Unghiul barbetei si adancimea la care evolueaza voblerul

Totul despre momeli artificiale: voblere, oscilante, rotative, jiguri, muste

Re: Unghiul barbetei si adancimea la care evolueaza voblerul

Mesajde Gerula pe Ianuarie 2nd, 2009, 1:21 am

Attilaf, cam de cate ori e mai lunga barbeta la modelul SDR? :lol:

Da-o incolo de treaba :D . Nu mai zic ca la modelul "normal" barbeta vine sub corp, nu in prelungirea acestuia. Vezi desenul pe care l-am facut acum vreo doua pagini.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Tavi pe Ianuarie 3rd, 2009, 12:07 am

No hai sa vedem cum e cu unghiul.
Un pic de refresh, inainte.
am postat urmatoarele:
"Lip Angle - Lips that are connected at a 0 degree diving angle (e.g. they come straight out forward from the nose) dive deepest and have the tightest wiggle. Lips that are connected at a 90 degree diving angle run shallow and have an exaggerated wiggle. Lips that are connected in the middle of these two positions will have medium wiggle and medium diving depth."
Sursa:
http://www.tacklemaking.com/default.php?pageID=98
Pentru influentele altor elmente, bagati un ochi aici:
http://www.tacklemaking.com/default.php?pageID=94
Si aici gasiti cam acelasi lucru:
http://www.luremaking.com/catalogue/dow ... t_lips.pdf
Cei de la Salmo zic:

"Secondly: the attack angle (in relation to the longitudinal axis). The smaller the angle the deeper the lure dives. At the same time, when reducing the angle, the wobbler's action is changing: its vibration frequency increases but its leaning amplitude drops. In extreme cases (a narrow lip at a small angle) the lure stops moving on a sine curve. It only wobbles sideways along the longitudinal axis. "
http://www.salmo.com.pl/page.php?id=85
Nu sunt "citate scoase din context", am indicat de la inceput sursa unde gasiti si contextul, daca gasiti acolo ceva care sa contrazica citatele, please share. :D
Daca mergeti pe site-ul Rapala USA,
http://www.rapala.com/how2tv/
si alegeti voblerele DT Series, o sa auziti in prezentare aceeasi idee.
Uite si o poza:
Imagine
DT04 se scufunda 4 picioare iar DT16 - 16 :D .
E evidenta relatia dintre unghiul barbetei si adancime. Sper sa nu vad din nou ca "argument" faptul ca la DT 16 barbeta e mai mare....
Daca era valabila teoria lui gerula, atunci mareau barbeta la DT 04, nu mai umblau si la unghi nu???
Valabil cam la toti producatorii, voblerele care se scufunda mai mult au in general unghiul mai mic decat cele de suprafata.
Gerula scrie:Tavi, lasa bla-bla-ul, ti-am dat exemple concrete: doua voblere deep-diver care au barbeta la 30 si respectiv 45 de grade. Daca nu vii cu exemple concrete de voblere deep-diver care sa aiba barbeta la unghi foarte mic (de ordinul a cateva grade), pierzi prin neprezentare.

