Concursul lui Gerula: castiga 500 de euro sau un Lamiglas

Tot ce depaseste granitele categoriilor tehnice dar are totusi legatura cu pescuitul

Concursul lui Gerula: castiga 500 de euro sau un Lamiglas

Mesajde Gerula pe August 25th, 2011, 11:47 am

Tin sa-i multumesc pe aceasta cale lui SN, care mi-a dat ideea. :D

Pentru a diferentia si mai mult acest forum de cele in care userilor li se arunca un oscior amarat, sub forma unor tombole smenuite, la care premiile au mai mult o valoare simbolica, imi propun sa organizez CEL MAI CINSTIT CONCURS DESFASURAT VREODATA PE FORUMURILE DE PESCUIT DIN ROMANIA.

Cum o sa fac asta in cazul unui concurs forumistic? :D Foarte simplu. Cititi cu atentie REGULAMENTUL care va fi postat aici daca aveti ce face cu 500 de euro sau cu un Lamiglas Kenai Special G1315 NOU (pret de lista 290$) :D.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Concursul lui Gerula: castiga 500 de euro sau un Lamiglas

Mesajde Dsignxxx pe August 25th, 2011, 11:50 am

Am citit regulamentul si pot sa spun ca am castigat! Cand primesc banii?
Dsignxxx
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe August 25th, 2011, 11:52 am

Topicul e serios, ai putina rabdare :D . E ceva de scris la regulamentul ala, chiar vreau ca acest concurs sa devina un model :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe August 25th, 2011, 12:49 pm

REGULAMENT

1. Concursul are doua sectiuni, sectiunea foto la care premiul este Lamiglasul G1315, si sectiunea video, la care premiul este de 500 de euro CASH.

2. Concursul este deschis doar membrilor forumului rapitori.info care pana la data inceperii lui (25 Decembrie 2011) au acumulat minim 200 de postari facute pe sectiunile tehnice al forumului. (postarile de la "Crasma Pescarilor", "Anunturi de vanzare-cumparare legate de pescuit" si "Anunturi administrative, cereri, reclamatii" nu se contorizeaza.)
Evident, postarile trebuie sa respecte regulamentul forumului. Postarile facute "la numar", cele tip chat, monosilabice da-nu samd vor fi mutate in cadrul unui topic denumit "Asa nu" din cadrul sectiunii "Crasma pescarilor" si nu se vor contoriza.
Persoanele care se inscriu in concurs, indiferent la care sectiune, trebuie sa-mi trimita pe mail, pana pe 24 Decembrie 2011, o fotografie clara dupa cartea de identitate sau, in cazul celor cu domiciliul in strainatate, dupa un document similar (permis de conducere samd). Inscrierile se incheie pe 25 decembrie 2011 la ora 00.00.

3. Ultilizatorii banati definitiv la data inceperii concursului nu au drept de participare. Clonele facute de acestia vor fi descalificate automat, in caz ca se inscriu in concurs.

4. Ambele sectiuni ale concursului se deruleaza in perioada 25 Decembrie 2011- 1 Decembrie 2012. Premiile vor fi inmanate de mine personal, in Bucuresti, pe 24 Decembrie 2012, in cadrul unei mici ceremonii de premiere care va presupune si cate un interviu acordat de merituosii castigatori . In cazul in care concursul este castigat de o persoana din afara tarii, aceasta poate alege, de comun acord cu mine, o alta data pentru ridicarea premiului, eventual si o alta modalitate de inmanare, in cazul in care nu se poate deplasa in Romania.

5. Jurizarea fotografiilor si a filmelor incluse in concurs se va face in perioada 1 Decembrie 2012 - 10 Decembrie 2012. Pe 10 Decembrie 2012 la ora 19 vor fi anuntati cei doi castigatori. Fiind deocamdata singurul sponsor al concursului, voi fi si singurul judecator. In caz ca mai apar si alti sponsori pana pe 25 decembrie 2011, acestia vor participa de asemenea la juriu. Orice alta sponsorizare trebuie sa fie la nivelul celei facute de mine.

6. Fiecare concurent care participa la sectiunea Foto trebuie sa posteze, pentru fiecare captura, cel putin doua fotografii clare, de rezolutie mare(minim 1280x1024). Intr-una dintre ele trebuie sa apara concurentul, cu fata clar vizibila, tinand in mana pestele, iar in cealalta trebuie sa apara pestele alaturi de o ruleta SITUATA IN ACELASI PLAN CU EL, dupa acest model :

Imagine

{modelul este doar pentru cum se fotografiaza pestele cu ruleta, nu in legatura cu rezolutia, care trebuie sa fie mai mare decat in aceasta fotografie)

Fotografiile vor fi analizate de mine pe masura ce sunt introduse in concurs iar cele suspecte vor fi respinse imediat, ASADAR FACETI MAI MULTE POZE CU FIECARE CAPTURA (o poza poate arata suspect, din diferite motive, chiar daca este "pe bune"). Un participant caruia i-a fost respinsa o poza are dreptul sa introduca alta poza pentru aceeasi captura, in cazul in care considera ca s-a facut o greseala.

