Analfabetism in revistele/site-urile/cartile de pescuit

Tot ce depaseste granitele categoriilor tehnice dar are totusi legatura cu pescuitul

Analfabetism in revistele/site-urile/cartile de pescuit

Mesajde Gerula pe Septembrie 3rd, 2010, 9:46 am

Faptul ca scrii despre pescuit nu inseamna ca trebuie sa fii paralel cu gramatica :D , dar unii nu par a-si da seama de asta :D

Din acest punct de vedere, revista si site-ul Aventuri la Pescuit par a fi in top, cel putin deocamdata :lol: . Azi am dat un click pe site, vrand sa vad daca au anuntat vreun targ de pescuit pentru toamna asta, am vazut un titlu care aproape ca m-a lasat fara replica - vezi attachment.

Da-o naibii de treaba, virgula care desparte subiectul de predicat (fara ca intre cele doua sa se fi intercalat vreo propozitie) e eroare de clasa a treia :lol: . Si vorba aia, apare si pe pagina articolului, nu doar in trimiterea de la pagina 1 :D . Pacat ca-i nesemnat, desi in acest titlu de rasunet mondial se poate ghici mana "titanului" Gyorg :lol: :lol: :lol:
Ataşamente
AvP analfabetism 1.JPG
AvP analfabetism.JPG
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Analfabetism in revistele/site-urile/cartile de pescuit

Mesajde Gerula pe Septembrie 3rd, 2010, 9:53 am

Updatre: site-ul AvP pare a fi o mina de aur :D .

Sapand nitel (nu prea mult, ca era flashing ad chestia asta :D ) am observat ca bietul Vulpe s-a prins (cam tarziu :lol: ) cu ce poame a plecat la drum. Asa ca a pus mare un anunt cum ca vrea sa angajeze redactor pescar care sa fie prieten cu limba romana :D . Chestie care sugereaza, indiscret, ca actualii redactori pescari nu prea sunt prieteni cu biata limba romana, pe care o violeaza sistematic :lol: .

Ce nu-si da seama Vulpe e ca nici un om in toate mintile n-o sa se angajeze ca sa râneasca textele unor analfabeti. Cu atat mai mult cu cat numarul celor care se pricep la pescuit si sunt cat de cat in stare sa scrie nu e asa de mare. De, riscurile afacerilor de nişă :lol: :D .
Ataşamente
AvP lb romana.JPG
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Octombrie 11th, 2010, 12:40 am

Cu oarecare intarziere (de vreo 7 luni :lol: ) am consultat si primul (pana acum si ultimul :lol: ) numar al revistei LRS.

In deschidere, un "editorial" scris (daca se poate folosi acest termen intr-un context atat de derizoriu :lol: ) de ]url=http://www.rapitori.info/forum/competitii-si-concursuri-de-pescuit-f13/stefan-dinu-dovada-vie-ca-prostia-nu-cunoaste-limi-t810.html]mai vechiul meu "client" Stefan Dinu[/url] :lol:

Nu mai voi mai obosi sa va atrag atentia asupra scriiturii caznite, tip clasa a patra :lol: . In schimb, va rog sa admirati cu cat patos spune Dinu in articol ca "vremea amatorismului a trecut", asta in timp ce livreaza acest articol tip Gâgă :lol: :lol: :lol: , in care mi-am permis sa mai subliniez si una din frazele lipsite de orice sens :lol: .

P.S. Daca mai vedeti chestii de-astea prin alte reviste/site-uri/carti romanesti de pescuit (oricare ar fi ele), nu ezitati :D :lol: .
Ataşamente
dinu stefan 1.JPG
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Octombrie 29th, 2010, 12:11 pm

Intrucat am lipsit ceva, azi am zis sa ma pun la curent cu ce s-a mai intamplat in ultimele doua saptamani in pescuitul romanesc. Asa ca, printre altele, am dat un click si pe fosta revista Aventuri la Pescuit, in prezent foaia de perete a gruparii Gyorg-Tudose.

Stupoare in tribune :lol: , prima pagina a site-ului arata asa:
Ataşamente
Aventuri la pescuit.JPG
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Octombrie 29th, 2010, 12:21 pm

Ati inteles bine, stirea cu crapul koi, care dateaza de vreo luna si jumatate :lol: :lol: :lol: ce-am-mai-prins-f4/photoshop-sau-captura-pe-bune-t799.html , e cap de pagina pe SITE-ul AvP :lol: :lol: :lol: . (in dreapta jos pe pagina AvP am incercuit data, sa nu fie dubii :lol: ) Ca la astia data e cu o zi inainte e doar un detaliu :lol: :lol: :lol: , poate asa spera sa fie mereu inaintea concurentei :lol: .

Periodicitatea revistei o stim, dar se presupune ca asta nu inseamna sa ai pe site stiri vechi de peste 90 de zile :lol: :lol: :lol: . Decat sa-i mane pe Adelina si pe iuda mihuta sa cotcodaceasca pe forumuri, unde se fac ingrozitor de ras :lol: , gruparea Gyorg-Tudose ar fi mai castigata daca i-ar pune sa presteze pe site-ul revistei :lol: . Poate mai face si Adelina vreun ban, ca tot a ramas in somaj biata de ea.

P.S. La rubrica "Editorial" e o mare gaura pe site-ul reivistei, asteptam cu interes un panseu al lui Gyorg :lol: :lol: :lol:
Ataşamente
Aventuri 1.JPG
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Noiembrie 22nd, 2010, 11:59 am

Vre nu vrei, cea mai importanta sursa de distractie in media de profil ramane Aventuri la Pescuit. Revista care, nu-i asa, branduieste CN de spinning :lol:

Ei bine, azi 22 noiembrie, branduitorul CN de spinning inca mai relateaza pe larg, pe prima pagina a site-ului propriu, despre a doua etapa a diviziei I :lol: :lol: :lol: (vezi screenshot).

