Voblere sinking versus voblere floating

Totul despre momeli artificiale: voblere, oscilante, rotative, jiguri, muste

Re: Voblere sinking versus voblere floating

Mesajde SF pe Decembrie 12th, 2008, 10:02 pm

Gerula scrie:VMC nu mi se pare un brand prea grozav, desi are destui fani.

Daca vrei sa sti , io numa cu VMC :lol:

Numa pe naluci de la 9 cm in sus ;) , din alea refortate , pt. ce dau io in mare ;)

In rest mai dau cu Owner , is beton la chestii mici . Pe unele voblere veneau deasemenea niste Asari cit se poate de bune , da rar :lol:
SF
hârşit în rele

Mesajde bic pe Decembrie 13th, 2008, 9:17 am

vmc-urile au forma si dimensiunea ideala pt voblere mici(nr. 12,14).Ca dezavantaje- sant mai grele decat celelalte marci si ruginesc mai usor.Din cele pe care le gasesti pe la noi cele mai bune sant niste Ownere foarte subtiri .Au forma cam proasta dar se poate modifica .Pentru dimensiuni mai mari Gamakatsu sant nr.1 ,mici nu prea gasesti in Ro.
bic
membru nou

Mesajde bic pe Decembrie 13th, 2008, 9:39 am

Am uitat sa spun : procentaj de reusita la modificat Ownere 75%,sase din opt.Au un otel care ce cam rupe la indoiri repetate.Cheia reusitei e sa indoi progresiv ,cate putin.
bic
membru nou

Mesajde Gerula pe Decembrie 13th, 2008, 11:03 am

Principalul dezavantaj la VMC mi se pare faptul ca nu-s suficient de ascutite.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde bic pe Decembrie 13th, 2008, 11:35 am

Vmc-urile sant suficent de ascutite,dor ca sant mai groase .Mustadurile sant mai prost ascutite dar fiind mai subtiri inteapa cam la fel .Owner si gamakatsu joaca in alta liga.
bic
membru nou

Mesajde Gerula pe Decembrie 13th, 2008, 12:14 pm

Prin comparatie cu Owner si spuneam ca nu-s suficient de ascutite VMC ;). E un post pe tema asta cu vreo 2 pagini in urma.
Gerula
Site Admin

Mesajde strimerman pe Decembrie 13th, 2008, 4:17 pm

WMC alea Short Shank, adica cu tija scurta sunt ideale pentru vobler.
Nu intamplator WMC echipeaza voblerele Rapala.
Eu mi-am schimbat la Salmo si Cozama toate ancorele punand WMC sau Owner...dupa caz.
Se gasesc de cumparat de la Cabela's WMC cu varf piramida, foarte ascutit , din pacate doar de la nr.6 in jos.
Dar , ca roman, poti sa iei wmc de 8,10,12 si sa le ascuti cu shmirglu fin. :shhh:
Ies niste ancore prima si tin la tot felul de pesti.
atata doar ca o sa rugineasca mai repede dar nahh... daca WMC nu pune la vanzare si nr. mai mari de 6 asta e viata !

Owner is foarte agere, un pic mai lungi...dar la avati peste 2 kile ( si eu ma refer la ceva luat de la mim team STR13 parca) incep sa se indoaie. :shhh:
strimerman
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 13th, 2008, 6:05 pm

La avat e smecheria cu frana lasata foarte moale, si nu se mai indoaie nimic ;).
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Decembrie 13th, 2008, 7:21 pm

strimerman scrie:WMC alea Short Shank, adica cu tija scurta sunt ideale pentru vobler.
Nu intamplator WMC echipeaza voblerele Rapala.
Eu mi-am schimbat la Salmo si Cozama toate ancorele punand WMC sau Owner...dupa caz.
Se gasesc de cumparat de la Cabela's WMC cu varf piramida, foarte ascutit , din pacate doar de la nr.6 in jos.
Dar , ca roman, poti sa iei wmc de 8,10,12 si sa le ascuti cu shmirglu fin. :shhh:
Ies niste ancore prima si tin la tot felul de pesti.
atata doar ca o sa rugineasca mai repede dar nahh... daca WMC nu pune la vanzare si nr. mai mari de 6 asta e viata !

Owner is foarte agere, un pic mai lungi...dar la avati peste 2 kile ( si eu ma refer la ceva luat de la mim team STR13 parca) incep sa se indoaie. :shhh:

Carlige triple WMC sw gasesc (daca sti unde sa cauti,ca doar nu numai CABELA'S vinde articole de pescuit) si de la nr. 6 la 18!!! Si nu trebuiesc ascutite ca sunt f. ascutite.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde old_radu pe Decembrie 13th, 2008, 7:29 pm

Gerula scrie:La avat e smecheria cu frana lasata foarte moale, si nu se mai indoaie nimic ;).