6. Orice participant la concurs poate introduce un numar nelimitat de entry-uri, atat la categoria foto cat si la cea video.

7. CONCURSUL SE REFERA DOAR LA PESTI CAPTURATI IN INTERVALUL SAU DE DESFASURARE. Recomand setarea aparatelor foto si a camerelor video pentru afisarea datei pe ecran, chiar daca exista si alte mijloace de verificare, pe care de altfel le voi folosi.

8. Fiecare concurent care participa la sectiunea video trebuie sa posteze un film in care captureaza pestele introdus in concurs. FILMUL NU TREBUIE SA FIE MONTAT IN NICI UN FEL, nu trebuie sa aiba taieturi samd. Pe durata filmarii trebuie sa se vada clar momentul atacului, drill-ul, scoaterea pestelui din apa IAR LA FINAL PESCARUL TREBUIE SA APARA TINAND PESTELE IN MANA SI AVAND FATA CLAR VIZIBILA. Voi posta si aici un model cat de curand.
Stiu ca este dificil, dar si premiul este pe masura stradaniei :). mai ales avand in vedere ca inscrierea in concurs nu costa nimic.

9. La concurs participa capturile din urmatoarele specii: somn, salau, stiuca, biban, clean, pastrav, pastrav de mare, calcan, lufar. Pentru fiecare captura puncteaza centimetrii masurati, dupa urmatorii coeficienti: somn 2x, stiuca, salau, lufar 4x, pastrav, pastrav de mare, calcan 5x, [/color=orange]clean 6x[/color] , biban 8x.
Pe romaneste: un somn de 200cm valoreaza 400 de puncte, stiuca/salau/lufar de 100 cm valoreaza tot 400 de puncte, pastrav/pastrav de mare/calcan de 80cm valoreaza tot 400 de puncte, un clean de 66.66cm valoreaza tot 400 de uncte, ca si un biban de 50cm.

10. Exista o scurta lista de persona non grata care nu au avut un user pe care sa si-l asume public pe acest forum, dar totusi nu se pot inscrie in concurs. Lista va fi facuta publica pana pe 1 octombrie 2011.

11. Orice adaugiri sau modificari ale acestui regulament vor fi publicate in acest topic.

12. In caz de egalitate perfecta intre doua entry-uri a doi concurenti diferiti, castigator va fi cel care are urmatorul entry mai mare (exemplu concret: userul A are un somn de 1.50m=300 de puncte iar userul B are o stiuca de 75cm =300 de puncte . Intre cele doua entry-uri este egalitate perfecta, dar userul A mai are si un clean de 40 cm adica 240 de puncte in vreme ce userul B mai are un salau de 65 de centimetri = 260 de puncte asadar castiga userul B) . In cazul improbabil in care si al doilea entry al fiecarui concurent este perfect egal se merge la al treilea samd. Daca ambii concurenti au acelasi numar de entry-uri, si fiecare sunt egale intre ele, premiul in bani se imparte (in caz ca este vorba de filme) iar Lamiglas-ul se trage la sorti (in caz ca este vorba de fotografii).

13. Concursurile vor fi validate doar daca participa minim 40 de useri la sectiunea foto si 20 de useri la sectiunea video (cele doua conditii NU SUNT CUMULATIVE, adica daca se aduna 20 de useri la sectiunea video sectiunea se tine, indifernt daca s-au adunat sau nu 40 la sectiunea foto - si vicceversa)

14. Eu nu voi participa la concursuri decat daca participarea mea este necesara pentru validarea unei sectiuni (adica daca sunt 19 useri la video, ca sa se tina totusi concursul particip si eu, daca sunt 20 nu mai particip - la fel si la foto, daca sunt 39 de useri particip daca sunt 40 nu mai particip).

15. Prezentul regulament reprezinta proprietatea intelectuala a site-ului rapitori.info, si orice utilizare partiala sau totala in alte scopuri decat prezentul concurs, fara acordul scris si semnat primit in prealabil de la mine, este supusa legislatiei privind drpeturile de autor.