Cred ca exemplu cu DT series raspunde la rugamintea ta.
Oricum exemplul tau nu face decat sa confirme teoria, ambele voblere au unghiuri pana-n 45 de grade, deci "mici", ca despre asta era vorba. Cele "mari" sunt intre 45 si 90 de grade.
Faptul ca cel cu unghiul de 45 se scufunda mai mult decat cel cu unghiul de 30 e absolut nerelevant in acest caz pentru ca sunt voblere cu corpuri diferite.
Deci iata ca avem cateva siteuri de luremakeri + doi producatori consacrati de voblere, Salmo si Rapala care sustin teorie mea. ( de parca ar fi a mea :lol: ).
Si acum teoria cu carma vaporului.
Ai uitat un mic amanunt esential:
Vaporul este propulsat de elice, voblerul este tras de un fir.
In momentul in care carma vaporului incepe a se incline, rezultanta dintre presiunea apei pe carma si forta de impingere a elicii, deoarece sunt aplicate in puncte diferite si se creaza un brat determina va vaporul sa desrie o miscare de ROTATIE. Practic, cu carma blocata el va descrie un cerc. cu cat carma e mai aproape de 90 de grade, cu atat cercul va fi mai mic. Cam asta vroiai tu sa zici, banuiesc.
Spre deosebire de vapor, voblerul nu se poate roti in cerc, el vine tras de fir.
Asadar, forta de presiune generata de barbeta , similara cu cea a carmei nu poate avea acelasi efect pentru ca e limitata de fir.
Hai sa vedem ce se intampla cu o barbeta la 90 de grade.
In momentul inceperii recuperii, firul e paralel cu voblerul (sa zicem ca e la suprafata, deci un floating sau mai bine suspending). Intr-adevar, datorita actiunii barbetei, voblerul va "incerca" sa se roteasca similar carmirii vaporului. Miscarea fiind limitata de forta de tractiune a firului, el se va inclina cu botul in jos si va incepe sa se scufunde pe o traiectorie descendenta. F. bun pana aici, teoria lui Gerula sta in picioare.
Doar ca, odata cu inclinarea voblerului, barbeta nu va mai fi la 90 de grade fata de suprafata apei, ci intr-un unghi mai mare. Din acest moment, vectorul fortei de presiune generata de barbeta va fi orientat spre suprafata. Aici e aici, practic din acest moment, barbeta nu mai ajut voblerul sa se scufunde, ci dimpotriva, il impinge catre suprafata.
Sper ca e clar ca forta de presiune e exercitata perpendicular pe suprafata barbetei...
In general nu se fac voblere cu barbeta chiar la 90 de grade tocmai din acest motiv, aproape ca nu s-ar scufunda.
Un exemplu bun aici e Salmo Thrill, un vobler conceput sa lucreze in suprafata cu barbeta aproape de 90 de grade.
Ce se intampla cu un vobler cu barbeta in unghi cat mai mic (catre 0)? El se scufunda bine mersi in continuare, pentru ca, chiar daca se inclina voblerul, barbeta va fi inclinata intr-un unghi mai mic de 90 de grade fata de suprafata apei, generand astfel in continuare o forta de apasare in jos, spre fundul apei, nu spre suprafata.
In combinatie cu forta de tractiune a firului, rezultanta va fi oblic in jos, aceea fiind si traiectoria voblerului - adica deep diver.
Ca sa-ti dau si eu un exemplu, in replica la cel cu vaporul: inchipuie-ti un zmeu. Se inalta pe acelasi principiu ca un vobler cu barbeta in unghi 0. Inca nu am vazut zmeu cu barbeta la 90 de grade :lol: Sa ma rog, nu zburand.

Desene la cerere.
Apropo de desene. In desenul tau Gerula, acea a treia forta care sugerezi tu ca ar actiuna asupra botului voblerului de jos in sus... nu ne intereseaza.
Pentru ca exista o forta similara simetric opusa deasupra voblerului, pentru ca si pe acolo "curge apa" :idea: . Deci cele doua forte se compenseaza. Deci explicatia ta e incorecta. Explicatia corecta este unghiul facut de barbeta in timpul evolutiei voblerului si unghiul fortei de presiune exercitata de apa asupra acestuia.
Ca sa inchei, pe mine sigur nu o sa ma ma crezi, dar oare toti oamenii astia citati de mine vorbesc prostii?
Pune si tu, te rog un singur link care sa-ti sustina teoria.
Eu cred ca ti-am dat suficiente exemple si explicatii.
O ultima rugaminte:
Cum se numeste voblerul ala buclucas Rapala cu barbeta reglabila? Un link, se poate?
Am gugalit de mi-au sarit capacele, n-am dat de el...
De fapt asa am dat de Abu Hi-Lo :mrgreen:
Tavi
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Ianuarie 3rd, 2009, 12:34 pm

Mai Tavi, iti dau gratis un sfat de bun simt: daca uiti de la mana pana la gura ce ai spus, rezuma-te la postari ceva mai scurte :lol: . Te-ai straduit mult cu compunerea asta, dar ti-ai dat singur la fluierul piciorului in cel mai comic mod cu putinta:

Tavi scrie:
Sper sa nu vad din nou ca "argument" faptul ca la DT 16 barbeta e mai mare....
Daca era valabila teoria lui gerula, atunci mareau barbeta la DT 04, nu mai umblau si la unghi nu???

versus

Tavi scrie:
Faptul ca cel cu unghiul de 45 se scufunda mai mult decat cel cu unghiul de 30 e absolut nerelevant in acest caz pentru ca sunt voblere cu corpuri diferite.

Si iata cum dimensiunea si forma barbetei nu conteaza, dar o variatie a formei corpului voblerului conteaza al naibii de mult. Misterele de sub clop se adancesc pe zi ce trece :lol: :D .

