Voblere sinking versus voblere floating

Totul despre momeli artificiale: voblere, oscilante, rotative, jiguri, muste

Re: Voblere sinking versus voblere floating

Mesajde Gerula pe Decembrie 9th, 2008, 8:49 pm

empthy_cluster scrie:G tu itzi induci in subconstient sa ai dreptate chiar daca nu ai, cu Loomisul tau frate, what da fock, un custom daca ii facut de cineva care stie si adapteaza acel batz pentru acea aplicatzie BATE orice productzie de serie, nu cred ca are rost sa-mi justific afirmatzia, daca avetzi cap judecatzi, tot stau si ma ganesc ce fain ar fi poate forumul asta fara interventziile tale asa de `dese` .

Vezi c-ai omis ceva mic dar esential :lol: : un custom facut pe acelasi blank bate batul de serie, daca rodbuiderul e bun. Asa ca, inainte sa-mi zice ceva de interventiile mele dese :lol: , observa te rog ca se discuta aici Loomis IMX de serie vs "am avut una ieftina 5-15 gr pe care am rupt-o din geseala . i-am pus un varf de carbon subtire si iute de aproape 1m" :D .

Poti trimite scuzele pe privat, daca public nu te tine :D .
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde dadylures pe Decembrie 9th, 2008, 8:59 pm

Am avut probleme cu netul si s-a remediat problema numai acum pe seara.... tare mult as fi vrut sa va spun cateceva...dar la modul in care se vorbeste aici, credetzima ca nu mai am nici un chef, si chiar multzumesc lui Dumnezeu ca nu am avut net... infine...mi-a trecut.
Tataru, a sarit pe mine invinovatzindu-ma la cel mai mincinos mod. Daca nu am avut eu reactzii, a trecut Gerula la mijloc... spun ca nu am absolut nici o intzelegere cu Gerula. Numai ca Gerula a intzeles logica celor afirmate de mine. Nu am cerut nimanui sa-mi dea preptate.
Aruncatzi fratzilor cu ce vretzi, cu gandaci cu microvoblere plutitoare, neplutitoare, cu pietre, aruncatzi, dar uitatziva si unde aruncatzi...
Nu cred ca discutzia se poate purta pe argumente... n-ai cu cine domle... asta e...n-ai cu cine...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 9th, 2008, 9:13 pm

Dady, gresesti. Exceptandu-l pe tataru, nu mi s-a parut ca n-ai cu cine discuta pe baza de argumente.
Gerula
Site Admin

Mesajde dadylures pe Decembrie 9th, 2008, 10:33 pm

nu cred ca nu s-a intzeles unde bate ...voblerul...ma refer la cei ce nu au posibilitatea sau intentzia sau bunul simtz sa intzeleaga ceea ce am afitmat corect si cinstit... si nici macar nu au avut calitatea de a-mi respecta opiniile si le-au gasit tot felul de interpretari...in schimb tzipa peste tot ca opiniile lor nu sunt respectate...
De ce am postat poze cu voblere pe site???? uite un exemplu de " bun simtz" dus la culme...
Permitetzi-mi domnule tataru sa va raspund, am postat poze cu voblerele mele pe site, pt. ca asa suna textul topicului respctiv...daca nu e bine, atunci o sa cer permisunea cand o sa mai cutez sa fac acest lucru... daca e obligatoriu sa postez pe toate topicurile poze cu voblerele mele, o sa va ascult parerea si o sa ma conformez.
Si ca sa revin in topic, imi cer scuze fatza de userii de buna cuvintza care s-au simtzit incomodatzi de atmosfera intalniat pe acest topic, dar cred ca se poate inca repara situatzia si se poate purta o dicutzie benefica si in conditzii civilizate.
dadylures
trecut prin multe

Mesajde strimerman pe Decembrie 9th, 2008, 11:20 pm

Eu pana la urma nu m-am prins care e shpilu cu floatingul la microvobler .

