am cam ramas fara plumb si in curand cred ca o sa raman si fara jigurile de gramaje usoare asa ca trebuie sa mai bag o tura. stiti cumva de unde pot face rost de plumb? am incercat sa gasesc niste baterii de masina vechi dar se pare ca mai nou romanul recicleaza plumbul(asta e un lucru bun).am aflat de la cineva de o turnatorie de plumb in friedorf(timisoara) dar nu stiu cum sa o gasesc. ceva idei?
1. Nu folosi plumb luat din baterii. La topire se pot degaja gaze extrem de toxice (clor de pilda) din reziduurile uscate aflate in porii placilor. In plus, este si corodat, ai multe impuritati etc.
2. Cea mai buna sursa sunt centrele de colectare a metalelor. Aia dau te miri ce pe kilul de plumb dar o sa fii uimit cati aduc acolo tevi vechi de plumb etc.
punctul 2 am incercat dar spre surprinderea mea la 2 centre pe care abia le-am gasit nu aveau.o sa incerc totusi sa gasesc topitoria aia daca nu o iau si caut in toate partile din timisoara alte centre de colectare
am fost si am cautat dar nu am gasit nici o turnatorie.am intrebat multa lume am fost si la un centru de colectare a deseurilor si degeaba.nu am reusit sa gasesc plumb.o sa mai incerc in ziarul publitim sa dau anuntz
Daduse la un moment dat cineva anunt ca vinde teava de plumb la kil, si nu cerea foarte mult. O sa incerc sa caut numarul, parca-l notasem pe undeva. Chestia e ca era din Ploiesti sau ceva de genul asta.
am vazut si eu pe cineva care vindea tevi de plumb dar anuntul nu mai e valabil.am reusit sa vb cu cineva si sper sa ma ajute.pretul variaza undeva intre 3-6 lei per kilogram.mai multe amanunte o sa postez cand o sa aflu si eu
pai am vb cu tipu si a zis ca ma ajuta.acuma astept raspuns din partea lui.a zis ca isi contacteaza oamenii de la care a cumparat si imi lasa mp.deocamdata nimik dar nu ma grabesc ca ink nu au ajuns carligele si pachetul din state.pe 27 ajung
ma zbat ca nebunul si nu am reusit ink sa gasesc.am vb cu cineva la severin si a zis ca a gasit o bucata de teava si putem turna care zeci de carlige.mai sap....poate dau de petrol
E interesant cat de greu poate fi uneori sa gasesti cele mai lementare chestii. Si cand te gandesti cata teava de plumb s-a folosit in Romania in ultimul secol...
am intrebat la mai multe centre de colectare a deseurilor si mi s-a dat raspuns ca ei nu colecteaza asa ceva.probabil nu oficial cel putin.am fost si la echilibrat roti dar am vb cu un baiat si a zis ca e un aliaj cu zincul. duminica imi ajung acele si sa vad cum imi fac timp si iau publitimu si incep sa sun eu la instalatori sa ii intreb
asta ar fi culmea sa trebuiasca sa vin pana la bucuresti sa imi cumpar plumb. oricum e nasol de gasit centrul ala ca pe 15 noiembrie trebuie sa fiu in bucuresti si poate trimit pe cineva sa il cumpere din timp eu doar sa il transport
poti sa detaliezi putin te rog! o sa trimit pe cineva care este inginer si care a terminat poli in bucuresti.alta intrebare,si va rog sa ma scuzati daca par deplasat,este daca acolo se poate ajunge usor cu metroul ca sa pot trimite prietenul de care vorbesc