Marci si modele de peridoc

Tot ce depaseste granitele categoriilor tehnice dar are totusi legatura cu pescuitul

Re: Marci si modele de peridoc

Mesajde Jedi pe Mai 3rd, 2009, 4:48 am

Inca un amanunt important.Cred ca legal remorca trebuie conectata la sistemul de semnalizare.Unele masini au priza gata montata(rar) sau o mufa undeva,unde poti conecta remorca.Cele mai multe nu au absolut nimic si atunci trebuie cumparat kit-ul dedicat sau un electrician priceput sa realizeze conexiunea.
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe Mai 3rd, 2009, 9:29 am

Ai urmarit faza cu stopurile submersibile? Chiar era un aspect interesant.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde tudor pe Mai 3rd, 2009, 1:27 pm

E clar ca trebuie conectat la sistemul de semnalizare. Priza pe masina se pune in celasi timp cu atelajul ala de fier de care se agata peridocul.
Na ca trebuia sa fiu la peste astazi si m-a lasat...peridocul. Abia am plecat dimineata de acasa si la stop mi-a zis un nene ce se oprise paralel cu mine ca roata dreapta a peridocului sta sa cada. Am mai mers putin uitandu-ma in retrovizor si intr-adevar nu se invartea drept si mai facea si un zgomot de rulment mort. Deci m-am intors acasa pana sa cada barca pe sosea. Si acuma sunt pe net in cautare de peridocuri de ocazie. :cry:
tudor
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Mai 3rd, 2009, 2:36 pm

Gerula scrie:Ai urmarit faza cu stopurile submersibile? Chiar era un aspect interesant.
N-am fost pe la ape inca.Si nici lansarile nu au inceput .Prohibitie si vreme nefavorabila.. @Tudor....nu merge vazut ce-i la roata si poate doar inlocuit rulmentul?
Jedi
hârşit în rele

Mesajde tudor pe Mai 3rd, 2009, 3:27 pm

Ba merge dar ce vrei ? Eu le stiu mai bine cu computerele si cam pauza cu mecanica. O sa incerc s-o pun pe cric si sa demontez treaba.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Mai 3rd, 2009, 3:59 pm

Ar fi pacat sa nu arunci o privire macar.Poate-i doar ceva destrins sau rulment de inlocuit.
Jedi
hârşit în rele

Mesajde tudor pe Mai 3rd, 2009, 4:34 pm

Am explicat situatia prietenilor care erau pe apa si ma asteptau, si mai sunt si unii care stiu, asa ca probabil ca e rulmentul. O sa-l schimb dar nu stiu cand voi avea timp. Pe 16b mai trebuia sa ies cu un roman la pescuit (din Romania, din asta adevarat :lol: ) si imi pare rau ca nu-l pot scoate cu barca cea mare. O sa iesim cu Porta Bote. Pentru ca week-end-ul viitor voi fi aproape de tine Jedi, deci nu voi putea face mecanica.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Mai 3rd, 2009, 4:48 pm

Faza tot " peridocala " :lol: :lol: :lol: .Ieri am cumparat atelajul metalic (towing hitch ) si acasa n-am mai putut deschide portbagajul. Nu merge nici cu cheia nici cu clapeta de sub scaunul soferului.Nu pot lasa jos nici spatarul banchetei spate(tot in portbagaj e sistemul de deblocare), nu pot da jos nici bumperul spate ( are niturile de plastic la care pot ajunge cu portbagajul deschis doar).Ori un mecanic cu antecedente ori interventie brutala. :D . Unde o sa fii Tudor? NY sau NJ ?
Jedi
hârşit în rele

Mesajde tudor pe Mai 3rd, 2009, 5:12 pm

Da de ce sa mai si inchizi porbagajul ? :D

Voi fi in Manhattan, hotel Thirty Thirty. Daca vii dau o masa la Romanian Garden sau la Acasa, ma rog, la restaurantele romanesti din regiune. N-am mai fost la NY din 82 ! :
tudor
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Mai 3rd, 2009, 5:59 pm

Tentatia e mare dar am trei impedimente : pasaport expirat,viza de SUA expirata(au pus doar pe un an) si peste 600 km. Nu stiu cum ti s-a parut New York-ul in 82 dar am impresia ca de atunci nimeni n-a mai pus mina la intretinere si curatenie. :D Adica e 100 % original . :mrgreen:
Jedi
hârşit în rele

Mesajde tudor pe Mai 3rd, 2009, 8:25 pm

Prima oara am fost in 1977. Nu era curat nici atunci. Si am fost vara de vara pana in 82. Am si muncit cam peste tot in US. Eram si tanar, plecam cu ruksacul si cortul, $200 ca sa traversez tot continentul. SI am facut-o, dar am muncit pe aici pe colo, am intalnit si niste femei care m-au tinut putin, si asa am ajuns.
Acum nu mai e la fel. Hotel, muzee, restaurante, spectacole, deci am imbatranit ! :mrgreen:
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Mai 3rd, 2009, 9:11 pm

tudor scrie: Am mai mers putin uitandu-ma in retrovizor si intr-adevar nu se invartea drept si mai facea si un zgomot de rulment mort. Deci m-am intors acasa pana sa cada barca pe sosea. Si acuma sunt pe net in cautare de peridocuri de ocazie. :cry:

Asta era tare, sa schimbi peridocul pentru doi rulmenti (in mod normal atatia ar trebui sa fie pe o roata). Altceva nu prea are ce sa fie, eventual niscai prezoane rupte, dar ma indoiesc ca ai facut raliuri cu barca pe sosea. Asta daca nu cumva barca e mai grea decat suporta peridocul.
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Mai 4th, 2009, 11:30 am

Nu e barca prea grea pentru peridoc dar nu e cel mai bun peridoc de pe piata. Cautam un peridoc Riba de ocazie. Sunt mai solide decat Navika, marca pe care o am eu.
Dar cum nu am gasit o sa schimb rulmentii.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Mai 6th, 2009, 1:49 am

Gerula scrie:Ai urmarit faza cu stopurile submersibile? Chiar era un aspect interesant.
http://www.cradleridetrailers.com/Produ ... emID=20969 Printre caracteristici : submersible lights..
Jedi
hârşit în rele

Mesajde tudor pe Mai 6th, 2009, 8:33 am

Arata frumos dar cam greu sa-mi iau una de acolo. :mrgreen:
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Mai 13th, 2009, 9:05 am

Sa va zic o chestie interesanta (de la Boat Show):

In Bucuresti exista o firma, numita Eurometal (www.eurometal.eu ) care face peridocuri pe comanda, folosind materiale de la KNOTT. Preturi, destul de bune, am o hartie de la ei pe-acasa.
Gerula
Site Admin

Anterior

Înapoi la Pescuit in general