Unghiul barbetei si adancimea la care evolueaza voblerul

Totul despre momeli artificiale: voblere, oscilante, rotative, jiguri, muste

Re: cum sa construiesti un vobler

Mesajde Gerula pe Decembrie 29th, 2008, 11:45 am

tataru scrie:
mai penibil este sa te apuci sa faci voblere pe hartie si sa teoretizezi fara sa ai ani de pescuit in spate macar la o specie de peste; tu Gerula vad ca esti expert pe hartie, vorbesti ca un doctor docent; de ce nu te apuci tu taica sa faci voblere sa vezi ce teapa iti iei! faptul ca umpli acest topic cu pareri mi se pare ilar; ar trebui sa fii doar observator! esti expert in clean, stiuca, shalau, avat, somn, etc ! pai sa mor eu daca nu te infiez !

Tocmai era sa te felicit pentru un mesaj de mult bun-simt, cand am dat peste pasajul asta :lol: . Mai omule, eu am sute de voblere (fara exagerare), am dat ca m cu 90% dintre ele si cu foarte multe am si prins. Cum spuneam (dar vad ca degeaba :lol: ), nu-mi dau cu presupusul despre cum se baga armatura, ce vopsele se folosesc samd, pentru ca n-am facut un vobler in viata mea. Dar despre cum bat voblerele, ce rol are o anumita pozitie a barbetei samd, cred ca sunt mai calificat sa vorbesc decat multi de aici, pentru simplul motiv ca am dat cu tot soiul de variante constructive. In plus, n-am uitat ce fizica am facut prin scoala :D :lol: .
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde tataru pe Decembrie 29th, 2008, 11:56 am

ti-as spune eu ceva mai Gerula, dar nu e timpul potrivit! cred ca lumea trebuie sa te ia asa cum esti tu, cu multe frustrari si neimpliniri! eu iti doresc pentru noul an sa primesti tot ceea ce iti "lipseste" si sa ai rabdarea si atitudinea unui moderator! daca vrei sa fii user du-te pe alte siteuri si te cearta cu cine vrei! LA MULTI ANI si tie !
tataru
membru nou

Mesajde Gerula pe Decembrie 29th, 2008, 12:15 pm

E nostim cum arunci propriile probleme asupra altora :lol: , e un "ba tu" de-a dreptul induiosator. Totusi, faptul ca ti-am dat deny pe messenger n-ar trebui sa te impinga la aberatii de-astea :lol: , pur si simplu n-am timp.
Gerula
Site Admin

Mesajde tataru pe Decembrie 29th, 2008, 12:33 pm

@ gerula

nu stiam ca esti tu! am realizat dupa 3-4 incercari ca esti tu; am crezut ca mesajele care vin pe privat vin de pe adresele de email a celor cu care discutam; de unde sa stiu eu ca adresa aia era a ta, mai ales ca e adresa de yahoo ?? puteai sa-ti faci si tu ceva de genul admin@rapitori.info.ro nu adrian928@yahoo.com !
tataru
membru nou

Mesajde Gerula pe Decembrie 29th, 2008, 12:49 pm

Bineinteles. Si pe toti ii chema Adrian, nu? :lol:

Oricum, trairile lui tataru de pe ym nu prea au legatura cu lurebuildingul.

Ca idee de principiu, as vrea sa stiu daca partizanii ideii ca barbeta mai putin inclinata face voblerul sa lucreze la adancime mai mare :lol: au vazut vreodata un vobler Rapala cu barbeta reglabila?
Gerula
Site Admin

Mesajde tataru pe Decembrie 29th, 2008, 1:23 pm

si daca trairile lui tataru nu au legatura cu lerebuildingul de ce le aduci in discutie?? crezi ca esti asa de important sa vreau sa te adaug in lista mea de ym ? tocmai cu tine NU vreau sa discut pe messenger ! cand am realizat cine esti am zis multumesc ca nu ai dat accept! stilul asta al tau iar face acest subiect sa fie off topic! ti-am recomandat sa te refulezi pe alte siteuri! lasa domne siteul asta sa aiba un parcurs normal; daca ai ceva sa-mi spui, spune-mi pe privat! deja incepi sa exagerezi in toate! crezi ca-ti vom mai accepta mult timp interventiile ?
tataru
membru nou

Mesajde Gerula pe Decembrie 29th, 2008, 1:38 pm

Asta-i culmea tupeului, sa arunci dn senin cu tot felul de invective si apoi sa te plangi ca discutia ia o tenta personala, desi upercutul venit din partea interlocutorului e mult mai elegant, chiar daca letal. :lol: :D

In calitate oficiala :lol: de admin, iti atrag acum atentia sa revii ontopic. Ai vazut vobler Rapala cu barbeta reglabila?
Gerula
Site Admin

