Am un prieten care a facut spinnere asa de distractie. Sirma o iei de la orice pravalie de pescuit. Aici ii zice "corde a piano" deci coarda de pian. Din asta se fac si monturile Drachkovitch. Vei gasi asa ceva la Decathlon, ori la Bucuresti ori aici. De altfel la Decathlon au o gramada de modele foarte ieftine de spinnere si sunt gata facute asa ca nu mai e nevoie sa ti le faci.
Un pont pentru indoit sirma. E mult mai usor sa lucrezi cu doi clesti,din care unul sa aibe macar un cioc rotund , pentru realizarea unor ocheti mai profesionali , adica rotunzi. Mecanicii au clesti pentru scos sigurantele de pe axuri.Zic de doi clesti , pentru ca apar intotdeauna momente cind nu ai puterea sa tii cu degetele un segment mai scurt si sa realizezi foarte aproape o bucla cu clestele.
A, pentru indoit sarme samd am cartea aia sovietica , partea de atelier e inegalabila. Pe vremea aia isi faceau oamenii acasa aproape tot, ocheti, vartejuri, inele despicate etc.
Cred ca o sa postez un scan dupa paginile respective, cand am putin timp.
De la magazinele cu materiale pt. cabinete stomatologice , si are avantajul ca se pastreaza bine in timp (mult mai bine chiar decat cea pe care o folosesc cei de la Mepps). Maine plec in delta ,ne auzim saptamana viitoare.
Vipla e cuvint romanesc de specialitate ce denumeste aliajul inoxidabil folosit in tehnica dentara si ortodontie.Exista zeci , poate sute de firme ce fabrica sime de diferite profile si calibre, tabla ,plase si retele ,cu tot felul de aliaje ,diferite procente de anumite metale , in functie de scopul dorit.Eventual se pot cauta site-uri care distribuie poate mai ieftin. Orthodontic stainless steel wire for sale...mai cheap..
http://www.bucuresteni.ro/en/services/m ... 24103.html Firma asta importa din China la greu, dar unii zic ca au adausuri uriase.Poate tot e mai lesnea decit la firmele traditionale ca Dentaurum , Hearaeus-Kulzer sau Fino. E si sirma cu titan atit pentru dentisti cit si pentru spinnerbaituri ( vezi Terminator )
Buun, o sa am ceva mai mult timp in a doua jumatate a lui decembrie, asa ca ma gandeam ca, printre picaturi, sa ma distrez cu acest proiect.
Intrebare de baraj pentru cunoscatori: sculele pentru indoit sarmele astea pe unde se gasesc? Parca n-as vrea sa lucrez cu o surubelnita infipta intr-o scandura
Mecanicii auto folosesc clesti cu ciocuri rotunde ,cu care scot saibe tip siguranta de pe capetele axelor.Si montatorii de aparatura si motoare electrice la fel.Un cleste de asta are ciocurile conice deci poti face ocheturi de diferite dimensiuni.Unu de asta plus unul obisnuit sint tot ce-ti trebuie.Trebuie sa fie la Praktiker sau magazine mai dotate .
Le poti face si cu spitzu dar nu ies toate la fel si oricum iti tre unul de calitate sau unu Romanesc mai vechi chrom vanadium caci astea noi sunt foarte proast si prind joc imediat . Gerula daca vrei iti indoi eu sarma sau iti dau dispozitivul meu dar numai o zi maxim doua ,partea nasoala e sistemul lui de prindere care se face direct pe banc .