Din pacate, ai si o afirmatie care iar denota lipsa de caracter:
Tavi scrie:Oricum exemplul tau nu face decat sa confirme teoria, ambele voblere au unghiuri pana-n 45 de grade, deci "mici", ca despre asta era vorba. Cele "mari" sunt intre 45 si 90 de grade.

Impartirea pe care incerci s-o faci ca sa-ti iasa nota de plata din pix :lol: e destul de comica, intrucat "granita" dintre unghiurile ascutite si cele obtuze e la 90 de grade de vreo cateva mii de ani :lol: . Problema e ca tu incerci sa faci uitata mamaliga pe care o aruncasei in geam cu aceasta afirmatie:

Tavi scrie:Toate voblerele de tip deep diver au barbeta in unghi mic, catre 0.

Ori eu tocmai iti dadusem exemplu de doua deep-divere cu barbeta la 30 si respectiv 45 de grade, adica, ghinion, foarte indepartata de ZERO grade.

Oricum, cea mai mare gherla vazuta pe acest topic e de departe asta:
Tavi scrie: Ca sa-ti dau si eu un exemplu, in replica la cel cu vaporul: inchipuie-ti un zmeu. Se inalta pe acelasi principiu ca un vobler cu barbeta in unghi 0. Inca nu am vazut zmeu cu barbeta la 90 de grade :lol: Sa ma rog, nu zburand.

Daca ai fi inaltat vreodata in viata ta un zmeu, ai fi stiut ca in prima etapa, cand incepi sa fugi cu el, il ai foarte aproape de 90 de grade, pentru ca iti sta in aer doar ca urmare a efectului de frana pe care il face in timp ce alergi :lol: :lol: :lol: . Sigur, corpul zmeului e drept, dar asta pentru ca nu are de luptat cu o forta lui Arhimede semnificativa, ca in cazul unui obiect scufundat in apa, cum este voblerul.

De altfel, daca ai fi citit un pic topicul inainte sa-ti dai cu presupusul, ai fi remarcat ca aceasta senzationala dezvaluire :lol: :

Tavi scrie: Hai sa vedem ce se intampla cu o barbeta la 90 de grade.
In momentul inceperii recuperii, firul e paralel cu voblerul (sa zicem ca e la suprafata, deci un floating sau mai bine suspending). Intr-adevar, datorita actiunii barbetei, voblerul va "incerca" sa se roteasca similar carmirii vaporului. Miscarea fiind limitata de forta de tractiune a firului, el se va inclina cu botul in jos si va incepe sa se scufunde pe o traiectorie descendenta. F. bun pana aici, teoria lui Gerula sta in picioare.
Doar ca, odata cu inclinarea voblerului, barbeta nu va mai fi la 90 de grade fata de suprafata apei, ci intr-un unghi mai mare. Din acest moment, vectorul fortei de presiune generata de barbeta va fi orientat spre suprafata. Aici e aici, practic din acest moment, barbeta nu mai ajut voblerul sa se scufunde, ci dimpotriva, il impinge catre suprafata.

a fost facuta inca de la inceputul topicului :lol: . Cand am zis ca, in momentul in care unghiul se apropie de 90 de grade, apar forte compuse, care schimba complet actiunea voblerului. :lol:

Si acum, ca sa incheiem toata aceasta discutie aberanta, iti dau exemplul practic cel mai lamuritor. Zici, corect, ca
Tavi scrie:In momentul in care carma vaporului incepe a se incline, rezultanta dintre presiunea apei pe carma si forta de impingere a elicii, deoarece sunt aplicate in puncte diferite si se creaza un brat determina va vaporul sa desrie o miscare de ROTATIE. Practic, cu carma blocata el va descrie un cerc. cu cat carma e mai aproape de 90 de grade, cu atat cercul va fi mai mic. Cam asta vroiai tu sa zici, banuiesc.
Spre deosebire de vapor, voblerul nu se poate roti in cerc, el vine tras de fir.

dupa care, in stilul caracteristic, tragi o concluzie aberanta:
Tavi scrie:Asadar, forta de presiune generata de barbeta , similara cu cea a carmei nu poate avea acelasi efect pentru ca e limitata de fir.

Mai Tavi, tu de edec si edecari ai auzit? :lol: Ei bine da, au fost vremuri in care corabiile erau trase de pe mal cu otgonul in susul curentului, fix ca un vobler. :lol: Si in situatia asta avem EXACT aceleasi forte ca si in cazul voblerului, aceleasi principii si practic aceleasi conditii, doar ca aveam carma care actiona in plan orizontal, nu vertical. Ei bine, ghici cum era impiedicat vaporul sa vina in mal? Ai reusit, cu carma rotita cat mai mult, nu cu ea in prelungirea corpului ambarcatiunii :lol: :lol: :lol: .

