SOFT PLASTIC BUILDING

Totul despre momeli artificiale: voblere, oscilante, rotative, jiguri, muste

SOFT PLASTIC BUILDING

Mesajde adrian frunza pe Ianuarie 30th, 2009, 2:18 pm

salut .
pentru a nu mai arunca nalucile obosite am hotarat sa le reciclez .as dori sa schimb informatii cu cei care ii pasioneaza chestia asta .adevarul e ca ma enerveaza si scorurile nesimtite din romania .ca idee am pe stoc cam 15 kg de plastisol in naluci si cumpar in continuare .la fel ca in pescuit plastisolul iti permite sa te destrabalezi dpdv al creativitatii .
adrian frunza
trecut prin multe

Re: SOFT PLASTIC BUILDING

Mesajde Gerula pe Ianuarie 30th, 2009, 2:47 pm

Subiectul cred ca ne intereseaza pe toti, dar eu unul recunosc ca, mai mult decat fierberea softbaiturilor (cu sau fara diversi atractanti) n-am incercat nimic. Tu cum procedezi?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde didel_pro pe Ianuarie 30th, 2009, 2:58 pm

................interesant!?..........poate ne ajuti!!!
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 31st, 2009, 10:18 am

Eu de multe ori le repar ,pe cele reparabile cu "super glue",dar exista lipici special pt. repararea lor.Am intotdeauna "super glue" la mine deoarece pe jig-urile mici lipesc plastcul de capul jig-ului ca sa nu mi-l scoata pestii de pe jig.Mai reciclez folosind corpul de la un plastic si coada de la altul chiar si de culoare diferita.

Imagine In aceasta poza puteti vedea cum am "reciclat' un GULP minnow grub rosu de 2inch caruia pestii iau "furat "coada",adaugandui o coada de BASS ASSASSIN CULLY SHAD de 2 inch charteuse.De lipit nu stiu daca se lipea fiind vorba de un plastic si material organic,dar coada nu aluneca in jos pe tija carligului deoarece am bagat sub ea un cubulet mic de cauciuc natural ce nu-i permite sa vina in jos.Gulp-ul atrage prin miros si culoare iar coada de BASS ASSASIN CURLY SHAD misca in apa mai bine ca coada Gulp-ului fiind mult mai flexibila.S-ar parea ca a fost o "reciclare" castigatoare...

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde vali136 pe Ianuarie 31st, 2009, 12:43 pm

Eu "bricolez" de multe ori cozi de la o naluca cu alata naluca chiar si de noua ,dar nu folosec super-glue asa cum face nea Jean ci folosesc bricheta :D ,la caldura cele 2 buc. se lipesc ca si in fabrica .Si mai e un avantaj nu ramine glue pe mina ,dar si un mic dejavantaj mai ales pe apa ,mai ai nevoie de-o mina sa aprinda bricheta.. :lol: :lol: :lol: .
Nimic rau in asta ati zice ,singura problema e ca-ti "desconspiri" naluca prinzatoare... :lol: :lol: :lol:
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 1st, 2009, 1:27 pm

Ingenioasa metoda cu bricheta, intr-adevar, genul asta de plastic moale se preteaza foarte bine la asemenea operatiuni.

Am insa impresia ca adrian frunza se referea la retopirea plasticelor uzate si turnarea lor in matrite noi.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Februarie 2nd, 2009, 12:41 am

Aici exista un aparat cu baterie electrica ce are un varf aseanator cu ciocanele de lipit ,ce se foloseste la reconditionarea nalucior din plastic.