...nu,nu :naughty:
"Farmecul" maxim este cu frana stransa .Nu se poate compara cu nimic,"feeling-ul" pe care il ai in momentul in care avatul vrea sa-ti disloce omoplatul. :lol:
...inca nu am ratat din cauza ancorelor...
...reveniti la voblere... :)
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Locaţie: Baia Mare

Mesajde strimerman pe Decembrie 13th, 2008, 8:47 pm

Jean Scurtu scrie:
Carlige triple WMC sw gasesc (daca sti unde sa cauti,ca doar nu numai CABELA'S vinde articole de pescuit) si de la nr. 6 la 18!!! Si nu trebuiesc ascutite ca sunt f. ascutite.

Jean Scurtu

Eu ma refer la acest gen de WMC .:http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/links/link.jsp?id=0030866318998a&type=product&cmCat=SEARCH_all&returnPage=search-results1.jsp&Ntk=Products&sort=all&Go.y=11&_D%3AhasJS=+&Nty=1&hasJS=true&No=18&Ntt=wmc&N=0&_D%3Asort=+&_DARGS=%2Fcabelas%2Fen%2Fcommon%2Fsearch%2Fsearch-box.jsp.form1&Go.x=20&_dyncharset=ISO-8859-1

Ca cele ordinare se gasesc si-n romania . La greu.
strimerman
trecut prin multe

Mesajde SF pe Decembrie 13th, 2008, 8:51 pm

Lasa Radule , ca io inca mai am "feeling" dupa animalele alea ce nu le-am agatat :evil: Daca te loveste mare pe capat de cursa si stai strins cu textil risti sa-l pierzi si cu ancore de macara , se rupe singur , in cazuri din astea cind da aproape si te vede se sperie si innebuneste :lol: , io nu tin frina strinsa tare in nici o situatie de spin normal .

Revenind la discutie cu floating vs sinking , azi am fost , am vrut sa merg la Somes , da era cacao pt. spin , ne-am intors pe Lapus si am bagat o jumate de ora ca nu aveam timp . Am avut 3 prezentari , clenut subdimensionat la vobler floating , mai precis Shad rap de 5 cm floating . La ala sinking , cu care am dat mai mult , si care o prins cleni , nu am avut nici un atac . Am dat si cu Hornet mic si inca ceva chestie cit bobu de fasole da nimic . Oricum , nu am avut timp .
SF
hârşit în rele

Mesajde SF pe Decembrie 13th, 2008, 8:53 pm

Gerula scrie:Prin comparatie cu Owner si spuneam ca nu-s suficient de ascutite VMC ;). E un post pe tema asta cu vreo 2 pagini in urma.

Da , si io is de parere ca nu-s la fel de ascutite ca owner , de aia folosesc Owner la voblere mici .
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Decembrie 14th, 2008, 10:19 am

Cel mai bine se vede la jiguri, daca pui mana pe un "ghem" de jiguri turnate pe ace Owner imediat faci arşş :lol: , in vreme ce un ghem de jiguri VMC le poti cantari in mana fara probleme :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde strimerman pe Decembrie 14th, 2008, 6:51 pm

Eu pastre intrebarea aceasta pentru Jean. Si anume daca acest gen de VMC se gasesc si de marimile 8,10,12 ! Dar macar 8.
strimerman scrie:
Jean Scurtu scrie:

Jean Scurtu

Eu ma refer la acest gen de WMC .:http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/links/link.jsp?id=0030866318998a&type=product&cmCat=SEARCH_all&returnPage=search-results1.jsp&Ntk=Products&sort=all&Go.y=11&_D%3AhasJS=+&Nty=1&hasJS=true&No=18&Ntt=wmc&N=0&_D%3Asort=+&_DARGS=%2Fcabelas%2Fen%2Fcommon%2Fsearch%2Fsearch-box.jsp.form1&Go.x=20&_dyncharset=ISO-8859-1

Ca cele ordinare se gasesc si-n romania . La greu.

Clar Owner sunt foarte agere . Eu am Owner care sunt si f. subtiri si nustii de unde intra vreunul baban prefer sa am ancore mai solide.

Pentru voblere sub 5 cm, vedeti ca are Nea Dady ancore super ascutite si cu tija scurta, mai scurte ca cele Owner si si mai groase un pic !
strimerman
trecut prin multe

Anterior

Înapoi la Momeli artificiale si lurebuilding