de tudor pe Martie 4th, 2010, 10:15 pm
Problema este foarte grava. Stiu. Stiti si voi ! Si ?
M-am inhamat la o chestie din asta aici. Nu numai eu. Stiam de la inceput ca suntem condamnati la cel putin 20 de ani. Asta pana incep sa se schimbe numai mentalitatile. Am inceput sa avem rezultate mai devreme decat asteptam. De ce ? Pentru ca s-au vandut din ce in ce mai putine permise de pescuit asa ca cei la care ajung banii incep sa aibe probleme pentru ca nu mai e acceasi suma. Au urcat pretul permisului iar numarul pescarilor iar a scazut. Deci tot mai putini bani.
Acum s-au intors spre ideile noastre. Si locurile unde au fost adoptate numarul pescarilor a crescut. Nu mai ai dreptul sa culegi ce vrei, dar prinzi frate la o partida. Si asta schimba, incet, incet, mentalitatea. Mai ales ca nu se pune problema foamei.
Cum am ajuns aici ? Lobying ! Scriem in reviste, pe site-ul nostru si al altora, membrii asociatiei care au acces la deputati, guvern, primari, influenteaza cat pot. Aproape ca am reusit. Propunerile noastre legislative au ajuns in discutie la federatia nationala a pescarilor, federatie care are puterea de a propune legi.
Deci e lung, e greu, dar se poate.
Noi ne-am complectat calitatile. Eu sunt bun in informatica si am facut site-ul la inceput. Am scris si niste articole.
Mai e unu care scrie ca un Dumnezeu, a facut un stagiu de Dreamweaver, si asa se ocupa si el de site. Mai avem un profesor de filozofie care scrie si el ca Dumnezeu si care participa cu articolele, dar care vine si pe standuri la expozitii, si vorbeste cu publicul.
Seful, nu a vrut el sa fie dar l-am obligat, nu scrie bine dar vorbeste excelent si, daca trebuie, ore intregi.
Ceilalti din conducere se ocupa de logistica. Tot ce e de trimis prin posta, lista membrilor, contabilitate etc.
Cu totul suntem 7 care muncim. Restul sunt membrii care ne sustin. 150-200 de persoane.
Deci daca nu mai vreti parasute, braconaj si pescari fomisti, trebuie sa va organizati voi si sa incepeti o actiune de lobying.
Tudor