Braconaj, braconieri si autoritati debusolate

Tot ce depaseste granitele categoriilor tehnice dar are totusi legatura cu pescuitul

Re: okazii sau "popasuri" scurte de pescuit prin romanika

Mesajde BygDaddy pe Mai 19th, 2009, 12:39 pm

din cate stiu asa cred ca se procedeaza la iatlieni in ceea ce priveste drogurile.primesc bonus un procnt din valoare estimata a capturii.as fi de acord sa le dea toata amenda lor numai sa nu mai vad braconieri pe dunare
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde Jedi pe Mai 20th, 2009, 2:40 am

Cu multi ani in urma , am inteles ca cei care controlau biletele pe mijloacele de transport din Timisoara , ar fi avut 90 % din valoarea amenzii. Mai eficient de atita....
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe Mai 20th, 2009, 9:33 am

Intrucat traim in Romania, si asta poate fi o problema: se pot apuca baietii sa dea amenzi si cui e absolut in regula. Imi aduc aminte de o faza vazuta pe vremea lui nea Nicu, cand o banda de controlori l-a luat pe unu' la intrebari stil "de ce e biletul asta asa sifonat?" :lol: :lol: :lol: (pe vremea aia erau compostoare mecanice si unii aveau "colectii" :lol: de bilete) . Intamplarea facea ca-l vazusem cu ochii mei pe ala compostand biletul, asa ca am sarit cu gura si a iesit un scandal imens :D :lol: . Pana la urma i-a dat lumea jos din autobuz :D .
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde BygDaddy pe Mai 20th, 2009, 11:05 am

adevarul este ca fiecare interpreteaza legea cum vrea el.asta e o reala problema daca o aplica cei care se folosesc de lege.k de asa ca lautarii dupa ureche au invatat si ei.si cine plateste? noi contribuabilii care suntem la baza piramidei.totusi din experienta pe care o am cu baietii de la frontiera pe sectorul MH nu ma pot plange.de cele mai multe ori sunt foarte amabili si chiar mai prinzi pe unul binevoitor iti poate comunica si cam cum merge pestele in perioada respectiva in functie de ce se prinde si unde se prinde.problema lor esta ca sunt foarte amabili si cu braconierii.multi dintre ei locuiesc in aceelasi sat cu cei care braconeaza si e greu sa bagi pe cineva la racoare daca stii ca ala poate sa iti dea foc la casa sau alte probleme din astea.asa ca omul se complace sa mai primeasca cate un peste din cand in cand si sa inchida ochii.
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde Gerula pe Mai 20th, 2009, 11:36 am

Ai mare dreptate, si nici macar nu e vorba de dat foc la casa. Daca familiile celor doi sunt in relatii bune in satul respectiv, e arhisuficient ca politistul de frontiera sa inchida ochii. Mai ales ca, pentru oamenii de la tara, braconajul piscicol de departe de a fi vazut ca o chestie imorala. Aici intervine marea problema de educatie in mediul rural.
Gerula
Site Admin

Re: Braconaj, braconieri si autoritati debusolate

Mesajde Gerula pe Mai 20th, 2009, 3:56 pm

Am mutat aici discutia despre braconaj, ca sa n-o amestecam cu topicul despre popasurile scurte de pescuit.
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Mai 21st, 2009, 8:37 am

fals ,autoritatile nu sunt debusolate ,autoritatile au INTERESE.functia iti permite in rom sa ai o autoritate care depaseste cu mult importanta ta profesional sociala ,in consecinta traficul de influenta,teama, inhiba replica societatii civile ;romanii si asa sunt cam lasi din fire,ei zic ca merg inchis .
este incredibil ce valoare are in tara nostra , un peste mare braconat ,dat cand trebuie si cui trebuie ,e un gest de servitute care deschide usi atunci cand trebuie .asta miroase nitel a slugoi,dar ce conteaza daca iti rezolvi interesul !
una peste alta, e si traditia (slava)de a consuma peste de apa dulce ;gatuind braconajul ,distrugi toate magazinele locale care functioneaza cu peste braconat si a apartin mafiei locale politice sau nu .
nu s-a schimbat nimic in 20 de ani ,suntem dominati de mat,e la moda sa te faci ca un porc si pe urma sa faci sala, cure, liposuctii .uitati-va la clasa politica ,infloreste ponderal!
nimic nu se castiga fara lupta,daca astepti sa aiba balta peste ,trebuie sa iti pese!
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Mai 21st, 2009, 9:26 am

adrian frunza scrie:este incredibil ce valoare are in tara nostra , un peste mare braconat ,dat cand trebuie si cui trebuie ,e un gest de servitute care deschide usi atunci cand trebuie .asta miroase nitel a slugoi,dar ce conteaza daca iti rezolvi interesul !

Aici aveai intrucatva dreptate, daca am fi discutat acum cativa ani, vezi faza cu Remes si caltabosii :lol: . Pe de alta parte insa, vremurile spagii modeste, in natura, cam incep sa apuna. Astia cu functii au inceput sa-si dea seama ca nu merita sa-ti zornaie DNA-ul catusele pentru un peste pe care-l iei din magazin cu catea zeci de lei.

Ramane valabila la nivel mic: primari de sat, politisti rurali samd.
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Mai 21st, 2009, 11:02 am

ba,pardon ,aici nu e vorba de spaga ,mici atentii,calinerii,chestii care uneori te agaseaza ,dar pana la capat iti confirma pozitia in sistem...
oamenii cu functii au ajuns in pozitie tot prin algoritmi de genul asta ,nu printr-un concurs dur si pe bune .
si DNA vine la tine pe flagrant ,pe dovezi juridice si mai ales la comanda .
in rom nu exista nivel mic sau mare decat aparent,totul e o troaca comuna .
nivel mic sau mare exista in civilizatia cu democratie .
la noi nivelul mare e dat de marimea spagii ,la ei nivelul e dat de nivelul autoritatii care il corupi .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Mai 21st, 2009, 11:19 am

Crede-ma ca aici n-are rost sa te contrazici cu mine, am vazut infinit mai multe in domeniul asta, prin natura profesiei.

Absolut adevarat ca nu se prea ajunge in functii pe criterii de profesionalism, cinste samd, dar asta nu inseamna ca ala care a impins spagi/bagat pile grele ca sa ajunga pe un post nu realizeaza ca nu se imbogateste dintr-un sac cu salau :lol:. E adevarat, au fost vremuri in care se punea botu' si la mizilicuri de-astea, dar, la nivel mare (functii insemnate), vremurile astea au cam apus.
Gerula
Site Admin

Anterior

Înapoi la Pescuit in general