (cred ca de vreo 20 de ori am strans toate gunoaiele de acolo si acum sant de 3 ori mai multe dar nu asta vroiam sa zic.. ajung la locul cu pricina si sa ma apuc de treaba . SURPRIZE SURPRIZE ce sa vezi domnle daca ieri erau bancuri de cleni , ba da bancuri daia ca palma care se plimbau prin apa , azi erau cu burta in sus... dc ? simplu au bagat baietzii curent si au ras tot nu a ramas nimic in urma , nooroc ca a inceput sa urce din nou si acum e cat de cat normal dar.... astia ar trebui impuscati fara drept de apel...
aceasi treaba s-a intamplat pe balastiere , la calugareni se prindea caras, strapi, si alte vietati dastea.. man dar se prindea
era caterinca ,eu cu un buldo ma distram la sabioara , mai o berica mergea asa de un gratar...
acum nu cred ca mai e nici sabioara:( dc oare?

traiasca romania!!!!
Pestele care lupta impotriva curentului…. moare electrocutat.
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Mai 5th, 2009, 10:18 am

Pe balastiere curentul face intr-adevar prapad, pestele nu are unde fugi, nu poate face nimic. Astia ar trebui sa ia munca silnica, sa-i sature de nenorocit apele.
Gerula
Site Admin

Mesajde ShokTu pe Mai 21st, 2009, 12:31 pm

Gerula scrie:Pe balastiere curentul face intr-adevar prapad, pestele nu are unde fugi, nu poate face nimic. Astia ar trebui sa ia munca silnica, sa-i sature de nenorocit apele.

Munca silnica? :D ce gluma nici sa ii puna sa sape alte gropi ( a se citi cariere) pe care sa le umple cu apa carata cu lingurita de inghetata si tot nu ar fi indeajuns incat sa'i linisteasca :) de asta sunt aproape sigur :) cu atat mai mult cu cat sunt inruditi sau prieteni cu aia care fac "controalele" asa ca.. daca pui lupul paznic la oi asta patesti si cam asa este la noi :) eu am vazut bucuresteni care dadeau la peste pe gaurile de la cariera, care au bagat si monofilament dar erau cu "rahatul" la fund de frica asta binenteles dupa ce baltile respective fusesera de anii buni strecurate de sateni :) deci mai exista si "braconieri" fricosi dar astia sunt atat de putini incat sunt neglijabili.
ShokTu
trecut prin multe

Mesajde blackmamba pe Mai 21st, 2009, 8:01 pm

Mie treaba asta cu prohibitia a inceput sa mi se para o gluma proasta .

In zonele unde pescuiesc eu nu mi s-a parut ca ar fi prohibitie . Toata lumea cu mic cu mare da la peste fara nici o problema .

Eu ma duc asa mai cu teama cu cele mai jafuri scule , ca nu stii peste ce tampit dai si trebuie sa-i explici legea care nici eu nu am inteles-o si cand ajung pe malul apei zici ca-i concurs .

Instalati cu scule serioase cu rod pod-uri , cu avertizori , cu tot tacamul , cu corturi noaptea, ce mai vam zis nu este nici un drac de prohibitie .

Mai bine ar abroga rahatul asta de lege ca si asa e prost facuta si nu o respecta nimeni .
blackmamba
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Mai 22nd, 2009, 10:48 am

Din pacate, prohibitia a devenit asa, o chestie orientativa.

Problema deriva din faptul ca toata lumea este la curent cu braconajul salbatic care se practica pe mai toate apele publice. Asa ca e greu sa vii sa-i iei lui nea Caisa undita din mana, cand noaptea se baga kilometri de plase, sau se curenteaza in draci.
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Mai 23rd, 2009, 3:00 pm

Nu stiu cum este in alte zone ,ieri de pe plantelor(giurgiu),pina dupa lungu :"INCREDIBIL",2(doi) perscari,"cu dedicatie",nu se fereau,"sa schimbat",ceva in bine!........cu dedicatie eram si noi,daram spus :"ba ,haideti pe mihailesti ca nu se face",asa ca atunci cind era 1-0 pentru poli am plecatla locul faptei.30 lei ,dar se merita,uni la "draganescu"salau la zgirciuri ,alti la fix,salau, si mai nou a inceput crapul(sui)!,asa ca fiecare este in masura sa aprecieze:da sau nu!?
didel_pro
trecut prin multe

Următorul

Înapoi la Pescuit in general