"Parasuta", o noua metoda de braconaj

Tot ce depaseste granitele categoriilor tehnice dar are totusi legatura cu pescuitul

"Parasuta", o noua metoda de braconaj

Mesajde Gerula pe Decembrie 26th, 2009, 6:01 pm

Ce le-a mai tunat romanasilor mintea: se pare ca prin magazinele rurale de pescuit (in satele de pe malul Oltului) au inceput sa se vanda niste mini-plase 2x2m, care sunt umtilizate ... pe post de forfac.

Adica se lanseaza ca o montura obisnuita, dupa care, diind din monofilament relativ subtire, se desfac singure din cauza curentului raului. Braconierul asteapta linistit, ca si cum ar pescui la crap, si dupa cateva ore mulineaza sanatos, tragand afara ce s-a agatat prin plasa aia.

Te doare mintea.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: "Parasuta", o noua metoda de braconaj

Mesajde lebar pe Decembrie 29th, 2009, 9:04 pm

La Golesti prindeau doi colorati ditamai bibanii la chestii d-astea,mai nasol e ca toti plutasii erau interesati de inventie si erau nerabdatori sa faca si ei rost de scula minune..
lebar
membru nou

Mesajde Gerula pe Decembrie 29th, 2009, 10:24 pm

Pai da, e cea mai mare porcarie, si se raspandeste cu o viteza incredibila. Obiceiurile proaste se invata imediat :roll:
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Martie 4th, 2010, 12:52 pm

Se pare ca fenomenul a luat o amploare uluitoare. Tocmai mi-a povestit un prieten care a avut drum la Alexandria ca a oprit la Mihailesti sa vada daca misca ceva, si din 4 pescari prezenti la pietre doi erau cu parasute, iar pe ceilalti doi n-a mai apucat sa-i vada ce scot din apa...
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Martie 4th, 2010, 4:37 pm

daca pana acum nu aveam peste de acum in colo o sa ne ducem la bird watching la pescuit.si sa vezi ca o sa inceapa sa le manace si pe alea.ai draku de fomisti.
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde tudor pe Martie 4th, 2010, 5:58 pm

Cand am vazut dincolo "invazie de parasute" era sa sar in primul avion crezand ca sunt din alea cu fuste scurte si cu tocuri. Cand colo ce vad ? Un nou motiv pentru a-mi amana intoarcerea in tara pana la calendele grecesti. :(
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Martie 4th, 2010, 6:56 pm

Poate citeste nevasta pe-aici :lol: :lol: :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Martie 4th, 2010, 8:55 pm

O fi invatat romaneste ? :D
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Martie 4th, 2010, 9:08 pm

Iti dai seama ca acolo ceva-ceva tot s-a lipit :D :lol: .

Serios vorbind insa, e lata rau, pentru ca autoritatile nu fac absolut nimic. La fel ca si japca, se pare ca, tacit, a devenit si parasuta o metoda legala de braconaj.
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Martie 4th, 2010, 10:15 pm

Problema este foarte grava. Stiu. Stiti si voi ! Si ?
M-am inhamat la o chestie din asta aici. Nu numai eu. Stiam de la inceput ca suntem condamnati la cel putin 20 de ani. Asta pana incep sa se schimbe numai mentalitatile. Am inceput sa avem rezultate mai devreme decat asteptam. De ce ? Pentru ca s-au vandut din ce in ce mai putine permise de pescuit asa ca cei la care ajung banii incep sa aibe probleme pentru ca nu mai e acceasi suma. Au urcat pretul permisului iar numarul pescarilor iar a scazut. Deci tot mai putini bani.
Acum s-au intors spre ideile noastre. Si locurile unde au fost adoptate numarul pescarilor a crescut. Nu mai ai dreptul sa culegi ce vrei, dar prinzi frate la o partida. Si asta schimba, incet, incet, mentalitatea. Mai ales ca nu se pune problema foamei.
Cum am ajuns aici ? Lobying ! Scriem in reviste, pe site-ul nostru si al altora, membrii asociatiei care au acces la deputati, guvern, primari, influenteaza cat pot. Aproape ca am reusit. Propunerile noastre legislative au ajuns in discutie la federatia nationala a pescarilor, federatie care are puterea de a propune legi.

