"Tuning" pentru shaduri si gruburi

Totul despre momeli artificiale: voblere, oscilante, rotative, jiguri, muste

"Tuning" pentru shaduri si gruburi

Mesajde Gerula pe Noiembrie 9th, 2008, 8:35 pm

Pe astea banuiesc ca nu le fabrica nimeni acasa (s-au dus vremurile in care taiau oamenii fasii de cauciuc si le vopseau cu carioca :lol: ), dar totusi sunt destui care le aduc mici imbunatatiri.

Asadar, sa ridice mana cine foloseste atractanti , cine le fierbe un pic ca sa se inmoaie, cine le face puncte cu markerul samd. Cred ca sunt nsite naluci care pot fi imbunatatite destul de mult.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: "Tuning" pentru shaduri/gruburi

Mesajde old_radu pe Noiembrie 9th, 2008, 9:46 pm

Mai sunt unii care transforma shad-urile in grub-uri.
Adica le taie "burtica", longitudinal,obtinand un twister suplu ;)

Fir intins ! tuturor. ;)
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Locaţie: Baia Mare

Mesajde blackmamba pe Noiembrie 9th, 2008, 10:52 pm

asta pentru diminuarea rateurilor .
Ataşamente
m_2247.jpg
m_2247.jpg (7.25 KiB) Vizualizat de 376 ori
blackmamba
trecut prin multe

Locaţie: galati

Mesajde Pikeman pe Noiembrie 10th, 2008, 12:11 am

old_radu scrie:Mai sunt unii care transforma shad-urile in grub-uri.
Adica le taie "burtica", longitudinal,obtinand un twister suplu ;)

Fir intins ! tuturor. ;)

eu fac, dar nu are a face cu gruburile desi corpu e la fel de subtire, efectul e altul:

sa luam ca exemplu MT de 10 cm, in mod normal se lesteaza pe un 4/0 si are o vibratie normala (nici marunta dar nici ampla) datorita paletei late si a burtii subtiri (atentie burta shadului joaca si ea un rol in vibratie, adica ajuta ca shadul sa dea din flancuri)

avand carlige de 2/0 mam apucat de bricolat, cu o forfecuta de la briceag am taiat capul shadului pentru a fi mai scurt dar si burta pana unde incepe coada, rezultat....un shad cu - corp rigid si bataie foarte ampla
Pikeman
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 12th, 2008, 10:03 am

Printre cei care folosesc MT stiu ca se poarta si fierberea gruburilor/shadurilor, ca sa se mai "fragezeasca" :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Pikeman pe Noiembrie 12th, 2008, 12:00 pm

Gerula scrie:Printre cei care folosesc MT stiu ca se poarta si fierberea gruburilor/shadurilor, ca sa se mai "fragezeasca" :D .

cred ca prin fragezire capata o bataie mai naturala, inca nu am optat pentru procedeu, dar cum ies joi noaptea la un jaloo mai pus pe ganduri, macar sa vaz diferenta :lol: , oricum MT e parfum, ai incercat Dalalande ( sau cum le zice la cele de la Gipo ) :naughty:
Pikeman
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 12th, 2008, 12:05 pm

De la Delalande folosesc doar Sandra (stiuca, somn) care sunt niste shaduri exceptionale. (coada stil grub, cu gauri pentru a face mai multe turbulente).
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Noiembrie 16th, 2008, 5:08 pm

sunt niste jaxon(cred dar nu sunt sigur)alea copiate dupa relaxuri care se misca bine dar mai bine daca sunt fierte.de la gipo mai sunt niste chestii(nu stiu cum le zice)care se misca foarte nasol dar merg dupa ce sunt fierte.la capitolul ancore nu am incercat sa le tunez dar pe langa poza de mai sus am mai vazut o idee.la capatul firului(inaintasului)se leaga un duolock(parca asa ii zice)sau snap nu stiu exact care pe care se prinde jigul si o ancora.in schimb mi-am achizitionat niste shaduri mann's care au un canal pcin care trece un fir si se leaga o ancora(imaginea a 2 din postarea lui blackmamba)
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde Jean Scurtu pe Noiembrie 16th, 2008, 10:59 pm