Pana la 3,5 cm am voblere sinking clar.
Apoi , daca stau si ma uit prin trusa , cam la toate voblerele floating le-am ingreunat putin acolo facandu-le suspending-floating !

Chiar nu merita sa dai cu floating sa zicem Hornet de 4 cm, si sa-l vezi ce repede la suprafata !

Cu cat voblerul e mai greu, si aici orice juma de gram conteaza, cu atat precizia si distanta creste.
Si am luat bine merci clean si la o palma sub apa cu sinking.
Asta e parerea mea si astept si ceva contre.
strimerman
trecut prin multe

Mesajde dadylures pe Decembrie 9th, 2008, 11:57 pm

Deci...se poate si asa...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde empthy_cluster pe Decembrie 10th, 2008, 7:02 am

salut dady, permitetzi-mi sa va spun ca asta este internetul in RO, ce am observat este ca exista o `concurentza` invizibila poate si netransparenta neloiala etc intre cei ce comercializeaza voblere, din pacate romanul asta stie, nu cred ca trebuie sa luam in seama tot si toate, cred ca trebuie sa ne obisnuim ca suntem romani si de asta suntem in stare, mie unul mi se rupe de ce zice unul sau altul de ex. despre mine, sunt oameni cred cu care merita discutat, si dumneavostra care suntetzi trecut prin viatza cred ca ar trebui sa fitzi mai intzelept si sa nu punetzi parerile ce nu va convin la suflet, poate peste 20 ani vor exista ale discutii pe forumuri la alte dimensiuni.

respekte tuturor!
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde empthy_cluster pe Decembrie 10th, 2008, 7:12 am

Gerula scrie:
Vezi c-ai omis ceva mic dar esential :lol: : un custom facut pe acelasi blank bate batul de serie, daca rodbuiderul e bun. Asa ca, inainte sa-mi zice ceva de interventiile mele dese :lol: , observa te rog ca se discuta aici Loomis IMX de serie vs "am avut una ieftina 5-15 gr pe care am rupt-o din geseala . i-am pus un varf de carbon subtire si iute de aproape 1m" :D .

Poti trimite scuzele pe privat, daca public nu te tine :D .

discutzia asta cred ca nu are rost sa o continui, mi-am spus o parere respectiv un feedback la replica ta acida `oligarhica` ce ai dat-o unui membru ce si-a spus o parere, poate omul a pus un varf de legend elite nu? nu ai de unde sa sti, poate ce a facut omul nu este un batz poate nu asa de usor ca si al tau dar poate arunca mai bine voblerele, nu ai de unde sa sti nu? daca erai un site admin de pe tackle underground poate il incurajai pe om sa puna o poza, poate cereai mai multe detalii? replica ta nu a fost una demna, ba din contra, multzi vedem acu din ochiul celuilalt dar nu vedem barna din ochii nostri...

G nu are cred rost sa continui, tu ai dreptate mereu, scuzele... nu cred ca este cazul, poate unor membrii activi sau inactivi pe acest forum tu ar trebui sa-tzi ceri scuze dar la capitolul asta din nou cred ca nu are rost sa continuam.

numai bine.
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 10th, 2008, 11:17 am

Daca varful ala era de Legend Elite sau similar :lol: imi cer eu scuze fara problemel :D . Iti dai seama si tu la fel de bine ca nu e cazul.