Mesajde tataru pe Decembrie 29th, 2008, 1:46 pm

tu ce zici ?
tataru
membru nou

Mesajde Gerula pe Decembrie 29th, 2008, 2:00 pm

Asa, si daca reglai barbeta sa faca un unghi mai mare fata de axul corpului voblerului, ce se intampla? :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde dadylures pe Decembrie 29th, 2008, 2:08 pm

Credeam ca ceea ce s-a spus si se va spune in continuare, este un exercitiu democratic si de inteligenta al userilor, printre care se afla si tataru.
Cei mai multi, si asta inseamna ca e foarte inteligent si frumos in acelasi timp, sa-u comportat penduland intre o atitudine si alta. Pana la urma au inteles sau cauta sa inteleaga ca de fapt nu suntem adversari in aceasta discutie, ca de fapt in nici o alta discutie.
Daca, dupa o perioada de timp apare un user care intra intr-o reactie exploziva, si vrea sa se faca remarcat prin a produce atacuri la diversi colegi de forum, acesta ar trebuii sa fie atent la ce anume sapa........spun asta la cel mai concret mod, deoarece, nu va reusii niciodata acest lucru, aceasta intamplare nu va produce efectul scontat . Personal, daca ma simt in plus pe un site anume, ma retrag. Nu reprosez nimanui incapacitatea mea de a face fata conversatiilor de pe siteul respectiv si imi vad de treaba, vezi siteul "rapitorii.ro"...cine m-a gasit acolo a vazut acest lucru. Se gasisera acolo niste persoane, "foarte stimabile", pe care nu am vrut sa le bag in seama, si asta se poate vedea de ce . Am si eu drepturi democratice la fel ca absolut toti userii, de a baga sau nu in seama pe cine anume doresc... corect dle tataru? Prietenii, insa stiu de ce... ar fi trebuit sa fac un conpromis de care nu eream, si nici acum nu sunt dispus sa-l fac, pt. a putea face fata unor discutii la nivelul respectiv.
Am convingerea ca nu voi avea si aici aceleasi probleme.
In rest
UN AN NOU CUM NUMAI VOI PUTETI SA VI-L DORITI...MULTA SANATATE SI FIRE FOARTE INTINSE
LA MULTI ANI 2009 !!!! pt. toti forumistii....
dadylures
trecut prin multe

Mesajde ShokTu pe Decembrie 29th, 2008, 3:17 pm

Gerula scrie:Asa, si daca reglai barbeta sa faca un unghi mai mare fata de axul corpului voblerului, ce se intampla? :lol:

bataie mai acentuata pe flancuri (rolling :D ) si distanda mai mica de scufundare ;) , ......
ShokTu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 29th, 2008, 5:26 pm

MA Shoktule, ce vobler de-asta zici c-ai avut? :D Lasa ca-l iau la mine data viitoare cand iesim impreuna, si daca se scufunda mai putin cu barbeta reglata in unghi mai mare sar eu dupa el in garla. Dar daca se scufinda mai mult, sari tu :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde tataru pe Decembrie 29th, 2008, 5:35 pm

@ dady

o exista un sfarsit la chestiunea asta ?? am vrut sa va raspund pe acelasi ton, dar am sters tot ! cu cat va raspund cu atat veti merge mai departe;

@ gerula
daca vrei creeaza un topic nou in care sa vorbim exclusiv despre ce a afirmat tataru si acolo te poti balacari cat vrei tu, dar eu nu mai iau parte daca se va continua in tonul asta; poti sa-mi scrii si pe privat si in felul asta ii scutim pe ceilalti sa mai citeasca ce e scris off topic; vad ca de 14 pagini te tot arde de tataru si el a facut o singura afirmatie despre care tu crezi ca e nefondata!

Sarbatori fericite tuturor !
tataru
membru nou

Mesajde Gerula pe Decembrie 29th, 2008, 6:16 pm

Tataru, te simti radu_bug cumva? :roll: Ca el a facut afirmatia :D :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde radu_bug pe Decembrie 29th, 2008, 6:26 pm