Daca tot n-ai inteles, uite o imagine lamuritoare, ca tot vroiai linkuri :lol: . Sunt curios pe unde mai incerci sa scoti camasa acum :lol: . Remarca, te rog, ca respectiva corabie e trasa cu pupa la deal, tocmai pentru a maximiza efectul oferit de carma.

Imagine
Gerula
Site Admin

Mesajde Tavi pe Ianuarie 3rd, 2009, 1:49 pm

Gerula, scurt si al obiectul discutiei, deci cat se poate de on-topic.
Exceptand celelalte influente, modificand doar unghiul barbetei, care dintre urmatoarele afirmatii este adevarata?
1.
Gerula scrie: Ideea e ca la 30 de grade sigur coboara mult mai repede si mai jos decat la 10 grade.

sau
2.
Ideea e ca la 30 de grade coboara mai putin decat la 10 grade.

Te rog eu frumos raspunde-mi cu adevarat/ fals, sau cu da/nu, cat mai simplu si mai concis, fara alte devieri, ca sa putem avea totusi o baza de plecare in o eventuala discutie si pe celelalte teme propuse de tine (edec) .
Ti-am mai pus niste intrebari in postarea anterioara, nu mi-ai raspuns, o las asa, dar de data asta chiar astept un raspuns de la tine.
Nu e ultimatum, nu e nici o conditionare, te rog sa o iei ca pe o rugaminte.
Multumesc.
Tavi
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Ianuarie 3rd, 2009, 2:06 pm

Vai mai Tavi, rusinica maxima, tu, care te fofilai cat puteai la orice intrebare simpla, ceri raspunsuri de-astea? :D Noroc ca nu ma cheama Tavi :lol: .

Deci da, logic ca daca doua voblere au corpul identic, barbeta identica (forma, suprafata, pozitionare pe corp), lestare identica si pozitionarea ochetului identica, se va scufunda mai repede/mult cel cu barbeta inclinata la 30 de grade.

Discutam de voblere cu o lestare normala, normal ca daca le lestezi in bot in asa fel incat ala cu barbeta la 30 sa treaca de 90 cand lucreaza, situatia se inverseaza.

Incearca sa dai un raspuns care sa tina seama de TOATE lucrurile pe care le-am zis in aceasta postare, ca sa nu te faci de ras.
Gerula
Site Admin

Mesajde Tavi pe Ianuarie 4th, 2009, 5:47 pm

Iti raspund desi nu ai pus nici o intrebare. :lol:
Daca tu sustii in continuare ca "la 30 de grade sigur coboara mult mai repede si mai jos decat la 10 grade." este o afirmatie adevarata, atunci inseamna ca
afirmatia celor de Salmo :
"the attack angle (in relation to the longitudinal axis). The smaller the angle the deeper the lure dives."
este falsa.
La fel, sunt false si celelalte afirmatii referitoare la unghiul barbetei ale celor de la Rapala, Abu, taklemaking.com, luremaking.com, ale celor care au postat aici...etc.
De legile fizicii nu are rost sa mai vorbim.
Din punctul meu de vedere, discutia nu mai are sens.
De fapt acum sunt convins ca nici nu a avut sens.
P.S. Misto tabloul lui Repin.
Ghici cum e orientata carma pentru ca vaporul sa mearga aprox. paralel cu malul?
Raspuns: este orientata intr-un unghi undeva la 90 de grade fata de vapor, in directia opusa malului.
Tocmai ai exemplificat cu multa imaginatie si simt artistic un vobler shalow runner. :mrgreen:
:banana-skier:
Tavi
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Ianuarie 4th, 2009, 7:45 pm

In concluzie mai Tavi, tu esti incapabil sa produci vreun argument, singura chestie pe care o poti face e sa aduni niste citate incomplete, scoase din context etc :lol: :lol: :lol: , cu care sa contrazici legi elementare ale fizicii.

Repet, dincolo de penibilul bla-bla pe care l-ai insirat aici, orice om normal la cap poate sa umple cada si sa verifice practic afirmatia din postul meu precedent. :lol: Scurt si la obiect, fara alte bazaconii. Ajunge sa tragi doua voblere prin apa ca sa observi ca, atata vreme cat inclinarea corpului nu duce barbeta peste 90 de grade, se va scufunda mai repede cel cu barbeta inclinata in unghi mai mare, daca barbetele sunt identice ca forma si suprafata.