Ce n-am inteles eu cu nici un chip a fost rabufnirea asta a lui tataru la adresa lui Dady, insotita de niste acuzatii total deplasate.
Gerula
Site Admin

Mesajde strimerman pe Decembrie 10th, 2008, 2:10 pm

pai si eu astept o contra de la Tataru pe subiect.
evident una civilizata .
Pentru ca in pescuit mereu ai ceva de invatat. ;)
strimerman
trecut prin multe

Mesajde radu_bug pe Decembrie 10th, 2008, 4:59 pm

aveti impresia ca gandacii astia de 3 cm is cumva sinking? vedeti ca e si film acolo
http://www.wobler.com.pl/
radu_bug
membru nou

Mesajde Gerula pe Decembrie 10th, 2008, 5:08 pm

Intrebarea e cam cat ii poti arunca :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde dadylures pe Decembrie 10th, 2008, 5:42 pm

3 cm.??? parca vorbeam de microvoblere...nu?
la 3 cm se poate face orice, adica vobler plutitor chiar si cu bine, nu mai vorbesc de variantele celelalte.
Acum intervin cu inca o intrebare, oare daca pe apa se pescuieste cu un gandac de 3 cm plutitor, un vobler de 3 cm plutitor si un vobler de 2 cm scufundabil, simultan si tzinta fiind cleanul, oare care artificiala s-ar dovedii mai productiva si mai constanta intr-o partida de cateva ore ???? Sa spunem 3 ore, sa nu fie prea obositor...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde radu_bug pe Decembrie 10th, 2008, 5:56 pm

gerula > te cam grabesti cu contrele , vezi ca e si fim acolo si ai sa vezi cit arunca baietii . nu degeaba am zis ca este si film

dady > se pot face foarte bine si de 2 cm fl un pic mai rotofei destul de grelutzi cit sa poata fi aruncati in aria celui wanted. cat despre concurs nush ce sa zic care e mai prinzatoare metoda , eu voiam doar sa zic ca se poate si cred ca sunt situatii in care se prefera una sau alta

streamerman > valabil si pt tine care afirmi ca ce e pina in 3,5 cm e musai sinking
radu_bug
membru nou

Mesajde strimerman pe Decembrie 10th, 2008, 6:15 pm

@Radu_bug

Mdeahh, ce sa zic Radule, m-ai incuiat !

Apa deschisa, nu tu o creanga ceva pe unde sa scape pestele, nu tu o creanga o salcie cazuta pe mal care sa te incurce, apa mica curent firav , intrat cu wadersi , bat peste 2.40 lungime, exact conditiile pe unde dam noi in romania.

Noa , da-ti cu floatinguri ca si polonezul in film .

Ce mi-a atras atentia polonezul acesta este ca i-a trebuit sa rateze de 4 ori pana sa ia un clenut acolo ! le are oricum.
Eu daca ma intalnesc cu 4 atacuri am 3 cleni pe mal.

PS : Oare cu sinking nu poate da polonezul de atatea ori ?
strimerman
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 10th, 2008, 6:19 pm

Eu observ altceva, si anume ca in filmul in care da ghemuit, pe un repezis, arunca la maxim 5-6 m si apoi ia pestele de la vreo 15 :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde strimerman pe Decembrie 10th, 2008, 6:30 pm

Pai putea da cu un bat d ela Nea Jean, din cela facut pe Blank de fly, de 3,5 m si arunca la fix.
daca tot da in spatiu deschis.

Parerea mea , este ca in apa aceea de 2 palme rar vezi clean peste juma de kil.
Dar trebuie sa admiteam ca ne-a incuiat ! :think:

Noa , faceti ca polonezul !
strimerman
trecut prin multe

Mesajde strimerman pe Decembrie 10th, 2008, 6:46 pm

Gerula scrie:Eu observ altceva, si anume ca in filmul in care da ghemuit, pe un repezis, arunca la maxim 5-6 m si apoi ia pestele de la vreo 15 :lol: .

