SOFT PLASTIC BUILDING

Totul despre momeli artificiale: voblere, oscilante, rotative, jiguri, muste

Re: SOFT PLASTIC BUILDING

Mesajde blackmamba pe Februarie 4th, 2009, 8:51 pm

Da, lestat cu max. 7g tras in pelicula .
blackmamba
trecut prin multe

Locaţie: galati

Mesajde Gerula pe Februarie 5th, 2009, 12:01 pm

adrian frunza scrie:salut .
pentru a nu mai arunca nalucile obosite am hotarat sa le reciclez .as dori sa schimb informatii cu cei care ii pasioneaza chestia asta .adevarul e ca ma enerveaza si scorurile nesimtite din romania .ca idee am pe stoc cam 15 kg de plastisol in naluci si cumpar in continuare .la fel ca in pescuit plastisolul iti permite sa te destrabalezi dpdv al creativitatii .

Si totusi, cum procedezi? Dpdv tehnic vorbesc.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde boogye pe Februarie 7th, 2009, 6:46 pm

Gerula scrie:Nu cred ca tine de locuri, ci mai degraba de faptul ca inca nu aveai suficienta experienta pentru a lesta corespunzator shadul. Adica in loc sa evolueze pe fund l-ai tras intre ape sau chiar la suprafata, si atunci nu vad de ce n-ar fi dat si avatul in el ;).

Sau, daca ai facut-o intentionat, inseamna ca ai gandit corect. Doar ca sunt alte naluci mai eficiente la avat decat shadul, care pot fi folosite exact in acelasi mod.

La inceputul lui septembrie in 2008 pe mures am dat cu vobler, cu oscilanta la suprafata, intre ape si chiar pe fund incercand sa prind avatul care era pe zona facand spectacol, ce m-a salvat a fost shadul si sliderul de 7.5cm cu un mic artificiu.
Am prins in 3 zile sper sa nu exgerez vreo 20 de avati peste 2kg dintre care am retinut numai 4 care au fost peste 3.5kg cel mai mare a fost de 4.2kg.
In prima zi am avut norocul sa fiu singurul care pescuia la avat pe locul acela dar de a 2-a zi a inceput sa se umple de pescari care prindeau putoi de 200g la voblere si oscilante. Zilele acelea plasticul a facut diferenta, din experienta mea in toiul verii cand apa e calda mai bine merge la oscilanta recuperata cu foc :D dar cand apa incepe sa se raceasca il prinz mult mai bine pe gume(observatii facaute pe raurile mures si timis poate nu se aplica peste tot acelesi reguli).
boogye
membru nou

Locaţie: Deva/Timisoara

Mesajde boogye pe Februarie 7th, 2009, 6:47 pm

apropo de subiect:
-am folosit super glue
-am fiert gume
boogye
membru nou

Locaţie: Deva/Timisoara

Mesajde Gerula pe Februarie 8th, 2009, 12:52 pm

boogye scrie:observatii facaute pe raurile mures si timis poate nu se aplica peste tot acelesi reguli

Sa stii ca la concluzia asta am ajuns si eu, nu mai stiu pe unde venise vorba de avat la rotativa, si cand am inceput sa zic de nr 4 Mepps a inceput unul de prin Ardeal sa rada de mine. Chestia e ca pe arges, la nr 2 cu care dadea ala pe Mures, am luat unul de 10cm, cu un brat al ancorei in gura, nu pe dinafara :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe Martie 18th, 2009, 6:03 pm

Gerula scrie:
boogye scrie:observatii facaute pe raurile mures si timis poate nu se aplica peste tot acelesi reguli

Sa stii ca la concluzia asta am ajuns si eu, nu mai stiu pe unde venise vorba de avat la rotativa, si cand am inceput sa zic de nr 4 Mepps a inceput unul de prin Ardeal sa rada de mine. Chestia e ca pe arges, la nr 2 cu care dadea ala pe Mures, am luat unul de 10cm, cu un brat al ancorei in gura, nu pe dinafara :lol: .

acum sa te intreb unde ai luat tu avat pe argess, ca eu nu i-am vazut coada niciodata.....

si acum sa revenim la oile noastre referitor la plastice.

acum vro 6 ani dadeam la stiuca pe ior pana sa concesioneze bgs-ul balta, si aveam un wister prinzator de vreo 10cm cu 2 cozi care nu se mai gasea,
acum am cumparat vreo 2 seturi cu o singura coada si le-am lipit cu un cutit incins pe aragaz.
asa am mai dat aproape vreun an fara nici o pb, tinand cont ca jigul trecea prin twister exact prin dreptul lipiturii...
mai ramaneam fara o coada lipeam alta si tot asa...
Pestele care lupta impotriva curentului…. moare electrocutat.
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Martie 18th, 2009, 6:17 pm

