Delta Dunarii... Citesc si ma infior!

Tot ce depaseste granitele categoriilor tehnice dar are totusi legatura cu pescuitul

Delta Dunarii... Citesc si ma infior!

Mesajde fanelul pe August 7th, 2009, 1:03 am

Plec Sambata in delta si
dau search pentru a vedea povestea digurilor de aici.
Hartile militare imi arata o imagine mult prea regulata pentru a fii naturala deci continuii...
Ce aflu: diguri particulare, ilegalitati ale structurilor locale, care, pe motiv de lipsa fonduri, NU administreaza aceste valori....
....

Scuze Gerula pentu un topic nou dar...

Adeca cum: fond natural INESTIMABIL ca si valore nu poate fi administrat de stat pentru ca nu are fonduri.....
GOD DAMN!!
Adeca cum, barcile de peste 50 CP nu pot fi interzise in Delta??!!
Houston, we have a problem....
Fapte:
- o stiuca de 500-1,2 kg in delta costa UN PACHET DE TIGARI
- barcile de putere mare spala depunerile pestilor de buna credinta
- canalele laterale s-au colmatat fiindca nu mai merge nimeni pe acolo....
CONCLUZIA: BATAIE DE JOC....
Nu vraeau sa pozez in Don Juan al Deltei dar atunci cand anul trecut prindeam doar marle si avati de 50 c m iar profesionistiii (2 km de setci) luau 2 stiuci pe zi e clar ca este timpul sa ne punem intrebari...
Din nou, nu vreau sa pozez in Bruce Willis dar chjiar nu putem face nimik?

Si din nou revin cu intebarea... cum adica diguri privae in DELTA?
Fetelor, cititi cu atentie.....
La anul poate dati la peste doar cu aprobarea unui "baiat desptept"........
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Re: Delta Dunarii... Citesc si ma infiorez!

Mesajde fanelul pe August 7th, 2009, 1:08 am

PS:
Pot sa stabileasca astia pedepse cat vor ei de mari, realitatea ramane...
Nu poti lua unui barcagiu (braconier, whatever) painea de la gura doar fiindca esti ministru...
Localnicii din Delta trebuie sa stie ca pot castiga si altfel banii necesari pentru a traii....
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde didel_pro pe August 7th, 2009, 7:18 am

Nu frate nu te gindi ca au pus bariera alea,alea.....taxa..etc..pur si simplu..statul, nu are oameni sa faca ce este de facut si atunci..:cineva(o firma.daca este responsabila,are grija de intretinere) si ia niste bani!!(de preferinta europeni)!
In ceea ce priveste braconajul, pentru unii, este ca "fumatul"!..eu cunosc citiva, de peste 30 de ani..si au facut pensiune alea,alea si seara la 21..vijelie in balta...sa isi ia "tainul"...din 2002 pentru mine DELTA..este un loc "mirific...natural"..insa pescuitul este :zero barat........si o spun din toata inima :SUFAR...la greu..
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe August 7th, 2009, 8:31 am

De chestia cu barcile am scris anul trecut http://www.gandul.info/vacanta/delta-ni ... 93;3228500

Nimeni nu misca un deget, s-au cumparat asa de multe motoare mari in zona, incat nici un politician nu risca sa-si puna proprietarii in cap.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde fanelul pe August 7th, 2009, 9:11 am

... si peshte ioc!
Cand nu existau decat lotci cu vasle, localnicii intrau pe toate canalele mici pentru deplasare si pescuit. Acum toata lumea are un motor cat de mic si nu mai intra pe carari nimeni. Rezultatul? Canalele mici s-au colmatat, pestele e silit sa depuna pe canalele principale si cand trece super barca de 250cp insotita de valuri de 1m, icrele sunt spalate si gata....
Nici macar nu imi dau seama ce ar putea face guvernantii nostrii impotriva degradarii si depopularii Deltei.
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde didel_pro pe August 7th, 2009, 11:19 am

Da ,de vineri pina duminica este ca pe A1 peste tot...dar dupa mult timp am fost pe sf.-ul,la km 50...nu am vazut de mult timp asa densitate de somotei..basca ca sa prins multe stiuci(cea mai mare 4 oca),pe natural(pe la 45-46 ,si mai sus)!
Parca sunt mai multe controale,se vede ceva.........dar "NESIMTIREA"..unora este cit "casa scintei"....
"mai este mult,pina departe"..
didel_pro
trecut prin multe

Re: Delta Dunarii... Citesc si ma infior!

Mesajde Gerula pe August 8th, 2009, 12:54 pm

Stai sa curenteze aia serios mai prin toamna, sa vedem ce ramane din densitatea de somotei.

Pana nu interzic motoarele mari si nu-i starpesc pe curentasi e greu sa se regenereze Delta.
Gerula
Site Admin

Mesajde pupu pe August 9th, 2009, 6:15 pm

Acum m-am intors ,am fost pe canalul Tataru , la 12 noaptea in unele portiuni se trage plasa de pe un mal pe celalalt. Am aflat de ce s-a renuntat la inundarea partiala a acelei mari porcari care este polderul agricol Pardina, (nu stiam de ce vad asa multe masini de SB prin coclaurile alea) ciobanii din Sibiu au dat spaga grasa ca aceasta actiune sa fie uitata. Sunt multe de povestit dar imi e scarba si sunt obosit,pacat de Delta.

Numai bine...
pupu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe August 9th, 2009, 6:36 pm

La Pardina nu ciobanii sunt capul rautatilor ci un individ (fost senator) pe nume Traian Rece. Ala are polderul si cam tot ce-i pe el.
Gerula
Site Admin

Mesajde fanelul pe August 17th, 2009, 8:46 pm

M-am intors adineaori din Delta. Nu am timp acum dar postez maine poze si info la Unde pescuim-Delta, sau ceva de genul
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe August 19th, 2009, 2:40 pm

Cu braconajul ce-ai mai observat?
Gerula
Site Admin

Mesajde fanelul pe August 19th, 2009, 9:44 pm

Hmmm. braconajul....
Pescarii se feresc sa vorbeasca, au fost si cateva potere, in sfarsit.
Preturile la peste, prima mana sunt cam asa:
- 3,5ron maruntisul
- 5ron lin, caras mare
- 8 ron stiuca, somn
-10 ron crap si salau
Capturile nu sunt nici numeroase nici mari in perioada asta, cu toate "sculele" lor. Cam toti asteapta noiembrie-ianuarie sa "mulga" icrele de stiuca - 100ron-.
Braconaj exista dar nici alta sursa de venit nu este.
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde fanelul pe August 19th, 2009, 9:48 pm

Despre povestea cu digurile, adevarul e undeva la mijloc.
Nu sunt sigur ca este proprietate ci poate fi doar concesiune pentru ingrijire. Cat priveste zona ingradita de aceste diguri, ea este libera la pescuit.
Nu stiu cum reactioneaza statiunea holbina daca te duci sa lansezi in zona lor si nici nu cred ca voi afla curand.
Delta ramane inca o atractie, eu personal astept cu nerabdare toamna sa ma intorc.
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe August 21st, 2009, 9:10 am

Cea mai mare parte a incintelor delimitate de diguri sunt concesionate, unele pe perioade f lungi.

Intr-adevar insa, locurile au farmecul lor aparte, chiar daca pestele s-a imputinat groaznic.
Gerula
Site Admin

Înapoi la Pescuit in general