Dilema existentiala a telescopicei de voiaj

Tot ce depaseste granitele categoriilor tehnice dar are totusi legatura cu pescuitul

Dilema existentiala a telescopicei de voiaj

Mesajde Gerula pe Octombrie 8th, 2010, 5:16 pm

Cu mult timp in urma, pe un forum care, la vremea aia, nu degenerase in cotetul de azi, subsemnatul si-a facut intrarea cerand sugestii cu privire la o lanseta telescopica de voiaj, care sa poata fi transportata in orice bagaj, tinuta in portbagajul masinii, transportata intr-un rucsac etc. Cativa "pescari" care abia descoperiseta datul dupa salau cu pari extra fast de 2 1/2 oz au considerat asta ca semnul cert al faptului ca habar n-am de pescuit. :lol: Reactiile au fost de genul "cum dom'le telescopica?" :lol: (vezi attachment 1)

Pana si in ziua de azi, in prostia lor netarmurita, unii incearca sa ma ironizeze apropo de acest subiect:

Imagine

Amuzandu-ma copios, post spune ca foarte fructuoasa mea participare la targul AvP de anul acesta mi-a oferit si posibilitatea de a le da o lectie (pe care oricum n-o vor intelege :lol: ) acestor persoane cu minte putina. In timp ce ieseam de la targ, unul dintre baietii care pazeau usa s-a repezit sa-mi ofere ultimul numar din Academia Catavencu si un numar din revista Aventuri la Pescuit. Cum n-am mai cumparat Aventuri la Pescuit de la primul numar in care au inceput sa apara analfabetismele lui Gyorg, si cum nu iau nici gratis lucruri pe care n-as da vreun ban :lol:, am dat sa-i intind AvP-ul inapoi, cand am dat cu ochii de fata lui Tudose, zambind de pe coperta din spatele unui soi de biban exotic. Asa ca am pastrat totusi revista, cu gandul sa dau o sansa scriiturii tudosiene :lol:. Chestia a fost ca, avand la mine si maceta cumparata la targ, am pus totul in portbagajul masinii cu care circul in week-enduri sau la drum si am uitat de ele pana azi. :lol:

Cum in week-endul asta se intrevede o utilizare pentru maceta :D , am luat-o din portbagajul masinii si de sub ea mi-a zambit iar fata lui Tudose :D . Asa ca am zis sa-i dau omului o sansa, si i-am citit articolul (in paranteza fie spus, recunosc cinstit, (ca de obicei :D ), ca Tudose nu-i analfabet ca Gyorg, si ca, desi oarecum caznit dpdv al scriiturii, articolul se putea citi).

Ei bine, in deschiderea articolului am gasit dovada scrisa negru pe alb a faptului ca Tudose a descoperit in 2010 ceea ce descoperisem eu prin 2006 :lol:, si anume ca, in momentul in care nu poti cara decat un bagaj mic dupa tine, degeaba ai un rastel de lansete care mai de care. Adevar pe care purtatorii de tucal al lui Tudose, in frunte cu iuda mihuta, nu par sa-l fi descoperit nici pana azi :lol: :lol: :lol:

Imagine
Ataşamente
telescopica.JPG
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Dilema existentiala a telescopicei de voiaj

Mesajde Gerula pe Octombrie 8th, 2010, 11:46 pm

Acum, revenind la ceea ce poate fi de interes general in aceasta poveste: stie cineva de vreo telescopica a carei senzitivitate sa fie cat de cat decenta? Ca bat de voiaj am actualmente un Microlite din 4 tronsoane, merge cat de cat sa dai la naluci reactive cu el, dar ca senzitivitate e nul. La jig dai pe fir, tacul se simte doar daca da vreun kamikaze.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Octombrie 10th, 2010, 8:23 pm

Daca batul,indiferent ca e dintr-o bucata ,din mai multe bucati sau telescopic,e facut dintr-un grafit de calitate nu se pune problema sensibilitatii,batul fiind la fel de sensibil.E gresita ideea ca un bat dintr-o bucata comparativ cu un bat facut din aceeasi material ,aceeasi lungime ,actiune putere e mai sensitiv.Insa fiecare crede ce vrea daca nu a facut teste pt.a compara si a afla realitatea.

Am bete telescopice cu care pescuiesc(vreo 4),dar toate sunt lungi peste 4m.si de f. buna calitate.
Nu m-a interesat betele telescopice scurte deoarece eu pescuiesc de pe mal cu bete lungi si deci nu prea stiu daca se gasesc,dar precis se gasesc.
Ca sa vedeti ca nu vorbesc aiurea si ca pescuiesc cu bete telescopice va puteti da seama din urmatorul articol;

http://www.fishingworld.com/News/Read.p ... =000010715

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde tudor pe Octombrie 10th, 2010, 9:58 pm

Excelent. Imi place Jeane ca dai si dovezi despre ceea ce afirmi. Poate asa unii isi vor da seama ca nu numai lansetele scurte sunt bune. Depinde si de situatie. :dance:

Numai bine,

Tudor
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Octombrie 11th, 2010, 12:19 am

Nu e vorba numai de lansete lungi vs scurte :D . Nea Jean a luat redfish-ul pescuind la jig cu o telescopica. Asta ca sa le dea o palma si mai mare celor ca Adelin, care inca n-au inteles cat de adevarata e vorba aia cu "cine n-are batrani sa-si cumpere":

Imagine

(asta si in caz ca mai avea careva vreun dubiu ca semlecangheorghe=Adelin, dar sa nu divagam :lol: )

Revenind la telescopice cu senzitivitate buna, as face o observatie referitor la aceasta afirmatie a lui nea Jean:

Jean Scurtu scrie:Daca batul,indiferent ca e dintr-o bucata ,din mai multe bucati sau telescopic,e facut dintr-un grafit de calitate nu se pune problema sensibilitatii,batul fiind la fel de sensibil.E gresita ideea ca un bat dintr-o bucata comparativ cu un bat facut din aceeasi material ,aceeasi lungime ,actiune putere e mai sensitiv.Insa fiecare crede ce vrea daca nu a facut teste pt.a compara si a afla realitatea.

Cred ca ar trebui putin nuantat enuntul. In sensul ca, intr-adevar, pierderea vibratiilor prin care se transmite tacul nu creste spectaculos odata cu cresterea numarului de tronsoane, cu conditia ca numarul prea mare de tronsoane sa nu duca la limitarea drastica a elasticitatii batului. Mai pe romaneste, diferenta de sensibilitate intre un bat de 2 tronsoane si unul de 3, care au aceeasi lungime si sunt facute pe blankuri cu aceleasi caracteristici, va fi practic nula, asa cum spune si nea Jean. Insa daca faci din carbon de calitate similara doua bete de 1.8m, unul dintr-o singura bucata si atul telescopic din 5 tronsoane, mi se pare destul de clar ca ala de 5 tronsoane la 1.8m va fi "lemn mort" fata de ala dintr-o bucata. Asta in vreme ce lucrurile s-ar putea sa stea diferit daca discutam de doua bete de 4 metri, unul din 2 tronsoane si altul din 5, telescopic.

P.S. Nea Jean mi-a batut cu peste 0.5kg fitofagul ala de 9.8 kg luat tot la Fireline de 4lbs. In plus, are si bonus pentru faptul ca un peste marin e mult mai bataios decat unul de apa dulce :D. Adevarul e ca nici macar n-am auzit de un alt peste marin de peste 10kg luat la fir asa subtire.
Gerula
Site Admin

Înapoi la Pescuit in general