Iar daca n-ai doua voblere care sa satisfaca aceste criterii, ajunge sa bagi mana in apa si s-o impingi inainte, paralel cu suprafata, mai intai cu palma in prelungirea antebratului, si apoi cu palma inclinata in jos. Nu intamplator la chestia asta ai "uitat" sa mai zici ceva, dar asta nu ma mira :lol: :lol: :lol:.

P.S. La faza cu tabloul te-ai facut de ras cat incape, corabia e trasa cu pupa spre amonte, iar carma e ascunsa complet in spatele ultimului edecar :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Ianuarie 4th, 2009, 8:40 pm

O cam dati cu mucii prin fasole amindoi :lol: :lol: Si nu mai amestecati fizica pe aici , ea saraca nu v-o facut nimic :lol: :lol:
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 4th, 2009, 8:44 pm

Mai, sa fim seriosi, principiul fizic dupa care functioneaza barbeta voblerului este elementar, iar experimentul cu mana prin apa il poate face oricine, sau, ma rog, oricine are o cada in casa. Nu stiu daca Tavi intra in categoria asta, ca altfel nu-mi explic atitudinea lui :lol: .

Chestia care ii deruteaza pe multi este pozitia corpului voblerului in apa, evident ca daca voblerul lucreaza suficient de "cazut in nas" incat unghiul dintre barbeta si directia de deplasare sa treaca de 90 de grade, voblerul este impins in sus, nu in jos. Dar asta nu schimba cu nimic principiul fizic, dimpotriva, il confirma :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Ianuarie 4th, 2009, 9:09 pm

Lasati fizica-n pace :lol: :lol: :lol:
SF
hârşit în rele

Mesajde Tavi pe Ianuarie 4th, 2009, 9:20 pm

Gerula,hai sa facem un mic pact, sine ira et studio.
La fiecare citat de mine am indicat sursa unde se gaseste textul complet, tocmai pentru a evita acuzatiile tale de citate incomplete.
Daca tu poti gasi o explicatie care sa stea in picioare pentru faptul ca toate citatele alea "incomplete" te contrazic, eu ma angajez sa-ti explic rezultanta fortelor dintre palma inclinata in cada si firul voblerelor.
Incepi sa te apropii cu pozitia voblerului in apa, hai ca nu mai e mult.
SF, ai dreptate cu mucii. :oops:
Tavi
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Ianuarie 4th, 2009, 10:07 pm

Explicatia e cat se poate de simpla, probabil ai scos din context niste afirmatii care se refereau la voblere a caror pozitie in timpul evolutiei face ca unghiul barbetei fata de orizontala sa treaca de 90 de grade. Prin context intelegandu-se inclusiv faptul ca respectivul producator poate produce numai voblere care lucreaza in acest fel.

Nu te deranaja, chiar nu e cazul sa-mi explici tu nimic :lol: :lol: :lol: , cu atat mai putin ceva legat de
Tavi scrie:rezultanta fortelor dintre palma inclinata in cada si firul voblerelor
:lol: :lol: :lol:

E limpede ca nu te duce capul sa intelegi diferenta dintre principiul fizic (cu cat e unghiul mai mare pe plaja 0-90 de grade, cu atat forta exercitata asupra voblerului e mai mare, chestie absolut indubitabila) si aplicarea sa practica, unde apar in ecuatie factori ca pozitia voblerului in apa, suprafata/forma diferitelor tipuri de barbete samd.

Si, ca sa te reduc la absurdul pe care l-ai tot sustinut aici :lol: , raspunde tu acum la o intrebare simpla: Daca luam in considerare un corp de vobler construit si lestat in asa fel incat sa stea orizontal in apa, si aplicam pe el, in bot, barbeta la doua unghiuri diferite, care varianta se va scufunda pe tractiune mai mult/mai repede: cea cu barbeta la 5 grade sau cea cu barbeta la 30 de grade?
Abia astept sa vad cum o sa te dai de ceasul mortii sa nu raspunzi, in stilul caracteristic :lol: :lol: :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde Tavi pe Ianuarie 4th, 2009, 10:27 pm