Mahh raule, nu e asa.
M-ai facut sa mai ascult odata muzica aia imposibila ca sa vad daca il lasa la vale.
Da peste 10m ca e inalt si are si lanseta mare, peste 2.40m .
strimerman
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 10th, 2008, 6:57 pm

Te pacaleste perspectiva camerei :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde dadylures pe Decembrie 10th, 2008, 7:19 pm

eu m-am referit exact la afirmatzia ta din interventzia anterioara. Spuneai de 3 cm. Ca se poate face si de 2 cm si ca tre sa umblii la forma etc... este alta chestie... oare de ce unblii la forma sa-l faci mai dodolotz? Nu cunva sa -i dai mai mult volum ca sa poata plutii? Intreb gangania aia are cunva 2 ancore? are cunva inele metalice si armaturile pe care le are un vobler?
Stii de ce intreb? te-ai prins, nu? pt ca atunci cand luam in calcul microvoblerul. nu am nici cea mai mica intentzie sa fac un gogoloi si sa-i spun vobler. Voblerul va trebuii sa indeplineasca conditzii de forma care se pot duce pina la limita maxima permisa de volum.
Concret, daca faci un vobler de 1,5cm, atunci ai nevoie aprox de 0,7 cm c de lemn balsa.(cm c, a se citii centimetru cub)
la prelucrare se pierde din material si va ramane la jumatate, adica 0,35 cm c.
asta inseamna ca daca luam in calcul greutatea specifica a lemn balsa 0,1 gr / cm c, aplicand conditzia de flotabilitate, adica, : G sp apa - G sp ba= portantza la limita, adica: 1 g/ cm c- 0,1 gr/cm c = 0,9 gr/cm c.Asta spune ca la 1 cm c de balsa natural, se poate atasa o greutate care poate sa fie max 0,9gr si astfel lemnul de balsa va plutii la limita.
In concluzie, un centimetru cub balsa ar trebuii sa trzina 0,9gr greutate, nu? Asta daca folosim balsa perfect natural asa cum se gaseste in natura fara a i se face absolut nimic. Extrapoland la ex. nostru, si aplicand conditzia de flotabilitate, rezulta ca la 0,35 cmc balsa natural, se poate atasa o greutate de 0,25 g si conditzia de plutire e satisfacuta. Corect?
Prin prelucrarea lemnului, acestuia ii creste greutatea specifica la dublu.
In acest caz, se reduce la jumatate portantza calculata.
Astfel, dupa prelucrarea lemnului portantza voblerului este de 0,25/2 = 0,13 gr. Adica, 1,3 zecimi de gram.
Cantarind partea metalica, adica armaturi, inele si ancore, vom constata ca numai GREUTATEA acestora depaseste cu mult capacitatea portanta a voblerului. Ratzionamentul teoretic exclude existentza lestului. Real greutatea metalica fara lest se apropie de 1 gr.
Asadar, fara a se lua in calcul aplicarea vreunui lest, se vede clar ca portantza chiar a unui microvobler de 2,0 sau de 2,3 cm, nu poate satisface conditzia de flotabilitate la astfel de dimensiuni.
Asadar, daca aplicam lestaj, atunci capacitatea limita de portantza pt a satisface conditzia de flotabilitate se atinge la voblerele in jur de 3 cm
In calcul s-au luat dimensiunile armaturilor inelelor si ancorelor la maximum obtimizate in conditziile de masa minima.
Acum e clara conditzia de flotabiulitate reala a microvoblerului ???
Se poate contrazice ratzionamentul, numai prin a se motiva ca s-a unblat la forma si s-a obtzinut un volum superior.
Daca se vrea acest lucru, pot relua calculul fara a scadea pierderile de prelucrare si rezultatul va fii in acelasi fel, adica microvoblerul nu poate plutii.
Acum cred ca se poate intelege afirmatzia pe care unii au botezat-o POSTULAT...ca daca tot nu pluteste atunci macar sa pot sa-l arunc la distantza. Si daca tot l-am facut sa-l pot arunca si la distantza, atunci pot lucra la conportamentul voblerului pt a-l face sa lucreze predilect acolo unde doresc, adica si in stratul superior al apei, in startul mediu sau pe fundul apei......
Ratzionament incheiat. Cel putzin din punctul meu de vedere.
dadylures
trecut prin multe

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Momeli artificiale si lurebuilding