De pilda, un loc clasic de avat pe Arges e sub baraj la Mihailesti.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Martie 29th, 2009, 6:48 pm

Adrian, zi domle cum faci cu topitul si turnatul :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde blackmamba pe Aprilie 2nd, 2009, 10:35 pm

http://www.totalfishing.nl/roofvis,2,4715.html

Daca am sti ceva limbi nordice :think:
blackmamba
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Aprilie 3rd, 2009, 12:26 am

E in olandeza, gasesc eu un online translator bun pentru ea. Oricum, ce diferenta intre totalfishing.nl si totalfishing.ro :lol: :lol: :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde blackmamba pe Aprilie 3rd, 2009, 8:12 am

Da, misto tare site-ul.

Vezi in josul paginii , la pozele cu pesti . Da la Roofblei si Roofvis .

Cel putin la Roofblei (Avat), ai ce vedea .

Tasteaza apoi si pe YouTube Roofblei .
blackmamba
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Aprilie 3rd, 2009, 2:23 pm

Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Aprilie 22nd, 2009, 1:50 pm

revin la topic ,revelatia primaverii ,viermii hand made reciclati de mine .au o culoare imposibila ,la o palma adancime sunt invizibili ,pe substrat , cred ca seamana cu lighioanele care fosgaie pe acolo .nici nu mai am tupeu sa dau cu culori de alea chartreuse &comp ,mi se par stupide .sunt curios cat vor mai merge.
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Aprilie 22nd, 2009, 2:22 pm

Da n-ai zice cum procedezi :lol: :lol: :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Aprilie 22nd, 2009, 3:49 pm

Aruncati un ochi aici : http://www.bricoleurre.com/
tudor
hârşit în rele

Mesajde adrian frunza pe Aprilie 22nd, 2009, 4:54 pm

am facut bine ca nu m-am apucat de snoave .link-ul indicat de tudor e beton .
la reciclare topesti polimerul incet la foc lent si amesteci rapid sa nu se arda ; pui pe ochiul aragazului o placa de fier pt micsorarea gradientului termic (uniformizarea temperaturii);de la fondul plastic am luat glitter (rosu ,verde ,albastru ,holo).
torni maglavaisul in matrite de ghips tratate cu nitrolac si ulei sa nu adere polimerul .astepti solidificarea in matrita ,racesti in apa rece .nu ma deranjeaza ca se amesteca culorile ,nu mai pasioneaza shad-urile ,racii ,creatures....
worm's law asa zice guy serralta si multa rabdare cu aia peste 90 .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Aprilie 26th, 2009, 12:22 pm

Partea cu matritele e cea mai interesanta, faci mulaje dupa modele cunoscute? Cum separi cele doua jumatati ale matritei, daca folosesti ipsosul?
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Aprilie 26th, 2009, 8:09 pm

Normal cred ca faci doua matrite,una pt. partea inferioara a nalucii si una pt .cea superioara ,cu niste ghidaje ca matritele sa se suprapuna si cu gaura de turnare.
Eu cel putin asa as face,e cumva asemanator cu matrita de turnat plumbi sau jig-uri.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Gerula pe Aprilie 26th, 2009, 11:43 pm

Nea Jeane. problema e ca pentru a face chestia asta trebuie sa sculptezi matrita. De-aia e mai simplu cu ipsosul, cu care poti lua forma unui grub/shad de firma. Dar intervine apoi problema separarii matritei in cele doua jumatati. Asta sunt curios cum se face.
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Aprilie 27th, 2009, 6:49 am

nu lucrez cu matrita din 2 parti pt ca e sclavareala ;nu iese matrita din prima,ai probleme cu incluziunile de aer ,cu traseul polimerului bla ,bla.alea din 2 parti sunt strict necesare la injectie .
pur si simplu am facut o matrita prin amprentarea unui worm ,polimerul il torn direct ,aspectul estetic nu e necesar decat pescarului cumparator .un worm e un worm ,am facut shaduri ,raci ,draci ,colaci ,munca ca la balamuc .
pe urma tre sa faci worm-ul sa se miste ca un worm ,nu ca o nebuna de babusca .daca ma 'nervez bag o data o bucata de varnis si sigur se baga .am mai luat o moaca de 5 ,tot la vierme ;l-am miscat ca pe tipar :chores-utensils:
avea in stomac radacini fine ,un pumn ;de ce ? le mancase cu tot cu icrele de pe ele .
adrian frunza
trecut prin multe

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Momeli artificiale si lurebuilding