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde vali136 pe Februarie 2nd, 2009, 11:37 am

Nea Jane ,e cam acelasi lucru ca si cu bricheta ,daca poate fi si transportat e beton.
vali136
trecut prin multe

Mesajde adrian frunza pe Februarie 2nd, 2009, 5:50 pm

aseara am facut niste matrite ,am turnat niste viermi clone dupa mann's si storm (thunder worm).au iesit bine .mai lucrez la glitter ,pigmenti ,floating .dintre toate prostiile care le bag in apa ,viermii mi se par cei mai naturali .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde vali136 pe Februarie 2nd, 2009, 6:11 pm

Poate iti cumpara Man"s patentul... :)
vali136
trecut prin multe

Mesajde adrian frunza pe Februarie 2nd, 2009, 6:23 pm

fata de sclavareala de la un vobler ,plasticurile sunt parfum .oricum sarea de la mann's mi se pare o prostie la fel ca si anasonul de la storm .ideea e ca in vanzari tre sa agati pescarul nu pestele . daca iti place bricolajul ,plasticele sunt ideale .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 2nd, 2009, 6:49 pm

In mod cert una-i sa faci o matrita pricopsita, dupa care sa torni pe urma cate plastice vrei, si alta-i sa migalesti fiecare vobler. Ideea cu matrita mi se pare in primul rand mult mai practica.
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Februarie 2nd, 2009, 7:04 pm

ideea e ca una face woblerul in tanc si alta pe apa .am facut zeci de woblere ,prindeau peste ,m-am lasat.plasticul e mai versatil ,poti sa-l testezi si in cratita .in 15 ani de jig ,woblerul mi-a salvat 2 partide ,dar nu l-am spart .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 2nd, 2009, 9:19 pm

Bine, depinde si de specia vizata, ca la clean si la avat capturile la plastice moi sunt mai degraba intamplatoare.

In general, eu dau la softbaits pe lacuri (exceptia fiind salaul la care merg tot pe plastice moi si pe rau si in porti de baraj), iar la voblere pe rau unde curentul e semnificativ.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Februarie 2nd, 2009, 9:51 pm

vali136 scrie:Nea Jane ,e cam acelasi lucru ca si cu bricheta ,daca poate fi si transportat e beton.

Ai dreptate dar e mai usor de lucrat cu el decat cu bricheta si e cam cat doua brichete in lungime( normal ca il poti avea in buzunar sau in trusa).

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Februarie 3rd, 2009, 11:55 am

Nea Jeane, cum se cheama jucaria asta in engleza?
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Februarie 3rd, 2009, 9:23 pm

Nu mai tin minte ca nu i-am dat importanta dar o sa caut prin cataloage sa vad cum ii zice .

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Jean Scurtu pe Februarie 3rd, 2009, 10:10 pm

Am gasit ceva asemanator cu instrumentul de care vorbeam eu si care cred ca se poate folosi si la lipirea plasticelor desi e special pt taierea firelor textile.
Se cheama "POWERZAP Tool" si se gaseste la BASS PRO CU $21,99

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde blackmamba pe Februarie 4th, 2009, 8:27 pm

Gerula scrie:Bine, depinde si de specia vizata, ca la clean si la avat capturile la plastice moi sunt mai degraba intamplatoare.

In general, eu dau la softbaits pe lacuri (exceptia fiind salaul la care merg tot pe plastice moi si pe rau si in porti de baraj), iar la voblere pe rau unde curentul e semnificativ.

Eu unul am inceput spinningul primavara trecuta ,cu avat la shad si nu a fost unul sau doi intamplatori ,au fost chiar numerosi cel mai mare de 3kg . In vara insa pe aceleasi locuri cu acelasi shad ,nimic . Mai tarziu in toamna ,chiar iarna au inceput din nou capturile la shad . Deci pe locurile mele merge f.bine la shad in anumite perioade .
blackmamba
trecut prin multe

Locaţie: galati

Mesajde Gerula pe Februarie 4th, 2009, 8:38 pm

Nu cred ca tine de locuri, ci mai degraba de faptul ca inca nu aveai suficienta experienta pentru a lesta corespunzator shadul. Adica in loc sa evolueze pe fund l-ai tras intre ape sau chiar la suprafata, si atunci nu vad de ce n-ar fi dat si avatul in el ;).

Sau, daca ai facut-o intentionat, inseamna ca ai gandit corect. Doar ca sunt alte naluci mai eficiente la avat decat shadul, care pot fi folosite exact in acelasi mod.
Gerula
Site Admin

Următorul

Înapoi la Momeli artificiale si lurebuilding