Deci e lung, e greu, dar se poate.
Noi ne-am complectat calitatile. Eu sunt bun in informatica si am facut site-ul la inceput. Am scris si niste articole.
Mai e unu care scrie ca un Dumnezeu, a facut un stagiu de Dreamweaver, si asa se ocupa si el de site. Mai avem un profesor de filozofie care scrie si el ca Dumnezeu si care participa cu articolele, dar care vine si pe standuri la expozitii, si vorbeste cu publicul.
Seful, nu a vrut el sa fie dar l-am obligat, nu scrie bine dar vorbeste excelent si, daca trebuie, ore intregi.
Ceilalti din conducere se ocupa de logistica. Tot ce e de trimis prin posta, lista membrilor, contabilitate etc.
Cu totul suntem 7 care muncim. Restul sunt membrii care ne sustin. 150-200 de persoane.

Deci daca nu mai vreti parasute, braconaj si pescari fomisti, trebuie sa va organizati voi si sa incepeti o actiune de lobying.

Tudor
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Martie 4th, 2010, 10:55 pm

E clar, imi dau demisia si ma angajez la fundatia Soros :D :lol: .

Serios vorbind, o sa-ti spun ce m-a retinut pe mine pana acum sa intru in chestii de-astea: constatarea ca, in Romania, un ONG inseamna, in 99.999% din cazuri, doar interese cat se poate de prozaice si/sau orgolii din cale-afara de meschine. Uita-te de pilda la ce se intampla cu LRS-ul si cluburile de spinning. Eu am avut ceva experiente de-astea in alte domenii, am condus un an si ceva unul din cele mai vechi si prestigioase ONG-uri din Romania (presedinte executiv) si crede-ma ca iti vine sa te iei cu mainile de cap.

Cred ca ti-ai dat seama pana acum ca nu sunt unul dintre cei care stau cu mainile incrucisate, dar traim niste vremuri in care, pur si simplu, mintile romanilor (indiferent de venituri, pozitie sociala etc) nu pot judeca dincolo de bani. Practic, n-am gasit, printre cei dispusi sa se inhame serios la asa ceva (stii si tu cata munca e de fapt), persoane pe care sa simt ca pot conta, ca nu intra in proiect cu o agenda ascunsa samd.
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Martie 5th, 2010, 9:12 am

Adevarul este ca noi aveam aici o baza legislativa oarecum sanatoasa. Deci nu aveam nevoie de o schimbare radicala, numai de o evolutie a legii.
In Romania vad ca in domeniu este o debandada desavarsita deci trebuie luat totul de la capat. Trebuie sa intre un pescar adevarat la guvern. :)
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Martie 5th, 2010, 9:33 am

Asta pe de o parte. Pe e alta parte ar fi nevoie ca ONG-urile care fac lobby in domeniu sa aiba alt scop decat "sa facem cumva sa ne invartim si noi de o garla cat mai mare"/"sa facem intermediere cu permise de pescuit sa ne iasa si noua ceva"/etc etc. Aici intervine problema de mentalitate la care ma refeream mai sus.
Gerula
Site Admin

Mesajde mihai predescu pe Martie 5th, 2010, 11:43 am

Cea mare mizerie este parasuta!
Am "zarit-o" pe malul barajelor de pe Olt din vara lui 2009.
E un fel de spinning. :D
Prinde orice pestisor.Toti cei care o folosesc sunt fomisti si opresc absolut orice specie, solzi sa aiba.
mihai predescu
membru nou

Mesajde adrian frunza pe Martie 5th, 2010, 2:35 pm

parasuta este incredibila ,e o panza de paianjen ce sta pe fund .cand pestele e grupat si aproape inactiv rupe .
pe la mine nu prea au ajuns dar nu mai e mult ,e propagata de pescari nu de braconierii consacrati .
mai nou am aflat ca in lacurile aflate in custodia cre bacau s-au eliberat autorizatii de pescuit comercial ,fara comentarii ,ordin de sus .
in romania votam ca chiorii si vreti sa fie constiinta ecologica ?
a fost nastase presedinte la agvps ,a facut ceva ? braconajul produce bani la greu .cel mai potrivit pt braconaj e razboiul de guerilla,am vazut ca a dat rezultate .
solomon ia spaga de la penescu ;mititelu il toarna ;becali europarlamentar zice de mititelu ca e sifon .sclavii lui solomon ies la demostratie ;in capul lor solomon e un fel de iancu jianu zapciul care ia de la bogati si da la saraci .
romania pitoreasca.
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde blackmamba pe Martie 5th, 2010, 6:11 pm

Din pacate am vazut la Ciuslea la baraj vara trecuta pe cineva care dadea la asa ceva . Din ce am putut sa vad , ca era pe malul celalalt , a luat parca cateva platici .

Dar fost singura data cand am vazut in zona asa ceva , se pare ca inca stam binisor .
blackmamba
trecut prin multe

Locaţie: galati

Înapoi la Pescuit in general