Marci si modele de peridoc

Tot ce depaseste granitele categoriilor tehnice dar are totusi legatura cu pescuitul

Marci si modele de peridoc

Mesajde Gerula pe Februarie 28th, 2009, 4:54 pm

Ma bate gandul sa-mi iau o barca de fibra pentru pescuit si, evident, am nevoie de peridoc.

M-ar interesa unul de buna calitate si cu care, in caz de nevoie, sa poti da de unul singur barca la apa fara bataie de cap. Cine are experienta cu jucariile astea?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Marci si modele de peridoc

Mesajde Jedi pe Februarie 28th, 2009, 6:25 pm

Peridoc e trailerul pe roti ? Nu vin barcile de regula cu remorca dedicata ,din fabrica?
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe Februarie 28th, 2009, 6:53 pm

Depinde de barca :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Februarie 28th, 2009, 9:30 pm

Si, de tara!Sunt mai multe ,totul depinde de barca si greutatea ei!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Martie 1st, 2009, 2:36 am

Tara fiind Romania, evident :D .

In prima faza mi-as lua o barca gen Laguna, deci usoara.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Martie 1st, 2009, 8:01 am

Pai prima oara iei traileru nu? Ales in functie de dimensiunile barcii pe care le stii in prealabil. Cum mergi sa aduci barca acasa?
Jedi
hârşit în rele

Mesajde didel_pro pe Martie 1st, 2009, 8:20 am

Usoara !?,nu prea gasesti pe piata,minim 100 kg .Nu poti sa o dai singur jos de pe peridoc.Apoi de la sf .gh.si pina la bazias eu unul nu stiu decit 4(PATRU),rampe pe care poti lasa barca pe apa pe dunare.In rest nu am vazut ! Nu am auzit de o balta unde sa aiva rampa ca sa intri pe ea.Este destul de complicat si anevoios nu numai sa o pui pe apa ci mai ales sa o ridici la loc.Preturile de la noi sunt c am mari ,prietenii mei si au adus din germania (aia fosta ca noi),gen papuc,4m si ceva,peridoc(barca si peridocul cu toate cele ),si au dat 1500 eu+transport.O sa ii intreb si o sa iti spun unde sa te uiti.C am astea ar fi problemele!
Ps barcile din D aveau majoritatea, motor in 2 timpi!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Martie 1st, 2009, 11:04 am

Didele, cam pe fiecare baraj exista rampa de dat barca la apa ;).

Ideea e insa ca peridocul sa aiba ceva gen macara, sa te descurci si singur daca este cazul.
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Martie 1st, 2009, 1:22 pm

Sti, frate ai dreptate !Iti trebuie permis auto toate gradele,ca sa faci manevre, daca, nu poti intra, direct cu spatele.Apoi, singur ,trebuie sa intri cu peridocul in apa ,pina cind poti lasa barca usor pe apa,la fel in sens invers, la scos!Este manopera, grupa mare,ti o spune cineva care in proportie de 90% pescuieste din barca(lotca,fibra ,pneumatica).In urma neajunsurilor constatate,am decis, noi citiva, sa facem 2-3 barci din lemn,maxim 60 kg ,care pot fi, tiriite, pe pamint, linistit,fara sa te doara, prea tare!Sunt, in lucru,undeva, la comana,unde am vazut, una, din cele mai lucrative barcii,si,unde se confectioneaza cred din vremea.............lui vlad tepes...................,glumesc ,dar ,de mult ,mult timp!Am avut ,in timp ,multe barci niuci una nu ma satisfacut pe deplin ,singura "lotca"noastra cea de toate zilele,care sta tot timpul,(aproape),pe apa!!!!!!!!!!!!!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Jedi pe Martie 1st, 2009, 4:57 pm

http://www.flickr.com/photos/29701378@N ... 9/sizes/l/ ..Despre trailer cu vinci manual e vorba nu?Nici n-am vazut fara troliu ala .Si manevrele se invata destul de repede.Am vazut chiar o tanti blonda cu silicoane ce a pus la apa singura,o Baja de 9 metri si ceva.Va dati seama.
Jedi
hârşit în rele

Mesajde tudor pe Martie 1st, 2009, 5:49 pm

Barca se vinde cu peridoc cu tot. Intr-adevar si peridocurile sunt de diferite calitati dar toate au ce le trebuie ca sa manevreze o singura persoana chiar firava. Din moment ce ai rampa de pus pe apa nu-i o problema. Manevrele se invata cu timpul.