16. Introducerea unei fotografii sau a unui film in concurs reprezinta acordul implicit pentru ca respectivele materiale foto sau video sa fie ulterior folosite de site-ul rapitori.info in scop de promovare.
Gerula
Site Admin

Mesajde SN pe August 25th, 2011, 1:54 pm

Bravos Gerula. Io ma inscriu la foto, tot zicea Adelina ca nu exist. :twisted: Cu video nus cum se poate face de un om obisnuit, cine sta sa te filmeze cand dai la peste?
SN
membru nou

Mesajde Gerula pe August 25th, 2011, 2:00 pm

Orice camera video pusa pe un trepied? :D

Sau daca vrei sa fii sigur ca nu scapi nimic, un action cam ca ala pe care l-am folosit eu cand am impuscat zarganul.
Gerula
Site Admin

Mesajde Dsignxxx pe August 25th, 2011, 2:04 pm

Pentru sectiunea video nu trebuie specificata eventual si necesitatea filmarii masuratorii pestelui?
Dsignxxx
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe August 25th, 2011, 2:09 pm

Bravo mai, nu stiu cum imi scapase :D . Cine n-are olteni sa-si cumpere :D

UPDATE REGULAMENT

Punctul 8 se modifica dupa cum urmeaza:

8. Fiecare concurent care participa la sectiunea video trebuie sa posteze un film in care captureaza pestele introdus in concurs. FILMUL NU TREBUIE SA FIE MONTAT IN NICI UN FEL, nu trebuie sa aiba taieturi samd. Pe durata filmarii trebuie sa se vada clar momentul atacului (iar clipul sa inceapa cu cel putin un minut inainte de atac), drill-ul, scoaterea pestelui din apa, MASURATOAREA CU O RULETA AFLATA IN PLANUL PESTELUI, LA FEL CA LA FOTO si cu grija mare pentru a se vedea clar cifrele de pe ruleta IAR LA FINAL PESCARUL TREBUIE SA APARA TINAND PESTELE IN MANA SI AVAND FATA CLAR VIZIBILA. Voi posta si aici un model cat de curand.
Stiu ca este dificil, dar si premiul este pe masura stradaniei :D . mai ales avand in vedere ca inscrierea in concurs nu costa nimic.
Gerula
Site Admin

Mesajde SN pe August 25th, 2011, 2:52 pm

Io sper ca postarile facute pe subiectu asta se pun :twisted: .
Bai Gerula, vezi ca ai uitat sa zici prin ce metode pot fi prinsi pestii aia :twisted: . Merge si la curent? :twisted: Plase? O valsa-n cap? :twisted:
SN
membru nou

Mesajde Gerula pe August 25th, 2011, 3:06 pm

Ei da, asta era o scapare interesanta :D . Postarile facute aici se pun cata vreme sunt la obiect, cum au fost ale tale si ale lui Dsignxxx :D

UPDATE REGULAMENT
Punctul 1 se modifica dupa cum urmeaza:

1. Concursul are doua sectiuni, sectiunea foto la care premiul este Lamiglasul G1315, si sectiunea video, la care premiul este de 500 de euro CASH. Pestii trebuie sa fie pescuiti prin metode sportive (spinning, flyfishing, stationar sau spearfishing in apnee) Nu se accepta sub nici o forma pestii prinsi prin metode de braconaj (inclusiv japca) sau pestii prinsi prin spearfishing facut cu aparate de respiratie subacvatica (scuba).
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe August 25th, 2011, 4:54 pm

S-a ridicat o obiectie de bun-simt

rine scrie:@ gerula.
.minim 200 de postari la sectiunile tehnice in urmatoarele 4 luni?

Avand in vedere ca, intr-adevar, majoritatea pescarilor nu sunt renumiti pentru felul in care le sfaraie mainile pe tastatura, se face urmatorul

UPDATE REGULAMENT
Punctul 2 se modifica dupa cum urmeaza:

2. Inscrierea in concurs este deschisa doar membrilor forumului rapitori.info care pana la data inceperii lui (25 Decembrie 2011) au acumulat minim 50 de postari facute pe sectiunile tehnice al forumului. Pentru ca participarea sa fie valida, participantii trebuie sa aiba minim 200 de postari pe sectiunile tehnice ale forumului pana la data la care se incheie concursul (1 Decembrie 2012) (postarile de la "Crasma Pescarilor", "Anunturi de vanzare-cumparare legate de pescuit" si "Anunturi administrative, cereri, reclamatii" nu se contorizeaza.)
Evident, postarile trebuie sa respecte regulamentul forumului. Postarile facute "la numar", cele tip chat, monosilabice da-nu samd vor fi mutate in cadrul unui topic denumit "Asa nu" din cadrul sectiunii "Crasma pescarilor" si nu se vor contoriza.

Persoanele care se inscriu in concurs, indiferent la care sectiune, trebuie sa-mi trimita pe mail, pana pe 24 Decembrie 2011, o fotografie clara dupa cartea de identitate sau, in cazul celor cu domiciliul in strainatate, dupa un document similar (permis de conducere samd). Inscrierile se incheie pe 25 decembrie 2011 la ora 00.00.