Comentariile sunt, cred, de prisos :lol: .
Ataşamente
mediatizare CN.JPG
Gerula
Site Admin

Mesajde rogoz pe Noiembrie 26th, 2010, 9:58 am

La AVP pe site este un adevarat cenaclu. Iata cateva fragmente dintr-o noua specie literara care s-ar putea numi Stire absurda:

"UN PESTE NEOBISNUIT
Astfel, în urma cercetărilor, s-a descoperit că această specie de peste se foloseşte de pielea sa pentru a produce oxigen şi astfel obţine o balanţă de ioni, între felul în care se produc prin branhii în timp ce peştele este în apă şi timpul petrecut pe uscat.
Studiul arată că acest peşte este capabil să-şi modifice chimia pielii în condiţii de secetă şi să-şi transforme întregul corp într-un format precum unul plin de branhii.

PESTII ZBURATORI CHIAR POT ZBURA
Alegând cinci peşti de mărime şi asemănare similară, i-a dus la Centrul de Cercetare a Animalelor Marine, unde aceştia au fost împăiaţi, unii dintre ei cu aripioarele laterale întinse (simulând zborul) şi unul cu aripioarele puse pe lângă corp, pentru a testa aerodinamica, într-un tunel aerodinamic.
Montând 6 senzori cu axe în aripile peştilor şi arcuind corpurile peştilor în unghiuri începând de la 0 la 45 de grade, a fost măsurată forţa aripioarelor peştilor zburători în timp ce era simulat zborul.

Calculând coeficientul de ridicare şi planare – o măsurătoare orizontală a distanţei petrecută în aer până la căderea în timpul unei rotaţii de zbor – cei doi au aflat că peştii zburatori se descurcă mai bine ca insectele sau chiar ca păsările."

Nu e la misto. E pe bune. Oare nu e nimeni la baietii aia care sa-si dea seama de ridicol? Pute'i gasi si alte "asemanari similare" pe acest site daca aveti curiozitatea sa cititi stirile cu koi si studii de laborator :think: .
rogoz
membru nou

Mesajde Gerula pe Noiembrie 26th, 2010, 12:38 pm

Cred ca deja isi fac incalzirea "cercetatorii britanici" :lol: pentru o lunga colaborare cu AvP :lol: :lol: :lol: .

Eu unul n-am sapat niciodata asa de adanc pe site-ul ala, m-am uitat mereu doar cum arata prima pagina, vorba aia, "obrazul" virtual al revistei. Si acolo e dezastru.
Realitatea, pe care Vulpe o constata acum pe propria-i piele, e ca una-i sa pescuiesti si alta-i sa scrii articole. :lol: Practic, ca sa supravietuiasca, revista aia o sa angajeze probabil oameni care stiu cat de cat sa scrie dar sunt paraleli cu pescuitul, ca sa aiba cine râni textele produse de analfabeti ca Gyorg. :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Decembrie 29th, 2010, 7:17 pm

A mai trecut o luna, si azi, avand in sfarsit putin timp la dispozitie, am zis sa mai dau un ochi pe site-ul AvP :lol: .

La loc de cinste troneaza articolul intitulat spectaculos "Fii redactor-sef la Aventuri la pescuit pentru o luna" :lol: Nevoia disperata de a avea un redactor sef se observa de altfel din simplul fapt ca titlul este incorect din punct de vedere gramatical :lol: : fiind vorba despre imperativ, trebuia sa se termine cu semnul exclamarii :lol:

Trecem peste acest detaliu nesemnificativ pentru o revista la care scriu somitati cunoscute si recunoscute pentru exprimarea lor extraordinara in scris, gen Gyorg sau Nutzu-Z :lol: , si ne uitam un pic la continut: o minima analiza ne arata ca , de fapt, ca afara-i vopsit gardul iar inauntru este cioara, tot vopista si ea :lol: .

Cu alte cuvinte, inceputul bombastic, unde scrie negru pe alb:

Schimba locul de pe malul apei cu un loc in capul mesei la sedinta de sumar si decide continutul numarului de martie al revistei Aventuri la pescuit.

este pur si simplu mincinos :lol: .

Adevarul este mult mai prozaic, si poate fi gasit la sfarsitul articolului:

La finalul concursului, concursului cei care au votat subiectele iesite castigatoare vor participa la tragerea la sorti pentru castigarea celor 70 de premii puse la bataie de Partenerul concursului, Givadi (distribuitor al marcilor K-KARP, TRABUCCO, DORADO, TRAKKO, FORMAX, C4U, MAPSO).

Plus ceva abonamente la revista, desigur :lol: .

Despre ce este vorba, de fapt? :lol: Impostorii care s-au laudat in fata lui Vulpe ca fac ei revista mai bine decat Malin&Co au intrat, dupa numai cateva luni, in criza de idei :lol: . Asa ca spera se le obtina ieftin de la cititori, in schimbul unor premii gen o rola de fir, doua jeliboane samd :lol: In plus, AVP-istilor le-ar iesi nitica promovare gratuita si pe facebook . :lol:

screenshoturi in attachments :lol:
Ataşamente
AvP analfabetism 2.JPG
AvP analfabetism 3.JPG
Gerula
Site Admin

Înapoi la Pescuit in general