Imagine

Uite corabia mea la o iesire pe Sena. O manevrez absolut singur si nu e usoara de loc. Numai motorul are cam 100kg. :lol:
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Martie 1st, 2009, 6:20 pm

Draguta corabia, s-o stapanesti sanatos. Ideea e ca aici majoritatea rampelor de pe baraje samd merg in cel mai fericit caz 2 metri in apa (si asta nu vara pe seceta :lol: )

Deci ideal ar fi ca peridocul sa permita darea barcii la apa cu rotile (peridocului) relativ aproape de linia apei. Iar la noi sunt o gramada de producatori de barci care le vand bine-mersi fara peridoc.
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Martie 1st, 2009, 6:49 pm

Ca marca cea mai buna pe care o stiu e asta :

http://www.riba.be/
Cea mai buna pe care o stiu eu si am prieteni care au aceasta marca de peridoc. Asta nu inseamna ca nu exista si altele.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Martie 2nd, 2009, 1:58 am

M-am uitat pe pagina la riba, in general vad ca toate au un scripete actionat manual in bot, si niste role de cauciuc pe care aluneca barca. E clar ca-i destul de lejer sa urci barca pe peridoc.

Doua intrebari:

1. Stopurile sunt bine impermeabilizate?
2. Ce fel de sistem de franare au peridocurile astea mai exact?
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Martie 2nd, 2009, 2:32 am

Stopurile sint submersibile.Totu-i conceput sa poata fi scufundat in apa. Am citit pe undeva ca se acorda totusi atentie sporita rulmentilor.Adica gresare destul de deasa si chiar spalare dupa submersie repetata in ape murdare,cu nisip mult.Sisteme de frinare n-am vazut la astea mai mici,de agrement.Poate la unele de categorie grea.
Jedi
hârşit în rele

Mesajde tudor pe Martie 2nd, 2009, 9:29 am

La mine stopurile nu sunt submersibile si nici la altii nu am vazut. Placa cu stopurile se demonteaza usor si numai dupa aia pui barca la apa.
Peridocul nu are sistem de franaj pana la o anumita talie. Pentru ambarcatiunile foarte grele trailerele au 4 roti si au si frane.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Martie 2nd, 2009, 8:14 pm

Hmm, asta cu lipsa sistemului de franare e cam nasoala, daca pui o frana mai teapana in curba cam risti sa vezi peridocul pe geam, fara oglinda :lol: .

Banuiesc ca se demonteaza placa aia cu stopurile iar firele au o priza speciala, care se etanseizeaza odata ce este decuplata, nu?
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Martie 2nd, 2009, 11:54 pm

Gerula scrie:Hmm, asta cu lipsa sistemului de franare e cam nasoala, daca pui o frana mai teapana in curba cam risti sa vezi peridocul pe geam, fara oglinda :lol: .

Banuiesc ca se demonteaza placa aia cu stopurile iar firele au o priza speciala, care se etanseizeaza odata ce este decuplata, nu?

Cand conduci cu peridoc nu mai e la fel ca fara. Singur iti dai niste limite care fac ca nu vei avea nevoie de frana brusca.
Cand scoti placa cu stopurile scoti si cablul iar priza se inchide, nu stiu cat de ermetic. Eu nu bag in apa pana acolo, e mai sigur! :twisted:
tudor
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Martie 3rd, 2009, 1:22 am

Eu sigur am vazut stopurile aprinse sub apa la o lansare.Chiar o sa urmaresc faza asta pe viitor.
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Martie 3rd, 2009, 10:49 am

Teoretic vorbind, nu-s prea greu de facut niste stopuri submersibile.
Gerula
Site Admin

Următorul

Înapoi la Pescuit in general