Presupun ca 15 luni sunt suficiente pentru oricine ca sa faca 200 de postari pe sectiunile tehnice ale unui forum de pescuit :D . Si nici 50 de postari de pe 25 august pana pe 25 decembrie 2011 nu-s chiar asa de multe. Mai greu o sa fie cu pestii aia :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Dsignxxx pe August 25th, 2011, 5:39 pm

Nu bagi si avatul la speciile de la punctul 9?
Dsignxxx
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe August 25th, 2011, 6:50 pm

Avatul ma gandeam sa-l bag la 5x dar nu stiu daca nu-i cam putin. Insa 6x ar fi clar prea mult. Astept sugestii, nu vreau sa dezechilibrez concursul.
Gerula
Site Admin

Mesajde Dsignxxx pe August 25th, 2011, 6:58 pm

In categoria 5x ai pastrav/pastrav de mare/calcan. Cum la categoria asta vei avea cel mai probabil doar pastravi parerea mea e ca nu poti pune avatul in aceeasi categorie (i.e. si 5x e prea mult). Ori il bagi la 4x sau daca ti se pare prea putin trece-l la 4.5x.
Dsignxxx
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe August 25th, 2011, 7:14 pm

Cati avati de un metru ai vazut vreodata? Nici macar in poze. O singura data am vazut o poza in care pestele, estimat corect, parea ca se apropie de 80 de centimetri. Gandeste-te ca vorbim de pesti masurati cu ruleta, nu lipiti de obiectivul aparatului foto :D Eu ma gandeam la 5.25

Am primit pe PM si sugestia introducerii calcanului la 6x, cu argumentul ca la noi nu apuca sa se faca mare din cauza pescuitului industrial intens. Sincer, 6x mi se pare mult, un calcal de 66cm nu-i chiar neobisnuit. Ma gandesc la o noua grupa de 5.25 x cu calcanul si avatul.

Mai are cineva vreo sugestie? As vrea sa definitivez regulamentul cat mai repede si sa-l public in forma finala.
Gerula
Site Admin

Mesajde Dsignxxx pe August 25th, 2011, 7:50 pm

Eu as modifica metoda de calcul dupa cum urmeaza:
somn 2x
stiuca, salau, lufar 4x
avat 5x
clean 8x,
pastrav, biban, lipan 9x.

Pastrav de mare, calcan , coregon... nu le cunosc nu stiu unde sa le incadrez. Apoi trebuie sa vezi unde pui salmonidele din lacuri de munte (dupa cunostintele mele, teoretice doar, mai mari decat cele de rau)
Dsignxxx
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe August 25th, 2011, 7:58 pm

Am pus pastrav la modul general, evident ca doar cei de lac au sanse sa puncteze la coeficientul ala, dar nici nu vreau sa despic firul in saispe. Clean 8x niciodata, asta ar insemna ca un clean de 50cm e echivalent cu o stiuca de 1m sau un somn de 2m :D . Vorba aia, clean de 45cm am prins eu si ii lipsea o bucata din coada :lol: .

La fel, biban 9x e prea mult, ar insemna ca un biban de 44.4cm ia tot atatea puncte cat un somn de 2m. E drept ca un biban de 44.4 e deja MARE, dar unul de 50 este exceptional.
Lipanul e in prohibitie pe tot parcursul anului si foarte probabil sa fie la fel si in 2012, asta fiind motivul pentru care nu l-am inclus. La fel si lostrita sau mihaltul. Si nici nu prea stiu pescari romani din strainatate care prind frecvent lipan/lostrita/mihalt (cum stiu in cazul pastravului de mare, care e si el la noi in prohibitie permanenta, dar in alte parti e la liber :D )
Gerula
Site Admin

Mesajde Dsignxxx pe August 25th, 2011, 8:10 pm

Eu zic sa diferentiezi pastravul de rau de cel de lac. Fiecare in categoria lui cu pestii de dimensiuni similare. Ar fi pacat sa nu dai sanse unui pastrav de rau de dimensiuni frumoase.
Dsignxxx
trecut prin multe

Mesajde Dsignxxx pe August 25th, 2011, 8:14 pm

A, sa nu uit:
clean 7x
pastrav de rau, biban 8x
:D :D :D :D
Dsignxxx
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe August 25th, 2011, 9:06 pm

Dai frecvent la clean? :D Serios, cu cleanul nu se pune problema, la pastrav de rau ma gandesc (8x pare chiar putin la noi, problema e ca prin alte tari se prind frecvent exemplare respectabile si nu vreau sa limitez concursul la capturi facute pe teritoriul Romaniei, lucru de altfel greu de verificat)
Gerula
Site Admin

Următorul

Înapoi la Pescuit in general