Am niste grub-uri,H&H ce sunt dintr-un material prea tare de aceea le fierb ca sa devina mai moi.La pastrav de mare am observat ca cele mai multe atacuri le am la culoartea "limetreuse",un chartreuse mai deschis spre galben.De obicei pescuiesc in tandem cu doua jig-uri cu silicoane diferite ca sa imi dau seama la ce ataca mai mult in acea zi.
Deorece nu gasesc grub "BASS ASSASIN CURLY SHAD " de 3",4"(ci numai shad),cumpar grub ASSASSIN"culoarea pearl(sidefie) si IL vopsesc cu solutie chartreuse si rezultatul e culoarea ...limetreuse.Daca nu am jig-uri cu capul rosu ,atunci vopsesc capatul siliconului cu rosu,aceasta facand sa am mai multe atacuri.Mai vopsesc de multe ori coada rosie sau chartreuse.

La calcan cand vad ca nu mananca prea bine pun pe jig partea mai groasa a unui GULP MINNOW GRUB rosu de 2'' si coada de la un "BASS ASSASSIN CURLY SHAD chartreuse de 2",deoarece coada de la Gulp nu e atat de flexibila ca cea de "BASS ASSASSIN.Gaselnita mea ca sa nu vina in jos pe tija carligului coada de "bass assassin"a fost un cub mic de cauciuc de calitate ce il infig in carlig si astfel coada ramane pe tija carligului fara sa coboare datorita actiunii apei.

Imagine

Folosesc aceasta montura cand apa e limpede ,cu jig-uri GAMAKATSU 1/8oz.,cu carlig nr.6.Daca va uitati mai atent puteti vedea bucatica de cauciuc ce tine coada chartreuse de "BASS ASSASIN".
Personal prefer grub-urile(se misca mai bine coada ca la shad si in apa aprope fara curent),rar pescuiesc cu shad ,mai mult cand pescuiesc noaptea la lumina proiectorului de 1.000 watt.la pastrav de mare.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde BygDaddy pe Noiembrie 19th, 2008, 8:25 pm

acum asa avea alta intrebare:capul jigului.in speta culoarea lui ,cat de mult poate influneta un posibil atac? culoare plumbului vs galben vs rosu?
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde Gerula pe Noiembrie 20th, 2008, 12:23 pm

Conteaza si asta, aproape la fel de mult ca si culoarea grubului. Daca n-ar conta nu s-ar mai face gruburi/shaduri bicolore, nu?
Gerula
Site Admin

Mesajde strimerman pe Noiembrie 20th, 2008, 9:24 pm

Pana nu demult obisnuiam sa spun ca culoarea gumei nu conteaza.
Pana mi-a demonstrat cineva ca conteaza !
De atunci , nu mai hazardez sa zic ca capul de jig nu conteaza ce culoare are !
desi ... s-ar putea chiar sa nu conteze deloc daca guma e ok ca culoare samd.. ....
strimerman
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Noiembrie 21st, 2008, 6:43 am

Conteaza si culoarea capului jig-ului.Ca exemplu la pastrav de mare am observat ca am mai multe atacuri daca capul jig-ului e rosu si de aceea folosesc(daca am ) jig-uri cu capul rosu ,iar daca nu am ,vopsesc in rosu capatul grub-ului.

La fel cum conteaza si culoarea grub-ului.De obicei prindeam o gramada de calcani la grub rosu ,chartreuse si roz,dar azi nu a atacat decat grub-ul pearl(si nu aveam ,noroc ca mi-a dat doua bucati GULP MINNOW GRUB 3" un american prieten pe care l-am invatat sa pescuiasca la jig.)

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Gerula pe Noiembrie 23rd, 2008, 2:06 pm

Mie mi se pare ca la bila de plumb conteza cu atat mai mult culoarea cu cat proportia ei in raport cu capul shadului/grubului e mai mare. Adica daca dai cu jig de 2g pe twister de 5 cm nu prea conteaza daca ai colorat bila sau nu, dar cand ai pus un 7 g deja bila e capul "pestelui", iar culoarea conteaza al naibii de mult.
Gerula
Site Admin

Înapoi la Momeli artificiale si lurebuilding