eu propun ca , contrele personale sa se tina pe MP. aici sa se tina doar contrele tehnice . ma oameni buni , eu cred ca toti de aici suntem romani (banuiesc) . de ce pana mea nu ne putem intelege? nu cumva sunt la mijloc orgolii ? sigur e orgoliul pt ca romanul e in top la categoria asta . eu as propune o chestie si anume : daca cineva afirma o chestie ramane valabila pina altcineva il contrazice ; dar acel care contrazice sa vina cu o schema sau o poza sau alt "obiect" in ajutorul celor sustinute pt a contra elegant spusele primului , pt ca altfel iese un talmes -balmes. aici nu tine teoria ca :" va las pe voi sa ghiciti " pt ca din start s-ar pleca de la premiza unui profesor si restul elevi si nu stiu citi din lurebuilderi accepta astfel de situatii . cine poate omologa veridicitatea profesorului? de unde stiu eu ca acel (poate rau binevoitor ) profesor nu vrea sa induca o cale falsa? in acest concept eu cred ca pica din start teoria : unul profesor - restul elevi . eu stiu ca acest concept ii convine domnului dady dar se pare ca "elevii" nu sunt de acord . de unde am eu convingerea ca ce sustineti dumneavoastra e super adevarat? a ? de unde stiu ca nu vreti sa ne induceti in eroare? ce motiv ati avea dumneavoastra ca altii sa invete vobleritul ? in viata am invatat sa nu ma indragostesc la prima vedere ci sa arunc si a 2-a privire . scuzati-ma daca sunt asa de precaut dar in romania asa trebuie sa fii . cred ca e o boala nationala . am vrut sa fiu foarte pacifist si foarte impartial pt ca mie imi place sa ma inteleg cu oamenii si sunt destu de sociabil . daca nu s-a inteles asta , mai mult de atat nu pot .
radu_bug
membru nou

Mesajde Gerula pe Decembrie 29th, 2008, 7:19 pm

Tocmai de-asta am dat un exemplu cat se poate de practic, voblerul rapala cu barbeta reglabila. As zice ca asta ar cam trebui sa lamureasca povestea cu relatia dintre unghiul barbetei si adancimea la care evolueaza voblerul, nu? :D
Gerula
Site Admin

Mesajde radu_bug pe Decembrie 29th, 2008, 7:44 pm

unde as putea vedea si eu asa ceva ? de ce nu ai zis de la bun inceput asta daca erai bine intentionat ?
radu_bug
membru nou

Mesajde dadylures pe Decembrie 29th, 2008, 8:24 pm

Fratilor, cititi toate postarile mele. Gasiti undeva ca trebuie sa faceti ceea ce zic eu? scrie undeva ca trebuie sa fiu crezut? am spus eu undeva ca sunt profesor? da am spus sa ghiciti.
Oare nu am spus ca hartia rezolva toate incertitudinile? Cu ce am gresit cand v-am indrumat spre cunoastere.
Am cerut vreodata parerea cuiva cand am facut un vobler? nici nu am sa cer. Stiti de ce? pt simplul fapt ca am hartie si mai am ceva...
Am spus si repet, faceti uz de cunostiinte.
Nicodata rezultatele bazate pe cunostinta nu pot fi contestate.
Oare nu cunva asta am spus?
Poate ca trebuoia sa dau retete de fabricatie.
Acum trebuia sa astept recunostiinta maselor, nu?
Oricum eu va multumesc pt aprecieri.
Nu cred ca va fi cu suparare daca voi purta dialog numai cu cei care pot sa faca acest lucru in mod civilizat...
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 29th, 2008, 8:51 pm

radu_bug scrie:unde as putea vedea si eu asa ceva ? de ce nu ai zis de la bun inceput asta daca erai bine intentionat ?

Iti recomand sa citesti cu atentie topicul inainte sa faci afirmatii de-astea care pot intra sub incidenta regulamentului. A acuza interlocutorul de rea intentie, in conditiile in care respectiva informatie a fost postata inca de acum vreo 10 pagini, e nitelus cam ridicol. Nu e vina mea ca erai prea incins ca sa observi ce mai zic si interlocutorii :lol: :roll: .
Gerula
Site Admin

Mesajde Tavi pe Decembrie 29th, 2008, 10:37 pm

Nu am gasit info despre rapala cu barbeta reglabila.
Am gasit insa despre Abu Hi-Lo
http://www.antiquetackleobserver.com/abuhilo9.jpg
Peste tot unde am cautat, am gasit acelasi raspuns:
Cu cat unghiul format intre axul longitudinal al voblerului (prelungirea spre inainte a acestui ax, deci nu unghiul suplementar cu corpul propriu zis) si barbeta este mai mic, cu atat se scufunda mai mult.
"Lip Angle - Lips that are connected at a 0 degree diving angle (e.g. they come straight out forward from the nose) dive deepest and have the tightest wiggle. Lips that are connected at a 90 degree diving angle run shallow and have an exaggerated wiggle. Lips that are connected in the middle of these two positions will have medium wiggle and medium diving depth."
Sursa:
http://www.tacklemaking.com/default.php?pageID=98
Pentru influentele altor elmente, bagati un ochi aici:
http://www.tacklemaking.com/default.php?pageID=94
Si aici gasiti cam acelasi lucru:
http://www.luremaking.com/catalogue/dow ... t_lips.pdf
Tavi
trecut prin multe

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Momeli artificiale si lurebuilding