Gerula, cum adica probabil am scos din context???????
La fiecare citat, de la inceput am indicat TOT contextul deci citeste si vezi daca gasesti ceva de genul:"se refereau la voblere a caror pozitie in timpul evolutiei face ca unghiul barbetei fata de orizontala sa treaca de 90 de grade. Prin context intelegandu-se inclusiv faptul ca respectivul producator poate produce numai voblere care lucreaza in acest fel."
Deci nu sta in picioare, din start, ai inceput cu probabil asta nu e explicatie e o presupunere, nici macar nu ai citit contextul.
Deocamdata esti in contradictie cu producatorii de voblere si nu ai reusit sa bagi decat "citate scoase din context" care "probabil..."
Try again
La intrebare iti raspund: 5 grade.
Apropo de palma inclinata in vana... Ai auzit de aripi deportante? De rezistenta la inaintare?:happy-smileygiantred:
Tavi
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 4th, 2009, 10:59 pm

Aproape ca uitasem de edecarii de pe Volga si ma bucur ca am revazut poza cu acei edecari,poza ce era prin cartile mele de scoala de pe vremuri.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde empthy_cluster pe Ianuarie 4th, 2009, 11:07 pm

G man tu chiar o tzi pe ata si pace sti vorba aia romaneasca `cand unu itzi spune ca esti dobitok tu continui cand doi itzi spun ca esti dobitok tu continui cand trei itzi spun ca esti dobitok tu tot continui` de aici rezulta un mare adevar ai o problema farte...

informatzii false dai ar trebui sa te autobanezi dar tu nu potzi face asta nu ca esti G, ce dreaq man cate surse vrei sa-tzi mai dea omu sa potzi intzelege un lukru, incearca tu in vana sau fa-tzi doua voblere identice unu cu barbeta la 10 si unu cu barbeta la 30 si vezi care merge mai jos defapt nu potzi in vana incearca cand se incalzeste pe o balta frate, poate pan atunci te apuci de lurebuilding, deja esti dea dreptul enervant,tzi-ai bagat picoru in topiku asta man... si acusi itzi bagi piciorul in forum daca nu tzi-ai bagat deja....,

io am plecat sa fi iubit, strge postul si baneaza-ma pe motiv de false INFORMATZII :lol: :lol: :lol: :lol:

@Tavi nu stiu de ce mai continui nu vezi ca-i din lumea de dincolo...

hai norok.
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde Tavi pe Ianuarie 4th, 2009, 11:15 pm

Gata emthy, ai dreptate, renunt.
Tavi
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Ianuarie 5th, 2009, 12:46 am

empthy_cluster scrie:G man tu chiar o tzi pe ata si pace sti vorba aia romaneasca `cand unu itzi spune ca esti dobitok tu continui cand doi itzi spun ca esti dobitok tu continui cand trei itzi spun ca esti dobitok tu tot continui` de aici rezulta un mare adevar ai o problema farte...

Empthy, tu faci marea greseala de a trece disputa din domeniul ideilor in domeniul insultelor. La urmatoarea abatere de genul asta, indiferent cine va fi persoana pe care o vei viza, iti vei lua ban, si iti garantez ca n-o sa aiba nimeni nimic de comentat.
Pentru simplul motiv ca a arunca vorbe gen dobitoc e cel mai simplu lucru, pe care chiar poate sa-l faca orice dobitoc.

Acum, referitor la "argumentul" propriu-zis, fizica nu-i concurs de popularitate, nici nu se decid legile fizicii prin vot universal. Dupa "argumentul" tau Copernic si Galileo ar fi fost pusi instantaneu la prajit :lol: .

Discutia asta e cu atat mai aberanta cu cat tu zici ca esti lurebuilder, sau, ma rog, ai facut ceva voblere, dintre care unele arata chiar bine in pozele pe care le-am vazut aici. Cum mama dracului poti sustine aceasta enormitate in conditiile astea? Cat de greu poate fi sa faci testul cu mana in cada? :lol: :lol: :lol:
Saracul Tavi baiguie acum ceva despre aripi deportante si rezistenta la inaintare, pe principiul ca nu pricepe lumea si ramane treaba in coada de peste :lol: . Se pare ca inca n-a auzit de faptul ca aripile nu se aseaza in bot :lol: :lol: :lol: , in rest e bine :lol: .

In concluzie, am eu o mare rugaminte la toti cei care au cam uitat fizica de liceu, si cauta prea mult pe net :lol: : faceti tata testul cu mana in cada si vorbim pe urma despre unghiul barbetei, da? :lol:
Gerula
Site Admin

Anterior

Înapoi la Momeli artificiale si lurebuilding